Campanie civica - responsabilizare a autoritatilor

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Am tradus si eu o parte, si mie mi se pare ca nu e ce ne trebuie.. Ioana, vezi ca avi ape la pag 44, Article 24, zice cum se modifica articolele din codul sanatatii publice, referitoare la fertilizaqre. Pana acolo, cred ca traducem degeaba...


poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Da, Felicia si mie mi se pare tot asa, ar fi cam max 10 pagini care se refera la reproducerea asistata, de la 39-49, asa mi s-a parut la o derulare rapida.
Sa le traducem doar pe acelea, nu stiu ce sa zic..ne gandim si hotaram. Si eu, din ce am tradus pana acum, nu am gasit nimic notabil. Numai detalii organizatorice care inca nu se refereau la fiv, iar pe la pag 25 incepea cu prelevarea si donarea de organe. Aici am gasit doua vorbe despre donatoarele de ovocite, dar cam atat..

Si la urma urmei, daca se vrea sa se faca o lege asemanatoare si la noi, nu cred ca nu ar gasi variante de text, mai ales ca, conform articolului la care ne-a trimis Luca, se pare ca a fost un astfel de proiect de lege, dar i s-a gasit "nod in papura" si a fost respins. In loc sa se remedieze problemele care i-au fost gasite, proiectul a fost abandonat pur si simplu..


Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_prea spune:

Luca am trimis si eu petitia astazi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Fetele, stati nitel!
Eu, dupa ce am tradus din portia ce-mi revenea mi-am dat seama, ca si voi, ca nu e bine. Singura chestie care ne intereseaza e cea pe care a tradus-o Ioanadespre asigurarile sociale.
So, m-am apucat de prasit si am gasit un document foarte, foarte interesant (am sa le rog si la fiv sa-l puna pe prima pagina), de la sigurarile sociale din Spania. Ceea ce ne intereseaza la subiectul asta apare la pag 42-45 si chiar acum ma apuc de tradus.
Chiar daca e in spaniola, eu cred ca se intelege oarecum. In orice caz, ma angajez solemn ca dupa ce traduc paginile care ne intereseaza acum sa ma apuc sa-l traducpe tot pentru ca, dupa cum v-am spus, mi se pare absolut explicit in ceea ce priveste tehnicile de reproducere umana asistata (medicatie, analize, tehnici).

Sa incercam:

http://www.asisa.es/PDF/Guia_RHA_2007.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Sa-mi spuneti, va rog, ce parere aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Fetelor, aveti dreptate ref la traducere, ce ne intereseaza, desi v-am zis ca este cam pe scurt, era in documentul Securitate sociala, pe care l-am tradus si ti-l trimit tie,Nucutza, mai intai, pentru ca am nelamuriri la vreo 2 expresii, care mi se par neimportante, dar totusi..Si apoi, dupa ce iti dai si tu cu parerea, trimite-l lui Cristal (si mie inapoi sa vad cum s-ar traduce corect)
Din legea fiv, m-am apucat sa traduc cap. 24,(cam pe la pag.40) in care este vorba despre fertilizare in vitro, deocamdata este vorba mai mult despre embrion si conditiile legale in care un cuplu poate beneficia de transferul de embrioni, de deciziile pe care le ia cuplul ref la proprii embrioni, le traduc pe-astea, insa nu cred ca voi mai trebuie sa faceti ceva deocamdata.
Si Nucutza, daca stii sa traduci din documentul pe care l-ai anexat, este f. bine, din cate am vazut eu ,este mult mai clar si mai la obiect decat legea franceza.

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Girls, selectionati cu avânt, traduceti doar ce considerati reprezentativ, strict pe FIV&co. Documentul ala de sinteza l-am identificat eu cand m-am prins ca in legea asta nu sunt cuprinse condiile fianciare - problema este ca nu are forma unui text de lege, este asa, ca un articol de ziar. Adica, informatiile pot fi folosite de catre initiatorii unui proiect de lege, dar trebuie puse in tiparul juridic. Ioana, adauga tu cumva la text informatiile urmatoare, care raspund intrebarilor tale de pe pagina anterioara: recomandarea de "prise en charge gratuite 100%" [cum naiba traducem "prise en charge"? luare in sarcina? :)) - luare in sarcina a obtinerii sarcinii, genial:)) - Ca nu e rambursare, tu nu avansezi nici un ban, ca in cazul altor servicii medicale, urmand ca ulterior sa ti se restituie banutii, pur si simplu toate procedurile din spital si toate medicamentele din farmacie sunt platite direct de catre securitatea sociala, in baza Carte Vitale, cardul de sanatate, cu cod de bare, ceea ce in Romania nu cred ca exista] se face de catre medicul ginecolog specialist in reproducere umana asistata, in urma studierii dosarului medical al cuplului; membrii cuplului trebuie sa poata aduce dovada ca sunt impreuna de cel putin doi ani (certificat de casatorie sau, in Fr, pact de uniune civila); varsta maxima a femeii care incepe o tentativa de fiv este de maximum 43 de ani; finantarea (pana la urma asta cred ca e cel mai bun termen pentru "prise en charge") 100% este valabila atat pentru spitalele de stat cat si pentru clinicile private, cu exceptia eventualelor spitalizari in clinicile private (care pot fi platite de asigurarea suplimentara).

Asta asa, ca sa fie un tablou complet al cadrului legal din Fr, dar la modul sintetic.


Update petitii MS:
1. Elenada
2. Cristal
3. Cristinici
4. Iuca
5. Iyoana
6. Medamaya
7-9. MamaGiuliei + 2 colege
10. Ciarli
11. SimonaGurau
12. L5845
13. Mihaele
14. Dariela
15. Danotino
16. Antosit
17. IanaMari
18. GinaMonica
19. Adaca
20. Antosit bis
21. Maria08
22-23. Marrina + fratele
24. ClaudiaPrea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Acum ii trimit lui Cristal Securité Sociale.
Am tradus deja 2 pag care ne intereseaza din spaniola. Dupa cum ti-am spus cred ca maine termin, ca azi doar pana la 3 pot sa traduc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enierdelyi spune:

Buna fetelor
Eu va informez despre informatiile mele din Ungaria.
este un site care va informeaza despre toate tarile eu si legile de acolo:
http://www.firstvisitivf.org/display.asp?page=IVF_coverage_in_EU_countries

Un site care va informeaza despre alte tari:
http://www.repromed.de/europa.html


Despre ungaria si legile de acolo:
http://www.lombikbaba.hu/index.php?option=com_content&task=category§ionid=10&id=36&Itemid=53

este o lege 49/1997 xii.17.
care spune ca 5 embriotransferuri, fiv-uri sunt gratuite pentru cei care sunt cetatenii a tarii si cotizeaza la fondurile sociale, si 6 inseminari sunt gratuite. NU includ medicamentele, acele trebuie platite de cuplu. Intrun an max. 3 ori se poate cere fivul.

este o lege/ordonanta 30/1998 vi24.
care spune conditiile de participare. cuplu de 2 ani casatoriti sau in concubinaj, cuplu care este dovedit prin analize si prin referat medical ca unul dintre sau amindoi sunt incompetenti sa aiba pe cale naturala copil. Femeia trebuie sa aiba uter si maca un ovar functional prin care se poate face fivul.. Poate sa ceari si femeile singure fivul, care nu sunt casatoriti. 2 medici de specialitate ginecologi trebuie sa recomanda cuplul pentru protocol. La un fiv 3 embrioni poate sa fie transferat, 4 daca femeia este invarsta mai mult de 35, si are probleme cu ovarul, sau a avut deja un embriotransfer care nu a fost cu succes. Scrie si despre donarea de ovule, si sperma.Scrie despre documentatia care trebuie facuta si dosarul care trebuie depus la comisie care aproba gratuitatea fivului, in fiecare luna se aduna aceasta comisie si dupa aceea dau raspunsuri.

P esitul acesta am mai citit ca femeile si fam. din ungari au scris in 2007 o petitie si au strans semnaturi pentru modificare legii catre Min. Snatatii si catre Guvern.Pacat ca nu intelegeti maghiara.
Au strins 17.000 semnaturi pentru sa nu piarda din 5 fivuri garatuite, guvernul a vrut sa fie numai 2 fiv-uri grtuite.
am citit despre petitia sta si va spun ca nimic nu este inposibil.
In ungaria exista o fundatie care ocroteste embrionul, si fundatia acesta prima data a scris o scrisoare catre Ministerul Sanatatii, catre ministru, dupa care au mers cu acestia 17000 semnaturi sa protesteze catre scadera nr. de fiv si scumpirea medicamentelor care trebuie pentru fiv.
http://www.lombikbaba.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1795&Itemid=139


Va mai scriu daca aveti intrebari sper ca vam ajutat.
Daca treuie semnat ceva si imi trebuie date sa ma scrieti si pe mine pe lista.
Eniko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

LucaLuca- am semnat si eu petitia.

Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png

Mergi la inceput