retete arabesti/ramadan ?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

mey la asta nu ma bag ca eu inca nu am "dibuit" toate chestiile de care zic fetele aici(dar citeste pe-aici ca sigur iti raspund fetele cand intra) sunt sau chiar nu le gasesc
azi mi se lungise gatul in fata raftului sa caut una alta sa mai pot face din retele date de voi...
ce credeti gasisem ceva verde si maruntit...moama m-am gandit in mintea mea...am dat lovitura ...cand colo era mazare maruntita si deshidratata

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor am modificat primul meu raspuns de pe prima pagina si l-am facut un fel de sumar pentru retetele postate de noi aici fiindca am vazut ca avem multi musafiri si m-am gandit sa nu se incurce in retete
va rog din suflet daca aveti vreo nemultumire sau ceva de adaugat si mi-a scapat mie(nu va suparati pe mine si nu ma ) sa ma trageti de maneca si sa trecem pe listuta...este in interesul nostru, da?
sper sa fie mai usor acum de cautat printre retete
va pup pe toate



monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by denizel

Monica, multumesc mult, mult!

Ai idee unde gasesc teci de cardamon, garam masala si turmeric?


Edit: am mai citit in urma si am gasit reteta de salata de vinete cu pasta de susan.
Ortansa zicea ca ea subtiaza pasta de susan inainte de a o folosi.
Intrebare: merge sa pun la salata de vinete, pasta de susan subtiata cu apa si putina zeama de lamaie? Nu e prea moale?

Si alta intrebare :-)

Hannen, spuneai tu ca mancati dimineata bob, cu pasta de susan si zeama de lamaie. Imi spui, te rog, ce inseamna bob?



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.





denizel-welcome
eu fac din pasta de susan un sos-cateva linguri de pasta de susan,usturoi pisat,sare dupa gust,lamaie si putina apa-abia apoi pun si vinetele tocate si bine scurse de zeama(intr-o sita).in general pasta se subtiaza cu putina apa rece,pt ca are tendinta de a se strange(nu stiu daca ai folosit vreodata,poate ca stii),si se pune apa ca sa o dezlege putin.daca ti-e teama ca iese prea apoasa,poti sa renunti la apa,pune doar zeama de lamaie si vezi cum iese.oricum,apa se poate adauga si la sfarsit de tot,daca crezi ca mai e nevoie.atentie-borcanul de tahina se ....shake bine de tot inainte de folosire.

Bobul=fava beans.www.seasonalchef.com/052106f.jpg" target="_blank">bob verde,www.mannaharvest.net/images/1267/47.gif" target="_blank">bob uscat,www.21food.com/userImages/gaote/gaote$122691534.jpg" target="_blank">bob la cutie

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ortansa, multumesc mult!
Am luat si eu acum vreo cativa ani o cutie cu pasta de susan, dar mi se parea prea groasa si greu de folosit. Nu mi-a trecut prin cap sa o diluez putin :-)).

Monica, maine vreau sa incerc reteta de curry cu fasole verde si conopida. Am citit undeva ca unul dintre secrete ar fi prajirea temenica a condimentelor. Va spun io ce a iesit!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Buna fetelor,

cand am fost in Maroc am mancat aproape in fiecare zi mancare facuta in vasele tagine si mi-a placut enorm.Am gasit pe net acele vase de ceramica dar intrebarea e cum gatesc in ele?Am gasit multe retete dar nu si despre cum se gatesc in vasul acela.Ei le gateau pe foc dar noi avem aragaz electric, merge si asa?
Daca stiti cumva as fi bucuroasa sa primesc niste sfaturi practice.

Apoi am mai mancat un fel de clatita groasa cu miere si nu mai stiu denumirea.Asta am mancat-o in regiunea Marrakesh-ului si in muntii Atlas. As vrea sa stiu sa caut pe net sa vad cum se face...

Multumesc pt eventuale sfaturi!

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Adriana, n-or fii clatitele de care zice kossir?
Imilui(si ea a pus chiar in paranteza clatite marocane)...gasesti reteta la pag 12
sau o fii kataiful sau baghrir-ul de care zic(hannen, kossir si ortansa)
la astea gasesti chiar poze la pag 10(ortansa)

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Cred ca sunt clatitele alea marocane doar ca nu am vas acela special, o sa incerc pe tigaie normala...Parca vad ca nu o sa iasa ca alea din Maroc si cel mai apropiat restaurant Marocan este in Franta la Strasbourg :(
Ah, buna mancare mai fac oamenii astia!

Multumesc de raspuns!

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

in seara asta am facut bamele(multam de reteta)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5113898375937669074

ca deja le aveam de cateva zile in frigider...au iesit bestiale
si Luna, imi place mult orezul sub forma asta ...sti ca eu sunt amatoare

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

aham,alea-s.sofran=turmeric sau curcuma.

I've gt you under my skin



Sofranul e total diferit de turmeric!

Asta e sofran (partea portocalie a florii - am uitat cum ii zice in romaneste - pistil?):
http://en.wikipedia.org/wiki/Saffron

Si turmeric - alta planta, alta poveste:
http://en.wikipedia.org/wiki/Turmeric

Am si eu niste site-uri de retete din orientul mijlociu. Poate fetele recunosc unele dintre ele:

http://almashriq.hiof.no/general/600/640/641/khayat/contents.html

Si astea sint numai libaneze:
http://www.cedarseed.com/water/lebrecipes.html




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor
noni, multumim de site-uri (le-am trecut pe pag 1 la retete)
eu una prefer sa fac mancarica data aici de fete dintr-un anume motiv ca stiu sigur ca-s testate si-s bune dar cand s-or termina retetele pe-aici am sa incerc si de-acolo.
voi ce faceti, pe unde sunteti si ce bunatati ati mai facut?
aseara am vrut sa fac kataif dar mi-a fost frica ca nu am tigaie mica...iese chiar atat de lichida "coca" sau o pot face si intr-o tigaie mai mare?
pe toate

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput