Streptococcus agalactiae grup B

Streptococcus agalactiae grup B | Autor: babyshoara

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Sunt o viitoare mamica de baietel,cu sarcina de 37 de saptamani, deci pe ultima suta de metri. V-as ruga tare mult sa ma ajutati cu o parere, un sfat in ceea ce priveste streptococc-ul agalactiae grup B; sunt tare ingrijorata...
Mi s-a facut recoltare de secretie vaginala luni si azi cand mi-am vazut rezultatul mi-a iesit asa: Frotiu:Coci Gram pozitivi in perechi rari; ca si comentariu al analizei sta urmatoarea precizare:"Streptococcus agalactiae grup B" si rezultatul este insotit de o antibiograma Streptococcus spp.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Asta ce inseamna, ca sunt infectata cu acest tip de streptococ, nu? Pana acum nu mi-a mai fost depistat.... luni voi merge cu rezultatul la medicul meu, dar pana atunci sper sa ma ajutati voi cu o parere/ sfat...Oare cat de grav este pt bebe acest streptococ? Din ce am dedus din antibiograma se trateaza cu antibiotice, dar daca nu mai am timp si ma apuca nascarile? Din ceea ce am mai citit pe net se transmite la bebe in timpul travaliului/ nasterii; dar oare daca optez sa fac cezariana, mai exista acest risc de transmitere?

Astept parerile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Nu te panica, ai timp destul sa-l tratezi!

---------------------
Vine Craciunul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyshoara spune:

Te-ai confruntat si tu cu asa ceva, Nicoleta? Ai idee: l-as fi putut lua de undeva sau se declanseaza pur si simplu in organism?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

babyshoara: daca este acelasi lucru cu streptococul hemolitic de grad B, atunci pe asta il am si eu. il tot tratez dar la cateva luni se tot reactiveaza. se trateaza, insa am inteles ca e bine ca medicii sa stie del pt ca la nastere, cu cateva zile inainte iti dau tioe tratament si apoi imediat bebicului dupa nastere ii dau antibiotice. nu te speria f tare pt ca ai si timp sa-l tratezi acum, daca spuen medicul luni. am inteles ca la cezariana riscul de transmitere catre bebic e mult mai mic. eu voi face cezariana, insa sa vedem ce va spune dr si la mine atunci.
in concluzie nu te speria, este tratabil si destyl de frecvent.

22+

Mergi la inceput

Multumesc pt rasp, Monas! Am fost azi la medic si mi-a dat sa fac tratament timp de 7 zile cu claritromicina; mi-am cumparat pastilele si vroiam sa incep tratamentul insa am vazut pe prospect ca scrie ca e interzis in sarcina; am mai cautat impresii si precizari pe net despre acest medicament si de asemenea peste tot scrie ca nu este indicat in sarcina; mantionez ca pe parcursul sarcinii eu am mai luat de inca 3 ori antibiotic pt tratarea ureaplasmei, si oricum a fost fara rezultat pt ca nu am scapat de ea; imi este tare frica sa ma apuc sa-l iau, parca as opta sa nu mai iau nimic, dar oare cum o fi mai bine?; mentionez ca pana acum am avut mare indcredere din toate pct de vedere in medicul meu, insa acum simt oarecum o indoiala; si pe langa ca e contraindicat in sarcina, ar fi a 4a oara cand iau antibiotic in sarcina asta..... offf, ce ma sfatuiti, ce ati face in locul meu:ati urma pur si simplu ce a zis dr si ati lua sau nu?

Mergi la inceput

babyshoara: si eu am luat antibiotic insa altul decat cel recomandat de medicul tau (sa ma uit acasa cum se numea) , iar dr mea mi-a spus sa stau linistita ca nu are efect negativ in sarcina. daca vrei iti spun diseara cum se numeste antibioticul luat de mine. nu stiu ce sa-ti spun daca sa faci sau nu ce spune dr tau...este cel cu care vei naste? poate ca e bine sa mai discuti o data cu el sa-i spui de temerea ta, si poate iti va explica de ce ti l-a prescris pe acesta. si eu as avea indoieli ...antibioticul acesta este cupruins in antibiograma ? poate-ti da unul din lista de pe antibiograma care sa poate fi luat si in sarcina.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

la aceasta varsta de sarcina, antibioticul nu ar mai trebui sa afecteze bebelusul ...
si eu am avut streptococ b in sarcina trecuta dar am facut tratament si apoi iar a aparut si iar tratament.

eu am facut cezariana dar nu din motiv de streptococ...
iar la nasterea naturala, te conecteaza la perfuzie cu antibiotic cu cateva ore inante si apoi ii da si la bebe o doza, preventiv.

--------------------------------------------
Marina16+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

babyshoara: m-am uitat cu ce am tratat eu streptococul si a fost Amoxiclav (1 pastila la 12 ore, 7 zile). Mentionez ca acest antibiotic nu era pe lista din antibiograma, deci banuiesc ca el se poate administra in sarcina.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Am avut si eu un streptococ in col la ultima sarcina alaturi de o infectie urinara puternica... Asta la putine saptamani inainte de nastere. Le-am tratar si am scapat. Copilul a fost ok, neinfectat cu nimic ;).

---------------------
Vine Craciunul!

Mergi la inceput

Va mutumesc tuturor pt raspunsuri! Ieri am mai consultat optional parerea unui al doilea medic si mi-a recomandat sa urmez cu incredere tratamentul pe care mi-l daduse dr. meu intrucat ar fi procedat la fel si este cea mai buna varianta; m-a asigurat ca antibioticul nu il afecteaza pe bebe, mai grav este daca nu tratez streptococul, nu antibioticul in sine; prin urmare,m-am mai linistit si mi-am inceput tratamentul; sper din toata inima sa fie si bebe-le meu sanatos; e tot ce-mi doresc cel mai mult de sarbatori

Va doresc tuturor copilasi sanatosi si sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

si eu am streptococul tip b in urina, culmea, in secretia facuta de 3 ori la laboratoare diferite, si mi-a dat dr sa iau antibiotic si nistatina (asta pt ca eu de cate ori iau antibiotic, daca nu iau si nistatina, fac candida). daca la varsta sarcinii mele a inceput sa imi dea tratament si a zis ca nu o mai afecteaza pe bb-lina, la tine in nici un caz nu se mai pune problema. este periculos rau pt bb, la nastere, sa fie contaminat. trebuie sa faca si el, antibiotic, dupa nastere, pt ca da infectii severe, sau... si mai rau.

Mamica de baiat mare si Mormoloaca Iris-Alexandra de 16+

Mergi la inceput