Rezectie apicala

Rezectie apicala | Autor: denisabia

Link direct la acest mesaj

Saptamana trecuta am fost operata la primul molar inferior pentru a mi se extrage granulomul format la ambele radacini ale dintelui.Operatia a durat o ora si a fost destul de grea.De 2 zile am inceput sa am dureri , simt cum pulseaza dintele si se intensifica la frig sau curent.Va rog cele care ati mai facut o astfel de interventie sa-mi raspunda daca ati intampinat aceste probleme.N-as dori sa mai iau antibiotic , abia azi l-am sfarsit pe cel dat de medic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

nu e ok deloc, dar deloc si eu m-am operat dar nu am avt nici macar o durere. A doua zi cand m-am dus la control mi-a apasat un pic pe operatie, se facuse un hematom atunci m-a durut si a fost tare neplacut , sa te apese cu toata putere pe o rana proaspata...
Dar repet, nu trebuie sa te doara, mie mi-a spus chirurgul atunci ca la orice semn de durere sa-l sun urgent indiferent de ora. zvancnelile = infectie dupa parerea mea.
suna dr de urgenta.
sa nu tragi sange de acolo sau sa pui limba, clateste cu bicarbonat cu apa, parca asa mi-a zis nu mai retin exact.

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Mada merci de raspuns miercuri trebuia sa merg sa-mi scoata firele atunci lucreaza si la cabinet , dar cred va o sa merg maine de dimineata fiindca vad ca ma ia si cu dureri de cap si-mi simt ochii in orbite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si eu am avut o rezectie dar a durat red ca 15 minute. E normal sa te doara dupa aceea , eu am primit Ketonal(impotriva durerii).
Nu cred sa fie ceva , mai ales ca ti-a dat antibiotice , dar mergi maine sa vezi ce si cum .

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

XIO si mie mi-a dat Ketonal ,dar chiar vreau sa te intreb ca tot esti in domeniu.Uitandu-ma pe prospect el se recomanda in primul rand ca antireumatic si doar auxiliar postoperator.Nu inteleg de c e nu se recomanda altele mai degraba un Paracetamol sau stiu eu.Pe tine te-a durut dupa cateva zile de la rezectie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

Da, e normal sa doara cateva zile chiar o saptamana (depinde de gravitatea infectiei).
Pe mine stomatologul m-a sfatuit sa nu mananc/apas tare pe maseaua respectiva pana se vindeca.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Denisabia, daca pulseaza nu e bine. Inseamna ca s-a infectat sau ca abcesul nu a fost bine chiuretat si s-a format la loc. Eu am facut o multime de astfel de operatii, m-au durut cateva ore dupa ce s-a dezmortit dar niciodata nu a pulsat si nu m-a durut a doua zi decat la atingere (normal, pe o rana proaspata).

Mergi la inceput

Am fost azi la medic m-a dat cu apa oxigenata sa verifice daca nu e vreo infectie.Mi-a zis ca s-a inchegat sange(nu stiu cat de bine m-am exprimat) si ca imi sangereaza destul de tare.Deci locul se vindeca greu asa ca maine merg sa ma dea cu iod pentru a grabi.Off sper sa scap ca am avut niste dureri zilele astea , de n-am stiut ce-i cu mine.Ma simt ceva mai bine ca mi-a scos si atele.
Mai astept pareri despre ce-ati patit voi , se pare ca sunt singura care are asa mult de tras de la rezectia asta.Si cand te gandesti ca peste 5 ani o sa devin stomatolog...

Mergi la inceput

Din cate vad n-am prea primit raspunsuri.Acum durerile sunt aproape inexistente , umflatura a disparut.Asa ca imi permit sa dau un sfat tuturor celor care vor face interventia asta.Orice durere care nu inceteaza sunati-va dr si mergeti rapid la un consult.In cazul meu daca sangele inchegat nu se indeparta , se ajungea la infectie.Pentru a va grabi vindecarea cereti sa va puna ceva pe operatie , mie mi-a pus iod.Daca luati trat cu antinflamatorii cereti sa vi se dea si un antifungic.Pentru a evita o eventuala Candida.In general dr prescriu pentru a fi ei siguri direct Amoxacilina , insa acesta este cel mai puternic.Incercati sa luati ceva mai slab.Protejati-va ficatul si sa nu cumva sa faceti rezistenta la el , iar in decurs de 6 luni la o noua infectie nu-si va mai face efectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Denisabia ma bucur ca esti mai bine si ti-a trecut durerea. Era ciudat sa te doara, pe mine nu m-a durut, de aceea n-am mai stiut ce sa-ti mai zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82. spune:

Am si eu o intrebare daca dupa ce fac o rezectie apicala pe o masea care s-a rupt la suprafata se mai poate face o reconstituire un surub sau asa ceva sau fac degeaba aceasta interventie.
Vreau sa mai intreb si eu daca un medic foarte bun stomatolog poate face aceasta interventie sau numai un chirurg pentru ca la noi in oras este unul singur. Va multumesc.
ps situatia e urgenta astept raspuns

Mergi la inceput