Naturiste si homeopate (32)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by miki-miki

Gudinde am facut ceva cercetari pe net despre hormonul de creste GH si am aflat ca are efect contrar insulinei. Citeste aici:
http://www.tratamente-naturiste.ro/produse-aminoacizi-proteine/hgh-support.htm
Iar asta: "Desi insulina poate cauza grasime, impreuna cu hormonul de crestere are loc o interactiune care duce la scaderea grasimii. Cu alte cuvinte, cand nivelul de hormoni de crestere creste semnificativ, grasimea corporala scade chiar daca sunt prezenti si alti hormoni cu efecte de marire a tesutului adipos" am luat-o de aici: http://www.hardbody.ro/culturism/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=printpage&artid=27
Se pare ca nu poti sa-l iei fara rec dr(despre HGH injectabil vorbesc) dar cred ca cel naturist de la CaliVita sau cel de la Organica il poti lua fara avizul dr.
http://www.magazine-online.ro/medactiv/detalii/hgh-hormonul-uman-de-crestere-activant-hormon-de-crestere-hgh-60-capsule/7678/0/
http://www.terapii-naturiste.com/calivita/prospecte-produse-calivita/hgh-support.htm

Sper sa nu-ti arat ceva gresit. Intreaba un dr si poate reusesti sa-i dai de cap insulinei. Pupici.

Miki




miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by uta_ciun

buna tuturor,

am o intrebare : s-a discutat cumva sau stiti de vreun tratament naturist pt endometrioza? am tot citit pe forum, recunosc ca nu am deschis toate capitolele, de aceea m-am gindit sa va intreb

eu am 2 chisturi pe ovare (de 4 si 5 cm ) care nu au disparut dupa 2 luni de AC, asa ca urmatorul pas e laparoscopia, sapt viitoare...doctorul presupune ca e endometrioza

multumesc tuturor


The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/



uta_ciun,

Sunt multe fete care sufera de endometrioza si fac tratament naturist.

Chiar pe ultima pagina din topicul trecut am repostat regimul tinut de Amely. Dar inainte de regim a fost diagnosticata cu endometrioza laparoscopic ocazie cu care au fost scoase focarele endometriozice gasite in burtica.

Uite aici am postat regimul:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99817&whichpage=21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chiara spune:

miri2007, imi pare tare rau de necazul tau. asa o bucurie mare, urmata de asa un necaz!
cunosc 2 situatii disperate: o dna diagnosticata cu cancer de san std. IV, care s-a vindecat dupa tratament cu nicolit. mentionez ca dr.-ii nu ii mai dadusera nici o sansa. un alt caz, baietelul fostei mele sefe, diagnosticat cu o forma tare pacatoasa de leucemie, vindecat dupa tratament cu nicolit facut in paralel cu chimioterapia. mama lui crede ca nicolitul a fost tratamentul miraculos deoarece, din toti copii internati in salonul sau cu leucemie, toti facusera chimioterapie, numai el a scapat cu viata. sigur ca drumul a fost greu, cu suisuri si coborasuri, dar acum este elev in clasa a 4-a, abia daca isi mai aminteste ca pe langa el a trecut ...
eu iti doresc multa putere si ai grija de cel mai important lucru din viata ta acum! doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by miri2007

Buna fetelor,

NU am mai apucatt sa va scriu si nici sa va citesc in ultima vreme (o saptamana). IAr acum, fara a vrea sa va intristez, va scriu cu lacrimi in ochi, pentru ca desi graviduta de 12 saptamani nu ma mai pot bucura asa cum ar trebui de bobita enorm asteptata de toata familia.
Desi ma mutasem la odisee, mai treceam pe aici sa vad ce mai face lumea si sa ma bucur sau sa ma intristez pentru voi toate, dupa caz.

Insa in urma cu o saptamana mamica mea a suferit o operatie de ocluzie intestinala. S-a dovedit a fi insa carcinomatoza peritoneala cu stenoze enterale neoplazice maligne pe intestinul subtinre. De atunci sunt devastata. Numai credinta in puterea lui Dumnezeu ma mai tine in picioare. La copil mi-e si frica sa ma gandesc cat l-ar putea afeta starea mea.
Din pacate medicii ridica din umeri, ei nu mai pot face nimic. Noi ne rugam, mama nu stie dar i se pare ciudat ca dupa o saptamana de la operatie are dureri cumplite noaptea, de la intestine. E foart balonata, abia mananca. Noi, cu toate cate facem tot
neputinciosi ramanem. Am luat produse de la d-na Irina Spuderca (suplimente nutritionale GNDL) dar nu le poate lua. Ar trebui sa ia 32 de pastile pe zi, abia daca ia 7-8, iar dupa durerile de aseara (balonari imense) ne-a implorat sa o mai lasam 2 zile fara.
Am cumparat si Nicolit sa incempem sa-i dam de vineri, dar sa vedem daca il va tolera.
Am mai citit si de spanz care cica ar merge in faze critice (am inteles ca tumorile au invadat cam toate organele din cavitatea abdomnala).

Ea se chinuie si se macina ca nu intelege ce are (a fost si cadru medical si mai are habar de unele-altele) si mai este si o fire care se consuma din orice. Cand ma vede pe mine ii vine mereu sa planga. O chinui gandul ca ma supara acum cand bobita la care ea a visat enorm este in sfarsit in burtica mea. Eu am ramas insarcinata dupa un tratament homeopat facut din intamplare. Am mers cu mama acum 3 luni sa dr. pentru ea. Ea nu a primit mare lucru atunci insa eu am primit un tratament in urma caruia acum am o mica speranta in mine.

Daca stie cineva ce as mai putea incerca sau cu cine as mai putea vorbi pentru a-mi putea ajuta mama, va implor scriti-mi.

Acum practic marea problema este faptul ca este foarte balonata, fapt ce o impiedica sa si manance sau sa se hidrateze cum ar trebui.
Orice exprienta similara cu Nicolit sau cu produsele GNDL mi-ar fi de folos.

Cred ca saptamana viitoare vom incerca savenim la BUcuresti sa o mai vada si cineva de acolo. Nu stim inca la cine. Daca ma puteti ajuta cu o recomandare mi-ar fi de mare ajutor. Noi inca mai tragem speranta desi, cum am spus, toti medicii cu care am vorbit pana acum ridica din umeri. IAr noi nu putem face nimic nici pentru a-i alina balonarile astea nenorocite.

Va multumesc si multa sanatate!

Miri2007



Miri

Imi pare atat de rau
Multa sanatate mamei si sper sa gasesti un tratament care sa o ajute. Din pacate nu cunosc tratamente pt aceasta boala.

La institutul Oncologic am auzit lucruri bune despre dr-ita Silaghi.
Sigur mai este si prof. Blidaru dar la dansul se ajunge ffff greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Miri,

Prietena mea mi-a raspuns la email - mi-a trimis vreo trei emailuri cu informatii. Sunt la serviciu si nu am timp sa copy si paste prea mult, asa ca te rog sa-mi trimiti (pe PM daca vrei) adresa ta de email, sa-ti pot forwarda emailurile de la ea.

Numai bine,

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by miri2007

Buna si multumesc mult la toata lumea pentru incurajari!

In astfel de momente orice experienta, orice sfta, orice informatie poate insemna foarte mult.
Pe aici a auzit cineva de produsele GNLD (suplimente nutrivitive cu renume in lupta cu neagra boala)? Eu le-am luat si am inceput sa i le dau mamei insa nu prea le tolereaza. Acuza ca ii da balonare ceea ce o face sa o doara toate organele si sa nu le mai ia. M-a implorat sa o las doua zile fara sa le ia. Probabil de aceea azi am fost foarte dezarmata si descumpanita.

Va pup si va doresc multa sanatate!

Miri2007



Miri, imi pare tare rau ca mama ta se chinuie asa si trece prin momentele astea cumplite. Insa ma bucur ca samburelul din burtica de la tine e bine. Pana ajungeti la medic care sa va dea un tratament mai puternic, eu iti recomand sa ii dai mamei tale ceail de napraznic, de la 4 cani pe zi in sus, pregatit dupa reteta stiuta. Va ajuta mult la reglarea tranzitului intestinal, va si lupta cu cresterea anormala a tesuturilor si ii va si ridica imunitatea. Lasa pumnul de pastile o vreme (adica mi se pare aiurea sa trebuiasca sa ia cate 30+ de pastile odata - e foarte mult si pt un organism mai putin stresat), mai ales ca a fost de curand operata si intregul sistem digestiv e afectat, si da-i ceai cu vadra. Eu cred ca o sa aiba efect si o sa ii aline suferinta, mai ales daca il cupleaza cu Nicolit. Ai incredere!

Ii doresc multa sanatate mamei tale si sper din suflet sa gasiti un medic care sa stie ce face si sa va poata ajuta.

Sa ne tii la curent.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."


samburici


Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Miri, uite ce mi-a trimis prietena mea din Romania:

am selectat parte din documentatia culeasa de mine atunci de pe net si incerc sa o trimit desi nu stiu daca va atasa. e foarte mult.
Cel mai bun medic din Buc. este prof dr. Diculescu directorul clinicii de gastroenterologia al institutului Fundeni.
Sunt mai multi pe acolo, insa asta se aude ca ar fi cel mai bun. Si noi am fost multumiti.

Colici abdominali
M#259;rar : când apar durerile, fierbe#355;i circa 10 minute o lingura de m#259;rar intr-o cea#351;c#259; de lapte si be#355;i lichidul cat se poate de cald . Efectul este imediat .
Menta : planta pus#259;-n rachiu sau alcool vindec#259; durerile de burta #351;i colicile intestinale.
Constipatie rebela

1. Alimente ce trebuiesc evitate: ciocolata, cacao, pâinea alba, paste f#259;inoase
carnea, brânzeturi s#259;rate oale.
Consuma#355;i: alimente bogate in celuloza, fasole verde, dovlecei, morcovi, #355;elina, sfecla cartofi, salata verde, ceapa, castrave#355;i, praz, spanac, ro#351;ii, mere, pere, struguri, portocale, pâine Graham, 500 gr fructe si 500 gr legume mânca#355;i pe zi.

2. Polenul vindeca cele mai rebele constipa#355;ii. Se ia câte 20 gr de polen îndulcit cu miere zilnic. Cura dureaza o lun#259;, se face pauzâ 2 luni dupa care se repet#259;.

3. Re#355;et#259; #355;#259;r#259;neasc#259;: mâncati diminea#355;a pe stomacul gol prune uscate înmuiate peste noapte în apa, cu pâine de graham sau secara, la culcare manca#355;i 2 mere.

4. Re#355;et#259; cu portocale: l#259;sa#355;i s#259; fiarb#259; în apa, timp de 30 minute, coaja de la o portocal#259; proaspat#259;. Arunca#355;i apa #351;i mai fierbe#355;i o data coaja – 20 de minute – în apa îndulcit#259; cu 20 gr mire la litru. Scoate#355;i coaja #351;i be#355;i ceaiul diminea#355;a pe stomacul gol, sau la trei ore dupa cin#259; . Este un laxativ imediat #351;i puternic.

5. Re#355;et#259; cu t#259;râ#355;e: 1-2 kg de t#259;râ#355;e de grâu trebuie cernute printr-o sit#259; deas#259; ca s#259; se elimine f#259;ina care mai r#259;mâne în ele dup#259; m#259;cinarea gr#259;ului. Pune#355;i în fiecare diminea#355;#259; dou#259; linguri de t#259;râ#355;e într-o can#259; obi#351;nuit#259; #351;i op#259;ri#355;i-le cu orice fel de ceai. Amesteca#355;i bine con#355;inutul pentru a-l omogeniza #351;i când se r#259;ce#351;te (trebuie s#259; fie c#259;ldu#355;) îl be#355;i pe stomacul gol, înghi#355;itur#259; cu înghi#355;itur#259;. Dup#259; o pauz#259; de circa 10 min pute#355;i servi micul dejun. În cazul în care constipa#355;ia nu cedeaz#259; chiar de a doua zi, repeta#355;i opera#355;ia #351;i seara, înainte de cin#259;. Dup#259; ce situa#355;ia se normalizeaz#259;, renun#355;a#355;i la por#355;ia de sear#259;.

6. Murele : face#355;i infuzie din frunze de mur [ proaspete sau uscate ] doza 40-80gr [dou#259; linguri de sup#259;] la 1 litru de ap#259;, în func#355;ie de gravitatea constipa#355;iei. Be#355;i dou#259; c#259;ni pe zi diminea#355;a #351;i seara. Dac#259; ave#355;i, pute#355;i ad#259;uga câte un pumn de fructe proaspete diminea#355;a pe stomacul gol.

7. Ceai laxativ : pune#355;i la fiert, freme de 10 minute, 25-30 gr frunze de prun într-un litru de ap#259;. Be#355;i câte o cea#351;ca dup#259; mesele principale vreme de 5 zile

8. Dovleacul : be#355;i în fiecare diminea#355;#259; o can#259; de suc de dovleac

9. Re#355;et#259; cu tarâ#355;e 2 : 2linguri de t#259;râ#355;e de grâu se pun de cu sear#259; într-o jum#259;tate de can#259; de ap#259;. Diminea#355;a, înainte de mas#259;, o mânca#355;i. Dac#259; se umfl#259; #351;i nu mai are lichid, mai ad#259;uga#355;i pu#355;in cei cald sau ap#259; la temperatura camerei. Elimin#259; #351;i toxinele din organism #351;i con#355;ine vitamina din gama B-urilor. În acela#351; timp pute#355;i consuma #351;i grâu încol#355;it, cam 35-40gr pe zi, dup#259; ce a#355;î mâncat t#259;râ#355;ele. Grâul trebuie luat 20 de zile pe lun#259;, iar t#259;râ#355;ele toat#259; via#355;a dac#259; este cazul !!!!! Este valabi pentru cei ce au probleme cu intestinul gros, #351;i cei ce au fost opera#355;i trebuie s#259; fac#259; acest tratament. Lua#355;i #351;i vitamina D.

10. Re#355;eta cu miere de albine : supradenumit#259; « re#355;et#259; sigur#259; » 2 linguri de miere de albine + 2 linguri nuci m#259;cinate + 2 linguri smântân#259; + 2 linguri t#259;râ#355;e de crâu + 2 mere rase. Se amestec#259; toate #351;i se consum#259; 2 linguri pe zi, diminea#355;a, pe nemâncate, dup#259; care se bea o can#259; de ceai de mu#351;e#355;el. Se pot dubla candita#355;ile la 4 linguri. Se pastreaz#259; în frigider.
Balonari – Arsuri stomacale
#354;elina : Sp#259;la#355;i bine câteva frunze de #355;elin#259;, m#259;run#355;i#355;i-le si op#259;ri#355;i-o lingura de supa cu planta cu 150ml de apa in clocot . L#259;sa#355;i sa se infuzeze 5 minute, apoi strecura#355;i . Be#355;i zilnic cate o cea#351;c#259;, la o ora dup#259; masa de prânz si seara

(Va urma)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

ACALZIE

Comportament: boala se manifest#259; prin oprirea lichidului sau bolului alimentar pe esofag. Lichidul nu p#259;trunde în stomac decât sub forma unor pic#259;turi.
Pentru aceast#259; boal#259; se ia o linguri#355;#259; de chimen nezdrobit #351;i se înghite cu pu#355;in#259; ap#259;. Cel târziu dup#259; dou#259; ore, boala trebuie s#259; dispar#259; definitiv

Boli de stomac

Suc de cartofi + suc de varza + suc de morcovi .

Se beau 3 pahare pe zi, înainte de mas#259; cu o jum#259;tate de or#259;. D#259; rezultate spectaculoase doar dup#259; câteva s#259;pt#259;mâni, cu condi#355;ia ca legumele s#259; fie proaspete, #351;i s#259; se mixeze in fiecare zi #351;i s#259; se amestece in propor#355;ii egale.

Angelica : pus#259;-n #355;uic#259;, votc#259; sau alcool rafinat, vindec#259; orice boli de stomac.
Cicoarea : r#259;d#259;cina de cicoare t#259;iat#259; m#259;runt #351;i pus#259; la macerat în rachiu sau alcool e bun#259; pentru dureri de stomac.

Cura cu aloe:

1,5kg de planta in vârsta de peste 3 ani, se trece prin ma#351;ina de tocat sau se mixeaz#259;. Înainte de folosire planta nu se uda vreme de 5 zile . Se adaug#259; 2,5kg de mire de albine de mai, 3,5 litri vin ro#351;u de 14 – 18 grade.
Ingredientele se pun întru-n borcan la loc întunecos si se #355;in vreme de 5 zile. In primele 7 zile se ia cate o linguri#355;#259; de 3 ori pe zi cu doua ore înainte de mas#259;. Dup#259; aceea se ia cate o lingura, de 3 ori pe zi cu o ora înainte de mas#259;. Durata minima trebuie sa fie de 3 s#259;pt#259;mâni sau o luna. Se recomanda in tratarea urm#259;toarelor afec#355;iuni: ulcer, gripa, anghina, migrene, mastidi#355;ie, astm#259;, scleroza, reumatism, astenie nervoasa, alcoolism. In primele 3 zile de tratament pofta de mâncare se amplific#259;. In timpul tratamentului se recomanda a se consuma mai multe fructe si supe #351;i s#259; se exclud#259; din alimenta#355;ie ou#259;le si laptele .


Digestie dificila - Varsaturi

M#259;rar : Folositi sub forma de infuzie semintele uscate [ 15 gr ] la 1 litru de apa clocotita . Lasati vasul sa stea un sfert de ora acoperit, apoi beti o ceasca dupa fiecare masa . Este un tonic al aparatului digestiv .

Gastroenteritele cronice:
Frunzele de fragi #351;i c#259;p#351;uni : amestecate bine, se ia o linguri#355;#259; de plant#259; #351;i se op#259;re#351;te cu 250ml ap#259; clocotit#259; se las#259; s#259; se infuzeze 5 minute, se strecoar#259; #351;i se bea diminea#355;a pe stomacul gol

Cimbrul este socotita ca o planta care aduce curaj si forta, in Scatia se
be ceai de cimbru pentru a avea curaj si a scapa de cojmaruri .

Afectiuni pulmonare, bronsite, tuse convulsiva, tuse :
Fierbeti pana ce apa scade la jumatate un pumn de planta intreaga [ 10 gr ] proaspata sau uscata, intr-un litru de apa . Adaugati 250 gr de miere si luati cate o lingura di ora in ora

Anemie, oboseala fizica, oboseala intelectuala :
Beti intre mese 3 - 4 cesti din infuzia preparata di 30 gr de virfuri inflorite de cinbru, proaspete sau uscate, la un litru de apa in clocot .

Anghina, dureri de gat :
Faceti cat puteti de des gargara, dupa ce fierbeti 20 gr de cimbru in doua
cesti de apa . Adaugati miere .

Caderea parului :
Se foloseste reteta de la bronsita dar neindulcita cu care faceti frectie zilnic

Hemoragie nazala :
Frunzele de cimbru uscate si pisate ca o pulbere pot fi prizate

Insomnie :
Beti seara o infuzie de cimbru indulcita cu miere 20 gr de planta la o
cana de apa

Viermi intestinali :
Pentru adulti : faceti o infuzie din 50 gr de cimbru, rupt in bucati, intr-un
litru de apa . Beti-o in decursul unei zile, iar daca efectul nu este ime diat, continuati inca trei zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Graul incoltit are capacitatea de a stimula extrem de puternic activitatea
organizmului . Dupa o saptamana sau doua de tratament cu grau incoltit, in multe boli
se va constata o vizibila inbunatatire a stari fizice si o ameliorare a boli .

Cateva domeni in care s-au optinut rezultate : Caderea parului, intarirea vederii, vindecarea durerilor de cap, bronsitelor, tronboflebitelor, boli ale sangelui, boli
ale stomacului, boli intestinale, boli ginecologice, boli de ochi, boli de rinichi, arterite,
cancer,etc.

Mod de folosire : 100 gr boabe de grau sanatoase se spala cu apa rece, apoi, boabele
se pun intr-un vas de sticla sau ceramica si se lasa acoperite cu apa .
Vasul se pune la loc cald si se acopera cu o foaie de hartie . Dupa 24
de ore, graul incolteste [ ies coltisori verzi de 1 mm ] si poate fi dat prin
masina de tocat carne sau prin rasnita de cafea .Se amesteca cu lapte
fiert in po\roportie de 1/1 .La acest terci, se adauga si miere de albine,
dupa gust .Avand in vedere aportul caloric al graului, renuntati la paine
si la alte produse de panificatie . Canditatea de grau se inparte in trei
portii pe zi . La fiecare 24 de ore trebuie pus alt grau la incoltit . Cura
dureaza o luna .

Tratament naturist
In primul rand se va face dezintoxicarea corpului. Apoi, suplimentar, se va ajuta organismul cu sfaturile date mai jos, dupa intuitia fiecaruia.
Dr. Stefan Stangaciu a obtinut vindecarea la 101 afectiuni, cu eficienta de 64,5%. Dintre acestea, 15 cazuri de cancer au fost in ultima faza, care au inregistrat vindecari totale. El foloseste ca metoda de tratament apipunctura. Apipunctura produce: hiperoxigenare, hiper-termie si hiperenergizare.
Foarte important pentru cei grav bolnavi in perioada de dezintoxicare nu se fac operatii indiferent de afectiune, se tine un regim alimentar foarte strict si nu se iau chimicale, deoarece organismul este angajat intr-o lupta pe viata si pe moarte. Daca nu se tine cont de aceasta, raportul de forte se schimba in favoarea cancerului, iar acesta, perfid, poate ataca cu virulenta chiar si in alt loc, nu in cel la care a inceput vindecarea. Decesul se poate produce in doua saptamani.

Factorii favorizanti sunt:
1. Radiatiile ionizante cu potential cancerigen la 2 km de epicentrul exploziei atomice si creste cu numarul anilor (1957 - 16 cazuri in Japonia). O cauza importanta a producerii cancerului este combinarea radiatiilor naturale sau artificiale cu alte efecte daunatoare.
2. Cancerogeneza este dependenta de doza de substante chimice utilizata. Ele isi exercita efectul carcinogenetic in special prin legarea de ADN, desi s-a probat si legaturi cu ARN (t ARN) si cu o serie de enzime (revers transcriptaza) sau cu alte proteine care implicand genele represoare, declanseaza modificari fenotipice celulare.
Neoplasmele induse de agenti chimici sunt mai putin antigenice decat cele induse virotic. Substantele chimice canceroase:
a) Naturale: alfatoxina din contaminarea conservelor cu Aspergillus flav provoaca cancer hepatic; sa nu consumati cereale mucegaite deoarece exista riscul infestarii cu alfatoxine care induc cancerul.
b) Medicamente : antimitotice, cloramfenicol.
c) „Culturale" din:
- bauturi alcoolice (cancer gura, intestine, san, esofag, adenocarcinom hepatic); se permite la cei sanatosi o sticla de bere, un pahar cu vin sau 100 g tarie/zi;
- fum de tigara, fum industrial, gaze de esapament ce contin hidrocarburi policiclice care dau cancerul bronhiilor;
d) Industriale:
- coloranti (cancer la vezica);
- conservanti si aditive la mezeluri, ca nitriti si nitrozamina daca sunt in cantitati mari;
- solventii benzolici provoaca leucemie;
- uleiurile minerale sunt oncogene.
e) Pregatirea alimentelor la temperaturi inalte (pe gratar, in cuptor etc.) duce la formarea de nitrozamine. Legumele crescute cu ingrasaminte chimice contin o cantitate mare de nitrati, iar in organism se pot transforma in nitriti, care la fel ca si fazina din fasolea verde cruda se lipesc de globulele rosii impiedicand transportul oxigenului. Salata verde, guliile si spanacul contin mai ales iarna o mare cantitate de nitrati. O parte din substantele nocive pot fi neutralizate in stomac prin consumarea de alimente foarte bogate in vitamina C (ex. salate de legume). Vitamina C impiedica formarea nitritului in organism.
f) Animarea alimentelor si prajitul pe gratar cu carbuni de lemn produc benzopirene. Gratarele cu gaz sau electrice sunt mult mai inofensive. Carnea afumata contine de 50 ori mai mult benzpiren decat cea neafumata.
Jumatate de kilogram de friptura pe carbuni contine tot atata benzpiren (agent cancerigen) ca si 600 de tigari.
g) Alte substante periculoase pentru sanatate sunt acrylamidele. Acrylamida se formeaza atunci cand alimentele bogate in carbohidrati (cereale ca orez, cartofi) sunt prajite sau coapte. Astfel, primejdios este consumul exagerat de prajeala din paine, biscuiti, fulgi de cereale si mai ales din cartofi (cartofii prajiti si chips-urile). Continutul in acrylamide din cartofi este cu atat mai mare, cu cat tuberculii contin mai mult zahar (cand sunt tinuti la rece) sau temperatura de preparare este mai mare. Consumul prelungit de acrylamida duce la distrugerea nervilor, afectarea fertilitatii masculine si chiar la aparitia cancerului. Preparatele fierte sunt sanatoase.
h) Produsele care rezulta din metabolizarea unui exces de proteine duc la procese tumorigene. Astfel, carnea, dupa ce a fost digerata, lasa in urma aminele. Acestea pot reactiona cu nitritii care se gasesc in apa de la robinet, conserve etc. si se formeaza nitrozaminele care pot declansa cancerul.

Se recomanda evitarea carnii, care consumata in exces incarca organismul cu uree si acid uric, ceea ce solicita mult rinichii. De aici pot aparea litiaza, guta, leziuni vasculare, ateroscleroza etc. in special carnea rosie (porc, vita, miel) consumata in cantitate mare, carnea la gratar si prelucrata (salam, carnati, bacon-ul, hamburgerii) poate produce cancer de intestine {British Medical Journal). Vinovata este amina heterociclica care se formeaza la suprafata carnii cand este prajita, coapta sau pusa pe gratar. Persoanele sanatoase sa nu depaseasca 140 g carne rosie/zi.

In cazul in care a aparut cancerul, in primul rand trebuie tinut regimul cu apa distilata facut sub supravegherea unui specialist sau alt post (ex. cu sucuri de legume, 2,5 l/zi, in care sa predomine morcovul) timp de 45 zile, urmat de regim numai cu cruditati, fara alimente de origine animala (carne, lactate sau oua) timp de 7 luni. Timpul trebuie sa fie fixat in functie de starea organismului pacientului. La inceputul regimului, legumele si fructele crude trebuie sa fie sarace in proteine (max. 20 g proteine/zi), deci se evita sa se consume multe nuci, alune, masline verzi si chiar cereale care sunt bogate in proteine (cum ar fi graul incoltit). Se cere prudenta cu acest regim la cei care sufera de boli care necesita multe proteine (ex. boli musculare). Treptat, se pot introduce si alte cruditati.
Ziarul Libertatea din 7 aprilie 2000 ne atrage atentia asupra pericolului pe care-1 reprezinta legumele din pietele noastre - pe care noi le consideram salvatoare - devenite otravitoare din cauza folosirii fara discernamant de catre producatori a ingrasamintelor chimice si a pesticidelor.
Aerul este curatat de ploi, dar apa ajunge in sol iar impuritatile intra in circuitul biologic Si ajung prin alimente la noi. La Valea Calugareasca, contaminarea pamantului cu fluor a dus la boala numita fluoroza (caderea dintilor, distrugerea sistemului osos). Doua sute de mii de hectare din tara sunt contaminate cu titei si apa sarata iar poluarea chimica se extinde pe noua sute de mii de hectare.
Ideal ar fi sa fie incurajata viticultura si sa ne intoarcem la procedura de a ingrasa pamantul natural. Astfel, in viitor, vom avea asigurata sanatatea pamantului si a oamenilor. Pana se va realiza aceasta, taranii ar trebui sa fie scolarizati gratuit despre cum si in ce cantitate sa foloseasca chimicalele. La TV, o specialista afirma ca, la noi in tara, cantitatea de nitriti din alimente se afla sub normele europene si ca mai avem pana sa atingem acest nivel. Dar de ce trebuie sa ne aliniem cu alte tari in aceasta privinta? Fara aceste chimicale, s-ar putea ca alimentele sa fie mai putin aspectuoase si in cantitate mai mica, dar nu ne vor afecta sanatatea.
3. Infectii virale:
- virus oncogen cu ADN: virusul Papiloma care provoaca veruci, adenoviroze, hepatic (Eptein-Barr); virus oncogen cu ARN, care sunt la originea sarcoamelor, limfoanelor. intreaga tumoare se dezvolta intr-o singura celula in care s-a produs modificarea genetica, in 1977, Lynch a observat ca 50% din membrii familiei dezvolta una sau mai multe tumori maligne, presupunand ca factorul determinant ar fi o gena dominanta. Oncogenele pot fi inofensive atata timp cat vor fi inactive, dar, activate de un factor cancerigen, vor transforma celula sanatoasa in celula canceroasa.
4. Anumiti hormoni, in special estrogenii, sunt favorizanti pentru procesele neoplazice. Intre organism si tumora se exercita efecte reciproce. Astfel, se elibereaza o cantitate mare de hormoni:
• ACTH: in cancer bronsic, pancreatic si timus.
ADH (hormon diuretic): cancer bronsic, tumori cerebrale. • PTH (parathormonul): cancer bronsic, renal si a endometrului. Duce la hipercalcemie si leziuni osoase.
• Insulina explica sindromul paraneoplazic hipoglicemic intalnit in fibrosarcoame, meso-telioame si carcinoame hepatice.
• Tumorile de la nivelul bronhiilor, cailor biliare, pancreasului, dar mai ales din intestin elaboreaza produsi carcinoizi. Din tesutul cromafin din intestin s-au identificat celule cu proprietati neuroendocrine (APUD) care au capacitatea de a elabora amine si hormoni polipetizi. Tumorile celulare APUD (apudoame) secreta o serie de mediatori biologici activi (serotonina, histamina, catecolamine, prostaglandine, bradikinine) prin care participa la realizarea sindromului endocrino-pluriglandular unde pot fi implicate si secretiile gastropancreatice.
• Eritropoetina e principalul mecanism al policitemiei intalnit in carcinoame renale, heman-gioame cerebrale, carcinoame hepatice etc.
5. Porumbul este cel mai vulnerabil la contaminare cu alfatoxine, urmat de grau. Rosiile si arahidele sunt contaminate foarte usor de ciupercile de mucegai si in acest caz nu trebuie consumate. Si unele condimente provenite in special din tarile tropicale pot contine alfatoxine.
6. Un alt factor care favorizeaza aparitia cancerului este deficitul de vitamine (in special riboflavina = B2).
Sa se acorde importanta si pozitiei locului de dormit si de lucru, daca exista zone de turbulenta, unde sunt plasate intersectiile liniilor de forta ale radiatiilor pamantului. Se va cere ajutorul unui radiestezist. Directia buna de dormit este cu capul la nord, picioarele la sud, sau capul la vest, picioarele la est.
Rezultatele cele mai bune se obtin in tratarea cu spirulina a cancerelor cu actiune sangvina - cancerele din zonele bogat irigate (cancere ale organelor interne) cu un procent de 90%, iar in celelalte cazuri (de exemplu, cancerul osos) rezultatele sunt de 50% :
• Planta gheara-matei (Cat s Claw) scade efectul chimio si radioterapiei.
• Vitamina A in asociere cu doze mari de vitamina C.
• Sa se consume grau incoltit (3-6 linguri/zi la adulti).
• Sa se faca cure mineralizante cu argila. Ele sunt si dezinfectante si detoxifica organismul.
Multi doctori spun ca nu ma voi imbolnavi niciodata de cancer daca vom tine un regim naturist.
• Masarea zonei reflexogene a punctelor limfatice, amigdale, splina si a organului corespunzator. Se schimba regimul alimentar.
• Sa nu se ia vitamina B12 care are rol de multiplicare a celulelor. Deci, atentie la alimentele bogate in B12 si Fe: carne (in special organe).
• Catina alba, unghia gainii sau lemnul cainesc sunt plante imunoinductoare.
• Golden Yacca extras din „Arborele vietii" sau Yucca pe care indienii navayo din Arizona il folosesc in boli grave, la cresterea rezistetei fizice.
Tataneasa opreste dezvoltarea tumorilor. S-au facut experiente cu alantonina din planta
care au confirmat aceasta.
Medicamentul Isorel, cu efect imunostimulator, ajuta in bolile canceroase. Este un produs
pe baza de vasc, inhibitor tumoral si ameliorator al starii generale a bolnavilor.
Planta tapasnic (Galeosis ladonum) inrudita cu izma, cu flori mari rosiatice dispuse la
subsuoara frunzelor, asemanatoare cu florile de gura leului, vindeca cancerul. Despre ea s-a vorbit la radio in luna octombrie 1998, despre ea se intereseaza Institutul de biologie
al Academiei Romane. Acest leac a fost folosit la genunchi (apa s-a retras), cancer la san.

Se amesteca pe foc, in cantitati egale, miere de albine si rasina de brad. Pasta se inveleste intr-o carpa si se aplica pe locul cu pricina. Are o putere de extragere a raului foarte mare, de aceea produce dureri. Seara si peste noapte, de asemenea, cand durerile sunt prea mari, compresa se scoate, apoi se repune. Se repeta mai multe zile la rand. Sa se consume produse apicole intr-o stare cat mai apropiata de recoltare (fara prelucrari), deoarece au proprietati antitumorale si imunostimulatoare. Mierea confera cea mai buna energie. Propolisul, un antibiotic natural, actioneaza si ca interferon, dar fara efecte secundare, ajutand sistemul imunitar. Laptisorul de matca are actiune citostatica si de protectie asupra efectelor adverse ale chimioterapiei. Polenul si/ori pastura din stup, pe langa alte proprietati, contin si acidul 10hidroxi-2decenoic, cu valente anticarcinogenetice. Laptisorul de matca si polenul aduc cele mai bune nutriente si vitamine la celule. Apilarnilul este biostimulator si reglator hormonal (un antidot pentru eventualele dereglari hormonale provocate la consumul abuziv al laptisorului de matca). Coenzima Q10 + produse din Aloe vera. Coenzima Q10 (ubichinona) este prezenta in toate celulele organismului avand rol antioxidant si imunostimulator. Coenzima este esentiala pentru functionarea normala a proceselor metabolice. Absenta Coenzimei Q10 limiteaza procesele energetice ale organismului. Amelioreaza functionarea sistemului imunitar, asigura energia necesara activitatii in conditii normale a inimii prevenind disfunctiile acesteia, procesele de imbatranire si bolile in care sunt implicati radicalii liberi (cardiovasculare, respiratorii, oftalmologice, hepatice). Este produs in Romania de Laboratoarele Medica.
Tratamentul prof. Savitki, de la Institutul Oncologic din Moscova, care consta dintr-un amestec din: 800 g aloe veche de cel putin 3 ani si neudata cu 5 zile inainte, date prin masina de tocat; 1,300 kg miere; 1,700 1 vin rosu (16-17° tarie). Amestecul se pune intr-un vas de sticla de culoare inchisa si se lasa intr-un loc intunecos si rece, timp de 5 zile inainte de folosire. Vasul trebuie sa fie bine inchis. Din acest amestec se ia astfel: primele 5 zile cate 1 lingurita de 3 ori/zi, cu 2 h inainte de mese; dupa 5 zile, doza devine de 2 lingurite de 3 ori/zi, cu 1 h inaintea mesei. Cura se face min. 2 saptamani, dar indicat este sa dureze mai mult de 1 luna. Aceasta cura se recomanda si la TBC pulmonar sau ulcer stomacal Efectul se cunoaste din primele zile, printr-o crestere a poftei de mancare si in greutate.
Comprese cu aburi de coada-calului, pe tumoare, timp de 2 h, dimineata. Kneipp spune ca aceasta planta stagneaza orice tumoare.
De altfel, in toate cazurile de cancer, pentru calmarea durerii se aplica comprese cu aburi de coada-calului si comprese cu bitter suedez, dupa ce in prealabil s-a uns locul respectiv cu alifie de galbenele.
La pranz, compresa cu ierburi suedeze, pe locul uns cu alifie de galbenele. Dupa scoaterea compresei, se pudreaza daca apar mancarimi. Daca sunt tumori externe, pe piele, se pune terci de patlagina. Se unge locul cu suc de macrisul-iepurelui.
Dimineata si seara, se bea ceai de coada-calului, iar ziua 1 1/2-21 ceai cald, facut din: 300 g galbenele + 100 g coada-soricelului + 100 g urzici. Se adauga de 6 ori/zi intr-o cana 3-5 picaturi suc de macrisul-iepurelui.
Dimineata: 1/2 ceasca ceai pentru rinichi (coada-calului 15 g, urzica 10 g, troscot 8 g, sunatoare 6 g, timp de 3 saptamani). Se face infuzie cu o priza cat se ia intre 2 degete/ 1 cana apa clocotita. Se strecoara dupa 10 min. Peste plantele oparite se mai pun 2 cani apa clocotita care se fierb 10 min., apoi ceaiul astfel obtinut se toarna peste primul. in felul acesta se degaja acid salicilic (fierbere 10 min.); dupa 30-60 min., se beau 1-2 cesti ceai cald din salvie, sunatoare, menta si melisa (roinita). Salvia se fierbe 3 min. Salvia contine ulei eteric bun pentru gargara, dar care nu trebuie inghitit si de aceea salvia se fierbe. Dupa 3 min., uleiul dispare si se degaja un ferment vital eficient pentru toate glandele, maduva spinarii si ligamente; dupa 30-60 min., se ia o inghititura suc de legume: 3/5 sfecla rosie, 1/5 morcovi, 1/5 radacina de telina, cateva ridichi, 1 cartof mic (cat 1 ou) (ex.: 300 g sfecla, 100 g morcovi, 100 g telina, 30 g ridiche). Cartoful este important la cancerul de ficat. Dupa 15-30 min., se mai bea o inghititura de suc. Sucul se bea timp de 42 zile. intre reprizele de suc, se bea ceai de salvie. Ceaiurile nu se indulcesc; la pranz se bea 1/2 ceasca ceai pentru rinichi. La fel seara, inainte de culcare. Ceaiul pentru rinichi se bea doar in primele 3 saptamani. Dupa-masa, iar se bea suc (1/2 1).
• Rudolf Breuss, naturist german (n. 1899), recomanda zilnic sa se bea o ceasca de ceai de priboi rosu (infuzie). Priboiul rosu contine putin radiu. Se alterneaza mereu ceaiul cu sucul. Pentru constipatie, se face clisma cu ceai de musetel.
• Se amesteca fagure de miere cu tuica si pelin pisat. Se unge cu amestecul respectiv locul bolnav.
• Pentru tumoare la cap, se aplica bandaj inmuiat in rachiu cu pelin pisat. Recomandam prudenta.
• Ajutator poate fi tratamentul cu „Cartilagiu de rechin" - produs de Laboratoarele Medica din Romania. Este recomandat in artroze, retinopatie diabetica, adjuvant in terapia cu citostatice, osteoporoza, imunodepresii. Cartilajul rechinilor contine 6-7 tipuri de proteine care inhiba dezvoltarea retelei vasculare, actionand ca substante antiangiogenetice. Mucopo-lizaharidele din cartilajul de rechin au rol imunomodulator si un foarte bun efect anti-infiamator. Este foarte eficient in profilaxia cancerului si in terapia unor boli cronice, reumatice, psoriazis, retinopatie diabetica, previne osteoporoza, este adjuvant in tratamentul cu citostatice. Nu este toxic. Este contraindicat in caz de sarcina si la persoane care au suferit infarct miocardic sau fracturi osoase.
• La tratamentul cu „Napraznic" cel mai receptiv este cancerul genital, dar se vindeca si cancerul pulmonar cu metastaze, cancerul mamar, cancerul de prostata, la intestin si cancerul gastric. Regimul alimentar trebuie sa fie sever, cu cruditati. Napraznicul, usturoiul si ciupercile contin mult germaniu, un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenarii celulare care ajuta la vindecarea tumorilor maligne si benigne. Si terapeutii Amish (America) recomanda mult usturoi in tratarea cancerului, afirmand ca ajuta vindecarea in proportie de 75%. Ajuta si la cancerul de piele, boli de piele din cauza expunerii excesive la soare si in general a tuturor formatiunilor tumorale.
• Nica Micu din com. Ivesti, jud. Galati (str. Blajerii de Sus, nr. 572) foloseste preparate realizate din peste 100 de plante : bitter (din 115 plante), sirop (din 50 plante), unguente. A reusit sa vindece tot felul de boli, printre care si cancer. Are 80 de ani, dar arata ca de 50 de ani.
• Tratamentul cu „Spanz" a dat rezultate in multe cazuri. Spanzul este un stimulent imunitar de prim ordin in tumori benigne sau maligne. Tratamentul cu radacina de spanz dureaza 20 zile. Se intrerupe tratamentul daca organismul manifesta reactii de respingere: pete rosii pe corp, migrene etc. Este contraindicat in cazul bolnavilor cardiaci deoarece spanzul mareste viteza sangelui. in timpul tratamentului nu se pot folosi barbiturice, antibiotice si vasodilatatoare. Se tine regim alimentar excluzand cafeaua, tigarile, alcoolul, grasimile. Se maseaza zona afectata. Fiind o planta cu un mare grad de toxicitate, se cere multa prudenta in folosirea ei si sa se faca sub stricta supraveghere a unui terapeut specializat in Spanz, ca, de exemplu, dl Calina Dumitru, cabinet „Plant-Com" Iasi sau dr. Cristian Boerescu, Bucuresti - Str. Spataru Preda, bl. 129 A, sector 5 - Centrul Medical „Dava", sau dr. M. Filimon si ing. I. Groza la cabinetul „Natura" din Arad. Tratamentul este eficient mai ales in cazuri incipiente cu tumorete de maximum 3 cm, mai ales cerebrale, genitale si mamare.
• Se va folosi autosugestia si vizualizarea in sens de vindecare.
• In lupta cu cancerul, de mare ajutor pot fi sucurile de legume, in special morcov care contine vitamina A (impiedica transformarea celulelor normale, mareste imunitatea); suc de sfecla rosie care contine vitamina A, complex B, C, saruri de K si rubidiu care sunt slab radioactive dar uneori suficiente pentru a actiona asupra celulei canceroase, Fe, Mn, Cr, strontiu. Castravetele si spanacul curata organismul de toxine. Iata cateva combinatii de sucuri benefice:
- morcov (300 g) + sfecla (100 g) + castravete (50 g);
- morcov (250 g) + telina (100 g) + patrunjel (50 g);
- morcov (300 g) + sfecla (100 g) + spanac (150 g). Vitamina E se poate lua din grau incoltit (250 g/zi).
Sa se consume cruditati, care nu lasa cancerul sa se dezvolte, cum ar fi: varza, care stagneaza mai ales cancerul intestinal; produsele lactate, in special iaurtul, morcovii (caroten); ceapa (sulfiti); leguminoasele (mai ales soia care are hormonul genisteina); cerealele; usturoiul (alicin); rosiile; anghinarea; pestele de mare (omega 3); fructele: mere, caise, citrice (pectine, betacaroten, vitamine, terpene), ananas. Vitaminele si substantele minerale din cruditati, in special vitaminele C, E, beta-carotenul, seleniul si fibrele, impreuna cu pectinele neutralizeaza radicalii liberi, izoleaza toxinele si le elimina mai repede.
• Fermentii luati din iaurt si drojdie de bere uscata (3-4 linguri/ saptamana).
Iaurtul sa fie cat mai proaspat, preferabil sa fie preparat in casa.
• Terapeutul Ene V. Fanica din Valenii de Munte obtine vindecari de cancer, punand accentul in tratamente pe folosirea plantelor medicinale care contin alcaloizi, deci care au in compozitia lor azot: muguras, tintaura, trei-frati-patati, talpa-gastei, rostopasca, dracila, saschiu mic, urzica-moarta, pedicuta, drobita, pochivnic, marul-lupului. Explicatia consta in legatura stransa existenta intre azotul din plante si organismul uman. Cancerul consta in degenerarea structurii celulelor alcatuita in principal din aminoacizi, a caror componenta de baza este azotul.
Tratamentul pe care il aplica E. Fanica dureaza 2-3 luni fiecare, cu pauze intre ele pentru ca organismul sa nu se obisnuiasca cu remediile folosite. Fiecare cura incepe cu un tratament de epurare de 2-6 zile in care se consuma numai ceaiuri si sucuri de legume si fructe. Apoi urmeaza un regim alimentar in care predomina alimente neprelucrate termic: legume si fructe, cereale germinate, fulgi de ovaz, orz, tarate de grau, soia, alune si nuci, iaurt, branza proaspata, peste oceanic gras, ulei de soia etc. Se elimina din alimentatie grasimile animale (ingreuneaza metabolismul), carnea de mamifere (nociva mai ales prin acidul uric, uree, alte toxine), zaharul (agreseaza chimic tesuturile), tot ce contine aroma-tizanti, conservanti si coloranti sintetici (cu acestea creste numarul de radicali liberi din organism - principalii responsabili ai producerii bolilor degenerative), alcoolul, cafeaua, prajelile, condimentele iuti.
Terapeutul contraindica unele plante medicinale: tataneasa, floarea de podbal (frunza este buna) si limba-mielului argumentand ca ele contin alcaloizi pirolizidinici - cu efect clar cancerigen datorita azaronei, care se gaseste in radacina plantei. Si totusi, cum se explica de pilda numeroasele vindecari cu tataneasa? Ramane sa analizati si sa va alegeti calea de insanatosire cu multa prudenta. Se fac clisme cu 500-750 ml decoct de urzica, o data pe zi, timp de 21 de zile. Pentru clisma, decoctul va fi tinut in colon 15 min. si va fi folosit la 30-35 °C. Produsul naturist chinezesc „Holican", anticancerigen, hipolipemiant si antiacid de exceptie. Neutralizeaza radicalii liberi de 1,5 ori mai mult decat vitamina E, de 2,5 ori fata de vitamina C si de 5 ori fata de vitamina A. Se ia intre mese max. cate 2 capsule de
3 ori/zi, cu apa calda. Concomitent se pot folosi si produsele „Chitosan" si „Cordiceps". Chitosanul (chitino-zahar) este obtinut din creveti si carapace de crabi. Chitina are efect asemanator cu fibrele alimentare (imbunatateste digestia, scade absorbtia lipidelor din sange, elimina toxinele prin fecale), devenind astfel un bun depurativ. Se iau 2 capsule de 2 ori/zi cu apa fierbinte. Cordicepsul este realizat din extracte dintr-o vietuitoare burnitara, care este si planta si insecta. Intensifica imunitatea si chiar poate sa reduca procesele auto imune. Este antiinflamator puternic, ajuta in infectii virale (hepatita), este antibiotic, bacteriostatic (contra catorva zeci de bacterii); contra pneumococului, streptococului, stafilococului auriu. Are efect moderat de vasodilatator al inimii, ajutand In bolile coronariene (previne formarea cheagurilor de sange). Ajuta rinichiul in eliminarea urotoxinelor, reface tuburile renale si glomerulele, previne infectarea rinichilor. Ridica nivelul de activitate al leucocitelor, inabusa focarul bolii maligne, reduce transaminaza, bilirubina, normalizeaza electroforeza proteinelor. Ajuta in tratamentul proceselor inflamatorii ale rinichilor, aparatului respirator, reumatismului, cardiopatiei ischemice. Continutul de adenozina sustine metabolismul energetic al celulelor, dand un efect tonic general. Se iau 1-2 capsule de 1-2 ori/zi. Producator este firma Tianjin Tianshi Biological Development Co. Ltd., fiind distribuit de Tianshi Grup Co. SRL Bucuresti.
Chitosanul este produs si de Laboratoarele Medica din Romania. Este adjuvant in terapia cu citostatice, diabet, afectiuni hepatice, digestive, hipercolesterolemie, obezitate. Holicanul se extrage din seminte si lastari de vita-de-vie. O capsula de Holican contine substanta Resveratrol, cam tot atat cat contine 11 vin rosu. Resveratrol este un antioxidant puternic ce distruge radicalii liberi. Radicalii liberi sunt substante nestabile care se formeaza in organism in timpul efectuarii metabolismului. Ataca membranele celulare, au actiune distructiva asupra ADN-ului si constituie cauza principala a imbatranirii, a bolilor cronice si maligne. Neutralizarea acestor radicali se poate realiza cu ajutorul anti-oxidantilor. Boala, imbatranirea sau lipsa de nutritie nu permit organismului sa produca antioxidanti suficienti pentru neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi. Administrarea de antioxidanti reprezinta un ajutor bine venit pentru organism. Chitosanul anihileaza toxinele si activeaza celulele limfatice. impiedica migrarea celulelor de cancer pe vasele de sange, regleaza nivelul colesterolului, reduce tensiunea, previne diabetul, ajuta la cicatrizarea ranilor, reface pielea arsa.
• Seleniul are efect de protectie impotriva radicalilor liberi. Produsul „Bio-Seleniu + Zinc" contine antioxidanti cum ar fi vitaminele A, B6, C si E, precum si mineralele seleniu si zinc. Acest amestec are un puternic efect de protectie impotriva cancerului.
• „Apa vie sau usoara", cu un continut redus de deuteriu (izotop stabil al H2 care se gaseste in natura), se afla in cercetarea unui colectiv de oameni de stiinta din Romania in ceea ce priveste tratarea cancerului si a altor boli metabolice cum ar fi diabetul, scazand nevoia de insulina, sau arterioscleroza, reducand colesterolul. De asemenea, aceasta creste capacitatea de memorare si ajuta in psoriazis, determina resorbtia mioamelor, chisturilor si adenoamelor de prostata. Apa vie, terapeutica, rezulta din inlocuirea unui atom de hidrogen cu un atom de deuteriu, spre deosebire de apa grea (folosita la tehnologii nucleare), la care se inlocuiesc doi atomi de hidrogen cu doi atomi de deuteriu. Despre tratamentul cu aceasta apa vie, miraculoasa, se pot obtine informatii de la prof. univ. dr. Ioan Nedelcu, medic dermatolog la Spitalul Militar Central din Bucuresti. Tratamentul se face numai sub supraveghere medicala.
• Spirulina si tinctura de Echinaceea opresc dezvoltarea celulelor canceroase.
• „Tinctura din muguri de plop negru" ajuta in tratarea tumorilor benigne (fibroame, adenofibroame, chisturi), iar o lingurita de pulbere de muguri de plop luata de 4 ori/zi pe stomacul gol, sublingual, nu poate fi decat benefica in caz de tumoare maligna.
• Cura indelungata cu suc de orz verde inhiba formatiunile tumorale. Se pot bea cate 50 ml suc dimineata si seara, cu 30 min. inainte de masa, sau se pot consuma 2 linguri de germeni de orz/zi. De asemenea, se poate folosi maceratul timp de 2 h de pudra de orz verde (1 lingurita pudra/1 pahar apa rece).
• Sa nu se consume cafea multa deoarece boabele prajite de cafea favorizeaza aparitia cancerului la vezica si pancreas. Produsele prajite pe gratar duc la instalarea cancerului de intestin si plamani. Alimentele sarate si afumate provoaca cancerul stomacal Acizii grasi saturati din grasimile animale duc la cancer de san sau intestin, iar la barbati la cel de prostata. Bauturile alcoolice favorizeaza cancerul de esofag, stomac si ficat. Alimentele mucegaite duc la aparitia cancerului de ficat. Mancarea fierbinte irita organele pe unde trece, putandu-se forma tumori maligne. Obezitatea favorizeaza cancerul de san, uter si intestin gros.
• Se pot folosi 7 plante cu efect anticancerigen si anume: anason, busuioc, chimen, levantica, menta, nuci, valeriana. Argument: aceste plante nu pot fi atinse de cancer. Tratamentul alternativ cu aceste plante (max. 2 1 ceai neindulcit/zi) se face timp de 60 zile, cu pauza 15 zile, apoi se reia. In caz de constipatie, ceaiul de izma se poate indulci cu miere.
• Sa se faca bai generale cu extract complet de flori de fan. Baia are efect detoxifiant si anticancerigen datorita plantelor purificatoare ca drobita, sanzienele, sovarful, chimenul si anticancerigene: branca-ursului, iarba-sarpelui, cimbrisor, trifoi rosu etc. Baile se fac o data/saptamana timp de 30 min.
• Produsul „Carotenoid complex" realizat de compania „GNLD" consta in capsule cu substante nutritionale care contin 60 tipuri de carotenoide, necesare organismului pentru a activa sistemul imunitar, astfel atacand celulele canceroase. Tratamentul este realizat de dr. Arthur Furst, toxicologul care a inventat citostaticele. Dupa ani de cercetari, si-a dat seama ca vindecarea cancerului depinde de forta naturii, care ne ofera substante ce intaresc imunitatea si neutralizeaza toxinele ce duc la imbolnavire. Produsul se obtine prin comanda telefonica.
• Produsul „Culevit" de la firma California Fitness este un stimulator al „sistemului pasiv de aparare antitumorala" existent in circulatia sangvina. Celula canceroasa este foarte lacoma, ceea ce poate sa duca la autodistrugerea ei prin consumarea unei mixturi facute intr-o anumita proportie de aminoacizi si vitamine. Aceasta mixtura din produsul Culevit previne cancerul, creste capacitatea imunitara si este adjuvant in tratamentul tumorilor. Contine: vitaminele C, B6, B2, B8, arginina, fenilalanina, histidina, metionina, triptofan, tirozina, acid malic, adenine, in anumite proportii.
• Sa se adauge 2 linguri apa de mare/l 1 apa distilata. in general, recomanda consumarea de tarate inmuiate in zer + miere. In alimentatie, 80% sa fie hrana cruda.
Reteta pentru leucemie si tumori maligne: ora 7 - suc din:
- 100 ml suc de morcovi din 250 g
- 470 ml suc de sfecla rosie din 750 g
- 250 ml suc de ardei grasi din 400 g
- 100 ml suc de varza alba din 200 g
- 50 ml suc de papadie din 40 g
- 5 ml suc de usturoi din 3 catei ora 13:
- 125 g grau incoltit
- 25 g miez de nuca
- 500 g pere
- 25 g miere de albine ora 19:
- 125 g grau incoltit
- 25 g miez de nuca
- 500 g mere
- 25 g miere de albine
Este bine ca acest regim sa se faca sub indrumare.
quote="Anonymous"][quote="blue_rain"]In ce sens, ai probleme cu bila? adica ai o bila lenesa? Atunci e recomandat sa tii un regim fara grasimi. Si sa be urmatoarele ceaiuri (in amestec): pelin, roinita, sunatoare, musetel, salcam, soc, busuioc, mesteacan, patlagina, cicoare si salvie, Coada calului, papadie.E recomandat sa se bea 1,5 litri pe zi, preparat astfel: la 1,5 litri de apa clocotita se pun 6 lingurite de plante, se lasa un minut la infuzat, neacoperit si apoi se strecoara.

Ar fi bine sa consumi si drojdie de bere fiindca are un efect calmant asupra suprafetelor inflamate si absoarbe si neutralizeaza acizii si este o sursa de vitamina B foarte importanta. Drojdia de bere neutralizeaza o bila toxica sau acida, favorizeaza digestia hidratilor de carbon si impiedica acumularea de acizi grasi incomplet oxidati.

Un alt tratament e cel cu radacini de obligeana, se spune ca vindeca orice <b style="color:black;background-color:#ffff66">tumoare</b> stomacala si intestinala, oricit ar fi de veche si de rea, chiar maligna. Sa ia 1 ceasca cu apa rece, se pune in ea 1 lingurita rasa de radacini de obligeana, se lasa sa stea peste noapte, se incalzeste usor a doua zi, se strecoara si se bea cite o ingititura inainte si dupa fiecare masa. Aceasta inseamna 6 inghitituri pe zi; mai mult nu este voie. De fiecare data, ceaiul trebuie incalzit la bain-marie. Acest tratament se refera la intregul traiect stomacal si intestinal, inclusiv la ficat, bila, splina si pancreas
Cum poti sa folosesti obligeana?
-prepararea ceaiului: ceaiul din radacini de obligeana se prepara doar ca extract rece. 1 lingurita rasa de radacini se lasa peste noapte in ¼ litru de apa. Dimineata se incalzeste usor si se strecoara. Inainte de folosire ceaiul se incalzeste in bain-marie.
-suc proaspat: radacinile proaspete se curata cu grija si se trec prin sotrcatorul electric de uz casnic cit sunt inca umede.
-adaos la baie completa: cca.200 grame de radacini se lasa peste noapte la rece in 5 litrii de apa. A doua zi se da totul in clocot, se trage de pe foc, se lasa sa stea putin si se adauga la apa de baie[/quote][/quote]
Cartilaj pur de rechin, macinat, cu proteine si glucide, pentru o functionare eficienta a sistemului imunitar.
Numarandu-se printre vietuitoarele cu cea mai simpla structura, rechinii au cutreierat marile, practic neatinsi de evolutie, timp de 400 de milioane de ani. Acest fapt este o dovada a excelentei eficiente a structurii organismului si metabolismului acestora. Rechinii au un sistem imunitar foarte puternic si eficient. Ranile lor se vindeca rapid si nu se infecteaza aproape niciodata. În timp ce 99% din pesti pot face cancer, organismul rechinului este surprinzator de rezistent la bolile tumorale. În cadrul unui studiu condus de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), cercetatorii au descoperit ca rechinii nu au oase, ci doar cartilaje. Cartilajul de rechin contine o proteina speciala care inhiba dezvoltarea retelei venoase ce transporta nutrientii la tumoare, blocand prin urmare dezvoltarea acesteia. Glucidele din cartilajul de rechin au, de asemenea, efecte antiinflamatorii si de reglare a imunitatii.

Compozitie:
Cartilaj uscat de rechin, puritate 100% 750.00 mg

Mod de administrare:
Consumati 3x2 tablete pe zi inainte de mese sau conform indicatiilor.
Greutate: 200g (0,200 kg)
Este indicat in caz de: antiinflamator, artroza, cancer de col uterin-prevenire, cancer de vezica, fortificarea sistemului imunitar, tumori, tumori
Patlagina - Ingusta (Plantago lanceolata)
Descriere: Din marea abundenta a plantelor noastre medicinale voi alege in continuare una care pare as fi fost le fel de raspindita in vremurile indepartate cum este si in zilele noastre si care s-a bucurat de-atunci incoace de un renume remarcabil. Termenul germant este format din wege + rich. Ultima silaba, asemanatoare sirbescului „reiks”, se inrudeste cu cuvintul latinesc „rex” = rege. Deci patlagina este regele drumurilor si a crescut inca din timpurile stravechi spre binele si binecuvintarea omenirii. Astazi e la fel ca atunci. Raul strabate tara si avem nevoie de plante medicinale cum este si patlagina-ingusta – intalnita si sub denumirea de iarba-taieturii, limba-oii, limba-baltilor, limba-broastei, patlagina – mult apreciata in vechile carti despre plante medicinale, pentru a combate acest rau. Ruda sa, patlagina sau patlagina lata (Plantago major) – care mai este cunoscuta si ca iarba-grasa-de-gradina, iarba-bubei, iarba-mare, limba-boului, limba-oii, mama-padurii, placintica-vacii – nu-i este cu nimic mai prejos si se foloseste exact la fel. Ambele cresc pe toate cimpiile, marginile de drumuri de tara, pasunile, povirnisurile, lizierele , in santuri si pe terenurile umede necultivate, fiind practic raspindite in intreaga lume. Patlagina se foloseste in primul rind imptriva maldaiilor aparatului respirator, mai ales in cazul unor secretii abundente ale mucoaselor, in tuse, tuse convulsiva, astm pulmonar, ba chiar in tuberculoza pulmonara. Preotul elvetina Kunzle, medicul naturist popular si cunoscatorul marii puteri de leac a plantelor noastre, screi: „Intrebuintarea gaseste intreaga patlagina in toate varietatile ei, cu radacina, tulpina, floare si saminta cu tot. Ea curata stomacul ca nici o alta planta, estede aceea indicata pentru acei oameni care au singe putin sau prost, ficat si rinichi bolnavi, infatisare palida, care fac eruptii, eczeme, care mai si tusesc putin, sunt ragusiti, slabi ca niste ogari, chiar daca i-ai baga in unt. Ea-i ajuta sa se puna pe picioare pe copiii firavi, bolnaviciosi, care nu se dezvolta ca lumea in ciuda unei hrane bune”. Persoane suferind e astm pulmonar si bronsic, prescriindule patlagina-ingusta amestecata cu cimbru in parti egale (a se vede „Moduri de folosire) au avut un real succes. O astfel de infuzie este foarte recomandabila si in bolile hepatice si vezicale. Pentru a combate cu efect extraordinar bronsita, astmul pulmonra si bronsic, ceaiul se prepara dupa cum urmeaza: Se pun la fiert 1 ceasca cu apa rece cu 1 felie de lamie (daca aceasta a fost tratata cu substante chimice – atunci fara coaja) si 1 lingurita plina de zahar candel maro, se lasa se dea 4-5 clocote, se ia de pe foc si abia dupa ceea se adauga 1 lingurita plina din amestecult de plante. Se lasa 1 minut in repaus. In cazurile grave, ceaiul trebuie pregati proaspat de 4-5 ori pe zi. Se bea, inghititura cu inghititura, cat se poate de fierbinte. Dupa cum se poate citi si in vechie carti despre plante medicinalte, saminta de patlagina combate formarea calcului, daca se iau grame zilnic. Alaturi se bea ceai de patlagina. Siropul de patlagina-ingusta curata singele de impuritati, toxine si virusi. Ar trebui utilizat pentru o adevarata cura, lunindu-se aproape zilnic inaintea fiecarei mese cite 1 lingura (copii – cate 1 inghititura). (A se cauta prepararea siropului la moduri de folosire). Printre tarani este cunoscut ca patlagina este inca din timpuri indepartate un foarte apreciat leac contrat ranilor. Odata, un taran s-a ranit la cap cu o unealta; acesta a luat frunz proaspete de patlagina, le-a farimitat si si le-a pus pe rana. Desi frunzele erau nespalate, locul nu s-a inflamat. Frunzele proaspete, farimitate, ajuta in crapaturi, taieturi, intepaturi de viespe, ba chiar in muscaturi de ciine turbat, de animale veninoase si serpi, pentru ultimii numai in caz de necesitate, daca nu se afla nici un medic la fata locului. Intr-o veche carte despre plante medicinale scrie: „Daca o broasca este muscate de un paianjen, se grabeste la patlagina. Aceasta o ajuta.” Funzele proaspete, frecate intre ambele miini, mestecate cu ceva sare si aplicate la git vindeca de gusa. Frunzele de patlagina puse in pantofi vindeca basicile pricinuite de prea mult umblat sau plimbat, O tumoare, fie ea chiar maligan, trece, daca este tratata cu frunze proaspete farimitate. Frunzele ajuta, aplicate pe locurile bolnave, si in bolile canceroase de glande. In aceste cazuri este insa bine sa se puna maghiran proaspat (in cazuri urgente se pot folosi si maghiran uscat) la macerat in ulei de masline. Se introduce maghiranul intr-o sticla, se toarna ulei deasupra si se lasa se stea 10 zile la loc calduros. Uleiul de maghiran obtinut se unge in zona glandelor bolnave, se pun frunzele farimitate despura si se leaga de locul cu o bucata de pinza. In scut timp se va simti mai o ameliorare. Cu ocazia unei prelegeri tinute la biserica parohiala a orasului Linz am aratat ca frunzele farimitate de patlagina ar putea vindeca orice rana, chiar daca ea ar fi veche de zece ani. Cind am vorbit, cinci luni mai tirziu, in sala scolii de calugarite din Linz, o femeie a cerut cuvintul: ,,La vremea respectiva am pus la indoiala afirmatia dumneavoastra ca frunzele de patlagina vindeca orice rana, oricit de veche ar fi. Vecina mea avea de 17 ani ulcer varicos la picior, din cauza caruia nu mai putea de mult sa iasa din casa. Chiar a doua zi i-am adus frunzele si i le-am pus, dupa indrumarile dumneavoastra, pe piciorul bolnav. Trebuie sa-mi retrag orice dubiu: Rana s-a inchis repede si nu s-a mai deschis in cele cinci luni care au trecut." Un alt exemplu: Un invalid de razboi cu o proteza la picior capatase rani deschise pe bontul piciorului amputat, care s-au datorat unei canicule prelungite. Acestea nu voiau sa se vindece nici cu alifii, nici cu raze, nici cu injectii. Cind si-a aplicat frunzele de patlagina-ingusta, ranile s-au inchis peste noapte si omul a putut sa-si vada iarasi de ritmul normal al muncii si vietii sale. „Eu m-am ajutat odata rapid cu suc proaspat de patlagina-ingusta. Cu ani in urma, nepotelul meu, care avea pe-atunci un an si pe care-l tineam in bralee m-a muscat din neastimpar de obraz, deasupra coltului gurii. Locul muscaturii mi-a pricinuit citeva zile niste dureri foarte mari. L-am tamponat din cind in cind cu esenta de patlagina-ingusta. Imi faceam griji sa nu se formeze intr-o zi o intaritura canceroasa La sfirsitul lui aprilie, am participat cu sotul meu la o sesiune in Freistadt. Deodata am simtit pe vechiul loc al muscaturii un nodul intarit, cit un bob de mazare, care se formase In timpul noptii. imediat mi-am cules de pe pajiste un pumn de frunze de patlagina-ingusta, le-am frecat intre aratator si degetul mare si am tamponat de mai multe ori in acea zi locul respectiv. Seara, intaritura de-abia se mai simtea; in dimineata urmatoare disparuse complet, spre bucuria noastra’’. Nu este deci o exagerare atunci cind preotul Kneipp afirma in scrierile sale ca pentru fiecare boala a crescut o planta. Cu cit ma adincesc mai mult in tainele fitoterapiei, cu atit traiesc mai multe miracole. Multi oameni mor anual in chinuri din cauza unor astfel de abcese canceroase, desi exista remedii sub forma plantelor medicinale. Am putea fi cu totii mai sanatosi si mai bucurosi de viata, daca am arata mai multa intelepciune fata de plantele noastre de leac. Bineinteles, in ochii nestiutorilor ele sunt doar niste buruieni. Incepeti sa va ocupati mai mult de aceste plante si veti scapa treptat de tot ce va supara. Aceste niduri ale mele trebuie sa dea curaj si mingiiere tuturor batrinilor care sufera de ani de zile de ulcer varicos la picior. Ranile lor se vor inchide curind si se vor vindeca prin aplicarea frunzelor de patlagina. Virsta nu conteaza aici. Daca exista si o umflatura puternica, atunci piciorul se imbaiaza in extract rece de nalba sau in infuzie de coada-soricelului. Marginile ranii se ung dupa baie cu alifie de filimica (a se cauta la ,,Filimica", la ..Moduri de folosire"). Si pentru combaterea trombozei se recomanda cu caldura frunzele de patlagina.

Mod de folosire: Infuzie: 1 lingurita (cu virf) de plante la 1/4 litru de apa - se opareste, se lasa putin in repaos. Amestec de ceaiuri: 1 lingurita de frunze de patlagina cu cimbru in parti egale este oparita cu 1/4 litru de apa (a se vedea fragmentul respectiv din text). Compresa de frunze: Frunzele proaspete de patlagina-ingusta sau de patlagina-lata sunt spalate si zdrobite pe un fund de lemn cu un sucitor de taitei, pina se formeaza un terci care se aplica local. Sirop, reteta nr. 1: De 2 ori 2 miini pline de frunze de patlagina spalate se trec prin masina de tocat carne. Se adauga acestui terci de frunze putina apa ca sa nu se intareasca, 300 grame de zahar nerafinat si 250 grame de miere. Se lasa totul sa fiarba la foc mic, cu amestecare continua, pina cind se formeaza un lichid viscos, care se toarna fierbinte in borcane si se pastreaza la frigider. Sirop, reteta nr. 2: Frunzele spalate se pun in straturi cu zahar nerafinat intr-un borcan de muraturi si se apasa ca sa se indese. Astfel, totul se va aseza. In zilele urmatoare punerea in straturi se repeta, pina nu mai incape nimic in borcan. Intr-un loc ferit in gradina se sapa o gaura, in care se introduce borcanul bine astupat cu 3-4 straturi de celofan. Se asaza deasupra o scindura si se pune o piatra pe ea. Totul se astupa cu pamint. Sindura si piatra trebuie sa ramina insa vizibile. Datorita caldurii constante, zaharul si frunzele fermenteaza, formind un sirop. Dupa cca. 3 luni, borcanul se scoate, sucul se stoarce printr-un storcator de fructe (nu printr-o pinza), se pune sa dea citeva clocote si se trage in borcane foarte bine astupate. Cine nu poate efectua acest fel de fermentatie sa lase borcanul in soare sau in apropierea sobei, pina ce siropul se asaza la fund. Si acest sirop se pune sa dea citeva clocote bune.
NAPRASNICUL
(Geranium robertianum)
(Ciocul cucoarei, iarba sangelui, inchegatoare, priboi, sovarf)
Proprietati terapeutice (exceptionale)
Dupa doi ani de observatii asupra acestei plante, au iesit in evidenta cateva proprietati ale sale,
exceptionale in tratamentul urmatoarelor afectiuni: cancer, stari precanceroase, tumori benigne, sterilitate
masculina si feminina, afectiuni inflamatorii ale intestinului. El s-a dovedit si un adjuvant pretios in
tratarea diabetului, herpesului (mai ales genital), a diverselor disfunctii hormonale, a epistaxisului, a
bolilor pulmonare asociate cu o puternica devitalizare. Un secret al puterii tamaduitoare a naprasnicului
este actiunea sa vitalizanta foarte puternica, fiind extrem de eficient mai ales la pacientii slabiti de boala,
cu resurse vitale scazute, cu un sistem imunitar deprimat. O alta trasatura importanta este actiunea sa
reglatoare hormonala deosebita, el avand un efect asemanator progesteronului. In plus, este un adevarat
balsam pentru tubul digestiv, taninurile pe care le contine in tulpinile sale cicatrizand leziunile, reducand
inflamatiile, inactivand focarele de infectie. Un alt element important este ca naprasnicul are o toxicitate
foarte redusa, el putand fi folosit practic fara risc.
-o calitate foarte importanta a naprasnicului este efectul sau revigorant. Din vremea dacilor, el este
folosit contra sterilitatii feminine si masculine, contra impotentei, pentru reintinerire..
-un caz de sterilitate masculine s-a vindecat spectaculos cu ajutorul acestei plante. Pacientul, in varsta de
30 de ani, a tinut mai intai un regim de dezintoxicare (alimentatie fara carne, fara aditivi sintetici, fara
zahar, fara alcool si tutun) de 45 de zile, dupa care a trecut la o cura cu ceai de naprasnic de trei
saptamani. Analiza facuta ulterior a pus in evidenta faptul ca numarul de spermatozoizi crescuse de la 70
de milioane la 100 de milioane pe centimetru cub, iar motilitatea acestora se imbunatatise extraordinar,
medicii constatand uluiti ca pacientul (tratat fara efect vreme de 4 ani cu medicamente clasice) era
complet vindecat dupa doar doua luni de tratament cu alimentatie vegetariana si naprasnic.
Preparare si administrare
Pulberea de naprasnic: se macina fin planta uscata, in piua sau cu rasnita electrica, dupa care se
cerne prin sita pentru faina alba; din pulberea fina rezultata se iau 1-2 lingurite de trei ori pe zi; planta se
tine sub limba vreme de un sfert de ora, dupa care se inghite cu apa.

Cu aceste remedii s-au obtinut rezultate extraordinare in cancer (mai ales uterin si ovarian, de
prostata, al vezicii urinare, mamar, pulmonar, intestinal), adenofibrom uterin si mamar, chist ovarian
(ovare polichistice), leucemie, sechele ale iradierii, lichen plan oral. Unii terapeuti folosesc in cancer
naprasnicul si ca un remediu complementar spanzului - naprasnicul opreste diareea (unul din efectele
neplacute ale spanzului), revigoreaza organismul si anihileaza partial toxicitatea spanzului.

Ceaiul de naprasnic: o mana de frunze si flori uscate nemacinate se pun cu o cana (250 ml) de apa
la inmuiat de seara pana dimineata; dimineata se filtreaza licoarea rezultata (care nu este altceva decat un
macerat), iar planta ramasa se fierbe unu-doua minute. Se lasa sa se raceasca vreme de jumatate de ora la
temperatura camerei acest decoct, apoi se filtreaza; la sfarsit, se combina maceratul cu decoctul racit; se
beau 3-4 cani din acest ceai pe zi, pe stomacul gol. Ceaiul se bea inghititura cu inghititura (unii terapeuti
recomanda sa se bea cu lingura). Este extrem de eficient in tratarea sterilitatii (la barbati si la femei),
a impotentei, frigiditatii, diabetului, afectiunilor pulmonare (pneumonie, tuberculoza, mai ales asociate cu o stare de slabiciune generala), reumatismului.
Extern, se fac spalaturi cu acest ceai in tratarea leucoreei si a herpesului genital. Pentru tratarea
epistaxisului (curgea sangelui din nas), intr-o cana de ceai concentrat de naprasnic se pune o lingurita de
sare si se amesteca bine. Din aceasta solutie se pune putin cate putin in nas, cu ajutorul unei pipete sau al
unui tampon de vata.

Descriere si recoltare

Naprasnicul (Geranium robertianum) creste in padurile umbroase de molid, de fag, in locuri umede
si numai la umbra. Planta are tulpina frageda, inalta de 25-40 cm, frunze acoperite pe ambele fete de
perisori si flori roz, de nuanta violacee, cu miros neplacut, de oaie. Dupa ce floarea se scutura, ramane
fructul, in forma de cioc de barza, plin de seminte marunte. Se culege partea aeriana a plantei, adica
tulpina, frunze si flori. Planta se taie de la baza cu foarfeca (nu o smulgeti din radacina). Uscarea ei se
face in strat subtire, in poduri umbroase si foarte bine aerisite. O data pe zi, planta trebuie intoarsa, mai
ales daca locul de uscare nu este prea bine aerisit. Se pastreaza in punga de hartie. Termenul de
valabilitate al plantei uscate este de maximum doi ani.

MARUL-LUPULUI
(Aristolochia clematitis)
(Curcubetica, boasele popii, remf, lapadatoare)

. Utilizata intern si extern, marul-lupului este un adevarat elixir, intr-o multitudine de boli. In tratamentul
cancerului, ea concureaza indeaproape spanzul, avand o eficienta extraordinara si o toxicitate considerabil
mai mica, fara a da efectele secundare greu suportabile ale acestuia. Marul-lupului este in primul rand un
stimulent si reglator de exceptie al sistemului imunitar (dupa parerea multor specialisti - fara egal in flora
europeana). Apoi, marul-lupului este un extraordinar cicatrizant si antiinfectios, fiind de neinlocuit in
tratarea sechelelor de dupa interventiile chirurgicale complexe (de exemplu, cele facute pentru extirparea
tumorilor)

Retete de sanatate cu marul-lupului

– Cancer intestinal, genital, de rect, de prostata - se recomanda clismele si irigatiile cu marul-lupului,
facute o data la 1-2 zile, cu urmatorul extract: 1 lingura rasa de pulbere de marul-lupului, 1 lingura de
radacina de tataneasa si 1 lingura de floare de musetel se lasa la inmuiat in jumatate de litru de apa, de
seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se
fierbe in jumatate de litru de apa, pana cand scade la jumatate. Se lasa la racit decoctul, dupa care se
combina cu maceratul. Cu preparatul astfel obtinut se fac clisme cu ajutorul irigatorului. Lichidul se tine
in intestin vreme de 10 minute, inainte de a fi eliminat. In cancerul genital la femei, se fac alternativ: o zi
clisma si o zi irigatii vaginale cu acest extract.
– Cancer pulmonar - se fac 7 zile la rand clisme, dupa care se face o pauza de trei zile si se continua
intern cu ceai de marul-lupului, preparat dupa aceeasi metoda de mai sus, dar fara tataneasa. Se beau de
trei ori pe zi cate 60 ml (aproximativ 12 linguri) din acest ceai, pe stomacul gol. Daca va confruntati cu o
inapetenta puternica, puteti adauga in ceai putina menta si macris iepuresc (Rumex acetosa). Este foarte
important sa nu depasiti dozele la acest ceai, deoarece in cantitate de peste 1 gram pe zi marul-lupului
poate avea efecte toxice.
– Cancer esofagian, la limba etc. - in afara tratamentului descris la cancerul pulmonar se face gargara cu
ceaiul de marul-lupului, tataneasa si musetel, preparat intocmai ca si cel pentru clisme.
– Cancerul de piele - se face tratamentul de la cancer pulmonar si in plus se aplica extern o cataplasma cu
tataneasa si marul-lupului. Cele doua plante se macina bine (cu rasnita electrica de cafea), iar apoi se iau
doua linguri din fiecare, se amesteca cu apa pana se formeaza o pasta. Aceasta pasta se intinde pe locul
afectat printr-un tifon si se lasa vreme de 2-3 ore. Aplicatia se repeta pana la disparitia totala a leziunii.
– Cicatrici dupa interventii chirurgicale care se vindeca greu - se aplica zilnic cataplasme cu marullupului
si tataneasa, facute intocmai ca si cele de la cancerul de piele.
– Infectii genitale cu trichomonas, papiloma, chlamidya - se fac spalaturi vaginale cu un ceai preparat la fel
ca cel pentru clisme (descris la cancerul intestinal). Tratamentul se face vreme de 7-10 zile, cu doua saptamani
de pauza, pentru refacerea florei vaginale. In infectiile cu chlamidya si in cele bacteriene, va fi
respectat cu strictete tratamentul cu antibiotice prescris de medic, cele doua terapii mergand foarte bine in paralel.
– Abcese, furuncule, rani purulente - cu urmatoarea reteta, foarte multi oameni au scapat de infectii greu
vindecabile, de interventii chirurgicale si chiar de amputari. Tinctura de marul-lupului: intr-un borcan cu
filet se pun frunze uscate de marul-lupului bine pisate ori macinate cu rasnita de cafea, pana se umple
borcanul. Apoi se adauga rachiu natural de minimum 40o cat cuprinde, amestecand din cand in cand, ca
sa fie bine patrunsa planta. Se inchide borcanul si se lasa la macerat vreme de 14 zile, dupa care se
filtreaza prin tifon. Se pun comprese pe locurile infectate cu tinctura obtinuta astfel. Am vazut mai multe
cazuri cu pacienti carora trebuia sa le fie amputat degetul, salvat ca prin minune, doar tinandu-l la
inmuiat intr-un vas cu aceasta tinctura, vreme de cateva zeci de minute pe zi. In cazul in care nu aveti
timp sa lasati tinctura la macerat, folositi cataplasma descrisa la cancerul de piele.
– Hepatita virala (A, B, C) - se ia de trei ori pe zi, pe stomacul gol, un varf de cutit de pulbere de marul lupului
(aproximativ 0,25 g) impreuna cu cate o lingurita de pulbere de anghinare (Cynara scolymus) sau iarba de tintaura
(Centaurea umbellatum).
Unde gasim marul-lupului
Este o planta pe care o gasim in zonele de campie, printre semanaturi, la margine de paduri, pe
dealuri (in vii), de-a lungul sinelor de cale ferata. Creste inalta de vreo jumatate de metru, are tulpina
destul de tare si infloreste de la sfarsitul lui mai pana la inceputul toamnei, facand niste flori mici si
galbene, cu un miros neplacut. Se recolteaza planta aeriana: tulpina, frunze, flori (deci fara radacina).
Planta se usuca la umbra, in locuri bine aerisite. Pana nu demult, era folosita in farmacii sub denumirea
de REMF.

ATENTIE, MARUL-LUPULUI ESTE TOXIC!

Este important de stiut ca administrarea orala de marul-lupului poate fi foarte periculoasa pentru
organism. In doze mai mari de 8 grame (la adulti), administrat intern, duce la intoxicatii cu aparitia unor
simptome ca: greata, varsaturi, scaune numeroase (uneori sangviolente), urinari dese, inflamatii severe ale
rinichilor, tulburari circulatorii. Utilizat extern, nu prezinta nici un fel de inconveniente, cu conditia sa
fim atenti la manipularea si depozitarea sa corecta.
Toate tratamentele interne vor fi facute sub directa indrumare si supraveghere a unui medic. In caz
de intoxicatie, de la primele simptome adresati-va de asemenea medicului curant. Tratamentul consta in
voma terapeutica (spalaturi gastrice), administrarea de carbune medicinal, producerea unei purgatii
puternice. Nu faceti tratamente interne cu remf (marul-lupului) fara indrumare medicala. Daca aveti in
casa plante toxice, atunci pastrati-le in dulapiorul de medicamente bine inchis si puneti la indemana si
antidotul elementar - carbunele medicinal, care trebuie administrat imediat, pana ajungeti la cea mai
apropiata unitate sanitara.


PLANTE ANTICANCERIGENE:

naprasnic (Geranium robertianum), scoarta de stejar (Quercus robus), salvie (Salvia officinalis),
rostopasca (Chelidonium majus) - plantele se maruntesc (in piulita sau cu rasnita de cafea), se cern prin
sita de faina alba si se amesteca in proportii egale. Se administreaza o lingurita cu varf, de trei ori pe zi,
pe stomacul gol. Plantele se tin 15 minute sub limba, dupa care se inghit cu apa.


2. Alimentatie detoxifianta - sunt valabile recomandarile de la tratamentul gutei (primul raspuns),
cu precizarea ca va trebui pus accentul pe consumul urmatoarelor alimente: ceapa cruda (mai ales verde),
lapte (crud, de capra - ar fi cel mai bine), patrunjel verde si radacina, varza cruda.
3. Plante detoxifiante, protectoare hepatice si pancreatice - se recomanda amestecul de plante: iarba
de anghinare (Cynara scolymus), iarba de rostopasca (Chelidonium majus), iarba de trei-frati-patati (Viola
tricolor); din aceste trei plante maruntite se face un ceai astfel: se pune cate o lingura din fiecare planta la
inmuiat in jumatate de litru de apa si se lasa de seara pana dimineata, cand se filtreaza; dupa filtrare,
planta ramasa se opareste cu inca jumatate de litru de apa, dupa care se lasa la racit si se strecoara. La
sfarsit, se combina cele doua extracte, iar preparatul rezultat se va consuma pe stomacul gol pe parcursul
unei zile.
4. Plante anxiolitice si psihostabilizante - se iau din patru in patru ore, in timpul zilei, 2-4 g de
sunatoare, adica doua-trei lingurite o data. Pare o doza mare, dar efectele sale sunt blande, iar pacientul se
va simti foarte bine, cu atat mai mult cu cat nu apare nici un fel de dependenta. Tratamentul se face cate
trei saptamani, cu o saptamana de pauza.
Doua observatii extrem de importante: - Este foarte necesara supravegherea medicala atenta, atat
pentru a tine sub control simptomele dezintoxicarii alcoolice - care adesea sunt foarte dure, cat si pentru a urmari
evolutia chistului pancreatic (in acest scop, va recomandam un control ecografic la una-doua luni).
-Pedicuta, pentru a avea efect, trebuie sa fie foarte proaspat culeasa (sa nu fie mai veche de 6-8 luni).

PURIFICAREA SINGELUI:

100 g rostopasca, se pune intr-o cratita smaltuita, peste care se toarna un litru de apa clocotita, se acopera
si se lasa la macerat circa 12 ore. Dupa macerare, intreaga compozitie se strecoara printr-un tifon. In infuzie
se pune miere de albine poliflora, pana se obtine un sirop de consistenta smantanii. Se pune intr-o sticla la frigider.
In fiecare zi, se umple un pahar cu 150 g din mierea cu rostopasca, din care se iau 6 lingurite, din ora in ora.
Tratamentul se tine pana ce se consuma toata rezerva din frigider. Se urmeaza o singura data pe an si numai
primavara.
Paradontoza=apimer
Reumatism cr.degenerativ=arthro-mer
Slabire=beauty slim,chitosan,focus,guarana,laxofort,viaredin,bio-chrom-FTG
Cadere par=urzica,betacaroten,brusture,floraderm
Edeme=matase de porumb
Microlitiaza biliara=papadie,rozmarin,salvie,bilidren,bilolit
Microlitiaza renala=orthosiphon,papadie,coada calului,diuretin
Imunitate=bioseleniu si zinc,cordiceps,echinaceea
Raceli=raceala si gripa-ceai,soc,busuioc,coada soricelului,imunostim
Bronho pneumopatii acute=bronchofort,bronchlizin
Circulatie periferica deficitara=memotanalec,myrthin
Edeme=pelin
Hemoroizi=procto venorutin,procto venoton,rutin
Diabet=momordica,afin,diabetin
Infectii virale,fungice,microbiene= echinaceea C
Colon iritabil=levocarbon,argila,enteroseptin,bio-fiber
Hiperaciditate=epigastralgin
Eczeme=evening primrose,bio-caroten+E
Afrodisiace=royal tonic adulti, royal tonic potent,ziziphy,masculine,ghimbir,laptisor de matca
Anemie=catina,ceai verde,chlorella
Circulatie cerebrala=sele-vit,struguri rosii,ginkgobil,ginkgo biloba C,ginseng
Artroze=harpagophytum,yucca,artrostop
Insomnie=passiflora,tei,anti stress,fitosedin
Retina=optilux,optival,afin
Orl=orosept,nazomer, nazomer forte,apimer
Osteoporoza=osteocalcin,ultragel
Parazitoza intestinala=parazitol, usturoi si propolis
Aritmii=paducel
Prostata=prostatin,calciu-magneziu-zinc,pumpkin
Fragilitate capilara=rutin
Constipatie=soc,lucerna,aloe vera,crusin
Depresie=sunatoare si ginseng
Alergii=trei frati patati
Hipertensiune=usturoi si crataegus
Aterosceroza=usturoi si propolis,cholesteran
Memorie=lecitina C
Hepatita cronica=anghinare,apilarnil si propolis si polen,hepabil
Guta=arthalgin,gutostop
Cardiovascular=cardiovasc
Anemie=fier biologic
Afect.ginecol.=periodin,bio-marin plus
Acnee =Zinc, Vit A, Multe fructe si verdeturi
Alergii, eczema atopica=Borago, Evening Primrose, De consultat medicul alergolog
Evening Primrose + vit E
Anemie= ABC Spectrum, Ginseng Spectrum, Spirulina
Artroza= Artrostop, Ultragel, Carrilaj de Rechin
Artrite= Dolomit, Ca-Mg-Zn, Vucca, Artrostop
Dureri de cap, migrene, oboseala= Ca-Mg-Zn, Guarana, 8-complex,Guarana
Dureri de gât, Raceli= Ursuleri, Super C, Megavit C retard
Dureri de spate si oase= Artrostop, Ultragel
Osteoporoza= Dolomit, Ca-Mg-Zn, Cartilaj de rechin
Afectiuni ale vaselor sanguine,= Coenzima Q1C, Antioxidant varice,
hemoroizi= Lecitina,Gingko Biloba,Evening Primrose + Gingko Biloba
Apararea contra radicalilor liberi,= Antioxidant, Megavit C retard
fenomene de îmbatrânire precoce= Super vitamina C, Beta caroten, Vitamina E
Seleniu, Spirulina, Ginko Biloba
Celulita= Femine Celulit
Sindrom premenstrual= Periodin, Even~ng Primrose,Femine Plus
Cresterea colesterolului=Antioxidant, Lecitina, Alicin, Lecitina+Alicin
Hipertensiune =Coenzima Q10, Evening Primrose
Afectari ale imunitarii=Super vitamina C, Ursuleti, Spirulina
Tulburari specifice menopauzei= Femine Plus, Evening Primrose
Osteoporoza Osteostop, Dolomit Ca-Mg-Zn, Ultragel, Cartilaj de rechin
Sangerare gingivala= Super vitamina C, vitamina C 100 mg
Activitate cerebrala, atentie= Evening Primrose + Gingko Biloba
concentrare, memorizare=Memo Plus, Lecitina
Greutate supraponderala= Viaredin, Fibre,
Obezitate= Crom picolinat, Spirulina
Imunitate= Spirulina, Femine Plus, Aiicin
Tulburari ale functionarii prostatei= Pumpkin, Zinc C de contactat medicul urolog
tulburari de tranzit intestinal= Astronauti, Fibre, Spirulina
Cresteri moderate ale glicemiei= Crom picolinat, Spiruloa, Evening
Primrose, Zinc eliminati consumul de paine, cartofi, grasimi animale, dulciurile
Sanatare psihica= B complex+vitamina C, Stresvit,lecitina
Constipatie=Fibre
Ameteli, cefalee=Ginko biloba Recomandat numai in tulburari ale irigatiei
cerebraie, se va censu!ta medicul neurolog
Crestere si dezvoltare armonioasa= Minimartieni, Bronxison
Profilaxia cariei=Castorai, Ca Mg Zn Dolomit
Scaderea acuitatii vizuale,== Betacaroten, Vitamina A, Gingko Biloba
Afecfiuni dermatologice, psoriazis,= Borago, Evening primro Evenrng Primrose-Vit.E
Recuperare dupa traumatisme articulare= Cartilaj de rechin,ultragel ,Ca Mg Zn Dolomit
Tulburari de dinamica sexuala== Vitamina E, Zinc, Ginseng Spectrum,Pumpkin
Prevenirea de urgenta in cancer
seleniul organic: 100 micro grame de 2 ori/zi;
vitamina C retard tamponata de 2-3 ori/zi;
betacaroten: circa 15 mg/zi.
sterogyl (vit D2) 3-8 picaturi/zi
vitamina E sau alpha tocoferol doze de 100-500 mg/zi
betaciclodextrina benzaldehida (BCDB) 10-30ml/zi

uleiul de luminita si de borrago
lecitina din soia o lingurita/zi
aspirina 250 mg.la doua zile
zinc (gluconat de zinc 0,2-0,5 mg.activeaza imunitatea),(orotat sau aspartat de zinc 250-500mg./zi
inhiba progresia tumorala)
enzyme pancreatice (bromelaina sau bromelaza 200mg.de 2 ori/zi)
antioxidanti
orotatului de magneziu 500, 2 capsule/zi.Se efectueaza timp de 2;3 luni la 6 luni.
colchicina si sirop de cloral: Prescrisa zece zile/an, combinatia Colchicina + sirop de
cloral permite eliminarea tumorilor mici.
Privare de sare
Principii:
- Tumoarea canceroasa trebuie sa fie consumata de corpul însusi în
timpul curei de post.
- Prin autoanfometare în timpul curei, prin privarea corpului de
unele elemente (mai ales proteine), corpul consuma sau elimina tot ce nu-i
apartine, inclusiv tumoarea canceroasa si orice depozite de reziduuri.
- Tumoarea este o formatiune de celule denaturate, care de obicei apare prin
presiune îndelungata sau iritare îndelungata.
- Cancerul este mai greu vindecabil prin consumarea alimentelor solide si în
special prin consumarea proteinelor animale.
Cura totala
- În timpul curei nu este permis sa se manânce nimic timp de 42
de zile decât sucurile de legume cu ceaiurile respective.
- Numai cu sucuri perfect naturale, de preferat preparate în casa.
- Se consuma numai sucul, fara pulpa (zat), pentru ca acesta este hrana solida.
- Daca ceaiul de coaja de cartofi nu are gust bun, se renunta, înseamna
ca ficatul nu are nevoie de el.
- De preferat sa nu se consume mai mult de o jumatate de litru de suc pe zi.
- Se bea încet, câte o lingurita, si se însaliveaza bine
si apoi se înghite.
- Toate ceaiurile se beau fara zahar.
- Nu este voie numai sucul fara ceai.
- Nu se trece brusc numai la cura, este nevoie de câteva zile pentru
obisnuire.
- Dupa cura nu se revine brusc la alimentatie.
Efectuarea curei:
- dimineata se bea întâi, încet, jumatate de ceasca de ceai
rece pentru rinichi
- peste 30-60 minute se bea 1-2 cesti de ceai de salvie cu sunatoare, menta
si roinita
- dupa 30-60 minute se ia o înghititura de suc bine însalivat,
apoi se mai repeta la o jumatate de ora câte o gura de suc, sau numai
când se simte nevoia
- ceai pentru rinichi se mai bea o data la prânz si o data seara, iar
celelalte ceaiuri de câte ori se doreste
- sucurile, nu se beau mai mult de o înghititura bine însalivata
si este recomandabil sa nu se depaseasca o jumatate de litru pe zi
Marul Lupului


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Anemie , Convalescenta :
Lasati la macerat timp de 3 luni de zile 500 grame miez de nuca intr-un litru de rachiu . Strecurati lichidul , amestecatil cu 3 litri de vin rosu de tara , indulcitil dupa gust cu miere .beti 3 paharute pe zi .
Bataturi ,Negi
Coaja de pe ramurile tinere pisata si aplicata pe bataturi fac ca acestia sa dispara repede. Puneti zilnic coaja .
Colesterol
Luati in fiecare dimineata pe stomacul gol o lingurita de ulei de nuca , daca intestinul va permite . Dupa ce ati inghitit-o , clatiti-va gura cu sucul unei feli de lamaie pe care o sugeti

Ciclu menstrual cu probleme
Lasati la macerat timp de 10 zile intrun litru de vin rosu 40 grame frunze de nuc uscate si maruntite . Beti un pahar de vin asfel optinut in timpul meselor , in perioada menstruatiei
[ DACA AVETI DURERI SAU CICLU NU ESTE REGULAT ]


REGULI DE BAZA PENTRU FIECARE ZI


• Incearca sa ai ore fixe de masa
• Nu te atingi de nici un produs animal, de nici o proteina cu provenienta animala !!!
• Trebuie sa bei 2-3 litrii de lichid pe zi. E greu, dar cu timpul te obisnuiesti
• Inlatura sarea si zaharul rafinat. Daca ti-e dor de ele, foloseste zahar nerafinat (cel brun) sau mierea si sare grunjoasa (cea mare de muraturi, in cantitati cat de mici posibil).
• Gandeste-te ca fiecare pahar de suc natural, din frucre si/sau legume, inseamna o zi in plus adaugata vietii tale…poate asa vei bea mai mult !!!
• Graul, germenii de grau, sa-ti fie…hrana nelipsita…una din singurele forme de hrana solida, permisa
• NU uita ca VIATA insemna si o alimentatie vie, neomorata prin foc, sau frig.
• Iesi la aer, macar o data pe zi !!!
• Zambeste in fiecare dimineata si promite-ti ca ai sa te vindeci !!!
• Multumeste-i lui Dumenezeu, pentru ca tot ce ti se intampla nu sunt decat mesajele Lui ; Niciodata nu primim mai mult decat putem duce, si nimic pe lumea asta, nu e intamplator…
• DECI POTI !!! POTI ORICE !!!
• Gandeste-te ca ai o familie reusita, care te iubeste fiindca ai invatat-o sa iubeasca, si care iti e alaturi, deci nu te vaita, fiindca suntem mai multi care vom invinge, NU esti singura.
• TOT ce faci, faci pt sanatatea ta, si pentru ca VREI sa ne fii si noua alaturi in clipele grele.
• TE IUBIM. Arata-ne ca si tu ne iubesti.
• Elimina cat mai bine de toxine, prin ceaiuri depurative si regim alimentar naturist (zarzavaturi, cruditati), chiar posturi alimentare
• Fere#351;te-te de constipa#355;ie; un medic francez considera constipa#355;ia cauza tuturor bolilor.
• Intareste-ti sistemul imunitar, încât el sa fie cel care lupta împotriva agresorilor str#259;ini, nu medicamentele.

NU UITA IN FIECARE ZI:


- de grâul incoltit
- de clisma
- de vitaminele capsule
- de cel pu#355;in 2 litrii de lichid
- sa te rogi



Mergi la inceput