Sora mea mi-a salvat viatza

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Hop si eu!
Pai uitati ce cred eu:
cred ca el, cancerul= gripa noastra este un COLOCATAR impus, de a carui prezenta trebuie sa tinem seama.
Si ca si orisice colocatar poti sa te intelegi cu el bine sau mai putin bine, dupa cum iti este norocul, insa el exista si nu ai ce face!

NU POTI UITA de existenta lui si periodic trebuie sa intri in contact cu el, sa il intrebi ce mai face, daca are nevoie de ceva, sa il controlezi TU pe el, pentru ca altfel te surprinde cand nu te astepti!
Insa, ca orice imunere iti schimba viata nu numai a ta ci si pe celor din jurul tau

Stiti obiceiurile ortodoxe de inmormantare?
Cu pomeni, punti, slujbe si tot ce mai e?

Ei bine eu cred ca am o explicatie pentru asta apropos de botezui lui Daiopri si vestea ce s-a suprapus, cred ca obiceiurile pe care trebuie sa le respecti,alergatura, parastasul, iti tin mintea atat de ocupata,te deturneaza, incat nu mai ai timp sa iti jelesti mortul, sa te gandesti la nenorocirea ce te-alovit, si in final are scop terapeutic, ce ziceti de ideea mea?

Realitatea este ca e mai lejer sa vorbesti despre "gripa" atunci cand nu esti intr-un pericol iminent, adk cand esti inca ok
Insa cand vezi ca lucrurile o iau la vale, deja se schimba treaba

Tipa care s-a operat in acelasi timp cu mine, care avea doar un mic nodul prins, fara ganglioni, care a avut aplicata schema Blidaru, adk, scos nodul, pauza, chimio, scos san, pauza, chimio, si ceva radio, acum este in metataze la turci pentru tratament, cu metastaza galopanta!
De ce?
poate pentru ca nu a facut acel CT toracic-abdominal inainte de operatie, ca sa se vada dk nu mai are si prin alte parti ceva, zic unii si operatia a accelerat ceea ce avea deja
Sau pentru ca a facut pauza intre scos nodul si chimio sau poate asa a fost sa fie, cine stie????

Dar frunte sus, ca o scoatem noi la capat!

toate gripatele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Lina mama, ce vrei sa imi faci? Sa imi strici optimismul?
Intai si intai ca vaz ca ne citesti, Bravo, Bravo!!! Vazut doamna frumoasa tare si cutu super.
Da, e drept ca sunt cazuri si cazuri, si inclin si eu sa cred ca pauza intre nu face bine. Chimo in mod clar nu distruge total si daca faci pauza totul poate reveni (si vorba ta, poate chiar mai rau).
Iote cum, daca aveam un mic dubiu cu op, dupa ce am citit mesajul tau m-am linistit
Eu o sa ma ocup si de donsoarele ovarele imediat dupa, ca sa nu le las de capul lor asa ca asta nu prea imi place ca nu mi-au facut inca nici un control pe acolo. E drept ca deabia i-am zapacit cu full view la nastere, da nu cred ca mai vedeau ceva de pisoi
Sper sa nu fie nik.
Miere, motanul stie ca mergem in vacanta si faptul ca mergem la hotel e cel mai important(va dati seama ce bine e la noi acasa).
Abia astept sa ii vad fata
Podeanu, niciodata nu stii ce resurse ai. Sper din tot sufletul sa nu fie nevoie, dar iti spui eu ca o sa faci fata cu brio (ca de asta suntem pe aici nu?).
Apoi am uitat ieri. Pai eu am muncit din greu la motanii astia, si abia astept sa imi cunosc nurorile
Acuma serios vorbind, in primul rand am mare incredere in ceea ce este medicina azi. Din ceea ce imi zice sotul, exista tratamente f bune si cu reusite, si pe zi ce trece apar si mai bune. Acuma tot ce sper e sa fiu unul din cazurile care pot fi ajutate.
Si ma bucur ca sunt aici.
verisoara mea, inafara de faptul ca are metastaza mai e si in tara. Eu am intalnit aici pers cu situatie ca a ei, care are acces la un alt tip de tratament de tinere sub control dar nu asa de daramatoare ca si chimo clasica care i se aplica ei in tara. Bineinteles ca asta nu inseamna rezolvare, dar macar anii care ii mai ai sa fie cat de cat acceptabili.
Lemoni tu tot nu apari putin la tratament aici?
Ei, hai la trebi cu noi.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Hai ca mi-am mai revenit intre timp, desi tratamentul cu herceptin ma omoara.De ce in primul rand este foarte lung , apoi portul nu merge mi-am facut programare sa-l scot ma frustreaza prea tare , imi este rau in a patra si a cincea zi ceea ce nimeni nu mi-a spus mai rau ca la chimo.
Mi-am trezit sotul si baiatul cel mare , fiecare dintre noi a cazut spre sfarsit , noroc ca mi-am dat seama de ceea ce se intimpla. As fi vrut sa ma invete cineva inainte sa-mi spuna cat de important este sa am grija mai mare de ei , dar in aceste momente eram atit de egoista m-am gandit numai la mine iar suferinta lor am uitat-o .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Lemoni, ma bucur ca ti-a revenit moralul! (am trecut cu sora-mea prin asta in 2005, ea in Romania eu aici am inrosit telefonul cit a durat spitalizarea, chimio, etc, si sunt fericita cind o vad ca e ok)[/size=1] sunt sigura ca nu are cum fi altfel nici pentru voi, va asteapta nurorile la cotitura peste 15-20 de ani

Va citesc mereu din umbra si va admir din tot sufletul !

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria1975 spune:

va citesc de aproape 3 luni si va marturisesc ca discutiile voastre au fost un adevarat sprijin atunci cand deznadejdea punea stapanire pe mine.
Pe 21 iulie am nascut o fetita iar la 8 zile dupa nastere, in urma imposibilitatii de alaptare, am fost diagnosticata cu gripa (triplu negativ, stadiul IIIB). A urmat un sir lung de investigatii, punctie, vizita la IO Cluj, iar pe 13 august prima sedinta de chimo (din cele 8). Cand a trebuit sa o fac pe a treia nu s-a putut deoarece neutrofilele scazusera la 0,46 asa ca m-au amanat o saptamana.Acum la a 4-a s-a intamplat acelasi lucru (n=0,21). Analizele le-am facut la mine in oras sa nu mai fac un drum degeaba la Cluj.
S-a mai intamplat cuiva acest lucru? Singura persoana cu care am vorbit este medicul rezident al doctorului (pe el il vad abia la evaluarea de dupa a 4-a sedinta) si mi-a spus ca deoarece tratamentul este intr-o doza ft mare este normal sa se intample acest lucru. Dar pe mine ma sperie faptul ca se intrerupe ciclul de 21 de zile si nu am gasit nicaieri pe internet discutii despre acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Nu dispera, Maria! intra pe topicul meu, ala cu cancer la san gradul3 si ai sa vezi prin cate am trecut
<am deschis acest subiect si pentru a fi un fel de jurnal cu ce se poate intampla de-a lungul tratamentului
Si la mine s-au decalat termenele, insa cica e ok dk nu se intarzie mai mult de 3 saptamani peste cele 21 zile
INSA SA TII CONT CA RADIOTERAPIA SE FACE IN MAXIM 6 LUNI DE LA OPERATIE; SI CU DECALARILE SA NU UITI
in rest ,, merge si o ai pe Vali O2 mama ranitilor in piatra, asa ca esti salvata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria1975
Cand a trebuit sa o fac pe a treia nu s-a putut deoarece neutrofilele scazusera la 0,46 asa ca m-au amanat o saptamana.Acum la a 4-a s-a intamplat acelasi lucru (n=0,21).
... deoarece tratamentul este intr-o doza ft mare este normal sa se intample acest lucru. Dar pe mine ma sperie faptul ca se intrerupe ciclul de 21 de zile

Maria, medicul rezident are dreptate. La persoanele tinere, tratamentul oncologic este mai agresiv, cu doze mai mari de citostatice, deoarece ele au risc mai mare de recidiva dar si organismul este mai puternic si poate suporta si un tratament mai dur si mai eficient in acelasi timp. Dupa 'agresiune' (in fond este o otravire controlata) organismului ii trebuie un timp de refacere, care in medie e de 21 de zile, dar nu e fix acelasi pentru toata lumea. Mie medicul mi-a spus ca nu e nici o problema daca se intarzie o saptamana, e important ca formula sangelui sa fie refacuta pentru ca sa poti suporta cura urmatoare (a fost un raspuns scurt, eu venisem cu o lista de intrebari si mi-a raspuns la toate). Am vazut apoi odata cum asistenta doctorului (o doamna care mie mi-a castigat respectul intrutotul) o linistea pe o pacienta f. speriata ca trebuie sa revina peste o saptamana si insista pe ideea ca asta nu inseamna ca nu actioneaza bine tratamentul ci e doar o problema de recuperare a organismului, care se poate desfasura mai lent la unele persoane. eu sincer cred ca nu e cazul sa te ingrijorezi. La ce medic esti tu?
Iti doresc sa treci cat mai usor de perioada asta si sa te bucuri de bebelusul tau.

Lemoni, Daiopri ma gandesc la voi si va astept cu vesti bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria1975 spune:

Vali, Lina va multumesc pentru raspunsuri.
Medicul oncolog este Alexandru Eniu. Mi-a fost recomandat de dna dr. Angelica Chiorean din Cluj la care am facu punctia (la ea am fost trimisa de dr. Ciocoiu de la Micromedica).
Initial nu stiam incotro sa o apuc, asa ca am optat pentru Cluj la recomandarea dnei Botez de la Micromedica (dansa m-a ajutat ft mult cu toate investigatiile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Maria cu curaj inainte
Si eu acelasi tip ca si tine si cred ca si acelasi stadiu.
Verificam acum dupa operatie.
Nu stiu sa raspund la intrebarea ta, caci eu nu a trebuit sa aman niciodata. M-a ajutat organismul si medicamentele lor de am trecut usor peste chimo.
Asa mi-e de ciuda cand vad ca voua acolo nu va da mai nimic
Dar o sa fie bine o sa vezi
Eu luni am ziua cea mare, si cum o sa fiu in stare o sa scriu.
Lemoni vrei bataita?
Capul sus frate. Sper sa reusesc sa te sun dupa ce ma adun, ca atunci o sa trebuiasca sa stau pe acasa
Lina, bravo bravo. Sa te odihnesti putin.
Vali tu cum mai esti? Inafara de scumpa la vedere?;)

Numai bine si aveti grija de voi ca trecem noi peste toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Daiopri, o sa ma gindesc la tine luni si-ti tin pumnii cit pot eu de strins.

Ma gindesc si la restul fetelor si va doresc numai sa treaca cu bine si sa ramina doar o amintire.

Mergi la inceput