nou nascuti crescuti cu lapte formula (2)
Raspunsuri - Pagina 3
diana21 spune:
Eu te rog sa citesti, cat nu e prea tarziu, ce se poate intampla rau de la laptele de vaca dat din prima zi de viata! Fetita mea a fost alaptata doar doua luni si exact in luna urmatoare intarcarii a facut prima enterocolita virala. Nu are sens sa detaliez, insa pot sa iti spun ca eu am tras cu ea trei ani (toate s-au tinut lant dupa intarcare, enterocolite, doua in decurs de doua luni, antibiotice puternice, sistem digestiv dat peste cap, totul culminand cu o "frumoasa" intoleranta la lactoza, problema de care a scapat de-abia dupa trei ani.
Laptele de vaca nu numai ca nu ii protejeaza sistemul digestiv, dar e si destul de periculos, mai ales in cazul copiilor predispusi sa faca astm sau dermatita atopica. Eu pot intelege perfect cand nu se poate pt. ca exista motive medicale, pot intelege ca ai dat gres (cum a fost si cazul meu la primul copil), dar nu pot intelege acest NU VREAU.
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana21 Eu te rog sa citesti, cat nu e prea tarziu, ce se poate intampla rau de la laptele de vaca dat din prima zi de viata! Fetita mea a fost alaptata doar doua luni si exact in luna urmatoare intarcarii a facut prima enterocolita virala. Nu are sens sa detaliez, insa pot sa iti spun ca eu am tras cu ea trei ani (toate s-au tinut lant dupa intarcare, enterocolite, doua in decurs de doua luni, antibiotice puternice, sistem digestiv dat peste cap, totul culminand cu o "frumoasa" intoleranta la lactoza, problema de care a scapat de-abia dupa trei ani. Laptele de vaca nu numai ca nu ii protejeaza sistemul digestiv, dar e si destul de periculos, mai ales in cazul copiilor predispusi sa faca astm sau dermatita atopica. Eu pot intelege perfect cand nu se poate pt. ca exista motive medicale, pot intelege ca ai dat gres (cum a fost si cazul meu la primul copil), dar nu pot intelege acest NU VREAU. Diana, mamica Domnisoarei Nasturel (14.08.2004) si a bebelushului Tudorel (27.10.2008) Dialoguri strumfesti |
Cum mai sa dai lapte de vaca la trei luni? Nici nu s-a pus problema. de fapt nu cred ca e cineva care face asta.
Ea doar a intrebat ce fel de lapte formula sa dea.
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
diana21 spune:
Ina, laptele praf, formula, sau cum vrei sa-i spui, e lapte de vaca. Eu i-am dat copilului Milumil, adica lapte de vaca .
ina_nz spune:
ups....eu am crezut ca lapte de vaca d'ala ne facut pulbere :))))))))))
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
Liliana82 spune:
Pai practic eu spus ca NU VREAU , asta deoarece in urma unor mamografi , ( ultima la inceputul sarcinii) mi sa spus clar de doctor ( si nu doar de unul) ca daca voi alapta natural voi avea parte de dureri mari si ca acest lucru poate duce la dezvoltarea unei afectiuni grave, in urma careia se va ajunge la extirparea unuia dintre sani ( stangul) . Asta inseamna ca pe langa faptul ca ar trebui sa suport niste dureri risc si sanatatea mea .
Teoretic se presusune ca voi putea alapta daca imi voi asuma acel risc, si stoicismul sa suport durerile respective.
Cum ma cunosc foarte bine cum reactionez eu la dureri ( fie si cele mai banale ca cele de la menstruatie ) sunt ferm convisa ca ma voi transforma intr-un cosmar pentru cei de langa mine .
Si eu ma gandesc ca as fi o mama mult mai buna daca nu m-as vaicarii, si as pica in depresie datorita durerilor si daca as ramane sanatoasa.
Deci eu nu sunt contra alaptatului , ci doar consider ca acesta nu trebuie facut cu orice pret. deci eu ca mama nu mi pot risca sanatatea caci sunt ferm convinsa ca nimeni nu va avea grija de copilul meu asa (de bine) cum o voi face eu.
Deci asta inseamna acest NU VREAU sau Alegere personala.
blackgirl0 spune:
io zic sa mai vezi un alt medic pt a doua opinie ca totusi VEI PUTEA ALAPTA spre binele copilului tau. habar n-am ce afectiune poti avea tu la san (????) in asa fel incat alaptatul sa o accentueze. cat despre dureri...hai sa fim seriosi! asta-i MOTIV sa nu alaptezi???? tu chiar crezi ca vei trece de nastere pain free?? vise!
io zic sa mai umbli la pregatirea psihica ca mama ca vor urma o perioada plina de dureri, sacrificii, nopti nedormite... si nu as vrea sa intri in depresie, pe motiv ca n-ai stiut!
Sabina spune:
Hopa, stai asa.
Liliana, ce afectiune? daca e vorba de mameloane aplatiozate sau ceva de genu numa zi ca te rezolv in 5 minute!
la oricine doare alaptatul primele luni....;a Sofia a fost groaznic primele 2 luni, pt ca..NU O TINEAM CORECT!!!
Deci cu pozitie buna in 2 saptamani trec ragadele.
orice ai avea la san (presupun ca nu ai ceva...grav, nu vreau sa spun cuvantul ), furia laptelui nerezolvata face f f rau.
mai bine alaptat.
daca nu alaptezi si-ti vine laptele, poti sa ajungi la mastita urata rau de tot,l Doamne fereste....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
adra_bell spune:
citat din mesajul lui Sabina Hopa, stai asa. la oricine doare alaptatul primele luni....;a Sofia a fost groaznic primele 2 luni, pt ca..NU O TINEAM CORECT!!! Deci cu pozitie buna in 2 saptamani trec ragadele. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Nu-i obligatoriu, si nu spun asta neaparat pentru Liliana. Pe mine nu m-a durut, decat foarte putin un san, durerea a durat cateva zile si a fost suportabila. Se poate sa alaptezi fara dureri la inceput. Si nu mi se pare ca sunt genul care suporta durerea bine. Sabina are dreptate, important este sa stii cum sa pozitionezi copilul la san
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=8&folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">Eva e ratusca adr
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
adra_bell spune:
citat din mesajul lui Liliana82 Pai practic eu spus ca NU VREAU , asta deoarece in urma unor mamografi , ( ultima la inceputul sarcinii) mi sa spus clar de doctor ( si nu doar de unul) ca daca voi alapta natural voi avea parte de dureri mari si ca acest lucru poate duce la dezvoltarea unei afectiuni grave, in urma careia se va ajunge la extirparea unuia dintre sani ( stangul) . Asta inseamna ca pe langa faptul ca ar trebui sa suport niste dureri risc si sanatatea mea . |
Liliana, mie mi-a spus foarte raspicat un doctor ca mai bine avortez fiindca nu am nicio sansa sa fac un copil sanatos, iar daca nu vreau sa avortez oricum voi fi fortata, ca nu o sa tin sarcina prea mult. Am un copil foarte sanatos (nu mai zic de frumos si destept, ca deh, e al meu:D). Doctorii sunt oameni, se mai inseala, mai gresesc, unii nu sunt chiar competenta intruchipata.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=8&folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">Eva e ratusca adr
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
adelamaria spune:
Am avut de cand ma stiu dureri groaznice de sani. Rau, rau de tot! Nu puteam sa merg, sa alerg , nici macar sa dorm fara sutien cu sustinere din aia de sarma (push-up cred ca se cheama )...Am fost la dr. si mi-au pus diagnostic de mastoza fibrochistica, agravata si de anticonceptionalele pe care le luam...Solutii? Sa renunt la anticonceptionale definitiv si mai ales...sa fac un bebe. Eram inca studenta, deci nu s-a putut. Mai tarziu am incercat 2 ani jumate sa fac un bebe. Eram ingrozita de cat de rau ma vor durea sanii, dar voiam un copil! Surpriza! DIn clipa in care am ramas gravida au disparut durerile!! Practic pana nu mi-a revenit menstruatia, cat timp am alaptat, n-am stiut ce-i aia durere!
Normal ca pana s-a obisnuit mamelonul sa fie tras si mestecat de fetita mea ma mai ustura. Dadeam cu crema. Nimic insuportabil.
Acum se pare ca m-am reintors de unde am plecat, din pacate...
Asta a fost experienta mea. Nu vreau sa te conving, voiam doar sa ti-o impartasesc. Doar tu stii ce probleme ai si cata incredere ai in dr. respectiv. Personal n-am auzit de o problema la sani care sa fie agravata de alaptat, dimpotriva. Dar nu neg ca pot exista...Poate ar fi bine sa mai ceri o parere. Nu neaparat ca sa-ti schimbi decizia, ci sa sa fii linistita si sa ai cele mai corecte informatii in ceea ce priveste sanatatea ta.