Deserturile Nataliei (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Nuuuu...am indurat frigul si am coborat la alimentara si am cumparat bicarbonat ca n-am vrut sa ma risc cu ceva ce nu cunosc!Si bine am facut,ca a iesit o minunatie! Multam fain! Si mai adu niste retete! Ca sa le testam pe musafiri!

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:

Andreia, la multi ani Biancai si felicitari ca ti-a iesit delicioasa prajitura!

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)



Multumesc mult pt urari si reteta, Natalia! Si tie sa-ti traiasca Vladutz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

Va scriu cu intirziere de vreo 10 zile despre Brownies a mea. A facut-o de Revelion. A iesit delicioasa, dar din cauza cremei de brinza(am luat President de 8%, negasind nimic mai bun... nemaivorbind de Almete sau Philadelphia) din care s-a scurs zerul nu prea mi-a placut aspectul. Insa oaspetii nu stiau cum trebuia sa iasa, asa ca am fost f laudata Si pina la urma zerul scurs a ramas in tava. Nu mai fac teste cu President, ca nu e buna deloc! Am folosit ciocolata de 76 % si a iesit kiar super bun... mai ales la o cafea...!
Morala: kiar daca va tenteaza aceasta crema de brinza n-o cumparati, e prea slaba p/u aceasta prajitura... Mai bine urmati sfatul Nataliei referitor la smintina prin tifon... M-am adresat in special fetelor din Basarabia.

lia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Super deserturile tale, draga mea. De-abia astept sa le fac si eu


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Natalia, spune-mi, te rog, la tortul Crancin-Mancin, nu sunt oua, faina, unt, nimic? Arata destul de mare la tine in poza :) Semintele si fulgii intra in 150 de g de ciocolata? Unde ai gasit mieji de seminte nesarati? Ai mai incercat si cu alte fructe? E o prajitura de succes, adica imi dau pe spate invitatii daca e sa-l fac? :)
Mersi de rabdare si de sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Natalia, spune-mi, te rog, la tortul Crancin-Mancin, nu sunt oua, faina, unt, nimic? Arata destul de mare la tine in poza :) Semintele si fulgii intra in 150 de g de ciocolata? Unde ai gasit mieji de seminte nesarati? Ai mai incercat si cu alte fructe? E o prajitura de succes, adica imi dau pe spate invitatii daca e sa-l fac? :)
Mersi de rabdare si de sfaturi.


Natasa, ai inteles bine, la Crancin-Mancin nu exista in compozitie nici oua, nici faina, nici unt. La mine nu a iesit foarte inalt, probabil asa pare in poza. Oricum, am marit cantitatile, pentru ca am folosit o forma destul de mare (diametru 28 cm). Semintele nesarate le aveam de la e cineva din Grecia, dar am inteles ca se gasesc la plafar. Dar in caz ca nu gasesti nici acolo, incearca sa inlocuiesti cu miez de nuca macinat nu foarte marunt. Poti sa tii niste ciocolata de rezerva, daca simti ca mai e nevoie, mai adaugi. Totul depinde de ce fel de fulgi expandati folosesti, daca sint din griu, sint mai mari ca volum, deci va merge mai multa ciocolata ca sa-i acopere, pe cind aia din orez sint mai marunti.
In ceea ce priveste datul pe spate, nu-ti garantez nimic. Sint gusturi si gusturi, inclusiv la dulciuri. Musafirii mei au ramas impresionati de acest desert, pentru ca le-a placut cobinatia dintre fructele acrisoare si ciocolata dulce.
Poti sa faci acest tort, dar nu ca unic desert. Eu intotdeauna fac minim 2 tipuri de dulciuri, ca sa acopar o gama mai larga de gusturi.
Fructe care merg bine la acest tort: capsuni, mure, coacaze, proaspete sau congelate.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Mihaela, merci de aprecieri!

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by lia_c

Va scriu cu intirziere de vreo 10 zile despre Brownies a mea. A facut-o de Revelion. A iesit delicioasa, dar din cauza cremei de brinza(am luat President de 8%, negasind nimic mai bun... nemaivorbind de Almete sau Philadelphia) din care s-a scurs zerul nu prea mi-a placut aspectul. Insa oaspetii nu stiau cum trebuia sa iasa, asa ca am fost f laudata Si pina la urma zerul scurs a ramas in tava. Nu mai fac teste cu President, ca nu e buna deloc! Am folosit ciocolata de 76 % si a iesit kiar super bun... mai ales la o cafea...!
Morala: kiar daca va tenteaza aceasta crema de brinza n-o cumparati, e prea slaba p/u aceasta prajitura... Mai bine urmati sfatul Nataliei referitor la smintina prin tifon... M-am adresat in special fetelor din Basarabia.



Si eu am o morala pentru tine, e in subiectul moldovencelor.
Astept cu nerabdare sa mai faci o data brownies, de data asta cu smintina scursa.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Eu la Brownies am folosit Mascarpone (ca, desi luasem Almete, am fost nevoita sa o fol. la altceva, asa ca numai Mascapone mai aveam in casa) si a iesit excelent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Pentru amatorii de ciocolata:
Truffle cake - Tort cu trufe
http://community.webshots.com/photo/496085899/541384789NflSyd

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput