Mamici de septembrie - octombrie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 3
myral spune:
E, la mine conteaza cine plateste prenatalul ar fi bine statul dar daca trebuie sa ma duc tot la angajator dupa baniMyral22+
mandarinutza spune:
Tzuc felicitari pentru fetita
Myral si eu l-am mai simtit pe bebe pe la intestine. Eu cel mai mult il simt pe bebe in partea de jos. In cartea pe care o am despre sarcina, scrie ca in locul unde simti cel mai des miscarile lui bebe acolo sunt picioarele. De aceea, banuiesc ca bebe meu sta cu capul sus spre buric si picioarele jos. Inainte il simteam mai mult in partea stanga, cand statea lateral.
Tomitza, da asa este cele 126 zile se platesc 85% din brut, ne-a dat Sim un exemplu de calcul la un capitol precedent.
Sim te mai stresez si eu cu o intrebare. Eu acum sunt in medical, inainte sa trec in prenatal vreau sa imi iau si zilele de concediu de odihna. Nu mi-am luat deloc pe anul asta. Din 21 disponibile, vroiam sa imi iau 15. E ok? O sa ma interesez si la noi la HR.
Emma, esti dare dragutza
Mandarinutza 22+ Antonia Maria
Poze
slippers76 spune:
Myral, solicita-le sa-ti plateasca banii pe un card. Scapi de drumuri si de neplacerea de a-i vedea.
Ana 22+ si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica
sim_stoian spune:
First, citez din ordonanta:
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.
(3) In situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
Art. 24. -
(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
(4) In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.
Art. 25. -
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Deci, nu sunt obligatorii toate cele 126 de zile, doar 42 pt lauzie. Nu stiu ce se intampla daca raman mai putine zile pt lauzie. Sincer, nu am intalnit un astfel de caz, dar ma interesez.
Plata indemnizatiei se face de catre angajator, dar acesta isi deconteaza suma din fondul national unis de asig soc de sanatate.
Singura taxa care se plateste de catre angajat este CAS 9.5% la nivelul unui salariu minim. Somaj nu se plateste pt acest tip de medical.
Hai ca mai citesc sa vad ce ati scris si revin.
Sim 22+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
Roxali spune:
Roxana amnio cand se poate face in a16a sau incepand cu a16a saptamana.Peste 3 zile intru in a16a sapt si mi-a spus ca sant la limita adica...astept sa ma sune ei ptr o programare urgenta...la limita nu inteleg ?? posibil se referea la un avort dupa procedura sau din cauza procedurii.Oricum vineri am programare si la genetist si ma lamureste el mai bine...va trebui sa semnez si ceva harti...adik pe raspunderea mea...pe tine te-au pus la Viena??
Fetelor voi parul vi l-ati colorat (vopsit) sau folositi doar sampoane( fara amoniac).
Baie in mare se poate face nelimtat ???cred ca mai periculos e soarele decat marea...oare?
Ali15+ Enrico 7ani
sim_stoian spune:
Mandarinutza, aveai dreptul la 21 de zile de CO daca lucrai tot anul. Cum ai mai avut si medical, se diminueaza corespunzator nr de zile cuvenite. Acum, depinde si de angajator, de politica firmei.
In principiu, poti sa iti iei concediu de odihna inainte sa intri in prenatal, dar e bine sa vorbesti cu ei sa vezi la cate zile ai dreptul.
Sim 22+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
kriss79 spune:
Roxali, eu m-am vopsit sambata care a trecut. Am citit pe aici ca nu e recomandat sa te vopsesti in primul trimestru, dar tu vad ca ai trecut de el..asa ca nu vad de ce sa fie probleme..pt. linistea ta poti intreba medicul..
Vine bebe
Cristina15+
sim_stoian spune:
Concediul pt sarcina si lauzie se ia de la medicul de familie. Acesta trebuie sa aiba toate datele necesare in fisa medicala. In functie de DPN, iti scrie certificatele.
Sim 22+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
Sabina spune:
ooof.
Sofia vomita de azi de la pranz.
Miane nu o duc la gradi, deci sorry, dar chiulesc la intalneala
Ali, inotatul in mare e f f bun, ai grija doar la valuri sinu te avanta daca sunt curenti prea departe, stai mai la mal.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia