Hidronefroza...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

joszaerika,despre mine cred ca era vb at cand suneai ca te a contactat cineva pe mail.din pacate,mailul pe care l am primit raspuns de la tine nu l am putut citi,nu stiu de ce dar nu apareau decat niste litere fara sens.ma bucur ca ai mai intrat pe forum si de asemenea,ma bucur ca sunteti bine...chiar eram curioasa daca l ai operat pe norbert.crisul meu are 2 ani si 2 luni si inca urineaza in jeturi.urocultura i o repet la 2 luni,insa in afara e infectia cu e coli pe care am depistat o cand avea 2 luni si de care a scapat la 6 luni,de atunci nu mai are probleme,urocultura si sumarul de urina ii ies f bine.de acum 1 an,de cand dr basca l a si decalotat ,nu mai are probleme la urinat,nu l doare nimic,urina si o controleaza,pt ca a inceput sa faca deja la olita....insa tot in jeturi face,ceea ce cred ca nu i prea normal....ma gandeam sa merg pt urografie si cistografie la grig alexandrescu,insa mi e sa nu l traumatizez degeaba.ecografie la rinichi i am facut,n are nimic.erika,din ceea ce ai vazut tu prin spital,ca ai zis ca ai vazut adulti care aveau reflux,crezi ca crisul meu are ceva grav?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by asiza

Roxana, taaareee dor mi-era de voi...deci si Calinut e urias, la fel ca Denis ...Ai dreptate, bine ca nu au copiii probleme mai mari, ca astea sunt rezolvabile...oricum e greu sa-i vezi in spital! Pupici...
Anky, ai dreptate cu decalotarea, DAR eu trebuie sa-ncerc sa o fac, deoarece daca are fimoza si medicii nu vor putea introduce sonda, va trebui sa mergem la chirurgie prima data si abia apoi sa revenim pentru investigatii...si fix asta ne lipseste acuma...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti si mamici

Asiza,are fimoza..??.Atunci e alta treaba.Off..te cred ca esti ingrijorata,sper din tot sufletul sa scapati odata de problema asta.

Pupici de la noi toti

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

monalac ma bucur ca sunteti bine ....pai,si lui Norbert nu i s-a vazut nimic la ecograf ...doar ca facuse inf. urinare repetate (ceea ce la voi nu e cazul)...eu cred ca Cris nu are nimic renal,dr.Basca ce a zis de urinatul in jeturi?

asiza e necesara decalotarea pt. cistografie...altfel exista pericolul sa-i raneasca uretera pt. ca nu se "vede" capatul ei.....dar chiar e necesar sa le faceti acum? nu ar fi mai bine pe la 6 luni- 1 an? din pacate si la noi este problema asta...adik anul trecut cand am facut cisto si uro i se vedea capatul ureterei dar nu se putea decalota total....astfel d-na Fufezan a tras cat a putut sa nu-l raneasca si a reusit sa-i puna sonda dar fiind atunci fortat acum i s-a prins atat de tare pielea ca nu se mai poate deloc decalota ....si astfel si noi suntem programati la operatie de fimoza + ca noi avem si hernie inghinalo-scrotala si le vom face pe amandoua dupa ce ne trece raceala
eu zic sa mai amani...vezi ce zice si d-na Fufezan

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

asiza si pe David l-am decalotat inainte de cistografie, dar noi am inceput decalotarea de mic, de cand i s-a depistat prima infectie urinara ( 4 saptamani)- nu foarte mult, cate putin la baitza la 3-4 zile. Oricum cand ii recoltau urina in spital il decalotau putin si asistentele pentru a spala bine zona cu Rivanol si ser fiziologic.

Lui David tot la chirurgie i-au pus prima sonda, cred ca e procedura standard. Doamne ajuta sa fie bine si sa treaca totul de la sine, fara interventii.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)

Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

erika,dr basca,atunci cand am fost la el si l a decalotat pe cris,a pus urinatul in jeturi pe seama fimozei.insa de atunci a trecut 1 an,cris nu mai are fimoza,dar tot in jeturi urineaza....in afara de asta,nu are nicio problema,nu face febra,nu e bolnavicios...iarna asta,de ex,desi l am scos in fiecare zi,neinfofolit,n a racit deloc.de mancat mananca relativ bine...e vesel,nu l doare nimic...totusi,daca are ceva si in tp il afecteaza?am zis ca in aprilie,cand intru in concediu,o sa merg din nou la dr basca,la diagnosis.sa i mai cer parerea o data...analiza aceea pe care i ai facut o lui norbert,ca sa vada daca are ceva la rinichi,a fost la fel de traumatizanta ca cistografia si urografia?

Mergi la inceput

monalac nefroscintigrafia nu este dureroasa...se pune branula si se introduce o substanta (izotopi) dupa se si scoate branula si dupa vreo 2 ore cand ajunge aprox. subst. la rinichi se scaneaza zona rinichilor cate 5 min pe fiecare parte adik spate,fata +cele doua laterale.....doar ca analiza spune doar situatia exacta a rinichilor...dimensiuni+ functionalitate+malformatii....deci nu stiu la voi cat e de relevant, cistografia si urografia care de regula se fac impreuna (nu in aceeasi zi dar de obicei nu se face una fara cealalta) sunt relevante pt. malformatii si disfunctiuni ale ureterei si vezicii....nu stiu ce sa zic pt. voi....incearca eventual sa mergi la un bioenergetician sau nu stiu cum le zice la acei "doftori" care iti spun fara analize daca exista suferinte de vreun fel in corp (astfel nu traumatizezi copilul) si daca acolo gasiti ceva suspiciune...atunci incearca aceste analize...

va pup

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

erika, ce stii de dr. Bizo de la Pedi II ??? Ne-a fost recomandat de cineva si parca m-as duce sa-l vada si dansul pe Denis. In legatura cu decalotarea...mi se pare asa o barbarie sa trag eu de pielicica aia...mi-e teama sa nu-l ranesc pe Denis, dar se pare ca nu avem ce face. Incerc s-o fac cat de des posibil. Si eu as mai astepta cu cistografia, dar d-na dr. Fufezan a zis ca e mai bine s-o facem acuma...sa vedem...macar pana dupa vaccinul de la 4 luni as mai amana!
Monalac, multa sanatate! Sa ne tineti la curent cu evolutia voastra!
Ignatica,

www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti si mamici

Mergi la inceput

asiza eu personal, nu am auzit de dr.Bizo dar imi spun colegele ca ar fi un pediatru renumit si bun....incearca si la el...si neaparat spune-ne ce ti-a spus ....d-nei Fufezan poti sa-i spui eventual ca inca nu se decaloteaza si nu poti sa-i faci cistografia acum...te va trimite probabil la chirurgie infantila sa rezolvati chirurgical dar eu zic sa mai insisti cu decalotarea (desi nici eu nu sunt de acord)...dar uite si eu l-am lasat in pace pe Norbert (citind multe pe cirp.ro) si totusi acum ajungem la operatie de fimoza pt. ca e absolut necesar sa-i repetam cistografia ,plus ca daca ajungem la operatia pt. reflux tot laparoscopic se intervine prin uretera ....de multe ori nu mai stiu nici eu daca hotarasc bine una sau alta

va pup

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Am fost azi la Pedi II la dr. Bizo. E un pediatru nefrolog extraordinar si am hotarat sa ramanem la dansul pentru continuarea investigatiilor si am avut mare noroc ca ne-a luat...Dupa ce l-a vazut pe Denis la eco mi-a spus ca e neparat necesar si urgent sa-i facem cistografia ca sa vedem cauza hdronefrozei! In consecinta mergem luni sau marti pentru investigatie, in functie de cum ne face dansul programarea la radiologie. Trebuie sa-l sunam duminica sa ne spuna exact cand sa venim...intre timp vom face iar urocultura, care e absolut necesar sa fie sterila inainte de cistografie, apoi ne va da antibiotice sa luam cu 24 h inainte si apoi 48 h dupa investigatie pentru a preveni eventuale infectii urinare...sper sa fie bine...vreau sa va spun ca acest medic, felul lui de a vorbi, de a da explicatii, precum si felul in care s-a purtat cu copilul meu, m-a facut sa am deplina incredere in el si sa merg pe mana lui ...si m-a linistit asa mult...asa ca va rog eu sa ne tineti pumnii pentru saptamana viitoare. fetele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Asiza, multa bafta si sa dea DD sa fie bine. Mult curaj-tie in primul rand- si ma bucur ca ai dat de un doctor in care sa ai incredere deplina. Uite ptr Denis si ptr tine. Tinem pumnii stransi-stransi, sa fie bine.

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE

Mergi la inceput