Bulgaria ... impresii, drum, hoteluri (5)
Raspunsuri - Pagina 26
caramel spune:
Pana la urma cred ca tot prin Vama Veche plecam si noi.
Poti sa-mi spui cum sta treaba la Balcic, ca nu inteleg de pe harta.Trecem prin Balcic sau il ocolim?(adica trecem pe langa el?!) -pentru teo draghicicare e o scumpa si ne-a raspuns cu rabdare tuturor;problema e ca intrebari tot se mai gasesc!!!Mersic.
Pentru mih_tom:v-ati facut bagajele?Sanatate la burtica bolnavioara si vacanta placuta sa aveti!Abia astept sa te intorci cu bine si sa ne povestesti!
Roxana Claudia spune:
Buna! Tocmai ne-am intors din concediu de la Nisipuri asa ca am revenit cu impresii "la cald".
Am plecat prin Giurgiu si tare bine am facut pentru ca drumul a fost liber, carosabilul excelent si am ajuns repede, fara peripetii. Vremea a fost super pe tot parcursul sejurului, marea-parca era alta mare, nisipul fin si plajele curate si super-amenajate. Ne-am cazat la H. Elena, caruia nu am prea multe sa-i reprosez. Camerele sunt f spatioase insa sunt prea putine cu sea-view (si acelea musai la etajele superioare). Distanta pana la mare este de vreo 400 m(cam 10 minute de hotel). Cat despre mare...este super...am facut baie in fiecare zi. Mancarea la hotel: as zice ca se gaseste cate ceva pe gustul fiecaruia, insa nu pot spune ca au excelat. Sucurile de dozator, iar berea ce autohtona. Nu am suferit prea mult pt ca oricum eu beau doar apa . Mi-au atras atentia superbele hoteluri Admiral, complexul Grifid-Arabella si inca vreo cateva despre care sigur imi amintesc dar numai daca ma intreaba cineva. Terasele sunt elegante si preturile ok, in orice caz sunt mai mici decat la Mamaia.
Am vazut un bancomat Raiffeissen pentru cine vrea sa schimbe acolo era chiar jos la Admiral. Noi am optat pt casa de schimb care se gaseste la tot pasul in statiune si la un curs bun.
Marea mea nemultumire a fost druul de intoarcere pe care l-am facut prin Vama Veche. Ca si distanta n-ar fi mai mult, insa se lucreaza pe partea bulgara iar la noi este aglomeratie mare. Deci aici am luat mare teapa. Am facut dublu ca si timp.
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
aissa spune:
Roxana bine ai revenit! Ma bucur ca spui de drum ca ma incurajezi sa merg pe Giurgiu macar la dus. La intorcere ma mai gandesc pt ca ma bate un gand sa ne mai oprim si pe la noi (daca e totul ok) dar inca nu-s decisa 100%. ZIci ca Arabella te-a impresionat, nu pot decat sa ma bucur de asta. Iar mesele, in special pt copii ai gasit ceva de dat, sau ai apelat la borcanase? (vad ca sunteti micuti). Eu inca ma gandesc ce varianta sa aleg pt lapte, maine cred ca ma duc la dr sa il intreb daca e ok sa o trec temporar pe laptele praf folosit inainte...mi se pare cel mai comod si mai safe (avand in vedere ca am inteles ca nu pot baga 6-7 cutii de lapte de vaca in minibarul din camera ca de atat as avea nevoie pt o saptamana, iar in camera ma tem ca sutn mai mult de 25 grade cat scrie pe cutie ca ar fi maximul temepraturii admise).
Poze nu ai?
Poze
Roxana Claudia spune:
Aissa - o sa pun si poze spre seara...inca nu am apucat sa le upload-ez. Daca te ingrijoreaza laptele sa stii ca exista supermarket-uri la tot pasul si acolo poti gasi lapte UHT sau normal. Eu una i-am cumparat iaurturile de la ei (sunt standuri Danone) si n-a fost problema. Cat despre papa...nu, eu n-as recomanda la nimeni sa dea la copii sub 2 ani de la hotel. Mancarea este...reciclata (ca sa zic asa), adica din felurile care ramn la o masa sigur vei gasi la urmatoarea masa alt fel care contina pe primul. I-am dat borcanase, desi s-a constipat de la ele. Abia tarziu m-am prins si eu sa ii dau iaurt si seara si dimineata . Erau si mamici, mai mult nordice, care dadeau papa la bebei si mai mici de una an, din menu-ul hotelului. Mie insa mi s-au parut iresponsabile, si nu numai in aceasta privinta. Eu zic ca mai bine previi...
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
aissa spune:
Hmmm. La noi borcanasele nu-s o alternativa, nu le accepta si oricum suntem mai mari, ne apropiem de 3. Dar unul din motivele pt care am vrut AI era sa nu trebuiasca sa caut papa pt ea, speram sa ma pot atinge de ceva la masa. O sa vedem, de foame nu murim.
Poze
dinescu spune:
Am incercat sa caut dar nu am gasit ceva exact asa ca imi permit sa intreb aici.
Se dau 2 parinti (casatoriti) si un minor de 3 ani. Este suficient certificatul de nastere(al minorului) ca cei 2 (impreuna) sa poata trece cu copilul in bulgaria ? Sau trebuie neaparat ca minorul sa fie "inscris" in pasaportul unuia din parinti.
Multumesc
cin spune:
fara sa ai copilul inscris pe unul din pasapoartele parintilor sau fara pasaport individual pt copil nu poti trece granita.
Inscrierea ulterioara pe unul din pasapoartele parintilor te costa 6 ron si pasaportul se elibereaza in 7 zile (numai la directia de pasapoarte din str N. Iorga). se poate plati si o taxa de urgenta de 10 ron (parca) si ti-l elibereaza in 2 ore.
Pt pasaport individual costul e de vreo 100 ron.
casie spune:
am si eu o intrebare
am facut copilului pasaport individual, iar noi parintii putem trece (la bulgari) doar cu cartile de identitate (buletinul)? este vreo problema?
Roxi74 spune:
Buna Roxana, ma bucura a mai fost cineva pe varianta Giurgiu ca sa imi dea informatii. Noi ne-am hotarat sa mergem pe acolo, dar am vazut ca in general se alegea varianta Vama Veche, cu toate ca era mai lunga. Deci ce poti sa-mi spui de drum, cam cate ore faci pana in granita? Noi mergem in alta statiune, dar o buna bucata de drum este comuna asa te mai intreb si cum sunt drumurile in Bulgaria? Ceau