Deserturile Nataliei (3)
Raspunsuri - Pagina 6
Balbina spune:
Aurora, Adriana, rabdati pina miine?
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Arhistefy spune:
WOW! WOW! WOW!
Reteta!!!
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela
otau spune:
Daca zici tu...
quote:
Originally posted by Balbina
Aurora, Adriana, rabdati pina miine?
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
mariussimiuc spune:
Cred ca de asta sunt atat de delicioase prajiturile tale,Natalia.Ca stii sa ne tii in suspans...
Miha si Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Balbina spune:
Tort de ciocolata cu trufe (Truffle Cake)
Pare complicat de facut, dar nu e, va asigur. Rezultatul va impresiona pe amatorii de ciocolata si nu numai. Se poate congela.
Pentru foi:
6 galbenusuri
5 albusuri
2/3 pah. zahar (150 g)
1/2 lingurita tartar sau suc de lamiie
2 linguri apa fierbinte
2 linguri cacao
5 linguri faina
2 linguri amidon
Pentru sirop:
3 linguri apa
2 linguri zahar
1 lingura lichior (eu am folosit de ciocolata)
Pentru crema:
150 g ciocolata (de preferinta amaruie)
2 pahare frisca lichida (minim 30% grasime, eu am folosit La Dorna, cutie rosie, 32%)
Pentru trufe:
150 g ciocolata
1/3 pah. frisca lichida
1 lingurita lichior
200 g ciocolata pentru glasarea bomboanelor si ornarea tortului
Foile:
Se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm. (eu am avut doar 2 hirtii pe care le-am folosit alternativ, de citeva ori, pina am copt toate foile, dar daca aveti un aragaz mai mare, puteti coace mai multe foi o data).
Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar (100 g) pina se albeste compozitia. Batind incontinuu, se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si se incorporeaza atent in galbenusuri.
Se incorporeaza albusurile cu atentie, in 3 reprize.
Se unge hirtia de copt cu unt si se intinde aluatul cu lingura in cercurile desenate (merg cam 3 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata (mie mi-au iesit 10 foi din cantitatile de mai sus).
Se coc foile 5-8 minute. Atentie sa nu se arda. Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.
Siropul:
Se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.
Crema:
E mai bine sa se inceapa pregatirea ei cu o zi inainte de asamblarea tortului. Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se tine la rece citeva ore bune. Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pina se intareste.
Trufele:
Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata, se adauga lichiorul si se pune la rece. Peste citeva ore se ia din compozita intarita cu lingurita si se formeaza bilute cu diametrul de circa 2 cm. Se pun bomboanele pe hirtie de copt/pergament si se baga la congelator pentru o ora. Se topeste ciocolata si se glaseaza trufele. Se lasa la intarit.
Asamblarea tortului:
Se insiropeaza fiecare foaie cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema. Intregul tort se unge cu crema pe suprafata si margini. Se aseaza trufele pe tort si se orneaza cu ciocolata rasa.
Poza tortului este aici.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Cred ca de asta sunt atat de delicioase prajiturile tale,Natalia.Ca stii sa ne tii in suspans...
Miha, va tin in suspans fara voia mea . Sint asa de nerabdatoare sa va arat pozele, incit le pun inainte de a traduce retetele.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
otau spune:
[quote]Originally posted by Balbina
Tort de ciocolata cu trufe (Truffle Cake)
Se coc foile 5-8 minute. Atentie sa nu se arda. Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.
Nu se aburesc daca le acoperi cu prosopul ?
De-abea astept sa fac reteta asta!
Multumim pentru toate retetele tale!
Eu cred ca daca esti asa de priceputa la dulciuri esti priceputa si la alte feluri de mancare. Ai vrea sa ne spui si noua retete si din alte domenii, altele decat dulciuri ? Nu de alta dar cred ca toate fanele tale impreuna cu familiile vom ajunge asa
crinuta spune:
Ce fel de pahare folosesti la frisca? La mine paharele au 250 ml, deci cata frisca pun, 500? Sau sa calculez la pahar de 200 ml?
Crinuta si Rayan