Deserturile Nataliei (2)
Raspunsuri - Pagina 5
Balbina spune:
Crinia, bun venit in rindul iubitorilor de Brownies Cappuccino! Se ingroasa rindurile. Vad ca tu nu puteai minca prea multe, ei bine, la mine problema e exact pe dos, nu stiu cum sa ma opresc.
Eu folosesc nu Philadelphia, ci Almette, pun o cutie de 150 g. La mine stratul de crema iese de 4-5 mm, intr-o forma de 20/30 cm. In reteta originala (americana) e vorba de 113 g crema de brinza(echivalent cu nusce unitate de masura la ei).
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
lgireada spune:
Salutare:
Adi-Edi ma uimesti!
Natalia o intrebare ... de ce untul e diferit de margarina? Eu folosesc mereu marga cand e vb de prajituri, oare am gresit asa de mult? Astept explicatii
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
adi69 spune:
Eu am folosit la brownies margarina Rama cu aroma de vanilie..si mi-a iesit,deci nu e de vina margarina.Eu folosesc margarina tocmai pt ca are un continut mai scazut de apa decat untul,care de multe ori trebuie sa-l freci putin sa-i scoti apa...sa nu se taie vre-o crema din cauza asta...si daca folosesc margarina Unirea se intareste si mai bine..si mai repede..ma rog,fiecare cu ce-i obisnuit.Bineinteles ca folosind unt la o crema, gustul este mai fin si mai bun.
Acuma,Natalia ,ti-am ramas datoare cu o reteta,uite aici reteta de pasca cu ciocolata,pe care o poti face fara grija ca si prajitura..
Pasca cu branza si glazura de ciocolata:
Blatul cu cacao:
1 pahar faina
1/2 pahar zahar pudra
1 ou
1/2 pahar lapte
100 gr de unt(sau margarina)
3 linguri de cacao
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
Crema:
500 gr de branza de vaci bine scursa
2 oua
1 pahar zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 lingura faina
facultativ 50 gr stafide
Glazura:
3 linguri de apa
4 linguri zahar
3 linguri cacao
1 lingura margarina
Blat:freci spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat,adaugi cacaua,oul,apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt.Omogenizezi compozitia.
Crema:freci branza de vaci cu zaharul pudra,zaharul vanilat si galbenusurile.Adaugi faina,stafidele(daca folosesti)si la sfarsit albusurile batute spuma separat.Omogenizezi compozitia amestecand usor,de jos in sus.
Cum formezi pasca:intr-o forma de tort detasabila unsa cu margarina si tapetata cu faina,torni 2/3 din aluatul pentru blat.Deasupra asezi toata crema de branza si o nivelezi,iar peste crema pui restul de aluat.
Dai pasca la cuptor la foc potrivit pana se desprinde de marginile formei. O scoti din cuptor si o lasi la racit,apoi o scoti din forma si pui glazura deasupra
Glazura:pui toate ingredientele la fiert intr-o craticioara si amesteci mereu pana se face ca o smantana groasa.Torni apoi glazura calduta peste pasca racita si o nivelezi cu lama cutitului umezita cu apa rece
Eu n-am folosit glazura din reteta,am folosit ciocolata topita cu putin ulei..
Reteta de blat (dublata sau triplata)am folosit-o ca blat pentru diverse prajituri de ciocolata,iese un blat fin si bun,exact la cel de la prajitura musuroi(de la dr Oetker).
Forma mea de tort are diametrul 22.
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
dianaiulie2009 spune:
V-am ramas datoare cu " impresiile " despre brownies .
Ce sa spun delicioasa , depsebita ... nu mai am cuvinte...
Astept sa vina sotul deseara sa vedem si parerea lui .
Glazura a iesit un pic cam moale , dar poate pana deseara se mai intareste la frigider .
ANA-ANDREEA 10 MARTIE 2000
PAULA-CEZARA 20 DECEMBRIE 2004
crinuta spune:
quote:
Originally posted by anacezara
V-am ramas datoare cu " impresiile " despre brownies .
Ce sa spun delicioasa , depsebita ... nu mai am cuvinte...
Astept sa vina sotul deseara sa vedem si parerea lui .
Glazura a iesit un pic cam moale , dar poate pana deseara se mai intareste la frigider .
ANA-ANDREEA 10 MARTIE 2000
PAULA-CEZARA 20 DECEMBRIE 2004
La mine glazura a fost perfect dupa 24 de ore.
In pozele mele nu se vede deoarece nu era inca intarita, dar nu am avut eu rabdare..
Crinuta si Rayan
mariussimiuc spune:
Acum m-am apucat sa fac si eu prajitura Brownie,nu de alta da' vreau sa intru si eu in randul fanilor,dar am constatat ca-mi trebe hartie de copt si n-am.Este vreo problema?Astept repede repede un sfat ca sunt prinsa tare tare la bucatarie.
Miha si Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Crinia spune:
Natalia eu le-am taiat in bucati mici si le mincam cite una cam la o ora. Mie imi place sa intind placearea si de aceea ma straduiam sa nu maninc repede si multe(ca sa ramiie pe mai mult timp). Insa cu un barbatel cam mi se termina proviziile.
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Crinia spune:
Miha eu am folosit hirtie de copt. Dar stiu ca cineva folosise hirtie de xerox. Oricum tb sa pui hirtie deoarece prajitura se lipeste foarte tare. Incearca cu hirtia alba A4. Numai ca ea tb unsa (cred eu).
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
mariussimiuc spune:
Karina,multumesc mult de tot pentru sfat.Si ca sa nu dau cumva vreun rateu,am citit ca blatul iese crocant?Impresia mea era ca e pufos ceva gen pandispan.Asa ca vin cu inca o intrebare: aluatul (inainte de al pune in tava) este tare ca cel pt placinta de exemplu sau este ca cel pt chec,adica ccc ca o smantana mai groasa?Va multumesc si nu va suparati daca sunt prea insistenta cu intrebarile.Ca s-ar putea sa mai revin.
Miha si Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Crinia spune:
Miha aluatul e ca o smintina groasa. Dar cind se coace e crocant (cind se raceste) si nu se umfla.
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)