am schimbat gradinita...aici...vrea la gradi!!!:)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

faza cu pipi si kk este ca un protest imi amintesc ca si vlad la 2 ani si 10 luni cand i-am schimbat cresa cu gradi a protestat asa, eu stiam ca numai face pe el si nu i-am dus pampers, au luat de la alt copil si a doua zi am completata stocul de la gradi a tionut cam 3-5 zile apoi gata!

la gradi la noi exista dormitoare unde sunt copii care fac nani, cine nu vrea sa doarma nu dar sunt intr-o sala de clasa unde exista 4-6 patuturi din acelea care se strang si cei mai plangaciosi sunt tinuti acolo pe care ii i-a somnul in timp ce se joca il pun in patut si gata!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Pai, Androix, cand sa mai ia si doamnele o pauza de cafea si taclale linistita daca stau dupa cei mai plangaciosi ca nu vor sa doarma?

Fi-miu merge de o luna la gradi. La program scurt, de la 8 la 11.30. Uneori mi se pare ca nici nu ajung bine acasa (in zilele in care lucrez dupa-amiaza si il duc eu la gradi) ca si trebuie sa plec dupa el. Dar, cu tot programul asta scurt, cu toate asigurarile primite in fiecare zi ca vine mama sau buni sa il ia, el tot nu s-a obisnuit. In fiecare seara imi spune ca nu mai vrea sa mearga la gradi, ca il supara copiii. Vrea sa se darame gradi cu copii cu tot ( parca ar fii pui de bin Laden). Si asta ptr ca nu ii dau jucarii, se incrunta la el sau mai stiu eu ce reclamatii face. In rest nu are de reprosat nimic serios. Le place pe doamne, ii place ca vine teatrul de papusi la ei, ca li se spun povesti, in fine...
Dar in fiecare zi imi spune doamna ca a plans, desi cand mergem dimineata intra in clasa glont. Daca il intreb "de ce ai plans, mami?", invariabil raspunsul este: "dupa tine". Inca nu se simte bine acolo, dar nu imi pierd sperantele.

Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Ma bag si eu in vorba, insa la mine datele problemei sunt diferite caci Laura merge la cresa de la 3.5 luni si atunci nu ai nici o problema de acomodare.
Noi din toamna o vom da la gradi insa planul meu este sa cer sa o ia cei de la cresa la pranz inainte sa le dea de mancare la gradi, sa ii dea ei de mancare si sa o culce ei urmand ca eu sa o iau seara de la cresa. (Cei de la cresa merg la pranz sa ia copiii de la scoala in cazul in care parintii cer asta, sau la 4.30 cand termina scoala/gradi programul si ii tin pana la 6 cand vin parintii)
Nu ar fi o sugestie ca acomodarea sa se faca treptat - mai intai jumatate de zi, pana prinde gustul si apoi toata ziua? Asta bineinteles daca situatia o permite si daca sunt solutii pentru cealalta jumatate de zi.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

PAI, sa raspund pe rand...
1, Androix, nu are cum sa-l lase in alta camera deoarece politica gradinitei este ca orice copil sa fie permanent insotit de un adult si educatoarele impreuna cu ingrijitoarea sunt mobilizate cu toate la culcatul piticilor, deci nu pot sta cu Dragos in alta camera pt ca asa vrea el.
2. NU il pot duce treptat deoarece macar atata lucru stiu si eu despre Dragos: daca azi il inveti cu binele, dupa aceea o ia ca o regula si nu mai vrea altfel. La inceput s-a invatat ca daca plange, vin eu si pana nu am schimbat regulile o tinea tot asa, langa. Daca il iau cateva zile la pranz sa doarma acasa va sti ca e posibil si asa si va protesta mereu cand va fi lasat acolo si dupa masa de pranz. Nu am inceput serviciul propriu zis dar diminetile ma ocup eu de magazin dupa ce il duc la gradinita.
3. Ar fi tare bine daca ar exista si patuturi suplimentare pentru plangaciosi, cum zicea cineva mai sus(dar din pacate nu au asa ceva) pt ca el in alta camera cred ca pana la urma s-ar lasa furat de somn. Pana una alta insa are oroare de nani la gradi si asta e primul lucru pe care il spune atunci cand incepe poezia" NU VREAU LA GRADI"
4. chestia cu kk si pipi pe el intr-adevar suna a protest, dar nu ma mira din partea lui deoarece este un copil cu o ambitie iesita din comun(toti imi spun ca nu au mai vazut copil inversunat ca el).

Dragut este ca acasa povesteste cu placere seara de ce se intampla pe acolo, dimineata il apuca jalea.

Si inca ceva. Stie ca plangand acolo la pranz face ceva rau, ca pe drum incepe sa se "autopedepseasca". El care are ritual din cumparat ou Kinder de la magazinul de la colt sau din mers in parc, stie ca nu mai primeste astea daca nu e cuminte la gradi. Si incepe singurel: " a plans Dagos la gradi...nu vreau parc....nu vreau ou..."
Oare cand vor deveni amintiri toate astea?

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Mami cu rabdare in doua trei saptamani toate acestea vor fi amintiri!

ai inctredere in tine si ai sa vezi, daca si cei de la gradi fac toate eforturile ca Dragos sa se adapteze atunci o sa treci peste toate aceste inconveniente.

Cand l-am dus la cresa eram in brasov si trebuia sa urc un deal destul de piptis cu el in brate, simteam cum incep sa imi tremure picioarele de emotie ca iar va plange.....dar il luam si eu la vrajeal cu porumbei cum zboara eram fericita daca mai aparea si un catel prin peisaj ca sa ii distrag atentia!

POZE VLADUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Fetele alea de la gradinita sunt numai lapte, miere si blandete cu el. Daca e reteta ideala pentru o gradinita, inseamna ca va merge si cu baiatul meu.
Anca,tu cu catelul faceai cum fac eu dimineata. El nu vrea sa se dea jos din masina si eu il iau cu vrajeala: "sun eu la sonerie sau suna Dragos?"(soneria de la poarta). Bineinteles ca acolo el vrea sa sune, ca e baiat mare...Dupa aceaa alte vrajeli ca sa intre in casa si tot asa...

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Biancai i-a trebuit 5 saptamini sa se acomodeze. Am dat-o la program scurt, mi-au dat voie sa stau cu ea doar in prima zi (cind a fost cuminte si foarte incintata), iar a doua zi a inceput scandalul. Dupa o saptamina vroiam sa renunt insa m-au incurajat educatoarele. Mi-au spus atunci ca din proprie experienta au vazut ca cei care se acomodeaza greu vor fi mai tirziu cei mai indragostiti de gradinita. Nu am crezut atunci..... Dupa 6 luni de program scurt Bianca a vrut neaparat sa manince si sa doarma cu copiii, acum trebuie sa ajung ultima sa o iau de la gradinita (sa nu cumva sa piarda ceva), iar in weekend abia asteapta sa inceapa saptamina sa poata merge la copii.
Asa ca daca nu ai de ales trebuie sa perseverezi, e doar o chestiune de timp pina se va acomoda. Trebuie sa il asiguri inainte de sute de ori ca il iubesti si te intorci sa il iei de acolo, asta fiind principala frica a lui.
In ceea ce ne priveste pe noi, gradinita a avut un efect pozitiv necontestat asupra Biancai, daca ar fi sa o iau de la inceput as proceda la fel ca atunci.

Cu aripile intinse!

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Buna,
Pe pitica mea am dat-o la gradinita la 2 ani si 8 luni. Era cea mai mica din grupa. Nu mi-a plans niciodata cand o lasam acolo, probabil ca ii era rusine de copii. In schimb la prima serbare a facut circ si nu a participat, apoi la urmatoarele serbari a fost totul in regula.
In fiecare seara imi zicea ca nu vrea la gradi, ca nu-i place sa doarma acolo si vrajeli din astea. Apoi cand venea vacanta imi zicea ca abia asteapta sa mearga la gradi. Nici ea nu prea doarme pe acolo. Anul trecut chiar ca nu prea a dormit, in schimb anul acesta a inceput sa mai doarma. Daca nu doarme sta cuminte in patut si incearca sa nu-i deranjeze pe copii. (asta cat poate ). Schimbarea majora pe care am observat-o de anul trecut anul acesta a fost ca ii place sa ramana acolo pana la ora 16.30, unde anul trecut era cea mai fericita daca venea cineva sa o ia dupa masa de pranz.
Nu am stat cu ea sa se acomodeze, nu am avut cum. Era saraca derutata... venea acasa suparacica, dar... cu timpul i-a trecut.
Iti doresc multa rabdare cu el. Sunt mici terorisiti si santajisti. Vorbesc din proprie experienta (nu cea cu gradi ci cu altele). O mai apuca si acum cateodata "amocul" de mine si se mai smiorcaie la gradi. dar ii trece repede. Mai repede face "figuri" din astea cu taica-su mare sau maica-sa mare cu care sta in vacante sau cand e bolnavioara.
De pisu pe ea... o "apucase" o manifestare de acest gen dupa cateva luni bune de gradinita. Insa nu facea acolo pe ea ci acasa. Si asta dupa ce a implinit 3 ani. Dar i-a trecut si faza asta.
Au tot felul de momente in care, fiind micuti, nu reusesc sa-si exprime nemultumirea prin cuvinte ci prin actiuni. Noi trebuie sa incercam sa citim printre randuri aceste nemultumiri... si sa incercam sa le explicam pe intelesul lor. Ajunsesem sa ma doara gura cat i-am explicat ca mami trebuie sa se duca la serviciu ca sa luam banuti ca sa putem cumpara jucarii, hainute... etc. Ba la un moment dat ea mi-a venit si cu solutia banilor, cand am intrebat-o de unde crezi tu ca avem banuti sa platim toate cele? "De la banca!!!" (asta unde ne vedea ca mergem sa scoatem salariul la banca)... asa ca... imaginatia lor este imensa si intotdeauna vor gasi metode prin care sa ne atraga atentia ca le place sau nu un anumit lucru.
In fine... tu ca mama iti sti cel mai bine copilul si daca simti ca nu e ceva in regula cu gradinita... cu adaptarea... sunt convinsa ca vei sti ce decizie sa iei.
Pupici,

Mergi la inceput

la faza asta eu i-am spus ca mami si tati se duc la serviciu sa avem bani pentru ceea ce isi mai dorea el, si ca gradi este serviciul lui si educatoarea e sefa lui!

Are o educatoare cum rar intalnesti se vede pe chipul ei cat de dragi ii sunt copii, iar pe copii din grupa ei ii numeste "sunt copii mei!"

POZE VLADUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Anca, si la noi educatoarele sunt super! Am numai cuvinte de lauda despre ele, chiar nu am ce reprosa. Probabil ca si acest lucru a fost determinant in adaptarea piticii.
Si da... acu zice si ea ca gradintia e serviciul ei, iar la pranz o rog sa doarma un pic si pentru mami ca altfel mami pica cu capul pe calculator daca nu doarme ea. Daca o intreb "Fata, ai dormit azi?", ea imi zice daaa, uite atat pentru mine si atat pentru tine (si imi arata pe degetelele iei scumpe cat pentru mine si cat pentru ea).

Mergi la inceput