La France (61)
Raspunsuri - Pagina 19
aileene spune:
quote:
Originally posted by aileene
Bonjour la toata lumea !
Da ce putina miscare p'acilea ...
Vroiam si eu sa va intreb daca se afla printre voi fete care ar lucra ptr persoane in varsta "auxiliaire de vie" ???
O zi buna va doresc la toate frantzuzoaicele !
...si tot eu ma plangeam ca nu e miscare p'acilea...cand colo eu sunt cea absenta ! Scuze , nu ma gandeam sa-mi raspunda cineva la mesajul de mai sus ! Si-mi pare tare rau ca v-am indus in eroare facandu-va sa intelegeti akltceva decat as fi vrut !
Deci eu ma refeream doar la aceasta meserie "auxiliaire de vie" ptr ca o exersez chiar eu si as fi vrut sa stiu daca printre voi se afla vreo persoana care ar face aceeasi meserie , doar asa ca discutie , ptr ca vroiam sa stiu unele chestii , nu ca as stii vreun loc de munca din pacate ! Ceea ce as fi facut-o cu bucurie daca era asa !
Infine , toate cele bune si multa sanatate !
Plec sa-mi impodobesc casuta , braduletul mai tarziu (anul asta facem unul adevarat , vreau sa-i simtim mirosul )...
Sunt fericita , vine mama pe 22.Dec ! De-abea astept s-o strang in brate !
As fi vrut sa va intreb fetelor , daca are nevoie de o asigurare de sanatate ? Ca ea mi-a spus ca aceea asigurare pe care i-o dau in RO nu e valabila decat ptr calatorie ! Nu stiu ce sa fac , am telefonat in Tm la agentie si o asteapta pe mama ca sa-i faca asigurarea , dar ea spune ca n-are rost , ca-s bani aruncati fara rost ! Voi ce ma sfatuiti ?
Multumesc mult ptr raspuns !
frunzaverde2 spune:
atlassib face asigurari valabile pe durata sejurului
este indispensabila,
si-asa nu stiu cit de bine ramburseaza cheltuielile in caz de boala, accident, deces etc, dar daca chiar i se intimpla ceva cit timp e in Franta si nu are asigurare risti sa platesti din buzunar mai mult decit venitul tau anual :-)
frunzaverde2 spune:
mesaj de la Andreea Dragut:
"spune-le te rog frumos fetelor de pe la France Sarbatori fericite si din partea mea."
Otilia spune:
Multumim Mihia, Sarbatori Fericite si din partea noastra!
A vazut careva dintre voi filmul www.allocine.fr/film/galerievignette_gen_cfilm=108952.html" target="_blank"> "L'homme sans âge" de Coppola dupa Mircea Eliade? As vrea sa-l vad cit de curind...
Iar pe 12 decembrie apare si "Big City" de Djamel Bensalah, l-am vazut astazi la prinz la "Attention à la marche" impreuna cu una dintre fetitele care joaca in film, Charlie Quatrefages, fetita e absolut senzationala! E un western cu copii... Afisul e www.allocine.fr/film/galerievignette_gen_cfilm=110840.html" target="_blank">aici
Apropo: doruletz, Marox, unde sunteti? ;)
Eu sunt intr-o stare mai ciudata, tata e la spital (a fost amputat de un picior, sub genunchi, in ideea ca va putea merge cu o proteza). Nu stiu cind revine acasa...
Va pup si va astept la taclale!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
doruletz spune:
Otilia, imi pare rau pentru tatal tau. banuiesc insa ca daca medicii au ales aceasta solutie inseamna ca asa e cel mai bine pentru el, nu?
Nu am vazut filmul lui Coppola, am auzit si eu despre el cand a iesit (acum vreo doua saptamani parca). Noi nu am mai ajuns la cinema de la "Je vous trouve très beau"...adica de vreo 2 ani. In schimb am fost de curand la teatru, am vazut www.theatreonline.com/guide/detail_piece.asp?i_Region=&i_Programmation=16103&i_Genre=&i_Origine=&i_Type=" target="_blank"> J'aime beaucoup ce que vous faites, o comedie simpatica. Din pacate am nimerit in plina greva (aveam deja biletele) si am 'galerat' ceva pana sa ajungem in sala.
mihiasiro, ... asa e, alex are un tricou cu NY de asta vara ba chiar are si unul cu "Hurricane Dean: I was there"
la frantzuzoaice
aileene spune:
Buna frantzuzoaicelor !
Mihiasiro iti multumesc tare mult de raspuns , asa am sa si fac ! Ma gandeam eu ca cu schimbarile astea toate la un loc , totusi e mai bine sa fii prevazator si sa iei o asigurare , ca nu se stie , Doamne fereste ce se mai poate intampla !
Fug repede la tel. sa-i spun mamei cum sta treaba !
Otilia , multa sanatate tatalui tau , imi pare rau ca e in aceasta situatie ! Sa-i dea D-zeu forta necesara ca sa poata sa treaca cu bine peste aceste momente grele !
O zi buna va doresc ...
Marox spune:
Otilia, imi pare foarte rau pentru problemele de sanatate ale tatalui tau. Lui ii doresc multa sanatate si adaptare cit mai usoara cu proteza. Iar voua va doresc multa putere sa faceti fata acestei situatii. Nu am vazut "L'homme sans âge". Acuma nu ca m-as lua dupa critici, dar chiar n-au fost grozave. Toti ii reprosau un film alambicat, greu de urmarit si de inteles. Ce mai face Adelita?
Doruletz, multumesc de idee, cine stie, poate ajungem si noi la piesa asta. Mi-ar mai place "Victor ou les enfants au pouvoir" cu Lorant Deutsch. Si am incercat sa iau bilete la "West Side Story", bineinteles ca m-am trezit prea tirziu!
Mihiasiro, transmite-i te rog Andreei, toate cele bune si un An Nou fericit.
Corina, Aurelia, asteptam vesti despre voi!
Aileene, intr-un an a facut mama o viroza si am fost fericiti ca a avut asigurare. Nu mai stiu cit i-au rambursat asigurarile, dar oricum, era mai bine decit nimic.
Alitzu, ai vorbit cu cei de la ANPE pentru cursuri? Sau macar un stagiu de "adaptation à l'emploi"? Ce sa-ti spun, sper sa luati cea mai buna decizie pentru voi; ca va intoarceti in România sau ramineti aici, important e sa va simtiti bine si impacati cu voi insine.
Simbata dupa masa am fost la Balnéades, e un centru termal in Sologne. Super! Am fost cu matusa sotului, ce sa mai, fara copii...relaxare 100%. Seara am stat eu cu odraslele si Christophe s-a dus la teatru. Asta e link-ul de la muzeul "nostru" (din Artenay adica): http://www.musee-theatre-forain.fr/
A inceput sezonul cultural si primul spectacol a fost un one man show - Gustave Parking. Nu mai auzisem de el, insa spectacolul se pare ca fost excelent. Cam toti colegii mei au fost si, of course, astazi am stat si i-am ascultat ce povesteau si...mi-a fost ciuda ca nu l-am vazut si eu!
Otilia spune:
Fetelor, va multumesc pentru gindurile bune!
Tata nu are ACUM probleme de sanatate, au inceput ele mai demult cind era la o filmare si a alunecat pe treptele unui teatru din Constanta (plouase), ceea ce s-a lasat cu o fractura. Doar ca aceasta nu s-a vindecat niciodata, din eroare in eroare au ajuns sa-i taie din os (din cauza unei infectii) si timp de 9 ani si jumatate a trait cu un picior aproape mort, muschii se atrofiasera, osul era taiat, piciorul era rece... Timp in care nu a mai putut merge, dar nici n-a mai vrut vreodata sa se intoarca sa vada vreunul din medicii din RO (si-a pierdut increderea).
In primavara trecuta a facut in plus, in urma invaliditatii, a pierderii mamei etc. o deprima serioasa cu anorexie si a ajuns la spital in urgenta total inconstient. Culmea e ca acum si-a revenit, a fost speriat si angoasat in ideea amputarii, dar de citeva zile de cind e la spital si a vazut ca a trecut hopul are un moral uimitor (mai mare decit al nostru), e vesel, pus pe glume, ii place mult la spital (infirmiere tinere si dragute, tot confortul unui hotel 5 stele, telefon , TV, mincare la alegere ca la resto :D), e ingrijit extraordinar de bine si stie ca in curind va putea merge cu o proteza, deci pentru el va incepe o noua viata.
Si eu am fost stresata la maximum in ideea operatiei, nopti intregi n-am dormit, acum incep sa-mi revin incet-incet, ma bucur ca totul a trecut cu bine si ca tata e pe calea cea buna. De multe ori il visam ca mergea iar, putin schiopatat dar mergea, si iata se va realiza.
Nu stiu cind vine de la spital, s-ar putea sa-l mai tina o perioada la reeducare, au un centru special cu piscine, sali de gym, kine etc., acum va trebui sa invete sa mearga cu proteza, sa cada, sa se ridice... Dar se pare ca intr-un an e ca nou, va putea relua progresiv o viata normala.
Eu de abia astept sa vina acasa si... sa-l vad pe picioarele lui.
Va si scuze de lungime, dar vroiam sa va asigur ca vestea era buna, nu rea...
Edit: am uita sa raspund ce face Adelita: bine, prostioare multe, creste, vorbeste din ce in ce mai mult si mai bine, ne face sa ridem (e un clown mic, ceea ce si recunoaste ;)). Daca o intrebi daca e o printesa zice: "Nu, Adélie!", daca o intrebi daca-i un clown mic raspunde afirmativ :DDD. Si e trista ca papy nu-i acasa, intreaba de el intr-una...
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
Corina spune:
Otilia,sanatate multa tatalui tau,sper sa vina curind acasa .
Noi sintem bine,Anna a pierdut vineri primul dinte si e foarte mindra(mai ales ca a trecut soricelul si i-a lasat un banut in locul dintelui),acum se uita tot timpul in oglinda si ma intreaba cind o sa cada si cel de linga.
Aileene,putem discuta cind vrei despre meseria noastra
Pupici la frantzuzoaice
alitzu79 spune:
Salut!
Marox, am fost la ANPE, m-au reinscris la alta sucursala, am fost la entretien si le-am spus ce aveam de spus si m-au trimis maine la Chambre commerce la un nene sa-mi faca projet de travail individuel...vad maine despre ce e vorba. oricum, deocamdata mai astept cu inscrierea la cursul de secretaire medicale, pt ca e prive si daca ANPE se lauda ca ofera cursuri, atunci mai astept putin.
in rest, ne e bine aici, cu exceptia orasului care e foarte murdar, chiar ne e bine. dar suntem singuri, fara restul familei de care suntem foarte atasati...si atunci mai avem ganduri. Merci pentru intrebare.
Fetelor, povestiti-mi si mie despre auxiliaire de vie, despre ce e vorba?
Otilia, e greu sa ai pe cineva cu probleme in tara...acum inteleg si eu ce inseamna.
O saptamana frumoasa la toata lumea!