nou nascuti crescuti cu lapte formula (2)
Eu sunt foarte suparata ca moderatorul a decis sa inchida acest subiect pe motiv ca :
"Acest subiect se inchide pentru ca este depasit ca data iar continuarea lui este off-topic si inflamanta"
Consider aceasta decizie abuziva iar cele care doresc ca acest subiect sa se transforme inttr-o discutie inflamata off topic le rog sa se abtina.
Chiar nu inteleg de ce toate femeile care nu alapteaza trebuie sa devina frustrate si sa pice in depresie sau sa si planga de mila pentru ca nu fac acest lucru.
Eu refuz sa cred ca cred ca o mama care alapteaza natural este mai mama decat cea care isi creste bebelusul cu biberoane si formule de lapte . Refuz sa cred ca sunt "handicapata" si "denaturata" ca nu fac acest lucru si refuz sa dezvolt frustrari sa pic in depresie, si sa motivez de ce nu alaptez natural de fiecare data cand vreau sa aflu cate ceva nou despre hranitul cu formula de lapte.
Refuz sa ma apuc de "dezgropat morti" sa rup de fiecare data cojile de pe "buba " reala , sa ma victimizez si sa trec pe canoane si posturi caci prefer sa sustin sus si tare aceasta decizie ca ALEGERE PERSONALA.
Cred ca pana aici am resuit sa ma fac inteleasa.
Problema este ca trebuie sa nasc saptamana viitoare.. si trebuie sa am laptele pregatit... ce marca de formula recomandati ca lapte de inceput?
Multumesc pentru intelegere si sfaturi.
Raspunsuri
Sheannamp spune:
Subiectul nu a fost inchis pentru ca moderatorul nu este de acord cu alimentatia artificiala. Ci din motive de off-topic.
In privinta alegerii formulei de inceput cel mai bine e sa te sfatuiesti cu neonatologul care iti va ingriji copilul dupa nastere.
In functie de greutatea lui si de varsta gestationala exista diverse optiuni.
O sa va rog sa continuati discutia la subiect, si fara a raspunde unor provocari sperand ca autoarea nu a deschis aceasta discutia doar din plictiseala, sau, asa cum s-a mai intamplat cu alte ocazii, pentru a-si face propriile sondaje de opinie.
Liliana82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sheannamp O sa va rog sa continuati discutia la subiect, si fara a raspunde unor provocari sperand ca autoarea nu a deschis aceasta discutia doar din plictiseala, sau, asa cum s-a mai intamplat cu alte ocazii, pentru a-si face propriile sondaje de opinie. |
Multumesc pentru sfatul util expus in prima parte a mesajului.
credeam ca multe din dumneavoastra realizasera ca acele replici taioase referitoare la statistici au fost date strict la replici la jignirile pe care unele doamne atotstiutoare le impartisera cu genrozitate...
doxinu spune:
Chiar ma intrbam de ce nu ai mai deschis nici un subiect de cearta sa faci sondaj de opinie
LAptele praf nu se da dupa ureche ci in functie de ce decide neonatologul ca i se potriveste copilului tau.Nimeni nu are cum sa-ti raspunda la aceasta intrebare.Asteapta 1 saptamana si vei afla
Claudi@ spune:
Eu sunt de parere ca fiecare face cum vrea. Sunt mame care chiar nu pot alapta, care nu simt legatura aceea cu bebe si care vor suferi si mai tare cand va veni o mamica care alapteaza, ca vaaaaiiiiii cum nu alaptezi.
Pt unele mamici nasterea e un soc, se trezesc cu un bebe de care trebuie sa aiba grija si din N motive nu vor si nu pot sa alapteze, sa le pui la zid nu e o solutie, ele isi fac destule probleme fara a le da si noi (cele pro alaptare)motive de ingrijorare ca nu alapteaza si vai ce naspa din partea lor.
Sunt femei care vad alaptarea ca o pervesiune, da.... nu ramaneti socate, femei care au fost violate si nu pot alapta din motive psihice, femei care au avut o copilarie urata. Sunt femei care NU pot alapta si NU vor. Cine suntem noi sa le acuzam? Fiecare decide pt el.
Eu la primul bebe, am alaptat si am dat si lapte praf, plangeam in fiecare zi ca nu am lapte destul si citeam pe forum cum ca TREBUIE si vai ce mama naspa esti ca nu alaptezi. Am suferit destul din cauza asta. Acum au trecut parerile de rau, asta e .
Bebe 2 este alaptat, dar au fost nopti in care am zis ca inebunesc de somn si i-as fi dat sticluta (nu aveam laptele ce trebuie in casa).
Cand sunteti pro alaptat si aruncati cu rosii in cele ce nu alapteaza, povestiti si ce sacrificii presupune alaptarea? Povestiti de ranile ce apar (poate doar la unele), de grijile ca poate bebe nu a baut destul, de noptile nedormite, de caretnte de vitamine, de ameteli, ? Nu nimeni nu povesteste.
Eu alaptez si spun ca nu este totul tocmai asa roz cum se povesteste. Este frumos sa-l tii pe bebe la san dar nici daca ii dai sticluta nu esti mai putin mama.
Fiecare alege pentru el
Liliana82 spune:
ananamona cred ca in cazul tau nu m-am facut inteleasa...
doxinu eu nu am deschis acest subiect pentru cearta sau sondaje de opinie si sper ca cei care au alte pareri si nu pot sa dea un raspus clar si strict despre formula de lapte recomandata cel mai des pentru un bebelusi nascut la termen si in greutate sa se abtina de la comentarii si sa nu imi strice strice subiectul .
Liliana82 spune:
claudia multumesc pentru intelegere... motivele mele pentru care nu alaptez sunt mult prea sensibile ca sa le expun forumului si sa dau explicatii la asistentele prin materniate sau mai stiu eu cui sare cu "paru" pro alaptare... si daca as spune ca mai stiam si de acest fapt de la 23 de ani atunci clar sigur se vor gasii altii sa despice firu in 4 si sa ajunga la concluzia ca tot denaturata , handicapata , iresponsabila egoista etc...sunt asa ca nu stiu ce moarte chinuitoare merit etc... deci "alegere personala" .
Claudi@ spune:
Liliana, eu vreau sa-i dau BEBA de la NESTLE,cica asta ar fi cel mai apropiat de laptele de mama, deocamdata alaptez. Primului copil i-am dat Hipp (nu stiu daca e si in RO)
alexpa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Liliana82 [ Problema este ca trebuie sa nasc saptamana viitoare.. si trebuie sa am laptele pregatit... ce marca de formula recomandati ca lapte de inceput? [/b] Multumesc pentru intelegere si sfaturi. |
Cel mai bun ar fi un lapte hipoalergenic, are inscriptia HA pe cutie, exista de la toate firmele aceasta varianta si de la Humana, milumil, NAN, etc. Laptele hipoalergenic scade riscul de aparitie a dermatitei atopice, mai ales daca in familie exista persoane cu alergii, si pentru asta ar trebui sa fie dat de la prima masa a copilului, deci sa mergi cu laptele HA in maternitate si sa discuti cu neonatologul despre faptul ca vrei sa-i dai lapte hipoalergenic de la prima masa a copilului, pt ca laptele praf care exista in maternitate nu e hipoalergenic.
Chuny spune:
In Franta te intreaba daca vrei sau nu sa alaptezi, si daca nu, iti dau o pastiluta si nu mai vine laptele. Poate a gasit si Liliana o clinica ce face asa. Ca daca apuca laptele sa urce o sa se cam dea cu capul de pereti.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
lorelaim spune:
Cred ca acest articol e f potrivit subiectului:
http://www.ziare.com/Beneficiile_alaptatului_sunt_exagerate-826679.html
si originalul:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1200943/So-breast-NOT-best-Expert-claims-benefits-breastfeeding-hugely-exaggerated.html
Eu am fost hranita cu biberonul (acum mai bine de 40 de ani) si multzumesc lui Dumnezeu ca sunt o pers f sanatoasa (inafara de bolile copilariei, mici raceli banale, etc - altceva nu am avut) iar prunca am hranit-o la tzitzi (ca in Quebec, unde am nascut-o, au insistat f mult ca "breast is the BEST"). NU sunt pentru o alternativa in favoarea celeilalte - fiecare mama e libera sa decida pt pruncul ei!
Multa sanatate si numai bine va doresc!
Multzumesc frumos tuturor celor care ne-au votat la concursul Ratusca din viata mea: pag 10 - http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=9
lore1 "doua ratuse fac acrobatie pe genunchii mei..."
lore2 "...o ratusca a cazut si a ramas doar una..."