Interzicerea dezvaluirii sexului copilului

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Ramonika, Ella, testul exista, poate fi procurat de aici:

http://www.tellmepinkorblue.com/

*Blackmoon Lady 19+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Eu nu ziceam de folosirea testului acasa. Ma gandeam ca are sens sa inventez asa ceva, dar ca va fi pastrat in cabinete/clinici, la fel ca ecografele. Dar n-am precizat asta, ce-i drept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ramonika nu e vorba numai de anomalii gentice, sunt multe boli genetice care se transmit pe linie masculina de ex. Nu sunt putine cazuri si e normal ca parintii sa doreasca sa stie dinainte daca lasa copilul sau nu, in functie de sexul acestuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

da' ce-i asa de important sa cunosti sexul copilului inainte de a se naste?

E important ca sa stii sa te pregatesti. Cu nume, cu hainute si alte lucruri de bebe. Si e important si pentru "comunicarea" cu fatul. Este mult mai personal sa "vorbesti" cu mititelul din burtica si sa stii daca e o ea sau un el. Eu deja ii vorbeam lui fiu-meu si-i spuneam pe nume dinainte de a se naste.
Pentru mine sunt importante toate astea. As vrea sa stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Ce zice Jasmin despre comunicarea cu bebele are sens - la asta ar folosi sa stim sexul. Dar eu oricum n-am stiut pana la inceputul lunii a 8-a ce am in burtica, pentru ca n-a vrut sa arate (ecografist foarte bun, de altfel). Asa ca eu i-am zis cumva .

Mergi la inceput

Ellax, da, poti merge si pe intuitie, pe pre-sentimentul de mama. La mine a functionat, dar am preferat sa am si dovada medicala.
Daca nu vrea sa se "arate" asta e...

Aaaa, si inca ceva: eu mi-am dorit fetita inainte a ramane gravida. Faptul ca am stiu din timp ca nu voi avea una, ci ca e baietel, m-a ajutat sa-l primesc si sa accept situatia din timp, ca sa nu fiu suprinsa la nastere. Bine, nu e cazul meu, ca bucuria mea de a avea un copil nu a avut legatura cu sexul lui, dar sunt persoane care pot manifesta dezamagire la vederea unui bebelus de alt sex decat cel asteptat;asa ca e preferabil ca bebelusul sa nu "sufere" aceasta trauma inca de la nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

ella - hai sa fim seriosi. cati isi or face testul ca sa afle de anomalii genetice? si la urma urmei nu sunt asa multe cazuri cu anomalii.

zici tu ca nu-s asa multe anomalii genetice ... daca ai sti cat de complicate sunt caile geneticii si cati bebelusi sufera ... Imi spunea cineva odata ca viata e ca o loterie si daca nasti un copil sanatos, inseamna ca ai tras lozul castigator. Cata dreptate avea!!

Sunt total impotriva legii ... sau proiect de lege ce e. Fiecare are dreptul sa stie, sa beneficieze de progresele tehnicii. Dar daca stiutul asta are la baza un moft (mostenitori, zugraveli etc.), atunci, da, parintii trebuie sa se caute la cap ...

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 31s
Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Cred ca legea asta e o stupizenie. In loc sa ajute va avea efect contrar, va crea si mai multe confuzii, nedreptati, etc. Si binenteles motive de a incalca legea.

Sa afli sau nu, e o chestiune de alegere. Fiecare dintre cei care vor deveni parinti trebuie sa aiba dreptul la aceasta alegere, indiferent care sunt motivele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Parerea mea e ca indiferent de sex,un copil e o bucurie care vine.Ca un cuplu e binecuvantat cand are copil,ca bucuria de a fi parinte nu se compara cu nimic.Nu conteaza sexul conteaza sa fie sanatos si intreg.Daca e asa,atunci chiar conteaza culoarea?Eu de exemplu nu am imbracat-o aproape niciodata pe Eva cu roz,nu-i place deloc acum cand a inceput sa aleaga ea hainele.Nici cand era mica mica,nu mi-a placut.Si ma atac cand ma intreaba vanzatoarele"fetita sau baietel?"Sunt atatea culori minunate..verde,portocaliu,rosu,turcoaz,atatea haine frumoase...

Legea asta e cumva"ce-i trebuie chelului,tichie de margaritar"Romanul oricum va face tot cum crede,cu spiritul balcanic recunoscut ,va incerca sa eludeze legea."Nu mai stiu cine spunea ca legile sunt facute pentru a fi incalcate".

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

XIO sa nu exageram cu cei 98 la suta la 12 saptamani
inteleg ca lucrezi in asta, dar nu cred ca ai reusit la 85 dintr-o suta de femei sa le spui sexul copilului la 12 saptamani, oricat experienta ai avea.

Nu vorbim din carti, ci din viata reala!

Si totusi mie la ecografia din saptamana 12 mi-a zis ca e baiat, asta in Romania. Bineinteles ca nu era baiat, dar mi-a zis ce este si nici macar nu cerusem informatia. In saptamana 20 era fata si asa a ramas. Nu conteaza cat de corecta informatia, medicul ecografist o da.

Mergi la inceput