Viata in germania (44)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Probabil fiecare biserica se gospodareste cum poate.La biserica pe care eu o frecventez nu se plateste niciodata nici o taxa! Biserica se sustine exclusiv din donatii, din banii care se pun in cos la fiecare slujba si din comertul cu lumanari.Anual ni se face o dare de seama despre fondurile stranse si sumele cheltuite si registrul este pus la dispozitia credinciosilor, asa ca oricine poate vedea exact cum stau lucrurile.Preotul nostru nu cere taxa la botez, asa ca fiecare lasa cat vrea si daca vrea.
Episcopia este intr-adevar la München. La Nürnberg este mitropolie.

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Daconst, daca suni, ne spui si noua ce afli?

Fetelor m-a prins ieri o furtuna in oras, din aia cu piatra si fulgere si puhoi de apa de m-a facut ciuciulete pina am traversat strada. Si dupa ce eram fleasca, ne-a dat jos din tramvai ca nu stiu ce avea si a trebuit sa il asteptam zgribuliti si inghesuiti in statie pe urmatorul. Sfat: luati umbrele cu voi si hirtiile intr-o mapa de plastic si nu intr-un caiet ca mine ...(oricum sentimentul unic pe care il ai cind te bate ploaia din trei parti si vezi in jurul tau zburind crengute si frunze nu se poate descrie )

----------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Dana,uite www.parohia-muenchen.de/" target="_blank">aici lista cu parohiile din Germania.

Alina
Dana,revin.Deci in München sunt 2 parohii.La una e fara taxe,asa cum zise Camelia,aici am botezat noi fetita.La cealalta,taxa de botez e 100 euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Daconst, ar trebui sa suni la Mitropolie, caci ea are si rol administrativ. Episcopul e mai mult un grad duhovnicesc, care tot de Mitropolie tine.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

intr-adevar, fiecare biserica se gospodareste singura.
insa este o diferenta enorma intre parohiile care activeaza intr-o biserica de imprumut si cele care au propria biserica (cladire) (care tb cumparata ca nu o doneaza nimeni)
iar doar din cele citeva sute de euro care se aduna saptaminal din luminari/donatii, cam greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by copiloi

Daconst, ar trebui sa suni la Mitropolie, caci ea are si rol administrativ. Episcopul e mai mult un grad duhovnicesc, care tot de Mitropolie tine.

Alina

Si eu cred ca e mai bine sa te interesezi la mitopolie, acum 4 ani cand am facut cununia religioasa, preotul care ne-a cununat mi-a spus sa iau legatura cu IPS Serafim, mitropolit de Nürenberg, aveam nevoie de ceva hartoage, am rezolvat pe email, e foarte amabil si raspunde imediat. Btw, ti-a dat chitanta la aia 200 de euro taxa?

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Buna fetele,am citit acum din urma si am gasit intrebarea asta

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Gabriela19

Fetelor am o rugaminte, si anume:nepoata mea din Frankfurt trebuie sa dea o fuga de la Frankfurt la Bucuresti cu avionul si vreau sa va intreb daca stiti voi cu ce firme ar fii mai ieftine?
Va multumesc:-)
Gabriela

Nu stiu daca mai ai nevoie de un raspuns ,dar eu i-am luat saptamana trecuta bilet mamei cu 60 de euro inclusiv taxe cu german wings.
Aseara am primit mail de la ei,cum ca de azi noapte pana duminica noaptea la 12 sunt oferte de zboruri toata vara(inclusiv bucuresti) pentru 19 euro + 19 taxe.Eu m-am uitat numai la einfach.
Am aruncat un oki si asa este,erau foarte multe oferte la 19 euro,intercalate printre alte zboruri mai scumpe,de pana la 120.
Zboara la Bucuresti de pe Köln-Bonn duminica,miercurea si vinerea ,dimineata la 10.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Fetelor in ultimul nr din National geographic e un articol despre Sibiu. Pozele sunt f faine si partea de text pe care am apucat-o sa o citesc mi-i s-a parut scrisa realist si corect. http://www.nationalgeographic.de/php/magazin/magazin_index.htm

--------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Buna fetele,ce faceti weekendul asta lung? La mine se anunta numai ploaie cu tunete si fulgere si parca nu se mai opreste.Groaznica vreme,bubuie si blitzuieste de zici ca se crapa cerul.

Voiam sa intreb fetele care au inceput sa conduca de la 1 ianuarie cum merge? V-a intrebat cineva ceva? Eu am condus putin,de exercitiu si a fost ok,adica m-am descurcat binisor dar nici nu m-a oprit vreun control,asa ca...ii dau inainte.

Si mai am o intrebare.La recunoasterea diplomelor stie cineva daca s-a schimbat ceva? Eu sunt de aproape 5 ani aici si tot am neglijat sa recunosc ceva,am avut cateva accese de vointa,dar mi-au trecut repede din pacate.Insa acum cat mai e mama la mine si am timp sa umblu chiar vreau sa fac ceva util.
Deci,inca o data,cine stie sa scrie,stiu ca s-a mai discutat de n ori dar Dumnezeu mai stie pe la ce capitole,nici in index nu am gasit ceva concret pe NRW. Dinainte de integrare stiam ca nu se recunoaste tot,acum....nu mai stiu.Daca s-a interesat cineva anul asta despre noile legi,sunt foarte interesata.
Macar liceul ca abitur sa-l am si cat se poate din facultate,o baza pentru altceva macar.

Dintre fetele care si-au recunoscut studiile aici,ati folosit diplomele? Se poate face un master sau diferente la studii sau sansa e sa gasesc ausbildungplatz de 3 ani in alt domeniu?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Anca, in privinta diplomei de Bac, e recunoscuta ca Abitur, daca ai dat Bacul dupa 1996. Cei care au dat Bacul inainte ar trebui sa mai faca un curs de 1 an (parca la Volkshochscule)
Cat priveste diplomele de facultate, sunt recunoscute anumite domenii (inginerie, economie, medicina..). Eu am facut in tara Drept si nu imi recunosteau decat vreo 3 examene, asa ca ar fi trebuit sa fac facultatea din nou (mi-am bagat picioarele si m-am apucat de Maschinenbau).
Eu am facut asta anul trecut, dar lucurile nu s-au schimbat, in sensul ca Romania era deja asimilata statelor EU in privinta recunoasterii diplomelor.

Mergi la inceput