Criza financiara mondiala
Raspunsuri - Pagina 40
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ NU scade suma pe care o ai de platit(aia initiala).Daca tu ai luat de la banca suma X cu dobanda 15% pe 20 de ani.....si dupa 5 ani faci refinantare,asta inseamna ca: Toata suma X trebuie platita la banca(deci nu scade suma). |
Nu scade suma, dar scade dobinda. Care poate fi mare pentru ca e pe o perioada lunga. 15% * 15 ani * suma care a mai ramas de platit - si e mult .
Ca sa o platesti,faci alt credit(refinantare) pe care o restitui(in 10 ani daca-ti permit veniturile) cu dobanda ipotetica de 2%reducere.(13%)Ce salvezi? o parte din dobanda..asta da. |
Si dobinda pe care o platesc eu este 13% * 10 ani * suma care a mai ramas de platit. Daca socotesti diferenta e destul de mare.
Totul depinde de ce venituri vei avea tu,care va fi in general rata de indatorare(din venit) si cum oscileaza dobanda. |
Bineinteles, totul e in teorie. Dar cu sanse foarte mari.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
Sa spun cum vad eu. Eu am acum un credit pe 20 de ani cu dobinda DAE de 16%. (din burta). |
ce din burta..ca atita dai tu ..16% ...
te gindesti ca unii in EU dau 4-5%...ce zici de asta?
Guestus spune:
actiunile la GM au cazut cu 75% de la inceputul anului. Daca nu ies in oras in weekend o sa-l cumpar tot.
am zis acu 1.5 ani ca se alege praful si pulberea de GM.. Ford..ca sint un morman de fiare vechi
am avut un mare show aici cu niste doamne bine puse la punct...acu nu le mai vad cu gura mare pe aici sa dea indicatii.
sirimie spune:
citat din mesajul lui Guestus ce din burta..ca atita dai tu ..16% ... te gindesti ca unii in EU dau 4-5%...ce zici de asta? |
eu le dau din burta mai realist
cica din 2012 intram si noi cu euro
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Guestus spune:
sirimie....nu cred ca euro o sa ramina la acelasi curs. nu are cum.
presimt ca vine ceva devalorizare....un 4.5 e ceva realist
capcaunul spune:
citat din mesajul lui sirimie cica din 2012 intram si noi cu euro |
cica socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la banca.
S-a amanat pentru 2014 inca de acu vreun an. Iar cu criza asta cica o mai amanam pentru si mai incolo.
Andrada spune:
citat din mesajul lui Guestus actiunile la GM au cazut cu 75% de la inceputul anului. Daca nu ies in oras in weekend o sa-l cumpar tot. am zis acu 1.5 ani ca se alege praful si pulberea de GM.. Ford..ca sint un morman de fiare vechi am avut un mare show aici cu niste doamne bine puse la punct...acu nu le mai vad cu gura mare pe aici sa dea indicatii. |
Asta in cazul in care o cafea pe Magheru costa 1% din GDP-ul Romaniei.
GM si Ford au probleme de vreo 20 de ani e ca si cum ai fi prevazut batatura lui mamaie.
Parca discutiile despre bere de mina a doua sint mai "insightful".
A
PS tip: Xeno ar fi simpatic si daca n-ar fi documentat (dar e!)
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
adriuta spune:
DA 16% e bataie de joc si ma crucesc cand aud ce procente se vehiculeaza cand e vorba de dobanzile in RO.
NU diferenta, fie ea si de 3 procente e NIMIC in comparatie cu zecile de mii de euro din valoarea unui imobil. Pai REPET!! daca tu platesti 160 000 si valoarea reala (la zi) ajunge la 80 000 mai conteaza 3 procente....???
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
capcaunul spune:
Criza mondiala pe scurt:
Actul I:
Niste investitori (din nastere) s-au gandit sa tranteasca pe o insula pustie (paradis fiscal, pura coincidenta) un superluxos complex turistic. Au tocmit o armata de muncitori (chinezi), au bagat un imprumut (la fratii Lehman) si s-au pus pe treaba.
Pauza:
Fratii Lehman au cazut de pe scena.
Actul al II-lea:
Teava de salarii a secat, chinezii s-au enervat, investitorii au dat din umeri.
Actul al III-lea
Chinezii s-au enervat si mai tare si i-au inconjurat pe investitorii blocati in cladirile pe jumatate ridicate in insula altfel pustie. Tara (unde se nasc de regula investitorii) arata cu degetul spre chinezi, investitorii arata cu degetul spre Sam, paradisul fiscal a inceput si el o ancheta.
Epilog:
Inaugurarea superluxosului complex (Ritz-Carlton) se amana pana la noi ordine (de plata).
avmaria spune:
citat din mesajul lui adriuta DA 16% e bataie de joc si ma crucesc cand aud ce procente se vehiculeaza cand e vorba de dobanzile in RO. NU diferenta, fie ea si de 3 procente e NIMIC in comparatie cu zecile de mii de euro din valoarea unui imobil. Pai REPET!! daca tu platesti 160 000 si valoarea reala (la zi) ajunge la 80 000 mai conteaza 3 procente....??? |
Daca intelegi cum se aplica aceste procente cred ca nu mai zici cu asa usurinta "ce mai conteaza 3 procente"
Adica : 200.000 imprumutati pe 20 ani la un procent de 3,95 = aproximativ 100.000 euros dobanda. Deci "nici 4 procente" pe douaj de ani inseamna un 50% de fapt, pe 25 ar insemna mai mult, pe 10 mult mai putin.
16%? Mi se face rau