cubuletele pentru supe/sosuri
Am o mare dilema: am observat ca daca pun cuburi de concentrat de gaina/vita in supe si sosuri ies mult mai bune, probabil din cauza potentiatorilor de gust.
Ce vreau eu sa aflu este daca vi se par nocive? Pentru ca au si o gramada de e-uri si ma intreb serios daca e bine sa le pun in mancaruri sau si acele e-uri pot face rau unui copilas cu sensibilitati (dermatita atopica recurenta si alergii repetate).
Ce stiti de glutamatul asta de sodiu?
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...
Raspunsuri
Balbina spune:
Anda, mie personal da, mi se par nocive, motiv pentru care de citiva ani nu mai folosesc nici un fel de cuburi sau condimente gen vegeta sau knorr. Imi place sa cred ca imi iese mincarea buna si fara ele, in orice caz, nu am primit plingeri.
Despre glutamatul de sodiu este ceva info pe wikipedia.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Darria spune:
Nu folosesc cubulete, prefer legumele in stare naturala.
Nici la gust nu-mi pare mancarea mai buna folosind cubuletele(si alte condimente de acest gen), chiar ii da un gust de chimical, artificial dar poate pt. ca nu le suport(tolerez).
Cu atat mai mult nu le-as pune in mancare copilului meu si nu recomand nimanui, mai ales unui copilas sensibil.
Despre glutamatul de sodiu nu stiu mai multe decat am gasit pe net dar cu siguranta acele informatii le-ai citit.
Sanatate fetitei
Witchie spune:
Ah va rog nu intelegeti ca ii fac supe de cuburi copilului, mai pun in mancarea pt adulti si fetita isi cere portia ei din ce papa tati... De asta ma gandeam ca probabil ar trebui sa le scot definitiv din bucatarie.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...
Mirrella spune:
Si eu obisnuiam sa folosesc cuburi,de toate felurile,la ciorbe,tocanite,chiar si la pilaf..De asemenea puneam vegeta la mancare,uneori o foloseam la masa in loc de sare.
In ultima vreme nu am mai folosit deloc,mai ales ca acum nu mai gatesc separat pentru baiat.Am scapat niste cuburi de verdeata nou aparute de la knorr intr-o ciorba si mi s-a parut ca i-a dat un gust rau.
Am renuntat la ele definitiv si sunt convinsa ca nu sunt sanatoase cu atatea E-uri ce se vad pe eticheta...
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
mirelaispir spune:
si noi am renunta de multa vreme la aceste cubulete, sosulete si alte minuni de adaugat la mancare. cand am vazut cate euri au le-am aruncat cat colo. primavara - vara pun la mancare legume in stare proaspata si iarna de la congelator sau din camara. eu imi fac propriul meu delicat pt supe, ciorbe si sosuri.
bubu05 spune:
Si eu foloseam delikat sau cubulete, dar de cand Vlad mananca din mancarea noastra si nu mai gatesc separat nu am mai cumparat deloc. Si ne-am obisnuit cu gustul natural al legumelor si e chiar buna mancarica.
Si eu cred ca sunt numai e-uri si sunt daunatoare.
Pup, Anda
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Ortansa spune:
nici eu nu mai pun in mancare cubulete knorr,desi si mie mi se parea ca dau un gust bun mancarurilor.citisem pe undeva ca nu sunt bune,asa ca am renuntat la ele.daca vrei poti sa faci o supica mai concentrata de pui sau vita,legume,verdeturi tocate marunt,sa o strecori sau nu si sa o torni in rafturile pt cuburi de gheata si le bagi la congelator.cand faci un sos sau mancarica,adaugi si cateva cubulete din astea.dau acelasi gust bun mancarii
I've gt you under my skin
roxanaz spune:
sigur ca dau gust bun.... da nu-s ok. si eu am renuntat cu greu la ele. dar macar inca vreo doi ani....ca dupa aceea mai greu ii ferim de prostii.
Roxana
Witchie spune:
Mirela, spune-mi te rog cum faci tu propriul delicat?
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...
LiliaToma spune:
Tocmai, vroiam sa intreb si eu: cum se poate face ceva de genul acestor cubulete, ca sa pot folosi iarna?
Ca sa raspund la subiect: nu folosesc cubulete, doar ierburi uscate, gen: busuioc, cimbru, oregano, etc.
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)