Campanie civica - responsabilizare a autoritatilor

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Ieri a trimis petitia si cumnata mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

quote:
Originally posted by elly_me

Fetelor salut si apreciez initiativa voastra.
O sa completez si eu cu sotul meu petitia diseara sau maine.

Desi nu am apucat sa citesc chiar tot (am citit "pe verticala")eu am cateva "info":

- eu lucrez in domeniul farmaceutic si am discutat cu cativa colegi referitor la aceasta problema: pentru a introduce un produs pe lista de compensate trebuie in primul rand ca producatorul sa faca o cerere si sa depuna o documentatie ff vasta (comparativa cu sistemul din alte tari) la MS - pt a fi aprobat DCI (NU un anumit produs)ca si compensat.

- deci se trebuie sa se aprobe compensarea/gratuitatea substantei active
In cazul TRIPTORELINUM (substanta activa) - exista doar un singur produs apobat de ANM la noi in tara: DIPHERELINE (produs de Beaufour)
- cred ca cel mai bine ar fi sa fie contactati reprezentantii producatorilor care fabrica acele produse - Diphereline; producator =BEAUFOUR IPSEN;
Eu am vorbit cu o persoana care lucreaza acolo si mi-a spus ca au depart.special care se ocupa de compensarea medicamentelor.

Adresa Beaufour: Aleea Alexandru nr. 10, et. 2-3, sector 1
TEL:231.13.82; 231.27.20

In cazul MENOTROPINUM- exista un sigur produs aprobat in ROM - MENOPURUL- PRODUCATOR FERRING.
Produsele FERRING sunt aduse in ROM de reprez.NYCOMED.
Adresa - Bd. Unirii nr. 20, bl. 5C, sc. 1, et. 3, ap. 16, Bucuresti (langa MS)
TEL- 021 316 05 69

Avand in vedere ca pt aceste 2 substante active exista DOAR cate 1 sigur produs aprobat in RO- producatorii nu cred ca se vor "agita" ff mult sa le introduca pe lista de compensate/gratuite.
Castiga ff bine - ele se vand oricum- iar cheltuielile privind introducerea lor pe lista de c. necesita costuri mari, timp ff mult ..


Oricum eu sper sa ca MS sa impuna spitalelor sa nu mai perceapa taxe pt inseminari si FIV.
Sa poti face aceste "interventii" doar cu trimitere & adev.de salariat.

Sunt ff mari costurile- avand in vedere ca rata natalitatii este in scadere.

Succes



Elly

http://tt.lilypie.com/tppRp2.png



Elly, scrie un memoriu catre MS cu informatiile complete si revendicarile pe care le-ai furnizat aici (modelul ala de petitie il facusem eu strict orientativ -mai mult pentru forma, nu pentru fond -, in baza informatiilor despre preturi pe care mi le-au furnizat fetele din Romania).

Altfel, doamnelor, m-am dus pe primele pagini si am verificat: primele petitii au fost trimise pe 13 martie, deci mai avem de asteptat, sunt inca in termenul legal pentru trimiterea raspunsurilor. Bineinteles ca daca timpul s-a dilatat in ultimele saptamani pentru mine, in plan personal, mi se parea normal ca intreaga umanitate, in frunte cu functionarii care se ocupa de petitii in Ministerul Sanatatii, sa aiba un comportament in consecinta. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Mai da cineva telefon la linia Verde de la Guvern - DGG (0800 020 020)? Se poate suna din orice retea, fixa sau mobila, si e GRATIS. Textul propus de LucaLuca se incadreaza perfect, plus datele personale, in cele 30 de secunde in care esti obligat sa il lasi, dupa ce asculti robotul. Atasez din nou textul propus de LucaLuca. Nu uitati datele personale (nume si adresa exacta) ca sa ne poata raspunde in scris asa cum sunt obligati sa o faca in 30 de zile.

"Solicit oficial guvernului si Primului Ministru al Romaniei sa se implice urgent in drama a foarte numeroase tinere familii care au dificultati in a obtine copii pe cale naturala, si se confrunta cu insurmontabile obstacole financiare in accesarea serviciilor medicale specifice. De exemplu, o fertilizare in vitro costa intre 2800 si 4000 de euro in spitalele din Romania. Solicit crearea unei politici publice de finantare a reproducerii asistate medical in Romania si astept din partea guvernului un raspuns la aceasta solicitare."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Atasez din nou si modelul de petitie propus de LucaLuca, ca sa o aveti la indemana. Puteti sa o personalizati cum doriti si sa o trimiteti la dirrp@ms.ro (Compartimentul de Relatii Publice al Ministerului Sanatatii). Titlul mailului trebuie sa fie "Petitie" sau "Memoriu".

"Dlui Ministru Eugen Nicolaescu,

Ministerul Sanatatii Publice
Intr. Cristian Popisteanu, nr. 1-3, sector 1,
cod 010024, Bucuresti


Stimate Domnule Ministru,

Subsemnata, …………………, nascuta la data de ………………, cu domiciliul stabil in ………………, in calitate de cetatean roman platitor de taxe si impozite, solicit prin prezenta ca statul roman sa se implice in sustinerea financiara a cuplurilor care au dificultati in obtinerea pe cale naturala a unei sarcini.

In prezent, cetatenii romani trebuie sa plateasca pe cont propriu o procedura medicala de tip inseminare sau fertilizare in vitro (FIV). Costurile acestora sunt uriase in raport cu veniturile medii ale unei familii; cu titlu de exemplu, pretul global al unei tentative de FIV variaza intre 1.400 si 3.000 euro, in functie de spital si de procedura/medicamentatie.

Singurele medicamente necesare in procedura de stimulare FIV care exista pe lista de medicamente compensate (sublista B, compensate 50%) sunt Gonal si Puregon. In farmacii, 150 UI Gonal costa 150 RON, iar 150 UI Puregon costa 303 RON; pentru o perioada medie de 12 zile de stimulare, doar acest medicament costa 1800 RON (in cazul unei medicamentatii cu Gonal), respectiv 3636 RON (in cazul unei medicamentatii cu Puregon). Conform legii, insa, un medic de familie poate prescrie o reteta in care valoarea maxima a compensarii este de 300 RON. Diferenta este enorma si trebuie suportata de catre pacienta. La acest cost se adauga celelalte medicamente care nici macar nu se regasesc pe lista de medicamente compensate, analizele specifice, procedura in sine (care se plateste in spitalele de stat). Aceste preturi prohibitive transforma dorinta naturala a unui cuplu de a avea copii in frustrare in fata imposibilului. In acelasi timp, in tarile occidentale, unde veniturile unei familii medii sunt semnificativ mai mari, statul finanteaza integral intre doua si sase tentative de a obtine o sarcina asistata medical pentru cuplurile care au probleme de fecunditate.

O procedura de tip FIV reprezinta o experienta dificila pentru un cuplu, in plan fizic si mai ales psihic, care se accentueaza dramatic atunci cand la aceste dificultati se adauga un obstacol insurmontabil de ordin financiar. Posibilitatea de a avea un copil nu trebuie sa reprezinte un lux.

Data fiind aceasta situatie, descrisa foarte pe scurt, va solicit respectuos, stimate Domnule Ministru, sa dispuneti initierea unei politici publice in domeniul finantarii reproducerii asistate medical in Romania.

Va multumesc.

Cu desosebita consideratie,

[prenume NUME data]"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Eu inca nu am apucat sa fac nimic.
Credeti ca traducerea e luata in seama daca nu e facuta de un traducator autorizat? Nu de alta dar autoritatile de obicei vor doar acte legale/legalizate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Marrina, multumesc ca ai adus textele pe pagina asta. Eu v-as ruga sa puneti link cate topic pe celelalte subforumuri pe unde mai scrieti si unde banuiti ca ar exista persoane care s-ar putea implica.

Moni, nici vorba sa fie nevoie de traducere legalizata. Va fi un text informal (de-aia am zis c poate fi si sintetizat), cat sa inteleaga expertii parlamentari despre ce e vorba.

Cristal, poti sa rogi tu frumos unchiul din dotare sa ceara la arhiva o copie a acelui proiect de lege care nu s-a concretizat acum cativa ani? De fapt, putem sa o facem si noi, ca simpli cetateni, in baza Legii 544/2001, privind accesul la informatiile de interes public, dar la noi ar dura inca 30 de zile pana primim raspunsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Dipherelinul ESTE pe lista de compensate dar pe lista Oncologice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

In legatura ce informatiile din petitie, legate de medicamentele compensate: coontractul cadru permite eliberarea unei retete compensate care sa depaseasca plafonul de 300 Ron, cu conditia ca in acea luna sa nu fie eliberata nicio alta reteta. Problema e ca aceste medicamente (gonal f si puregon) au atasat, pe langa semunl "*" care inseamna ca e nevoie de scrisoare medicala de la medic specialist, si semnul "#" - adica: "medicamentul se elibereaza conform ordinului ministrului"... ordin care NU EXISTA!Deci...
Edit: Am trimis si eu acum petitia.

poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Felicia, sper ca ai semnalat in petitie exact ce ai scris aici, e important ca petitiile sa semnaleze aspecte diverse (de-abia astept sa inceapa sa curga raspunsurile copy-paste, neparticularizate pe problemele semnalate - sa le sarim apoi la jugulara).

Update petitii MS:
1. Elenada
2. Cristal
3. Cristinici
4. Iuca
5. Iyoana
6. Medamaya
7-9. MamaGiuliei + 2 colege
10. Ciarli
11. SimonaGurau
12. L5845
13. Mihaele
14. Dariela
15. Danotino
16. Antosit
17. IanaMari
18. GinaMonica
19. Adaca
20. Antosit bis
21. Maria08
22-23. Marrina + fratele
24. ClaudiaPrea
25. AnaDomnica
26. Marrina again
27. Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Felicia, sper ca ai semnalat in petitie exact ce ai scris aici, e important ca petitiile sa semnaleze aspecte diverse (de-abia astept sa inceapa sa curga raspunsurile copy-paste, neparticularizate pe problemele semnalate - sa le sarim apoi la jugulara).

Update petitii MS:
1. Elenada
2. Cristal
3. Cristinici
4. Iuca
5. Iyoana
6. Medamaya
7-9. MamaGiuliei + 2 colege
10. Ciarli
11. SimonaGurau
12. L5845
13. Mihaele
14. Dariela
15. Danotino
16. Antosit
17. IanaMari
18. GinaMonica
19. Adaca
20. Antosit bis
21. Maria08
22-23. Marrina + fratele
24. ClaudiaPrea
25. AnaDomnica
26. Marrina again
27. Felicia

Mergi la inceput