nou nascuti crescuti cu lapte formula (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Liliana82 mergi la pediatrul care il va supraveghia pe micut dupa nastere si intreaba-l ce ti-ar recomanda (o marca sau 2 de lapte). Ar fi oricum cazul sa discuti putin cu el dat fiind ca mai ai f. putin pana nasti. Apoi dupa ce nasti il suni din nou sa ii dai date concrete: greutatea/lungimea la nastere, eventualele probleme, scorul APGAR, si il rogi sa iti confirme daca ramane aceeasi alegere.
Oricum in spital i se va da glucoza, mai rar lapte formula.
Nastere usoara, si bebe sanatos!

Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

despre dezavantajele laptelui praf ai citit?
de exemplu: copilul a mancat, si plange ingrozitor, il doare burtica.
la alaptat ii bagi sanu si se linisteste, la Lp CE FACI?
nu se stie care e cea mai buna formula de lapte , fiecare copilas tolereaza alta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Liliana, eu am o prietena gravida in 7 luni care nu o sa alapteze fiindca nu poate. Are o tumoare pe hipofiza, iar alaptatul ar stimula tumoarea. Neonatalogul o sa o sfatuiasca ce lapte praf sa aleaga pentru alimentatia bebelusului si cred ca este singura persoana in masura sa dea sfaturi.
De la fetele de pe forum fie o sa afli toate marcile de lapte praf din Ro si de aiurea, fie doar inflamezi spiritele, ma gandesc ca nu asta urmaresti, mai ai o saptamana pana nasti, si, desigur, foarte multe pregatiri de facut

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Eu am continuat cu formula de lapte praf pe care i-au dat-o in maternitate (NAN1), pur si simplu pe motiv ca daca a tolerat-o bine de la primul biberon, nu existau motive s-o schimb.

Eventual sa te interesezi la maternitate ce se foloseste si sa-ti iei o cutie, doua sa ai si acasa, in speranta ca bebe tolereaza bine formula respectiva.

Nastere usoara!

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

aici nu ti se prea recomanda o marca de lapte anume, cred ca nu au voie sa o faca (reclama?). poate in cazul bebelusilor cu probleme speciale...

ca si in franta in cazul in care nu vrei sa alaptezi spui la internare si primesti medicamentatie de prevenirea lactatiei. cred ca e important, in cazul meu probabil ca nu ar fi fost necesar

eu am alaptat insa cand am avut nevoie de completare am dat aptamil. am avut o experienta foarte buna cu el, nu am avut probleme din faptul ca am combinat cu san, nu s-au constipat, nu au avut reflux. depinde insa si de "materialul clientului", nu cred ca e formula minune

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/post.asp?method=Reply&TOPIC_ID=140148&FORUM_ID=2

Aici, Sheannamp scria ( in 2007, ce-i drept) :
"Pentru discutiile despre laptele-formula (indiferent de marca) exista deschis un subiect special, usor accesabil si accesibil prin intermediul INDEXULUI DE SUBIECTE care se gaseste pe prima pagina a subforumului "Parintii intreaba,.."
Va rog sa continuati discutia aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77819&whichpage=5"

Sint 17 pagini de discutii despre formula, ultimele chiar din 2009, nu se poate sa nu gasesti un mic preview de raspuns ( cel bun, folositor si valabil ti-l va da medicul, abia ...) printre paginile alea.

Liliana82, te vad o viitoare mamica foarte preocupata (nastere usoara) de aceea imi permit sa-ti dau un sfat ( unul pe care si eu l-am urmat): foloseste functia de cautare pentru tot ce te intereseaza in legatura cu orice subiect despre copii, desprecopii.com e o comunitate numeroasa si are un forum abundent in informatii, inainte de a deschide inca o discutie despre formula vs alaptat.

Functia de cautare este nu numai folositoare dar e si parte din regulament, iata ce scrie la punctul 01:

http://forum.desprecopii.com/forum/rules.asp#rulesid14

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

daniela- asa am facut.Am folosit functia de cautare si domana moderatoare a inchis subiectul pentru ca nu era de actualitate. Oricum pentru majoritatea informatiilor de care am nevoie si ma lamuresc folosesc cautarea.

Multumesc tuturor pentru informatii.

Maine am o vizita la medicul de familie.. Doctorita mea de familie e pediatra de specializare si o sa incerc sa discut cu ea.. O sa ma documentez si de eventuala pastiluta respectiva . Sper sa reusesc sa am o discutie buna cu pediatra ( care m-a "crescut" si pe mine de cand am iesit din maternitate),dar doamna promoveaza alaptatul natural cu orice pret asa ca daca nu voi reusi discutia , o las balta pentru ca e pediatra buna si nu vreau sa o pierd de doctorita. si nici nu vreau sa ii zic motivul real , ca sa le dau subiect de barfa.

La maternitatea de aici chiar nu stiu la ce sa ma astept caci prin lume circula numai vesti proaste,si mai ales despre setia de neonato si de cum ingrijesc bebelusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82
nu vreau sa ii zic motivul real , ca sa le dau subiect de barfa.

Ce discuti tu cu doctorita ta e confidential....cum sa fie subiect de barfa? Cred ca ai o abordare tare gresita. Daca nu ai incredere in ea trebuie neaparat sa o schimbi.
Oricum ma indoiesc ca acea doctorita o sa discute problemam ta la coltul policlinicii cu tatele cartierului.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Eu am incredere in doctorita ca pediatru. Nu o schimb pentru ca nu are rost, atata timp cat stie sa si faca foarte bine meseria. Doctorita nu e confident si asa cum eu am mai aflat de pe la cabinet cate ceva despre afectiunile vecinilor....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dar poate ca va reusi sa-ti demonteze motivul:)
(daca nu este unul medical nedemontabil, caz in care ar trebui sa-i spui de la bun inceput, fara sa-ti pese de vecini )
Si daca nu ai motive medicale...te rog eu din suflet sa-i dai sa suga macar 10 zile...colostrul e de neinlocuit, e mana cereasca pentru nou nascut....gandeste-te la copil, pune-te pe locul 2 cateva zile...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput