Viata in germania (44)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetele,sa va povestesc cum e treaba cu carnetele de conducere pe care le avem dinainte de 1 ian 2007.
Am fost azi la Führerscheinstelle,aici in München.Eu le-am scris vreo 3 mailuri,nu mi-au raspuns si azi m-am dus personal,mie imi expira carnetul romanesc in citeva luni si am vrut sa stiu exact ce sa fac.
Raspunsul a fost ca pt ca am carnet dinainte de a intra Ro in UE,primesc umschreibung.Miine ma duc la primaria de care apartin,completez formular pt umschreibung,UE Land,poza de pass si...astept,cica primesc in posta permisul nemtesc.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Alina, dar oare daca permisul a expirat si mai e si pe numele de fata, ce facem?Al meu e expirat de ceva timp si nicinu m-am invrednicit sa-l schimb dupa ce m-am marita,dar acum ma lovesc de pb asta,vreau sa conduc si nu poci din lipsa de permis valabil si pe nume actual.
Mi-am adus aminte ce voiam sa iti spun, da iti trimit PM

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

quote:
cetatenii romani au nevoie de viza pt Turcia?

Cristina,spune-i prietenei tale cum a fost la mine: Am fost la turci acum doua veri si am plecat fara viza din germania,dar la turci,exact cand cobori din avion,inainte de pass control, sunt cateva ghiseuri unde se pune viza.Costa 10 euro atunci si lui fi-meu nu i-a trebuit pentru ca e cetatean german.

Alina-ce bine ca te-ai interesat tu pentru noi...ma duc sa fac si eu umschreibungul saptamana asta.

Fetelor,pana la urma si-a recunoscut cineva vreo diploma in NRW ???Unde ati fost? La Bezirksregierung Köln?? Sau in Düsseldorf?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Buna dimineata!
helbi, da plec singura cu copii dar eu il tot intrebam pe sotul meu daca am nevoie de acordul lui ca tot citesc pe aici, el mi-a zis ca nu crede..of...dar cine sau unde ma intreaba cineva de permisiunea sotului? sotul meu e cetatean german, copii la fel, numai eu sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania...a zis sotul meu ca se duce la bürgerbüro si intreba acolo...
daca zici ca s-au legat de forfecuta, atunci nu car drujba dupa mine, o trimit cu busul candva... si unde aveai forfecuta in handgepäck sau in bagaj? mersi ca mi-ai raspuns...
Alina, multumiri de informatie, si eu am carnet din 98, mi-ar expira anul viitor, atunci ma duc si eu sa mi-l transcriu...dar eu nu sunt cetatean german, atunci oare am sa primesc permis nemtesc?

Claudia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Claudia, eu in geanta de umar am avut trusa de unghii.
Daca copii si sotul sunt cetateni germani, nu cred ca ai nev. de acea declaratie (asa am mai citit undeva tot pe forum), dar, mai bine , intereseaza-te.

Mergi la inceput

am sa sun totusi...cand i-am spus lui azi dimneata s-a distrat si a zis, asa nu poti sa zici ca iei copii si pleci de la mine cand tu ai chef!!!

Claudia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

mersi pt rasp. cu Turcia, o sa citeasca ea aici si se lamureste!

gata, am facut si al doilea drum la consulat, de data asta in 20 min am rezolvat tot, actele erau in regula, aveam si bani, chiar sunt multumita ca am scapat. Peste 3 luni ne mandrim cu pasapoarte noi:)
Si pt ca tot am 2 zile libere, iau antib. ca m-am imbolnavit, asa ca orice om muncitor care se respecta

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by hcclara

Buna dimineata!

Alina, multumiri de informatie, si eu am carnet din 98, mi-ar expira anul viitor, atunci ma duc si eu sa mi-l transcriu...dar eu nu sunt cetatean german, atunci oare am sa primesc permis nemtesc?

Claudia
Poze

Claudia,nu conteaz cetatenia.Eu am cetatenie germana dar nu m-a intrebat nimeni de cetatenie.
Dimineata am fost si am rezolvat,am platit 5 euro,am completat formularul,am dat o poza(din aia biometrica,pt pass)si astept sa ma anunte sa mi-l ridic de la Führerscheinstelle.
Tipa s-a uitat in lege si mi-a zis ca pt ca Ro si Bulgaria a intrat in UE se face transcrierea asta.Trebuie si copie dupa viza(ma rog,dreptul de sedere aici,wohnsitz-copia o fac ele acolo daca-i cazul)si carnetul romanesc original neexpirat(fac ele copie dupa el,nu trebuie nici tradus pt ca e din tara UE ).
Nu-i bai ca e pe numele de dinainte ca si al meu a fost la fel.

Tumpi,am primit pm-ul,iti scriu mai tirziu.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am scris si eu un mail la Bonn, in leg. cu pasapoartele, si m-au sunat ei inapoi! F draguta dna, m-a lamurit!
Iar pt cine vrea sa calatoreasca in tara cu copilul, ambii parinti fiind cetateni romani, e nevoie ca parintele care nu insoteste familia, sa dea o "declaratie de consimtamint". Mi s-a spus ca cel mai bine la consulat. merge si la notar, dar apoi trebuie tradusa si legalizata.
Daca cineva vrea sa faca pasaport individual copilului in tara, are nevoie de declaratia de consimtamint al celuilalt parinte, data la consulat (in cazul in care parintele respectiv nu merge in tara, ca sa poata da aceasta declaratie in fata ofiterului de la pasapoarte).
Fiecare declaratie de consimtamint costa 45 Euro.

Mergi la inceput

Super, Alina ce ma bucur ca se poate! am sa ma duc si eu cand ma intorc din concediu...mersi,

Claudia
Poze

Mergi la inceput