o cafea buna!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu stiam ca nu se spala ibricul si lingurita, decat cu apa rece! astfel vasele pastreaza aroma.
Eu am incercat toate medodele mai sus expuse...dar cel mai bine imi iese cand o fac "cu suflet"
Pe bune.......

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Pupa mama pe voi de fete ........azi am lasat masina de cafea si m-am pus sa o fac la ibric cum m-ati invatat!!!
Chit ca s-a uitat cumnatamea frantuzoaica chioris la mine crezind ca sint zu-zi de ma intorc la epoca .....bronzului ......da si ea a fost incintata de gustul si de mirosul cafelei facuta astfel .....pai cind o fac in masina sa dea naiba nu are nici gust nici miros.....
Pe mine m-a amuzat sa mai beau din nou dupa atita timp cafea cu zat!
Dar mi-a placut......la nebunie ! va pup ,va pup ,ca sinteti niste dulci toate!

Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Mai fetelor, ca m-ati innebunit cu cafeaua voastra...maine, de fapt azi bem cafea la ibric!!! S-asa noua ne-o place multa, scurta si tare...nu putina, lunga si slaba
Eu beau cafeaua fara pic de zahar, iar sotul meu bea zahar cu cafea...vai se mai intampla sa nimeresc din greseala cana lui de cafea..
Sare si eu stiam ca se pune doar daca vrei sa te trezesti din betie...Si pe asta am sa o incerc...


Claudia si Raul(01.04.2004)


Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala
Poze noi 31.07.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Mai fetelor asa-i ca-i buna cafeaua la ibric?!La fel o fac si eu da'fara zahar si sare,cu 2 lingurite cu virf la cana-mai mica decit cea de ceai si mai mare ca cea de cafea.Cind lucram nu plecam de acas inainte sa-mi beau cafeaua ca acolo aveam filtru si nu o suportam.
Acum de cind am nascut, de fapt de prin luna a 6-a(ca pina atunci n-am suportat nici mirosul)nu-mi mai imi pica bine.Nu stiu motivul....un viciu aveam si eu si nici pe ala nu-l mai am.
Pupici

Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Claudelu !si la noi este la fel eu beau fara zahar el zahar cu cafea .....s-a mai intimplat sa le incurcam si am stropsit peste tot "latura" lui......

Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Din cite stiu eu de la arabii cu care am lucrat, ei nu pun in ibric zahar.Cafeaua se pune de la inceput si se fierbe pe foc f. f. mic. Cafeaua lor iese ceva nemaipomenit...scurta si tare,tare.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

quote:
Originally posted by lilach

Din cite stiu eu de la arabii cu care am lucrat, ei nu pun in ibric zahar.Cafeaua se pune de la inceput si se fierbe pe foc f. f. mic. Cafeaua lor iese ceva nemaipomenit...scurta si tare,tare.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.




Cum de la inceput ,adica in apa rece sau cand incepe sa fiarba apa ?
Cred ca o sa-mi beau si eu maine cafeaua facuta la "ibric"Abia astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Buna dimineata fetelor,
Am citit mesajele voastre si ma bucur ca ati abordat acest subiect. Ma bag si eu putin in vorba pentru ca sint mare amatoare de cafea. Anul trecut am fost in vizita la firma ZOEGAS care a inceput sa exporte si in Romania. O doamna degustatoare ne-a explicat procesul de fabricatie al cafelei, cum fac ei combinatii de diferite sortimente si proportii ca sa iasa cel mai aromat produs.
Conteaza doua aspecte, ca sa iasa cafeaua buna:
1) combinatia de boabe, temperatura la care au fost prajite, timpul de prajire
2) temperatura si timpul de fierbere al cafelei.
Ei spun ca cea mai aromata cafea este cea recoltata din Africa, iar temperatura optima de fierbere este de 92 grade.
Dupa aceea am fost curioasa sa vad si eu la ce temperatura fierbe cafeaua aparatul meu electric de acasa si asa am descoperit ca aparatele mai noi sint facute sa incalzeasca apa doar pina la 92 grade si sa faca cafeaua sub presiune, in timp mai scurt.
Dar cu toata filozofia lor, ramin si eu adepta cafelei la ibric, fiarta incet, iar la urma adaugat citeva cristale de sare care nu schimba gustul, ci doar il intensifica un pic.

Sa aveti o zi buna.
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Fetelor, uitati ce zic cel de la Starbucks. Eu sint inebunita dupa cafeaua lor si imi place sa incerc noi sortimente.

http://www.starbucks.com/ourcoffees/coffee_edu9.asp?category%5Fname=The+Four+Fundamentals

Sint 4 principii fundamentale de urmat:

1. Proportia: 10 gr cafea la 180 ml apa (dar aici depinde si de calitatea amestecului de cafea si de gradul de prajire). Starbucks sint renumiti pentru faptul ca prajesc tare boabele, ceeea ce face ca si cafeaua sa iasa concentrata.
2. Granulatia: in functie de metoda de preparare
3. Apa: aproape de punctul de fierbere, intre 90 si 96 grade Celsius
4. Prospetime: risnesti atit cit folosesti. Cafeaua se tine in recipienti etansi la temperatura camerei. Nu la frigider!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Cafea cu hel( cardamon) ati baut? E geniala.............

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput