Bulgaria ... impresii, drum, hoteluri (5)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxi74 spune:

Mai am o intrebare pt tine Roxana: zici ca nu prea recomanzi mancare copiilor mici, oricum ai mei au 2 si respectiv 6 ani, dar nu faceau gratare? Nu-mi mai amintesc daca a scris cineva sau am citit pe diferite site-uri ca poti alege sa-ti faca pe loc gratar sau ma gor au fost facute cu ceva vreme inainte. Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Referitor la drumul pe la Giurgiu, revin si eu (obsedant) cu intrebarea daca se intra prin Varna (si alte orase eventual) sau drumul merge pe langa orase? Nu mi-e clar pe harta si ma intreb daca ma descurc prin oras.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioana spune:

prin ce agentii ati mers?cat ati platit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Roxi74 - nu au la fiecare masa carne pe gratar!! Iar cand au e coada mare, lumea se grabeste si rezulta carne nefacuta. Practic nu poti sta tu sa perpelesti prea mult bucatica ca incep aia din spate sa bombane; fireste ca majoritatea sunt romani .
Referitor la drum: da, se intra prin Varna si sunt indicatoare de Zlatni Pyasutsi (adica Nisipurile de Aur); pana la Nisipuri am facut 4.5 ore cu tot cu opriri (am bebe de 1 an).

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
Originally posted by aissa

Ni se apropie si noua concediul asa ca zilnic imi vin noi intrebari: acum despre traseu: eu m-am gandit sa ma duc pe la Giurgiu si sa ma intorc pe la Vama veche, in ideea ca m-as opri la Balcik. Intrebari: pe harta Giurgiu - Varna vad la un moment dat o portiune de autostrada (A2) dar si drumul E70 se continua paralel. Aproape de Varna acea autostrada se termina. Insa mi-a zis cineva azi ca nu au nici o autostrada bulgarii. E sau nu o portiune de autostrada pe acolo? Ati mers pe ea sau tot pe E70? Si a doua intrebare: se intra in Varna sau se merge pe langa (am un fff prost simt al orientarii si ma ia deja panica sa nu ma ratacesc).

Poze

Este o autostrada, cam 80 km inainte de Varna, dar vai mama ei de autostrada, asfaltul asa si asa, nu ca la noi dar merge, in schimb din km in km restrictii de viteza, 90, 60, dupa cave drum in care te intrebi daca s-a terminat restrictia, vezi iar 90...60. Si din ilegalitate in ilegalitate ajungi in sfarsit la Varna. Mare grija s anu intrati in oras!! Noi am vazut prea tarziu indicatorul "Albena la dreapta" si am intrat in oras unde am bantuit vreo juma de ora. Daca ati intrat in oras vedeti ca localnicii va cer bani pt indrumari iar placute indicatoare... cam ca la noi adica nu prea.
Noi am fost we asta la Nisipuri. Statiunea super dar pana am ajuns acolo ne-am ratacit nitel. mai intai in Giurgiu ca am intrat in oras in loc sa facem stanga inainte, apoi surprinzator am nimerit drumul prin Ruse (jalnic orasel). Apoi drumul ala cu multe lucrari pe el si restrictii de viteza pana la autostrada dar si pe ea. ne-am ratacit si intre Varna si Nisipuri, am ajuns la intrarea in Albena si a trebuit sa facem cale intoarsa. Cu toate ratacilile si timpul pierdut am facut 4 ore. Sunt mai putin de 300 km. La intoarcere am venit pe Silistra-Calarasi. Am trecut frumos cu bacul si am facut mai putin de 3 ore cu mers intins intre Dobrici si Silistra si iar rapid pe autostrada noastra.

Fetele mele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aissa

Intrebare pt cele ce ati mai fost, cu bebei bautori de lapte UHT. Am inteles ca au lapte la restaurant dar eu tot ma gandesc cum sa fac totusi sa imi iau cu mine lapte de acasa. In primul rand ca sa nu stau cu teama ca i-l schimb, apoi pt ca nu cred ca orele restaurantului se "pupa" cu ale noastre. Ale bea lapte la culcare si la trezire, dar nu am conditionat-o niciodata de ora asa ca ma pot trezi ca se scoala la 6 si cere lapte. Intrebarea e: ati dus lapte de aici pana acolo? E adevarat ca asta fiind UHT il poti tine la temperatura camerei si pot sa il transport in masina sau mai bine cumpar o lada frigorifica? Il pot pune acolo in frigider sau nu am loc (exista frigider in camera)? Sau se gaseste pe acolo lapte de incredere?

Poze

Noi am carat laptele dupa noi dar nu am desfacut nici o cutie. este lapte la restaurant la toate mesele, insa eu nu am gasit laptele cald, poate era su stiu, i-am dat Ilincai lapte rece cu cereale si alea la discretie si de mai multe feluri. Totusi, Ilinca mea e mare, are 4 ani, pt copil mai mic poti lua linistita cateva cutii de lapte de care bea de obicei.

Fetele mele

Mergi la inceput

Acum uploadez poze.
Am stat la hotel Primasol Sunrise, 3*+. Foarte multumiti si de cazare si de masa, doar putin camdeparte de plaja (350m) si in panta drumul ca toata statiunea. Daca aveti intrebari va stau la dispozitie.
Nu excludeti iesirea/intrarea in tara de la Silistra, bacul e chiar civilizat si coste exact cat taxa de pod de la Giurgiu, iar drumul este mai scurt, mai bun si mai liber decat celalat pe giurgiu. despre vama veche eu zic ca nu merita, este ocolit si foarte prost dumul pe la bulgari.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxi74 spune:

Buna Dana d, am o intrebare pt tine: cat e taxa de pod si cea de traversare cu bacul? A trebuit sa platesti rovinieta la bulgari? Daca de de unde ai luat-o si cat costa? Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Si ce program are bacul? Am inteles ca trec la jumate de ora dar ma intereseaza la ce ora incep dimineata ca eu vreau sa plec devreme de acasa si n-as vrea sa stau sa astept sa deschida la bac.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Noi am fost anul trecut cu bacul la intoarcerea din vacanta. E drept ca nu am asteptat mult, si a fost fain ca experienta.
Daca mergem si anul asta la intoarcere ma interesez cum e cu orarul de functionare.
Aissa, mi-am amintit ceva ce s-ar putea sa te intereseze direct: anul trecut pe bac era cam imbulzeala si au bagat masinile destul de ingramadit, soferii au facut o serie de manevre. Si era si o doamna care era relativ la inceput care si-a luat multa "sanatate" de la ceilalti ca se tot incadra prost, si nu ii iesea manevra si lumea era nervoasa... intelegi exact schema. Eu nu vreau sa iti subminez talentul de sofer, dar scriai tu in paginile anterioare ca esti singurul sofer al familiei si relativ la inceput de "cariera". Asa ca eu ti-as recomanda sa nu te duci pe bac decat daca lasi un alt sofer sa iti parcheze masina, altfel te vei umple de nervi si tu si restul bacului (saraca femeie, anul trecut tot bacul se uita urat la ea - eu nu conduc asa ca nu ma bag sa apreciez cum conduc altii sau altele, dar iti spun punctual o experienta; ia-o ca atare).
Acum la plecare o luam prin vama ca soferul familiei vrea cu orice pret sa mearga mai mult pe teritoriul romanesc si nu are rost sa isc o disputa.
AMR 4 zile si plec in vacantaaaaaaa.... iupiiiiiii!
Mai vrea cineva sa verific ceva anume in Albena?

Zi racoroasa sa aveti,

Mergi la inceput