Criza financiara mondiala
Raspunsuri - Pagina 39
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Nu e batut in cuie ca 30 de ani platesti un anumit credit la banca. Exista peste tot - si in Romania - notiunea de refinantare. Daca dobinda pentru creditele noi este mai mica decit cea a creditului pe care l-ai contractat deja, iti faci un credit de refinantare (la aceeasi banca sau la alta banca) cu care platesti integral creditul vechi si urmeaza sa il platesti pe cel nou cu dobinda reactualizata. |
Frumoasa refinantarea asta! In loc sa platesti 30 ani de 2,5 ori pretul casei, platesti in 40 sau 50 de ani de 3-4 ori pretul aceleiasi case.
Lali spune:
Eu inteleg ca voi faceti o comparatie Europa/SUA prin prisma a ceea ce stiti despre SUA si Romania. Romania nu poate reprezenta inca Europa !
Iar in alta ordine de idei deocamdata SUA a generat criza si cea imobiliara si cea financiara, deci este clar ca sistemul din SUA a functionat anormal. Efectele din Europa si din Romania sunt date de globalizare, de faptul ca bancile si afacerire sunt interconectate, si nu sunt fiecare sub clopotul lor de sticla. Din stirile TV bancile din America care au probleme erau banci specializate pe investitii, ori in Europa, modelul bancar cel mai intalnit e altul, e de banca generala care are mai multe piloane pe care se sprijina. De aceea bancile si asigurarile europene au initiat discutii de preluare ale pachetelor majoritare ale bancilor americane in criza.
http://www.zf.ro/business-international/ruinele-wall-street-ului-sunt-pline-de-oportunitati-pentru-bancile-din-europa-care-au-trecut-cu-bine-de-criza-financiara-3287616/
Iar discutia anterioara care viza evolutia preturilor apartamentelor din RO, si in special din Buc era de prevazut ca, criza sau nu, preturile apartamentelor vechi din blocurile comuniste ale patriei vor scadea. Preturile maxime atinse la sfarsitul anului trecut la aceste apartamente au fost conjuncturale, date de raportul dezechilibrat intre cerere si oferta si de suprafetele mici ale apartamentelor vechi, care generau un pret final mai bun decat pretul apartamentelor noi. Dar daca cineva a luat un apartament intr-un bloc vechi, din '75-'80 sa zicem (si asta nici nu e prea vechi !) cu 200k si are un credit pe 30 de ani e greseala lui personala daca si-a inchipuit ca peste 30 de ani, cand apartamentul lui de la etaju' 5 din 10 care va avea atunci catre 60 de ani vechime va mai valora la fel. Poate sa nu fie nici o criza, eu zic ca acest calcul e gresit .... Adica nu a facut nici o afacere, poate doar a platit la banca in loc sa plateasca chirie.
sirimie spune:
citat din mesajul lui capcaunul Frumoasa refinantarea asta! In loc sa platesti 30 ani de 2,5 ori pretul casei, platesti in 40 sau 50 de ani de 3-4 ori pretul aceleiasi case. |
Cum ai calculat?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Edip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Frumoasa refinantarea asta! In loc sa platesti 30 ani de 2,5 ori pretul casei, platesti in 40 sau 50 de ani de 3-4 ori pretul aceleiasi case. |
asta a fost unul din motivele crizei creditelor in usa.
olympia spune:
Cum adica 40 sau 50 de ani durata la credit? Voi cati ani aveti? ...ca io stiam ca 60 de ani e varsta maxima la care trebuie sa inchizi creditul.
Si asa ca o idee, oare de ce acu ' ceva timp nicio banca din Ro nu dadea credit pt casa in schimb leasingul la masini era in floare? Pe atunci casa costa cat masina!!!
Acu' o sa scada preturile la apartamentele vechi si o sa le cumpere cineva, care o sa dea jos blocul si o sa faca altul mai inalt si pe preturi mult mai mari...ca tot a zis Patriciu ca al doilea boom in imobiliarele romanesti va fi pe baza constructiilor facute in locul blocurilor ceausiste. Si de ce nu, daca terenul costa cat costa?!
In ceea ce priveste salariile, io zic ca pana sa ne aliniem cu cele din vest, un venit egal cu ajutorul de somaj de-afara ajunge pt ratele romanesti si pana in 30 de ani l-om atinge macar p-ala, nu?
adriuta spune:
Imi pare rau sa va contrazic dar refinantarea nu ajuta prea mult. Spuneti ca or sa scada dobanzile si o sa faceti refinantare. Daca scade dobanda cu cateva procente refinantarea nu ajuta prea mult, tot 180 000 ai de platit si apartamentele mai la deal de tine se construiesc tot cu 80 000. Diferenta la payment-ul lunar nu o sa fie de ordinul sutelor de euro. REFINANTARILE sunt facute de catre oameni ca sa iasa din necazurile credit cardurilor, ca sa le plateasca colegiul la copii, sa travel,sa isi remodeleze casa(granit, podele, ...etc)...etc. Daca o familie are payment la casa 1000$ peste 30 de ani te-ai astepta sa fie gata dar o sa ramai surprins sa afli ca mai au 500-1000$/luna ca : acum 20 de ani au plecat in croaziera(bani ciuciu) si au facut refinantare, copilul a plecat la colegiu si au refinantat, doamna a vrut o bucatarie noua, new appliances...si uite ca mai au de platit inca 10 ani. Asta este scopul refinantarii pentru multi.
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
almo spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui simali
alice |
aici sunt de acord cu tine. de aceea am spus in postarile mele "oameni cu cap". nu sunt putini acei care, desi au bani in cont, prefera sa ia lucruri pe credit din diferite motive sau din prostie. imi amintesc ca odata voiam sa scoatem 10,000 din cont sa mergem in Ro. Tipa de la banca incerca sa ne convinga sa imprumutam acei bani si sa lasam contul neatins. Noi am fost f mirati si chiar am intrebat-o pe tipa, cat de prost tre' sa fii ca sa iei bani imprumut cand ai banii aia in cont si ea ne-a zis ca sunt care prefera asta.
acum cand ma refer la avantajul de a folosi carti de credit, ma refer la avatajele pe care ti le ofera in cazul in care iti platesti constiincios datoria la sfarsitul lunii fara sa platesti interes.
sirimie spune:
citat din mesajul lui adriuta Imi pare rau sa va contrazic dar refinantarea nu ajuta prea mult. Spuneti ca or sa scada dobanzile si o sa faceti refinantare. |
Sa spun cum vad eu. Eu am acum un credit pe 20 de ani cu dobinda DAE de 16%. (din burta). Si peste un timp - 5 ani - DAE devine de 13%, si in plus salariul meu se mareste si pot sa fac un credit pe 10 ani pentru suma care a ramas din credit, il platesc pe ala pe 20 de ani si in loc sa termin cu creditul in 20 de ani termin in 10. Are sens? Nu creste suma pe care o am de platit ci scade - socotiti cit e 16% pe 15 ani cit au ramas si 13% pe 10 ani.
Nu are nimic de-a face cu cazul ca scade pretul aparamentului si ar fi mai ieftin daca l-as cumpara peste 10 ani. Ca eu in perioada asta am stat in el, deci mi-am atins scopul pentru care l-am cumparat... Sint putini cei care cumpara apartamente ca sa faca afaceri, si aia care fac asta nu o fac pe credit.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
Sa spun cum vad eu. Eu am acum un credit pe 20 de ani cu dobinda DAE de 16%. (din burta). Si peste un timp - 5 ani - DAE devine de 13%, si in plus salariul meu se mareste si pot sa fac un credit pe 10 ani pentru suma care a ramas din credit, il platesc pe ala pe 20 de ani si in loc sa termin cu creditul in 20 de ani termin in 10. Are sens? Nu creste suma pe care o am de platit ci scade - socotiti cit e 16% pe 15 ani cit au ramas si 13% pe 10 ani. Nu are nimic de-a face cu cazul ca scade pretul aparamentului si ar fi mai ieftin daca l-as cumpara peste 10 ani. Ca eu in perioada asta am stat in el, deci mi-am atins scopul pentru care l-am cumparat... Sint putini cei care cumpara apartamente ca sa faca afaceri, si aia care fac asta nu o fac pe credit. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro Despre Andrei |
depinde cat iti creste salariul tie si cat ramane de platit la apartament(deci la prima banca) ca tu sa stii daca ti se acorda sau nu suma respectiva(refinantarea) pe 10 ani, cu dobanda fixa.
Daca se vor inaspri conditiile,asteapta-te la circa 40% din salariu,ca indatorare posibila...
NU scade suma pe care o ai de platit(aia initiala).Daca tu ai luat de la banca suma X cu dobanda 15% pe 20 de ani.....si dupa 5 ani faci refinantare,asta inseamna ca: Toata suma X trebuie platita la banca(deci nu scade suma).Ca sa o platesti,faci alt credit(refinantare) pe care o restitui(in 10 ani daca-ti permit veniturile) cu dobanda ipotetica de 2%reducere.(13%)Ce salvezi? o parte din dobanda..asta da.
Totul depinde de ce venituri vei avea tu,care va fi in general rata de indatorare(din venit) si cum oscileaza dobanda.