Hidronefroza...
...asta are baietelul meu in varsta de 2 luni jumate'.
A fost diagnosticat inca de pe vremea cand era la mine in burtica, dar nu ne-am agitat deoarece stiam ca e ceva frecvent intalnit in special la baietei si s-ar putea sa treaca pana la nastere sau ulterior, odata cu cresterea. Dar nu a fost asa. S-a nascut, la o sapt. i-au facut eco si s-a depistat hidronefroza bilaterala. Ne-a dat trimitere la Pediatrie pentru continuarea investigatiilor de catre un pediatru nefrolog. De atunci am facut 3 eco + uroculturi luate in fiecare luna. Deocamdata situatia nu e grava (rinichiul stang-grd. I; rinichiul dr.- grd. II), dar ni s-a recomandat ca luna viitoare sa facem o cistografie mictionala pentru a vedea daca exista reflux vezico-ureteral. Mi-e asa o groaza de nu va pot descrie...
aaa...mai vroiam sa zic ceva: prima urocultura a fost sterila, in timp ce la a doua si a treia s-a depistat Enterococus fecalis...mi s-a spus sa nu-mi fac griji, ca nu e infectie urinara (si nu ni s-a dat nici tratament), ca putea fi de la orice mizerie sau poate nu l-am decalotat suficient sa-l dezinfectez bine cand i-am luat proba de urina. Ce stiti de asta?
Stiu deja 2 fete de pe forum cu probleme asta...poate intra si ele cu sfaturi pentru mine Ignatica si Erika
Se mai confrunta cineva cu astfel de problema? Cum s-a rezolvat?
Va pup si va astept sa ne impartasim experientele
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti si mamici
Raspunsuri
jozsaerika spune:
FELICITARI ASIZA PT. BB!!!
in primul rand sa stii cum se recolteaza corect urina : cumperi recipient steril de la farmacie (de preferabil sa o recoltezi fara pungutele acelea pt. bb-ei), dai inatai cu rivanol apoi cu ser fiziologic decalotand putin si astepti jetul :) direct in recipient....apoi de preferat sa-l duci in 1/2 sau 1 ora la laborator...succes
nu cunosc medicii din Bucuresti...deci recomandare de medic nu ti-as putea spune...decat ca noi mergem la Debrecen la un profesor foarte bun :)....mai gasesti detalii la rubrica Cab. de psihologie am eu un subiect mai vechi "cum spunem unui copil de 2.5 ani ca va fi operat"
noi am efectuat nefroscintigrafia si am aflat ca din cauza refluxului si a inf. urinare repetate rinichiul stang (noi avem unilateral) este jumate cat cel drept dar functional...urmeaza sa facem din nou cistografia si urografia sa vedem daca nu a scazut refluxul (la noi e gr. 3/4) si daca analizele ies bine adika se vad imbunatatiri ...DD ajuta!.. scapam de operatie
eu zic sa nu iti faci mari probleme pt. ca gradele sunt mici...oricum problema nu trebuie ignorata ...important cred este sa urmariti sa nu faceti inf. urinare...din pacate e f. importanta cistografia mictionala + urografia + sa gasiti un medic bun....si tine-ne la curent
va fi bine totul ai sa vezi...eu acum am intalnit o gramada de adulti cu problema asta si cu putzina grija nu se intampla nimic :)
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze
asiza spune:
Erika, mersi de raspuns...asadar voi inca nu ati facut operatia...ma bucur sa aud ca s-ar putea sa scapati. Stiam de tine ca mergi la Debrecen la un profesor...nu stiu de ce pomeneai de medic din Bucuresti ca mie nici prin cap nu mi-a trecut sa merg acolo...avem medici f buni si in Cluj.Deocamdta ne tzine sub urmarire in Cluj d-na doctor Fufezan de la Pedi III, dar poate voi merge mai incolo cu analizele si la Luncan, la Institutul de Urologie si Transplant Renal.
Pe Norbert l-a sedat cand i-a facut toate acele investigatii (cistografie, urografie...)?
Va pup si tzinem legatura...
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
jozsaerika spune:
asiza scuze....nu am fost atenta am crezut ca esti altcineva...adik m-a contactat si cineva de pe forum din Bucuresti fix cu aceeasi problema si am crezut ca aceeasi persoana a deschis subiectul
si noi suntem la Ped. 3 la Dana Iacob si la Otilia Fufezan....sunt medici extraordinari...sa ai incredere in ele....
pe Norbert l-au adormit ca era mai mare....dar cred ca si pt.Denis ar fi mai bine sa-l adoarma altfel cam greu ar sta cu sonda vreo 1/2 ora
imi pare rau dar mie Luncan si Coman nu imi inspira incredere...au facut si mai fac lucruri extraordinare dar depinde cum au chef
+ ca stiu cazuri operate de ei aici care au ajuns pana la urma in Debrecen sau i-au operat si reoperat de mai multe ori pana au reusit.....oricum te rog sa il duci la mai multi doctori daca cumva iti spun si tie de operatie.....si oricum eu cred ca la voi se va rezolva foarte simplu adika el cum va creste uretera i se va intari si refluxul nu va mai avea loc....acuma sper sa nu fie mega-ureter??
succes cu analizele
Erika
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze
Ignatica spune:
[b]asiza/b] imi pare asa de rau sa aud ca Denis e in continuare diagnosticat cu hidronefroza.
Evolutia noastra este spre bine, in sensul ca prin investigatii ( cistografie+urografie)nu s-a descoperit reflux. La sfarsitul lui ianuarie, cand David avea 6 luni, ne-am internat pentru 3 zile pentru aceste 2 proceduri. Pentru mine a fost o experienta traumatizanta, David nu a fost adormit pentru nici una dintre investigatii.
La cistografie i-au pus o sonda mult mai mare pentru ca nu aveau sonde corespunzatoare varstei lui, eu l-am tinut de picioruse. La urografie trebuia sa ii insereze ser de contrast intravenos prin branula si au descoperit ca branula pusa cu 2 zile in urma nu functiona, asa ca i-au pus alta intr-un chin de nedescris.
Astea sunt putinele din multele detalii care mi-au facut din spitalizarea respectiva un cosmar, pe langa grijile inerente provocate de dilatatia pe care o are la rinichi.
Imi doresc sa fiti bine si sa se rezolve toate problemele lui Denis cu timpul, la noi de-abia se mai observa ceva la rinichi, cu cat bebe a crescut cu atat a fost mai bine.
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
Nasterea sufletelului nostru David
anky spune:
Oana,imi pare nespus de rau ca problema asta persista.Sper sa treceti cu bine peste asta.Trebuie operat?.Tu cum te mai simti?
de la noi toti
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
"Happyness is the key to your heart"
anky spune:
Io nu inteleg de ce mai toti pediatrii in Romania recomanda decalotarea,in west nu am auzit pe nici unul sa o recomande.Baieteii se ocupa singuri de asta mai tirziu,nu e treaba noastra.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
"Happyness is the key to your heart"
roxana c. spune:
Of, Asiza, deci pana la urma tot mai are hidronefroza...Imi pare rau sa aud asta, poate ca va trece totusi fara sa mai fie nevoie de investigatiile acelea.
Tin pumnii sa fie bine
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
asiza spune:
Erika, sigur ca voi consulta mai multi medici daca vine vorba de operatie. Deocamdata d-na doctor Fufezan a spus sa nici nu ne gandim la asa ceva ca nu e cazul! Sper din suflet sa scapam!
Ignatica, imi imaginez prin ce ai trecut cu David in spital. Mie mi-au spus ca nu ma interneaza deoarece cistografia dureaza cam o ora si basta! De urografie deocamdata n-a pomenit nimeni nimic! Va pup si ma bucur ca voi mergeti spre bine...m-ai mai incurajat!
Anky, deocamdata nu cred ca trebuie operat, nu se pune inca problema asta!
Roxana, cum mai e Calin? Voi ce-ati mai facut? Ati fost la medic? cand il opereaza?
roxana c. spune:
Asiza, Calin e bine, e un grasun de 8 kg, daca intarzii cu masa e jaleeee...stie tot blocul. In rest...e un rasfatat, sta numai in brate, vrea sa vorbeasca tot timpul cineva cu el, nu-i place sa fie tinut decat pe verticala, da sa stea in fund dar nu-l prea las , ii tot spun sa mai astepte putin ca inca-i mic...isi urmareste surorile si nu le pierde din ochi, rade cu gura pana la urechi cand le vede si zambeste la toata lumea.
Operatia va fi prin toamna, septembrie- octombrie, sper sa fie totul bine, pana atunci prefer sa nu ma gandesc la asta. M-am obisnuit cu ideea si ma gandesc ca bine ca nu-i ceva mai grav, asta se rezolva.
Fii curajoasa, totul va fi bine si la Denis, gandeste-te - cum m-am gandit si eu- ca-s copii cu probleme mult mai grave si nevindecabile.
E greu, stiu pe pielea mea, dar va trece si va fi bine.
Sunt alaturi de tine si sper sa se rezolve fara cistografie .
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
asiza spune:
Roxana, taaareee dor mi-era de voi...deci si Calinut e urias, la fel ca Denis ...Ai dreptate, bine ca nu au copiii probleme mai mari, ca astea sunt rezolvabile...oricum e greu sa-i vezi in spital! Pupici...
Anky, ai dreptate cu decalotarea, DAR eu trebuie sa-ncerc sa o fac, deoarece daca are fimoza si medicii nu vor putea introduce sonda, va trebui sa mergem la chirurgie prima data si abia apoi sa revenim pentru investigatii...si fix asta ne lipseste acuma...