La France (61)
Raspunsuri - Pagina 20
Corina spune:
Auxiliaire de vie sociale este o persoana care se ocupa de persoane dependente la domiciliul lor. In general ,sintem angajate de o asociatie care ne trimite la domiciliu. Sintem pregatite sa lucram cu persoane in virsta,handicapate sau cu copii.
Cursul dureaza 9 luni,iar la sfirsit ai diploma de stat ,recunoscuta in toata Franta.
Uite aici informatii:http://www.asso-cr94.com/structures/informations/DOSSIERS/DEAVS/deavs.htm
alitzu79 spune:
Corina multumesc pentru raspuns si pentru site. Foarte frumos ce se intampla acolo...insa trebuie sa fii facut pentru asta...ma gandeam la mine. eu cu rabdarea stau cam prost desi de profesie sunt cadru didactic...incerc sa ma reprofilez (sa nu stresez copilasii)
Am fost la Chambre de commerce et industrie cu nenea acompaniatorul care ma va ajuta sa iau o decizie in legatura cu ce meserie mi s-ar potrivi..apoi va trebui sa-mi caut sa fac un stagiu...asta e, daca nu sunt hotarata...mai astept un picut.
Cam atat.
Fetelor, cum va pregatiti de sarbatori? piticii la gradinita fac serbare? ca la noi am intrebat si mi-a zis ca nu..doar o gustarica, asa ca la sf de an...aaa la inceput nu am simpatizat-o deloc pe madame la maitresse insa acum imi este chiar draga si as vrea sa ii arat asta de craciun...nu ca la noi in tara, cu darul..nu stiu, ceva, macar un buchet de flori...pentru ca a fost foarte intelegatoare cu bogdan. in fine, nu vreau sa para altceva..voi ce credeti?
luxe spune:
Ma bag si eu aici pe la voi sa va cer un sfat !!! Ma marit si eu peste o saptamana...si inca nu stiu ce sa fac cu numele...sa il iau pe al sotului sau sa mi-l pastrez pe al meu ?? Cum credeti ca e mai bine ????
Corina spune:
Pai eu zic ca poti sa il iei pe al sotului linistita,pentru ca aici chiar daca esti casatorita ,ti se cere si numele de fata(mai ales pentru acte si alte formalitati).
Alta solutie ar fi sa pastrezi ambele nume,si al tau si al sotului.
Casa de Piatra!!!
luxe spune:
mersic ptr raspuns !!! eu stateam in dubii, ptr ca as lua numele sotului doar ptr ca as vrea ca toata familia sa aiba acelasi nume,de ce sa nu am si eu numele fetitei mele ?!!! Si de pastrat numele,l-as pastra doar ca sa nu mai fiu nevoita sa-mi schimb toate actele in ro !!!! Bohhh!! Una sau alta tre sa fac...!!!!
frunzaverde2 spune:
pentru fetele aflate la Paris duminica 16 dec :
Craciunul copiilor are loc la ora 16h00 la biserica Sf Arhangheli, din 5e - M°10 Maubert Mutualité (9bis rue Jean de Beauvais) - cu pom de iarna (5-6 metri inaltime) si Mos Craciun (adevarat !!!)
toti copiii (chiar si ai prietenilor vostri francezi) sint bineveniti !
Aurelia spune:
Sa ai doua nume de familie si un singur prenume nu-i nimic deplasat ,pastreazati-le pe amindoua cred si eu ca o sa-ti fie mai usor in administratia romaneasca dupa aceia!
mamica fericita de baiat mare !!!
aileene spune:
Corina iti multumesc ca mi-ai raspuns si scuze ca n-am mai putut intra , sunt tare ocupata cu sarbatorile de iarna , serviciul , fotbalul piticului meu....si multe altele !
Am inteles ca esti auxiliaire de vie ! Din ce asociatie d'aide faci parte ? Eu sunt la ADAPAH , e destul de bine , dar am auzit ca ADMR e si mai bine , mai ales in privinta salarului !
De cand lucrezi in acest domeniu ? Eu am inceput de aproape 2 ani dar incepe sa-mi placa , nu pot spune ca a fost asa la inceput , deoarece am avut cazuri de batrani cu boli grave stil parkinson si althzeimer din pacate si nu mi-a fost deloc usor cu ei ! Infine !
O seara buna va doresc tie si tuturor
lorena_andreianu spune:
quote:
Originally posted by luxe
mersic ptr raspuns !!! eu stateam in dubii, ptr ca as lua numele sotului doar ptr ca as vrea ca toata familia sa aiba acelasi nume,de ce sa nu am si eu numele fetitei mele ?!!! Si de pastrat numele,l-as pastra doar ca sa nu mai fiu nevoita sa-mi schimb toate actele in ro !!!! Bohhh!! Una sau alta tre sa fac...!!!!
www.flickr.com/photos/9734044@N08/" target="_blank">Jessica lui mami
Eu nici in ziua de azi nu am declarat casatoria in Ro si nici copilul... Nu mai am decat buletin dar care va expira curand si nu cred ca-l refac. Pasaportul s-a dus demult...
Pe actele frantuzesti sunt tot a lui taica-meu doar ca apare si épouse "cutarica". Iar de folosit il folosesc pe cel marital, vorba ta, sa fim toti pe acelasi nume.
Tare draguta Jessica ta! Petrecere frumoasa sambata!
la toate!
Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 3 ani