o cafea buna!
se intampla uneori sa fac o cafea nemaipomenita,ca in ziua imediat urmatoare sa iasa apropae execrabila.cauza?intamplarea!
dar exista vreun secret pentru o cafea buna,aromata,tare,etc?eu sunt mare amatoare de cafea si orice sfat e binevenit!
Alexandra mare si Alexandra mica...
www.jester.ro/alex/
Raspunsuri
Anderra spune:
Nush daca exista vreun secret,daca stau bine sa ma gandesc sigur exista ...da' hai sa iti spun ce fac eu..intotdeauna o fac la ibric..pentru ca are alta savoare, are acel nu stiu ce..
Intotdeauna arunc zatzul,spal ibricul..am o amica face o cafea trista tare..cred ca arunca zatzul o data pe saptamana si nu face decat sa puna apa si sa mai adauge 2-3 linguritze de cafea..
personal fac asa: pun apa la fiert, adaug zaharul las sa fiarba pana incepe apa sa dea semne de nervi,apoi adaug 2 linguritze ochii de cafea..o mai las maxim un minut pana da ea sa iasa afara...si o iau de pe foc.. Dupa aceea.. torn cateva picaturi de apa rece...nu stiu sigur de ce,de la mama am invatzat figura..am impresia ca face zatzul sa se decanteze mai repde..
asta e metoda mea..dar sunt curioasa sa citesc si eu ce secrete au fetele,
va pup
Anderrusha
"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"
ninocikap spune:
Buna fetelor,
eu nu beau cafea dar stiu din mai multe surse ca dupa ce ati luat-o de pe foc puteti sa ii puneti un praf de sare.
Am auzit-o la mai multe persoane asa ca o puteti incerca cu curaj ( dar doar un praf ).
Nicoleta
geut spune:
Fetele astea sunt chiar pricepute!
Eu las apa sa fiarba cu zaharul, iar dupa ce da in clocot pun cafeaua si inchid focul, fara s-o mai las sa fiarba. Ii mai pun cateva picaturi de apa rece, ca sa se decanteze zatul si un praf de sare (putin de tot, ca altfel iese sarata). Sarea inteteste aroma cefelei.
amik spune:
doua lingurite la o ceasca de cafea?
ca eu pun sase lingurie la doua cani de-alea mari,de ceai!
si chiar ma intereseaza cantitatea de cafea la o cana!
Alexandra mare si Alexandra mica...
www.jester.ro/alex/
Anderra spune:
ehh..acum e discutabila cantitatea..pentru ca totul depinde de calitatea cafelei.Am mare noroc cu rudele din Belgia si Italia care ma aprovizioneaza constant cu cafea si da' pun pentru o ceasca doua linguritze pentru ca e foarte tare (nu se compara oricum cu jacobs care e buna nu zic nu insa pentru Romania cred ca au schimbat "retzeta").
De altfel se stie raspunsul la intrebarea ai nevoie de ceva?...nu,nu in afara de cafea sa nu imi aducetzi nimik
Adevarul e ca aroma (taria) unei cafele de dimineatza,sau chiar in timpul zilei..te face sa te simti altfel..
pupici,
p.s. maiine incerc si eu varianta cu praful de sare la final..
Anderrusha
"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"
Aurelia spune:
Ia nenica s aincep si eu sa o fac la ibric de aici incolo ca m-ati facut sa-mi curga apa in gura.........
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
amik spune:
aoleu si mi-e imi e o pofta!de-abia astept sa se faca dimineata.si eu am renuntat de vreo jumatate de an la filtru pentru ca nu se compara.noi bem tchibo,de toate soiurile,acum am luat jacobs aroma,experimentam...
si da, maine fac si eu cum ati zis cu praful de sare.
Alexandra mare si Alexandra mica...
www.jester.ro/alex/
Dena spune:
Au dreptate fetele cu adaugatul cafelei dupa ce apa clocoteste si opritul focului. La fel si cu picaturile de apa rece adaugate, precum si cu stropuletul de sare. Eu as mai adauga sa ai grija ca focul sa fie cel mai mic posibil, iar ibricul sa fie de arama si sa nu uiti sa iei cu grija caimacul si sa il pui in cescute dupa care lasi cafeaua cateva minute acoperita cu o farfuriuta si abia apoi o torni in cescute.
Enjoy it!
Denisa si bebica din burtica - 25 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Alcristina spune:
Eu fac cafeaua astfel:
(atunci cand nu fac la filtru de lene :)
- cate cesti medii de apa, atatea lingurite de cafea, poate un strop mai mult
- cand clocoteste apa tare, iau ibricul de pe foc, pun cafeaua, astept sa se ridice, pun iar pe foc mic
- cand se ridica iau ibricul de pe foc, amestec
- repet operatia de trei ori
- acopar, las 10 min. E gata!
Unii zic ca daca adaugi o lingurita de cacao e mai aromata! Apropo, stie cineva unde gasesc in Romania cafea cu aroma de ciocolata? Am baut din Germania, de la cineva, si cred ca e cea mai buna cafea pe care am baut-o vreodata. O stiti si voi?
Cristina