retete arabesti/ramadan ?
Raspunsuri - Pagina 15
hannen spune:
monica,eu ma intrebam prin ce tara esti.
Am sa scriu reteta dar nu acum,am pus un film si omul deja e suparat ca stau mai mult pe la bucatarie in loc sa amindoi,da` ce sa fac daca ma lovi foamea
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
monica-elizabet spune:
hannen, acum se gasesc de toate si in romania
ortansa am facut si eu ceva in forma de D dar nu kataif ci niste pateuri cu cascaval la cererea piticilor
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5113499457379355826
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
Luna75 spune:
Monica "gospodina" tare harnicuta mai esti!
hannen,astept si eu reteta de koseri
Iata si o reteta foarte usoara,vegetariana,iordaniana
Moujadara
100 g.linte
150 g.orez
700 ml.apa
o ceapa mare taiata rondele
ulei,condimente asortate
Se pune lintea (galbena)la fiert cu apa,sare si piper in jur de 30 min.dupa care se adauga orezul si condimentele.Se lasa la fiert inca vreo 20 de minute,timp in care se prajeste ceapa in ulei pana devine aurie.Ceapa se pune deoparte iar uleiul ramas dupa prajire se varsa peste fiertura de linte,se amesteca usor si se mai fierbe inca vreo 5 minute.la servire se pune ceapa prajita peste fiertura ca decor
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
kossir spune:
Buna dimineata la toata lumea.
Cum va descurcati cu postul, cele care tineti? Aici e cald si e foarte greu de tinut dupa cate ii simt pe cei apropiati. In special setea ii omoara. De aceea, la fiecare ftor le fac suc de portocale cu piersici, mango, pere, ce se nimereste prin casa.
Ieri n-am facut harera, supa traditionala de ramadan, mai variem, am facut supa de legume si pui, pe care dupa fierbere, dupa ce am dezosat bucatelele de pui, am pus-o in blender cu branza topita. Iese un deliciu. Apoi am facut si cateva frigarui de curcan.
Pentru cina am pregatit un pui umplut cu orez si apoi pus la abur. Am facut si niste cornulete ieri, dupa o reteta luata de pe aici, de pe forum.
Cam asta am pregatit ieri, azi vom face probabil harera.
Va doresc o saptamana plina de bucurii si impliniri (suna ceausist?)
Carmen mami de Mihai 24.8.99 ; 21+,
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
moama dupa atatea bunatati pe care le ziceti voi aici ca ati facut tot de mine ziceti ca-s gospodina?
kossir abia astept sa folosesc si eu trucul cu branza topita in supa
eu ieri am avut barbat pescar...azi am peste in meniu cu mamaligutza si usturoi
Luna, multam de reteta cea noua fetelor eu abia astept sa le fac pe toate...numai ca o iau incetisor ca altfel trebuie sa intorc usa pe latime
va pup si eu si va doresc o saptamana minunata
bey si am uitat sa va zic ca de cate ori servesc mancare arabeasca ma imbrac intr-una din galabiile(asa se zice oare?) aduse de sotul prietenei mele din siria...ii distreaza pe-ai mei(mai ales pe baietel)
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
denizel spune:
Imi cer scuze, nu am citit tot ce ati scris! :-)
Imi poate scrie cineva o reteta pentru curry din conopida? Curry-ul e mancare indiana, nu? Da' ma gandeam ca, ceva asiatic fiind, poate o stiu fetele musulmane :-).
monica-elizabet spune:
denizel, uite ce am gasit intr-o revista(Avan...)
Curry de conopida si fasole verde(banuiesc ca poti adapta daca nu vrei si cu fasole)
ingrediente:
2linguri ulei vegetal
1 ardei iute, taiat felii
2 catei de usturoi, zdrobiti
2,5 cm ghimbir, razuit
seminte mustar si chimen
400 g conopida, buchete mici
200 g fasole verde, curatata
1 lingurita garam masala (condimente macinate)
1/2 lingurita praf de chilli
Mod de preparare:
1 Incinge uleiul, prajeste ardeiul iute si asaza-l pe hartie absorbanta.
2 Prajeste usturoiul, ghimbirul, mustarul si chimenul si adauga legumele. Pune 75 ml apa; dupa primul clocot micsoreaza flacara, acopera cu capac si lasa sa fiarba inabusit 5 minute. Adauga condimentele ramase, putina sare si mai tine pe foc 2-3 minute.
Pofta buna!
sau aici...ca o mancare gatita
Unul din melanjurile de mirodenii indiene cele mai celebre este curry, el se combina si se completeaza pefect cu orez, indiferent cum este acesta preparat, iar o combinatie care are si legume, de genul curry cu legume este chiar excelenta. Buchetelele de conopida, mazarea fina si lintea se gatesc in aceasta reteta de curry cu legume, cu orez cu bobul lung si sos condimentat din nuca de cocos. Curry cu legume este o mancare picanta, savuroasa si hranitoare care va fi apreciata de gurmanzi pentru cocktailul de mirodenii, care da o aroma deosebita acestui preparat. Acest preparat nu este greu de gatit, greu este de fapt sa aduni toate aceste mirodenii
Ingrediente
100 gr orez cu bob lung
1 conopida mijlocie
100 gr mazare
100 gr linte verde
1 litru de apa
500 gr zeama supa groasa de legume
1 lingurita lamaie
200 gr naut
4 tect cardamon
cate 1 lingurita rasa din turmeric,chimen macinat,coriandru macinat, boia dulce
30 gr nuca de cocos rasa mare
1 jumate lingurita de boia iute
2 lingurite radacina proaspata de ghimbir tocata marunt
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei
1 ceapa mare
1 lingurita coriandru
Mod de preparare
Se curata si se spala conopida, mazarea, lintea si ceapa. Conopida se desprinde in buchetele mici iar ceapa se toaca marunt;
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa la foc moderat, 3 minute, se adauga usturoiul si ghimbirul si se prajesc 2 minute, amestecand continuu;
Se adauga boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce si tecile de cardamon si se prajesc incet 3 minute;
Se adauga supa de legume, sucul de lamaie si nuca de cocos, se fierb , amestecand pana se ingroasa putin;
Se adauga nautul fiert separat si scurs, se acopera si se fierbe 20 minute;
Intre timp intr-o cratita mare cu apa se fierbe lintea la foc mare, cca 10 minute, se adauga orezul spalat in prealabil si se fierbe in continuare la foc mic, acoperit cam 20 minute, dupa care se strecoara si se scurg;
Conopida si mazarea se pun peste naut, amestecand continuu pana se imbiba cu sosul de curry. Se acopera si se fierb bine la foc mic 5 minute;
Se pun intr-o tava pe o diagonala orezul si lintea si pe cealalta diagonala legumele cu nautul si sosul de curry, se dau putin la cuptor si se presara cu coriandru.
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
denizel spune:
Monica, multumesc mult, mult!
Ai idee unde gasesc teci de cardamon, garam masala si turmeric?
Edit: am mai citit in urma si am gasit reteta de salata de vinete cu pasta de susan.
Ortansa zicea ca ea subtiaza pasta de susan inainte de a o folosi.
Intrebare: merge sa pun la salata de vinete, pasta de susan subtiata cu apa si putina zeama de lamaie? Nu e prea moale?
Si alta intrebare :-)
Hannen, spuneai tu ca mancati dimineata bob, cu pasta de susan si zeama de lamaie. Imi spui, te rog, ce inseamna bob?
monica-elizabet spune:
denizel, uite ti-am gasit "suratele" pentru mancarica indiana
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=104886
din cate am citit eu dadeau si cateva magazine unde poti gasi condimentele indiene si chiar reteta pe care ai cerut-o tu
mult succes in prepararea ei...si sa ne zici si noua cum a iesit...ca io-s tare curioasa si pofticioasa din fire si poate o incerc si eu
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
denizel spune:
Monica, esti o scumpa si o draguta!
Daca tot te-am prins in zona, imi poti tu raspunde la ce am intrebat in edit-ul de mai sus? Multu' mult, mult!