Rezectie apicala
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
De durut doare oricum dupa , ca e o interventie chirurgicala acolo.
daca se constituie un hematom (am avut si eu , ca am mancat ciocolata cu ceva particule tari) este o durere care te face sa te urci pe pereti si care tine f. mult.
Pana sa ajung la doctor am luat diclofenac supozitoare, ca simteam ca innebunesc.
IUlia , se poate face un implant , dar trebuie sa astepti pana se vindca locul.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by iulia82.
Am si eu o intrebare daca dupa ce fac o rezectie apicala pe o masea care s-a rupt la suprafata se mai poate face o reconstituire un surub sau asa ceva sau fac degeaba aceasta interventie.
Vreau sa mai intreb si eu daca un medic foarte bun stomatolog poate face aceasta interventie sau numai un chirurg pentru ca la noi in oras este unul singur. Va multumesc.
ps situatia e urgenta astept raspuns
Cum adica s-a rupt la suprafata? Ai carie?
Un medic cu experienta ar trebui sa se descurce. Intreaba-l totusi daca a mai facut si alte rezectii.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
denisabia spune:
iulia82. rezectia apicala se face in mod normal de medici stomatologi specializati pe chirurghie.Da se poate salva un dinte printr-o coroana sustinuta de un surub daca mai ai radacina , banuiesc ca unul din peretii dintelui a cazut.Vizavi de rezectie apicala sigur ca trebuie s-o faci , afecteaza integritatea dintelui granulomul ,dintele incepe sa se miste , durerile locale care di le da si care iradiaza si daca nu te duci in timp se poate extinde granulomul si la ceilalti dinti.
Alege un medic competent , interventia nu e grea , dar daca e vorba de molari sau premolari se opereaza greu , si poti avea surpriza sa se refaca.
XIO spune:
Reimplantarea o faci la stoma , nu trebuie chirurg , se poate face coronita daca ramane din masea dupa slefuire si poate sustine coroana , se poate face implant cu surub in gingie , tot stomatologul poate sa faca si ata , nu neaparat chirurgul, nu doare ca se face cu anestezie plexala ....intereseaza-te la un cabinet bun :)
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
arcond spune:
Eu am spus-o in mai multe locuri ,cauza principala a afectiunilor dentare o constituie igiena orala deficitara . Facem totul la voia intamplarii , fara o indrumare precisa si fara criterii clare de apreciere a nivelului de igiena atins .
Cu o igiena foarte apropiata de ideal eu zic ca se poate scapa de aproape orice necaz.
Chiar si o dantura cu ceva probleme cauzate de o perioada de ingrijire deficitara poate fi mentinuta in foarte buna stare , daca se respecta riguros regulile de aur ale igienei .
Experimentez acest lucru zi de zi si pot spune ca este minunat .
Si nu afirm aceste lucruri ca unul care nu a avut probleme majore , ci din contra am avut toate cate se stiu despre dantura bolnava - gingivita , carii , retractie gingivala , pungi parodontale , mobilitate , extractie .
Si chiar trebuia sa merg foarte des la doctor .
Acum situatia este cam asa : in ianuarie am fost la cabinet pentru a inlocui dintele extras in mai 2005 , am mai trecut o singura data in august pentru ca imi aparuse o infectie in zona lucrarii , si ...cam atat .
Va doresc tuturor multa sanatate si sa nu aveti necazuri cu dantura .
CristinnaP spune:
buna!
pai eu am facut 2 rezectii apicale (in total 4 dinti), una in 2003 si una in 2004. pot sa spun ca nu a durut deloc, nu am luat nimic dupa operatie, nici macar un algocalmin. am scos firele dupa o sapt si gata. eu am avut chisturi apicale destul de mari...dar dr. meu a fost un om cu mana de aur. m-am operat la prof. Florin Sereanu (F. De Stomatologie-Buc.). Am fost si sunt f. multumita de el.
Multa sanatate tututor!
Cristinna
denisabia spune:
XIO pentru indepartarea granulomului e nevoie de un medic stomatolog cu competenta in chirurgie.Nu stiu daca a incercat tratamentul endodontic daca e facut corect, sint sanse foarte mari ca acea fistula sa se inchida singura.Granulomul este tesut de iritatie, si nu punga de puroi cum sintem tentati sa credem ,iritatie care apare datorita bacteriilor prezente in canale.Atata timp cat acele bacterii din canal nu sint facute sa dispara prin spalaturi corecte si suficiente, degeaba se intervine chirurgical.Din cind in cind aceste bacterii trec din canal in afara lui (in jurul virfului radacinii) si dau o acutizare , deci problema nu e granulomul.
Granuloamele in principiu au doua variante de surse: ori este un dinte care nu a fost tratat niciodata, ori un dinte care a fost tratat endodontic incorect(asta a fost in cazul meu).
XIO spune:
Stiu ce e granulomul, am vazut si la microscop , si in timpul operatiilor, ziceam ca nu este nevoie neaparata de un chirurg pt. ca am niste prieteni care au terminat stoma, lucreaza si fac asemenea operatii(primul an dupa facultate).
Si reimplantari si de toate .
Acum am auzit ca iar vor sa introduca alte conditii pt. alegerea unei ramuri in domeniul asta .....
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
denisabia spune:
Dadeam niste informatii despre granulom , fiindca nu toata lumea care se confrunta cu problema asta stie.Un medic iti spune problema , dar nu mereu iti da toate explicatiile necesare.Stiu ca si stomatologul poate face interventia , sfatul meu pentru o mai mare siguranta e bine sa apelezi la cel care s-a si specializat in domeniu.Competenta e factorul decisiv.E traumatizant pentru un pacient sa vina la o noua rezectie , pentru ca prima n-a reusit din varia motive.Mai ales cand e localizat la mai multi dinti sau cuprind dintii de pe intreaga arcada.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by denisabia
Atata timp cat acele bacterii din canal nu sint facute sa dispara prin spalaturi corecte si suficiente, degeaba se intervine chirurgical.
http://community.webshots.com/user/denisabia
Se face obturatie de canal retroversa. De asta face endodontul operatiile (aici cel putin), rezolva granulomul si face obturatia de canal.
The best thing you can do for your children is to love your wife.