Interzicerea dezvaluirii sexului copilului

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ca sa nu mai zic ca daca vrea si vrea cineva numai baiat sau fata foloseste metoda InVITRO cu transplantarea in uter numai a embrionilor de sex masculin sau feminin.

Ce ti-e si cu tehnologia asta si cu diagnosticul genetic!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

XIO sa nu exageram cu cei 98 la suta la 12 saptamani
inteleg ca lucrezi in asta, dar nu cred ca ai reusit la 85 dintr-o suta de femei sa le spui sexul copilului la 12 saptamani, oricat experienta ai avea.

Nu vorbim din carti, ci din viata reala!

Ba eu am aflat sexul ( si mi l-a spus cu certitudine) in sapt 11-12.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

In Chinaintr adevar nu este legal sa se dezvaluie sexul copilului si consecintele sunt urmatoarele:

1) nu exita baieti abandonati, in orfelinate sunt numai fete si baieti handicapati, cu defecte din nastere care necesita operatii costisitoare. Asta va poate confirma orice agentie de adoptie care se specializeaza pe copii chinezi, vrei sa adopti copil sanatos, numai ete. Daca vrei baiat, e special needs. Deci, il nasc, il vad a e fata si il lasa in camp.

2) eupersonal cunosc femei care mi au spus foarte dezinvolte ca au facut cateva avorturi pt ca le a zis o vrajitoare ca e fata si eie voiau baiat.

3) cine chiar vrea sa afle, da spaga si afla ce ascunde in burtica.

O asemenea lege nu cred ca ar face mare diferenta in vietile copiilor care se nasc sau ar putea sa se nascain familiile cu astfel de conceptii. Zic asta nu pentru ca ma intereseaza e culoare sa zugravesc camera urmatorului copil. Eu la al treilea copil am decis sa pastrez surpriza si sa aflu abia la nastere sexul, dar spun ca efectiv nu cred ca o astfelde lege ar face vreo diferenta...

Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Solutia cea mai buna ar fii sa nu se zica sexul doar pina la saptamina X, de la care nu mai e dreptul de avort. Si cu asta impacam si capra si varza . SI eventual asa au unii tati timp sa se obisnuiasca cu idea...

Pina una alta in articol sta scris ca e o "propunere". DIn care eu inteleg ca nu exista nici macar o varianta (draft) a legii in discutie la EU. Sunt sigura ca exista sute de propuneri care nu ajung sa devina legi. Iar in EU dureaza ani de zile si nu stiu cite versiuni ale unei legi pina cind se aproba.

Eu personal m-am bucurat sa stiu sexul copilului dinainte. Ne-a luat 3 luni sa ne hotarim la nume . Daca trebuia sa ne hotarim si pt fata si pt baiat, vai de capul copilului. Precis ar fii venit pe lume si noi tot am mai fii stat la discutii cu liste de nume .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Ca sa nu mai zic ca daca vrea si vrea cineva numai baiat sau fata foloseste metoda InVITRO cu transplantarea in uter numai a embrionilor de sex masculin sau feminin.

Ce ti-e si cu tehnologia asta si cu diagnosticul genetic!

mda, se poate si asa, dar ai idee ce rar se face asta? 92 de cazuri de "social sexing" din 5887 cazuri de PGD din 458759 cicluri IVF raportate la ESHRE in 2007. In total 87705 copii prin IVF. Ce populatie si rata a natalitatii are Europa, mai greu de calculat, dar daca aproximam cu EU sint 500 milioane de locuitori cu rata natalitatii de 1%, adica 5 milioane de copii pe an.

In concluzie, ca te-am innebunit cu atitea cifre: 18 copii nascuti in urma a social sexing din 5 milioane. Calculeaza si tu procentul si daca are vreo relevanta statistica.

Si in plus, PGD nu e 100% sigur. In 2000 a fost raportat un caz de misdiagnostic (s-a "cerut" baiat, dar a fost fata) care s-a terminat cu intreruperea sarcinii.

Revenind la subiect, daca legea respectiva ar fi aprobata, crezi ca PGD pt social sexing ar mai fi legal ??? Si asa PGD in general e controversat (desi in general PGD se face pt boli grave / anomalii cromozomiale, iar pt social sexing sint doar 1.5% din cazuri)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Cat eram insarcinata, ma cutremura faptul ca absolut toata lumea - mai putin mama saraca si barbata-meu, care venea mereu cu mine - ma intreba, dupa ce ma intorceam de la eco: 'si, ai aflat sexul?'.

Intrebarea se repeta innebunitor si nici macar un 'totul e bine, e sanatos bebele?'
Cred ca la eco te duci ca sa afli daca-i totul in ordine, nu ca sa afli sexul copilului.

Medicul meu ne-a intrebat, la un moment dat, daca vrem sa stim sexul, ca lui i se pare ca vede ceva. Am zis nu, pe urma da - eram prea curiosi - si am aflat ca-i fata. La cateva saptamani bune, am aflat ca-i baiat.

Cat despre varuitul camerei, puteti varui binemersi in alb. Iar hainele pot fi in culori unisex, ca rosu si verde pot purta si baietii si fetele, nu vad ce-i asa crucial in rozul ala gretos sau in albastrul ala nondescript.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Nu ma mai intorc sa recitesc, dar a zis cineva in mesajele anterioare ca tehnologia ne-a dat posibilitatea sa aflam sexul copilului si i se pare anormal sa nu beneficiem de posibilitatea asta. Tehnologia ne ofera o multime de posibilitati - si acum o sa exagerez un pic: inclusiv de a fabrica bomb atomica. Cand se demonstreaza cu date ca posibilitatea respectiva este folosita ca sa faca rau oamenilor, se pun niste restrictii. Ca la medicamentele care pot omori. Ca in multe alte situatii. Nu conteaza ca multi nu ar face rau folosindu-se de chestia de care beneficiaza, conteaza ca suficienti de multi ar face, totusi, rau.

In unele tari (India este cea mai des data ca exemplu), se incearca avortul indiferent de varsta la care au aflat sexul copilului, daca e fata. Mor mame de n copii, raman familiile de izbeliste. Dupa ce se nasc fetite, unele sunt lasate sa moara prin infometare. O parte din cei care gandesc asa (nu doar in India) au emigrat in tari civilizate, au acces la tehnica, dar mentalitatea lor a ramas aceeasi. In continuare vor sa-si omoare copiii nenascuti, daca sunt fete. In unele cazuri reuseste avortul, in altele mama moare/boleste, in altele se nasc copii cu diverse probleme rezultate din avort incercat, nereusit, dar care a afectat embrionul/fatul. Sunt si oameni care isi omoara pruncii nenascuti daca sunt baieti, dar sunt putini.

Cine isi doreste copil ar trebui sa-l doreasca si gata. Sa fie sanatos, de-o fi fata, de-o fi baiat! Noi toti ne-am intrebat ce-o fi, am visat la cum o fi, poate am avut miiiici preferinte catre un sex sau altul, dar daca preferinta e aproape o fixatie, parintii ar trebui sa mearga la psiholog inainte sa conceapa. E mai bine pentru toata lumea. Iar culoarea hainelor e ultima chestie de care ar trebui sa ne pese, ca alea cateva haine de cand sunt mititei le schimbi repede, la fel si culoarea peretilor. Si exista carucioare unisex - sau te uiti dupa el inainte de nastere si il cumperi imediat dupa, e ataaat de simplu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pai nu de mult aparuse o stire la TV cum ca (,) chinezii o sa scoata pe piata teste de sarcina care iti dezvaluie sexul copilului. deci teste care se fac la o luna de sarcina cand se poate foarte usor face avort.
nu se cam bat cap in cap aceste doua stiri?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Ramonika, testele respective ar putea fi utile atunci cand e necesar sa stii sigur sexul copilului (ca in cazul unor anomalii genetice care se manifesta doar la unul dintre sexe) si nu vrei sa faci teste invazive, care pot provoca avort, asa cum este amniocenteza. Deci nu se bat cap in cap. Ecografia nu este 100% sigura in aflarea sexului - poate cele doua metode (eco si test pt sex) coroborate vor creste precizia diagnosticului.
Editez ca sa spun ca, in caz de anomalie genetica legata de sex, ar folosi sa afi sexul copilului inainte de 12 saptamani, pentru ca avortul terapeutic, daca este facut, este mai putin traumatizant si periculos la varsta mica a sarcinii. :(

Ma gandeam ca nu stiu daca va scadea mult numarul de avorturi daca medicul nu mai are voie legal sa spuna parintilor ce sex va avea copilul. Dar este o problema de sanatate publica, o problema de costuri pentru sistemele sanitare si de suport social si, mai presus de toate, cred ca este o problema de etica medicala: nu poti sa comunici unei persoane o informatie care stii ca ar putea afecta in rau, cu potential letal, viata altei persoane (in cazul asta, viata fatului). Si atunci trebuie facut ceva. Calea cu spusul sexului a fost batuta, s-au vazut rezultatele. Acum incearca sa vada ce se intampla daca facem altfel, ca pe oamenii normali nu-i afecteaza in rau decizia (nu se moare de curiozitate).

Si avorturile care se fac cand se afla sexul copilului se fac, majoritar, pentru sarcini mai mari de 12-15 saptamani, cand se afla sexul. Deci ilegal. De obicei, artizanal: acasa la mame sau la vreun vraci, cu sarme/crengi/fierturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ella - hai sa fim seriosi. cati isi or face testul ca sa afle de anomalii genetice? si la urma urmei nu sunt asa multe cazuri cu anomalii.
majoritatea isi vor face testul pt. a vedea daca mai pastreaza copilul sau nu.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput