Pepenasi de iulie-august 2008 (10)
Raspunsuri - Pagina 7
sursula spune:
CARMENELA-Infanrix hexa-cumparat ieri de la Farmacia Dona si am vazut si al Centrofarm(Cora Pantelimon)
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)
marimar spune:
DESPRE DECALOTARE
si aici despre mitul decalotarii:
http://www.circumcizia.org/sfat.html
Mitul ca baietii au nevoie de igiena penila speciala, inclusiv de decalotarea fortata, prematura, a preputului pentru a facilita curatarea glandului si interiorului preputului, a fost emis in sec. 19 de medici care sugerau ca penisul produce substante ce predispun la masturbare. Cum ei credeau ca masturbarea conducea la nebunie, orbire, tuberculoza, si o intreaga litanie de alte boli pentru care ei nu puteau oferi tratament, acesti medici avertizau parintii sa aplice masuri de igiena agresive, chiar brutale. Un istoric medical observa ce ciudat este, ca numai baietii au fost afectati de acesta mitologie:
"Pentru a aprecia corect aceasta eroare, sa consideram care ar fi echivalentul la femei: ar fi ca si cum medicii au hotarat ca himenul intact al fetitelor este un defect congenital numit "himen imperforat" rezultat din "dezvoltare stopata" si astfel trebuie sa fie gaurit artificial pentru a permite ca vaginul interior sa fie spalat regulat pentru a facilita igiena"
Dr. Robert L. Darby, "A Surgical Temptation: The Demonization of the Foreskin and the Rise of Circumcision in Britain" Univ. of Chicago Press 2005:235
Dl. dr. George C. Denniston, MD, MPH, dr. Mark D. Reiss, MD si dr. Morris L. Sorrels, MD din SUA raspund aici gratuit la o serie de intrebari adresate de parinti:
Intrebare:
Fiul meu intact (necircumcis) are nevoie de vreun fel de masuri speciale de igiena sau curatire?
Raspuns:
NU. Baietii al caror penis nu este circumcis NU necesita nici un fel de igiena speciala. Baia se face exact la fel, si nu mai des, de cum se procedeaza in cazul fetitelor. De fapt, igiena riguroasa sau agresiva genitala la un baiat intact poate conduce la alterarea emolientilor naturali si a substantelor genitale care ii confera protectie impotriva infectiilor. Din acest motiv noi recomandam impotriva utilizarii spumantilor de baie si utilizarea celui mai delicat sapun posibil atat pentru baieti cat si pentru fetite, si numai pentru organele genitale externe . Organele genitale interne ale ambelor sexe (gland, interior preput, vagin) sint autocuratatoare , ca si ochii ori interiorul pleoapelor.
Intrebare:
Mi s-a spus ca trebuie la fiecare baie sa retrag preputul baiatului si sa spal bine glandul si interiorul preputului. Este necesar?
Raspuns:
NU, si acest lucru este foarte daunator. Acest mit medical se bazeaza pe teoria din secolul 19 ca preputul masculin acumuleaza secretii periculoase care trebuie sa fie curatate. In realitate, unele din aceste secretii - lysozomele si lysozymele, sint agenti ai sistemului imunitar care se gasesc si in lacrimi, cu rol de prevenire a infectiilor. Mai mult, preputul unui baiat nu poate fi retractat fara rupturi si sangerari care il pun la risc de reala infectie si ramanerea cu cicatrici permanente. Decalotarea fortata, prematura, este daunatoare si foarte dureroasa pentru baiat si este expres interzisa de catre Academia Americana de Pediatrie, care spune ca "... NICIODATA retractia preputului sa nu fie fortata. Pana cand apare separatia preputului de gland, NU incercati sa decalotati preputul - mai ales in cazul unui nou nascut. Decalotarea fortata, prematura, inainte ca acest lucru sa aiba loc, poate conduce la vatamarea serioasa a penisului si cauzeaza durere, sangerare si ruperea tesutului." (din Buletinul Academiei Americane de Pediatrie, "Ingrijirea penisului intact, necircumcis".)
Intrebare:
Medicul spune ca preputul fiului meu trebuia sa devina retractabil pana la varsta de 4 ani, iar acum este bolnav de "fimoza" si recomanda fie circumcizie, fie decalotarea (debridarea) chirugicala a fimozei. Raspuns:
Medicul respectiv greseste in legatura cu modul si timpul cand are loc retractabilitatea preputului. El face confuzie intre fimoza reala (de la grecescul " a bloca") si anatomia si dezvoltarea normala a unui baiat la varsta respectiva. Numai o examinare atenta a aspectului poate scoate la lumina diferenta. Aprecierea lui se bazeaza pe date clinice invechite din anii '40. Ideea ca exista o varsta prestabilita pana la care preputul trebuie sa devina retractabil si separat de gland este acum considerata depasita. Medicii profesionisti stiu ca un preput "aderent", atasat de gland, reprezinta o caracteristica protectiva a unui penis nematurizat, aflat inca in dezvoltare. Membrana care tine preputul atasat de gland se numeste lamina balano-preputiala sau BPL. BPL este o caracteristica normala, naturala, protectiva si necesara a unui baiat in crestere si poate dura, fara nici o grija, pana tarziu in pubertate sau adolescenta. BPL protejeaza preputul baiatului si glandul impotriva infectiilor, iritatiilor mecanice cauzate de imbracaminte, fecale si urina pana la pubertate, cand el va putea sa aiba grija singur de aspectele acestea. Cercetarile clinice arata ca numai 50% din baietii de 10 ani au preput retractabil. La varste mai mici, desigur ca procentul celor al caror penis este decalotabil este si mai mic. In orice caz, nu exista nici o necesitate pentru nimenea, inclusiv copilul, sa isi vada glandul inainte de a ajunge la varsta adulta.
Intrebare:
Medicul de familie mi-a spus sa decalotez cate un pic preputul fiului meu in fiecare zi, eventual sub apa, la baie, ca sa rup aderentele care sint formate acolo. Mi-a spus ca daca nu voi face asta va face fie infectie, fie fimoza, si va trebui sa ii fac circumcizie. Fiul meu plange cand fac asta, pentru mine e neplacut, si banuiesc ca dureros pentru el. De ce e necesar acest lucru?
Raspuns:
Decalotarea zilnica a preputului NU este necesara, si este foarte daunatoare pentru copil. Acele "aderente" sint de fapt o membrana protectiva care trebuie lasata in pace sa se dezvolte asa cum natura a intentionat. Membrana nu este un defect din nastere care sa trebuiasca sa fie "reparat". Decalotarea fortata, premaura, este ironic cea mai comuna cauza a fimozei iatrogenice (cauzata de medici), si anume blocarea nenaturala a glandului de catre preput care nu mai poate fi retractat pentru ca a format un tesut cicatrizat aderent. Retractia fortata a preputului unui baiat poate de asemenea sa conduca la desensibilizarea penisului ori disfunctii sexuale la varsta adulta.
Intrebare:
Medicul spune ca fiul meu de 8 ani are o infectie a preputului ori a glandului si trebuie circumcis pentru ca altfel infectia va reapare si va fi mai rau. Este necesar? Raspuns:
NU. Se intampla ca preputul sau glandul, cand ajung ocazional in contact cu agentii patogeni din fecale, sa dezvolte o iritatie usoara sau infectie. De obicei acestea trec de la sine fara sa fie necesara ingrijirea medicala. Orice infectie a preputului sau glandului nu se trateaza altfel decat orice alta infectie - masuri conservatoare la inceput, mai agresive ulterior. Exista unguenti topici si antibiotice pentru tratarea infectiilor penile. Nu este niciodata nevoie sa se amputeze tesut normal, sanatos, inervat, sexual si protectiv pentru a trata o infectie.
Intrebare:
Fiul meu a avut infectii ale tractului urinar repetate. Medicul spune ca e din cauza ca nu e circumcis. Insa noua ni se pare ca aceasta e o masura prea dura. Ce sa facem?
Raspuns:
Riscul infectiei tractului urinar este de 1 la 100 in primul an de viata. De obicei tratamentul cu antibiotice este tot ce are nevoie, la fel cum se procedeaza in cazul fetitelor (care, de-a lungul vietii, au o rata mult mai mare de infectie a tractului urinar comparativ cu baietii). Circumcizia NU este solutia. Este posibil ca fiul Dvs. sa aiba un defect congenital al sistemului genitourinar cum ar fi legatura defectuoasa intre rinichi si vezica, ori intre vezica si penis, care pot cauza reaparitia infectiilor. Acest lucru poate fi depistat cu razele X. Asemenea anomalii sint rare si totusi, nu sint necunoscute. Un urolog anti-circumcizie ar putea sa va ajute daca infectiile respective repetate vor conduce la concluzia ca are nevoie de corectie chirurgicala. Circumcizia nu va rezolva anomalia sistemului genitourinar, si in afara faptului ca ar fi o masura "medicala" complet nepotrivita, ar putea sa creeze si alte probleme, inclusiv infectii.
-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
marimar spune:
PENTRU CINE ARE NEVOIE:
TRATAMENTUL FIMOZEI
http://www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html
http://www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html
mamicilor, aveti grija: decalotare = deflorare
Decalotarea fortata, prematura, nu conduce la o igiena mai buna ci dimpotriva, la una mai slaba. In copilarie preputul trebuie sa fie atasat de gland (fimoza fiziologica), asa cum natura a intentionat, pentru a nu permite accesul germenilor patogeni din mediu. Nu exista o varsta prestabilita la care acesta dispare. Decalotarea prematura rupe aceasta aderenta naturala si distruge mecanismul natural de producere a smegmei, cu rol de prevenire a infectiilor, inclusiv HIV, si hidratare a glandului, favorizand imbolnavirile.
Debridarea fimozei (decalotarea chirurgicala ori manuala a preputului) se justifica doar in situatia extrem de rara cand s-a ajuns la varsta adulta, preputul este inca neretractabil, barbatul doreste sa obtina retractabilitate completa, iar tratamentul standard cu unguent steroidal nu a dat rezultat.
In cazul decalotarii (deflorarii) fortate a baietilor, motivul frecvent invocat, ca in cazul mutilarilor genitale, ori deflorarii fortate a fetitelor, este o mai buna "igiena". Fimoza congenitala, respectiv conditia prin care preputul este stramt si atasat de gland, de obicei, la nastere si in copilarie, este fiziologica (normala, naturala). Asa se nasc marea majoritate a baietilor. Nu exista o varsta prestabilita la care acesta dispare: dupa unele statistici, circa 50% din baietii de 10 ani au in continuare preputul neretractabil. In unele cazuri retractabilitatea se obtine abia la 17 - 20 ani. La numai 1% din populatia masculina acest lucru persista si in viata adulta, si nu cauzeaza mai multe probleme de igiena sau sanatate decat ar cauza situatia unei femei care a decis sa ramana virgina pentru tot restul vietii. Acesta este un lucru la fel de personal si delicat cum este pierderea virginitatii fetelor. Nu necesita o abordare diferita fata de cum s-ar proceda in cazul fetelor.
Preputul este complet atasat de gland la nastere la majoritatea baietilor. Decalotarea fortata nu va conduce la o mai buna igiena pentru ca oricum igiena si curatirea se fac in mod natural de catre preput, care produce lisosome antibacteriene si anticorpi. Iata de ce in medicina se spune ca un penis intact este "selfcleaning" (autocuratator), asa cum sint spre exemplu ochii sau organele genitale ale fetitelor. Singura actiune de igiena necesara este limpezirea externa cu apa, fara sapun, cum se procedeaza cu oricare alt organ de perceptie. Sapunul este cauza principala a infectiilor si nu existenta preputului sau faptul ca acesta este atasat de gland in copilarie si adolescenta (fimoza). Sapunul usuca pielea, dand nastere la crapaturi. Acestea constituie o poarta deschisa in calea infectiilor si contaminarii cu virusi din mediu. Sapunul distruge bacteria de piele cu rol in mentinerea PH neutru, natural, iritand tesutul subtire, de tip mucus, din zona genitala.
-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile ![
ana_a spune:
marimar, multumim de articol! Asa este cum scrie acolo Eu nu am umblat la penisul lui Stefan si este ok.
Eu mai vazusem undeva niste poze si niste filmulete cu aceasta procedura de circumcizie si erau de groaza....
O zi buna tuturor!
Matei are muci Stefan a avut saptamana trecuta o usoara raceala pe care am luat-o si eu si acum si bebele...si noi avem vaccinul saptamana asta ... sunt necajita.
Nu are febra doar vad ca ii ste infundat nasucu si se chinuie sa respire. Mie si la Stefan ne-a trecut cu ceai si miere sa speram ca nici el nu are nevoie de alceva inafara de laptic de la mami.
Azi o sun pe dr sa vina sa ne vada, eventual sa aiba in vedere ca poate este nevoie sa amane vaccinul.
Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari
castelul de zapada
construim
"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - BOTEZ
AnnaBaby spune:
Diarux eu ii dau vigantolul cu pipeta, ca nu ma descurcam deloc cu picuratorul de la sticluta. Nici cu pipeta nu am control de fiecare data, si se intampla sa nu stiu exact cat a curs, insa de cele mai multe ori vad exact ca sunt 2 picaturi. Oricum, cred ca e mai important sa nu depasesti decat sa fie mai putin. Si sunt mamici care din experienta copiilor de dinainte spun ca nu au respectat chiar cu maxima strictete doza zilnica, au mai uitat si au mai sarit cate o zi si nu s-a intamplat nimic. Eu am facut o gafa acum o luna si, uitand ca am scos capacelul cu picurator de la sticluta (ca sa pot baga pipeta, pe care in ziua aia nu o gaseam prin casa) am intors sticluta si a curs cam jumate din ea, o parte in gurita, o parte pe langa, pe pat etc. Am crezut ca innebunesc cand am vazut ce-am facut, am sunat repede la dr si mi-a zis ca nu pateste nimic, doar s-o hidratez bine bine in ziua aceea si sa nu-i mai dau vreo saptamana. Si neincrezatoare din fire, am mai intrebat un dr si am primit acelasi raspuns. Asa ca Ioana mea a baut la ceai pana n-a mai putut, si, din fericire, episodul a trecut fara urmari (cel putin asa sper), adica nu a patit nimic atunci, gen manifestari ciudate, urlete sau altceva.
Anna de Ioana Maria
printesa noastra poze cu ariciul
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love
ana_a spune:
mai devreme am vorbit cu dr. Mi-a zis sa stau linistita si sa-i pun ser fiziologic in nasuc, sa-l aspir de mucisori si sa-i urmaresc temperatura.Doar daca creste peste 37,5 sa o sun sa vina sa-l vada.
Mi-a zis sa-l imbrac bine...ce o fi insemnand asta? oare ar trebui sa-l imbrac mai bine decat pana acum? Ea ma tot nebuneste sa-i pun sapca in cap....offf acum si eu ca si Carmenela cu piticii...pls
Voi ce stiti?Cam care ar fi temperatura de care ar trebui sa-mi fac griji?Ma gandesc ca undeva pe la 37,7 ar putea avea daca plange sau este agitat... azi dimineatza i-am luat temp si avea 37,2 dar aseara avea 37,4 sau 37,6 nu mai stiu
Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari
castelul de zapada
construim
"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - BOTEZ
kamelya spune:
narcisa
diarux1. si mie mi se mai intampla in loc de 2 pic sa pun 3,acum dr mi-a zis ca pot sa-i pun 3 pic in sezonul rece
2. eu o spal cu sapun cu glicerina de la Nivea
4. si a mea da din ,manute si picioruse
5. la noi miroase a acru si eu o sterg cu servetele umede
rontzy vazut poze cu David,e un scump
Camelia de Daria Ecaterina 14.07.2008
Didi81 spune:
Neatza fetelor
In primul rand:
La multi ani Camy
Ruxandra, cu vigantolul: noua ne-a zis pediatra ca luna asta sa ii dam cate 4 picaturi, ca are capul plat la spate; ea nu prea sta decat cu capul spre dreapta sau cu fata in sus...
Eu recunosc ca ii mai pun uneori caciulita pe cap, sau hanorac cu gluga, cand o scot afara.
Am facut amandine ieri, si ma mai plang ca nu slabesc .
Didi de Aida Maria
Kimmy spune:
Camy cu intarziere dar cu mult drag iti urez si eu La Multi Ani!Sa-ti dea DD multa sanatate si putere!
Diarux la faza cu gatutul care miroase usor aiurea...asa era si la Timi la inceput,cat eram mai finuta cu ea ,pana mi-am dat seama ca daca pun sapun pe mana si insist la gatut la baie,se spala bine ca aluneca mana intre cute si nu mai miroase.Iar dupa baie eu o dau cu crema,si zau ca nu apauca sa puta pana la urmatoarea baita,desi TImi e grsauta si ea,si are cute.Iar cu urechea,pai eu imbib un betigas de ureche in ulei pt bebelusi,si o curat asa dupa baita,pentru ca am observat ca are pielicica si usor uscata acolo,si daca transpira,mirosea naspa.Si al Timi puseaza crestetu,cand e agitata sau cand manca mai lacom.
Vaccinul de pe manuta ne-a copt pe la o luna,si a tinut destul de mult...si acuma la aproape 3 luni,inca e scoarta
Vazut toate pozele noi.Diana-Mirela ce mare e deja puiul!Sa va fie de bine crestinarea!
Carmenela fata stresata.Vai cu mancatul si eu m-am stresat si destresat si iar stresat vo 2 saptamani ca fata care mancat 150-180,nu mai percuta decat 70-100 ml.Acu vad ca iar inecpe si manca 150 la o masa.Da are 3 luni vb aia.Daca e racita apasat sa treaca!Si da,ala e vaccin pe manuta.
A si mai vroiam sa va informez ca ieri eram pe punctul de a chema salvarea ca mi s-a facut super rau...cu inima cred ca...eram cu fata in brate...daca nu era tati pe faza o faceam cu o tranta zdravana
Sursule Timi manca,doarme 3 ore,se trezste,sta treaza o oara,manca si iar somn 3 ore si tot asa...deci doamne suuuuper mult!
Vigantol si eu mai scap cate 3 picaturi,dar mai si uit uneori sa-i dau
Ieri am fost cu ea la mall,si am imbracat-o in felul urmator :body cu maneca scurta,ciorapi,bluzita mai subtire,si un costumas,semi-grosut,caciulita i-am pus doar de la masina pana la intrare ca era vant tare.
Vine sora-mea la cafea...revin putin mai tarziu
fetele
Izabella mami de Timea Cristina (28.06.2008)
kamelya spune:
am adormit copchilu ,ma apuc de calcat de bagat aspiratorul in camera si sters praful mai tarziu cand s-o trezi
Camelia de Daria Ecaterina 14.07.2008