Deserturile Nataliei (3)
Raspunsuri - Pagina 7
Balbina spune:
quote:
Originally posted by otau
Se coc foile 5-8 minute. Atentie sa nu se arda. Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.
Nu se aburesc daca le acoperi cu prosopul ?
De-abea astept sa fac reteta asta!
Multumim pentru toate retetele tale!
Eu cred ca daca esti asa de priceputa la dulciuri esti priceputa si la alte feluri de mancare. Ai vrea sa ne spui si noua retete si din alte domenii, altele decat dulciuri ? Nu de alta dar cred ca toate fanele tale impreuna cu familiile vom ajunge asa
Aurora, tocmai asta e ideea, ca trebuie sa se abureasca un pic, ca sa le poti scoate de pe hirtia de copt. Asta deoarece foile ies subtiri si deci destul de fragile, iar acoperirea lor le inmoaie un pic si ajuta la scoaterea lor cu riscuri minime de a le rupe.
Ma pricep (zic eu) si la alte mincaruri, dar atit cit imi cere familia, mai multa tragere de inima tot spre dulciuri o am. Daca o sa am retete interesante de orice altceva in afara de dulciuri, o sa le postez cu placere, insa nu in acest subiect, ci in cele adecvate.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Ce fel de pahare folosesti la frisca? La mine paharele au 250 ml, deci cata frisca pun, 500? Sau sa calculez la pahar de 200 ml?
E ok paharul de 250 ml.
Da, compozitia pentru trufe se raceste la frigider. O sa adaug imediat in reteta.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
iuliacm spune:
Natalia esti SENZATIONALA!
Am facut Brownies Cappuccino si au fost nemaipomenine, musafirii mei le-au mancat direct din tava, nu au mai asteptat sa le tai!
Cred ca ar trebui sa faci o carte de bucate cu poze, ai avea succes mai ceva ca sanda marin!
Multumim ca ne impartasesti din secretele tale!
Balbina spune:
quote:
Originally posted by iuliacm
Natalia esti SENZATIONALA!
Am facut Brownies Cappuccino si au fost nemaipomenine, musafirii mei le-au mancat direct din tava, nu au mai asteptat sa le tai!
Cred ca ar trebui sa faci o carte de bucate cu poze, ai avea succes mai ceva ca sanda marin!
Multumim ca ne impartasesti din secretele tale!
Inca un succes al prajiturii brownies cappuccino, super!
Iulia, merci mult de aprecieri, ma flatezi .
Cit despre o eventuala carte, consider ca sint departe de asa ceva. In primul rind, retetele nu sint elaborate de mine, ci gasite pe Internet sau prin reviste. In al doilea rind, nici nu sint asa multe, pasiunea asta a mea e mai recenta, de citiva ani doar. Iar posibilitatea de a face poze e si mai recenta, de vreun an si jumatate.
Imi place mult varianta cu forumul, ca e interactiva. Imi place ca lumea face dulciuri dupa retetele propuse de mine si vine cu impresii, poze si, de ce nu, cu propuneri de imbunatatiri.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
crinuta spune:
Din ciclul Nu faceti ca mine:
nu folositi frisca lichida Hulala sau orice alt tip la tortul trufa ca NU IESE.
Folositi smantana Dorna rosie.
Eu am folosit Hulala si ca urmare crema este foarte moale, chiar si dupa ce a stat la rece, iar compozitia de trufe nu este cum ar trebui.
Of, pacat ca am muncit la foile alea atat care au iesit chiar foarte bune.
Peste vreo 2 saptamani voi incerca iar, de data asta cu smantana Dorna rosie.
Sunt sigura ca va iesi deoare am mai facut un tort cu crema la fel, smantana + ciocolata si dupa o ora la rece era tare, deci cu totul altceva.
Crinuta si Rayan
Balbina spune:
Crinuta, crema nu se intareste numai dupa ce sta la rece (desi se ingroasa un pic), ci abia dupa ce o bati cu mixerul.
Iar compozitia de trufe mai las-o la rece pina miine dimineata, mai stii, poate se intareste suficient ca sa poti modela trufele din ea.
Daca nu-ti iese crema, indiferent cit ai bate-o, incearca sa-i pui intaritor. Daca nici asa nu se ingroasa, atunci poti sa pui foile deoparte si sa le pastrezi in frugider sau chiar congelator pina la vremuri mai bune.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
crinuta spune:
La gust e foarte bun, am mancat 3 felii pana acum.
Natalia, am batut-o cu mixerul, si dupa ce am vazut ca tot nu se ingroasa, am pus-o iar pe balcon ( buna sugetia ta) si dupa o alta ora era la fel.
Asta e, am gresit, insa a doua oara voi stii ce sa fac.
Am facut si o poza cu prima felie, de ornat nu mi-a mai ars.
O sa pun poza imediat.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
http://community.webshots.com/photo/531762952/542177497rmlbmX
Poza cu tortul esuat..
Crinuta si Rayan
Balbina spune:
Crinuta, tortul e mai bun a doua zi . Se mai intrepatrund aromele si se inmoaie foile.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!