retete arabesti/ramadan (5)
Raspunsuri - Pagina 4
norocuta spune:
N-am apucat sa va zic, am tot facut fate cu pui, dar o varianta egipteana. Daca ma lasa maimutii azi o voi scrie aici, daca nu...promit sa o fac zilele ce vin.
Ieri puree (ever pentru soata ) cu carne cu sos tomat (la tava), legume in abur, salata ... supa de pui pentru pitici, orez si mancarica de dovlecei, piept de pui-gratar, chec (de casa) "a la mama" .
Pentru azi sunt intr-o mare pana de idei ca planuim un Carrefour si parca vad ca luam de gata de acolo. Probabil ca voi face o supa crema de broccoli si conopida (ca le-am fiert deja), un orez si o salata si cu niste pui la rotisor rezolvam problema.
Nu va mai insir ce-i dau la cel mic ca el e inca cu meniurile lui de bebelac .
Va doresc o zi buna tuturor!
Mama zmeutilor Ali (30 oct 2000) & Nour (07 iul 2006)
monica-elizabet spune:
mama ce de bunatati ai facut
eu nu am gatit nimik azi...a fost maica-mea de serv la bucatarie noi am mai ramas cu fetele in parc si ea a gatit dar nu arabeste
va Duminica placuta
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
norocuta spune:
Eeee Monica cred ca daca o tin tot asa voi "locui" in bucatarie.
Eu tot sper ca intr-o zi vom manca si noi mai "la fel" si nu mai trebuie sa ma "impart" dupa gusturile fiecaruia.
Pe de alta parte sa stii ca ce am facut nu dureaza mult si, de multe ori la mine merg toate 4-5 ochiiuri la aragaz si...cand ma apuc ies destul de repede .
La noi vremea s-a imbunat. Hannen pe unde calatoresti?
Au anuntat 22C...miroase a primavara .
Mama zmeutilor Ali (30 oct 2000) & Nour (07 iul 2006)
monica-elizabet spune:
si la mine parca e uzina in bucatarie cand ma apuc de gateala...hai aici in ro cand e frig...e chiar fain sa stai in bucatarie dar acolo, am si bucataria mai mica si e si cald...dar tot nu ma las
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Ortansa spune:
buna fetelor,
vad ca discutati despre cum bucatariti:-D,ei,cam tot uzina a fost si la mine in bucatarie ieri,pt ca am avut cativa invitati la masa.si desi totul incepuse promitator,inchipuindu-mi ca sunt la fel de priceputa ca James Oliver (cine l-a vazut la TV cum gateste stie despre ce vorbesc) ,intr-o ora si ceva bucataria mea era varza.am inceput pe la 8 dimineata,iar pe la 11 erau aproape gata,asta cu tot cu spalatul a sute de vase ce le-am facut:-),sters aragazul,sters pe jos cat de cat,aruncat gunoiul etc
ei,dar sa n-o mai lungesc,sa va spun ce-am pregatit:
-tabouli,ofcarz
-hamus bil thine si hamus har(adica naut cu tahina si naut iute)
-carnita cu sos =Stroganoff
-calamar cu coriandru si sirop de rodii(debes remen)
-chiftelute Dim Sum-o reteta adaptata,delicioase de altfel
-cartofi prajiti pt ca n-am mai avut timp si chef sa fac ca garnitura orez pt stroganoff
-kafta-chiftele si kafta intinsa pe lipie
-aripioare de pui cu coriandru si usturoi la cuptor
si cam atat,ca desert tort Foret Noire-cumparat,m-a scapat sotul de-un efort:-D
si gata,nu mai gatesc o saptamana,ca sa-mi iau revansa:-)n-am pozat nimic,eram presata de timp,iar apoi,vorba Monicai,cu musafirii de fata nu-mi vine sa pozez:-D
I've gt you under my skin
alison spune:
HI,ORTANSA!ce de bunatati!ce!ai toata admiratia mea!cind ai timp da-ne si noua reteta de chiftelute si cea de calamar!
eu ma hranesc cu niste...mere momentan...obeza...offf!bye!
monica-elizabet spune:
mama mia Ortansa ce de bunatati...
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
norocuta spune:
ortansa suna tare bine ce zici tu acolo...aripioare de pui cu coriandru si usturoi...ne poti da detalii, te rog?
Apropos de Jamie O., a fost subiect de curand pe aici, am trimis doua carti (PDF) la desprecarti@yahoo.com, parola 000000, daca nu le aveti deja le gasiti acolo.
Monica felicitari pentru concurs !
Eu abia azi am pus niste castraveciori la murat pentru o shaworma viitoare .
monica-elizabet spune:
multumesc frumos norocutza
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Ortansa spune:
norocuta,reteta este simpla
Aripioare de pui cu coriandru si usturoi
am spalat aripioarele si le-am pus la fiert (asa mi-a recomandat sotul,a intrebat pe cineva la un restaurant) cu o ceapa putina scortisoara,sare si o foaie de dafin.cand au fost patrunse bine le-am scurs si le-am pus intr-o tava.am pisat usturoi(cam o capatana) si o legatura de coriandru verde am tocat-o fin si apoi am pus-o peste usturoi si am pisat.se adauga la aripioare si se baga in cuptor pana se reumenesc.se pune si putin ulei.
va dau si reteta de chiftelute Dim SUm,asa cum le-am facut eu
-un piept de pui
-100-200 gr creveti decorticati
-o cutie de champignon(in reteta originala ciuperci negre)
-2-3 fire de ceapa verde
-cateva fire de coriandru verde
-o jumatate de lingurita de ginger dat pe razatoare(sau dupa gust)
-o lingura oyster sos
-sare,piper
Se curata ingredientele si se adauga pe rand in robotul de bucatarie,pana obtinem o pasta.Se formeaza bilute de marimea unei nuci mai mari si se prajesc.
In reteta originala se pregatesc si cateva clatite(pancakes) din albus de ou(4 albuse,1/2 lingura amidon de grau,sare,piper) care se coc intr-o tigaie neaderenta, de marimea unei palme.se pun 1-2 linguri de comp. in tigaie si se intinde cu dosul lingurii,ca sa formeze clatite f. subtiri.Apoi clatitele se umplu cu o lingurita de compozitie de Dim Sum(pieptul tocat etc) se leaga ca o bocceluta clatita la gura cu ajutorul unei tulpini de coriandru(fiarta in prealabil cateva minute) si se aseaza pe rand intr-un steamer.se fierb la aburi 10-15 minute.
Eu etapele astea nu le-am mai facut,desi am pregatit clatitele,pt ca mi-a fost teama ca n-o sa -mi iasa si nici nu m-a incantata prea mult ideea de fiertura:-)
I've gt you under my skin