Viata in germania (44)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Fetele care ati facut botez in Germania la biserica ortodoxa,vreau sa va intreb cit ati platit taxa?
Noi am facut botezul la Ulm si ne-a cerut 200€ taxa si 50€ ca vine preotul de la Augsburg,deci partea lui.
Acum mi-a spus o cunostinta din Regensburg ca la ei taxa e de 50€.Mi s-a parut cam mare diferenta si am zis sa va intreb si pe voi.
Noi am si cununat pe cineva la acelasi preot si tot 200€ a cerut taxa.
Voi ce stiti,asa sunt preturile sau asta al nostru a profitat de noi?

Dana si Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Daconst, cred ca isi fixeaza fiecare taxa. In Salzgitter era asa: daca plateai taxa de religie direct in contul bisericii ortodoxe lunar, atunci nu iti lua taxa nici la botez nici la cununie. Daca nu plateai , cica trebuie sa le platesi atunci "Crestinii ortodocsi-români din Niedersachsen care din anumite motive nu au contribuit financiar la sus#tinerea Parohiei cu suma de 10€/luna/pers în perioada ultimilor 2 ani pot beneficia de oficierea serviciilor religioase a parintelui Paroh (botez, cununie, înmormantare, etc), dar sunt rugati sufleteste ca, în prealabil, sa; onoreze contribu#tia financiara; pentru perioada respectiva;. Apelam si pe aceasta cale la bunavointa si dragostea crestineasca a Dvs, deoarece Parohia este sustinuta financiar numai de catre enoriasi.(Consiliul parohial)". Problema e ca biseica de acolo isi plateste intretinerea din donatii...S-ar putea ca la voi sa fie la fel, si fiindca in Regensburg or fii mai multi romani, taxa e mai mica (acilea imi dau eu cu presupusul ).

----------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by Daconst

Fetele care ati facut botez in Germania la biserica ortodoxa,vreau sa va intreb cit ati platit taxa?
Noi am facut botezul la Ulm si ne-a cerut 200€ taxa si 50€ ca vine preotul de la Augsburg,deci partea lui.
Acum mi-a spus o cunostinta din Regensburg ca la ei taxa e de 50€.Mi s-a parut cam mare diferenta si am zis sa va intreb si pe voi.
Noi am si cununat pe cineva la acelasi preot si tot 200€ a cerut taxa.
Voi ce stiti,asa sunt preturile sau asta al nostru a profitat de noi?

Dana si

Lucas Paul(18.01.07)

Avand in vedere experienta noastra, eu pot sa-ti spun ca a profitat la greu. Noi am facut si cununia religioasa, si botezul la biserica ortodoxa din Dortmund. De fiecare data preotul (care venea de la vreo 100 km de Dormund) ne-a spus ca nu costa absolut nimic. Noi am insistat si pana la urma ne-a spus ca daca vrem noi sa donam ceva pentru biserica, este treaba noastra, insa pentru slujbele cu pricina nu exista taxe prestabilite. Deci....cate bordeie, atatea obicee

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by zuzunaki

Claudia(hcclara),
am mai zis,Stuttgart-Timisoara ai Carpatair zbor direct dar la pret sunt cam "piperati",in jur de 400 cred.Fiind vecine,aceeasi problema si la noi ,din Stuttgart sau Frankfurt nu prea avem zboruri low cost.Asa ca noi am ales varianta Köln,dar am mers toata trupa si am lasat masina in aeroport.
In situatia ta cred ca cea mai buna alegere ar fi Taromul din Frankfurt,dar nu stiu daca are direct Timisoara.

Fetele,eu muncesc azi si de maine sunt libera ca -mi iau vineri BrücketagVoi ce planuri aveti?
Papa,hcclara,facem o intalneala in Karlsruhe daca e vreme misto?Noi planuiam sa mergem la Zoo in Stuttgart(sau la Strasbourg) dar vremea asta...

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Taromul nu are direct la Timisoara, numai daca s-a modificat ceva. Eu am zburat in februarie cu Taromul in felul urmator: Frankfurt-Timisoara cu escala la Bucuresti, mai mare groaza, de aia am luat acum pt. iunie la Carpatair Stuttgart-Timisoara si am platit 334,- EUR.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

In nici un caz nu poate fi taxa de botez 200 de euri. Si e o mare minciuna si faptul ca bisericile romanesti din strainatate sunt sustinute financiar NUMAI de catre enoriasi. Au si enoriasii contributia lor dar mare parte din fonduri provin din resurse internationale. Stiu asta deoarece cumnatul meu este preot in Madrid.
Probabil ca pare incredibil, dar in Romania taxa oficiala de botez este de 255.000 lei vechi, fara ca asta sa ii impiedice pe preoti sa ceara milioane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

E impropriu spus ca taxa de botez e 200 eur. Suma respectiva reprezinta contributia pt biserica pt unu / doi ani, depinde de fiecare biserica in parte.
In Germania se platesc taxe pt biserica (un procent semnificativ din salariu) care se opresc direct din brutto. Si daca nu platesti, nu beneficiezi de serviciile religioase. Punct.

Iar despre finantarea "in mare parte din resurse internationale", da-mi te rog mai multe detalii.
Ce inseamna "internationale"?
- din RO? - adica trimite statul roman lunar bani la toate bisericile din diaspora
- din tara respectiva? - cine? - biserica catolica / evanghelica care iti inchiriaza spatiul? / sponsorizari de dragul bisericii romanesti? Si chiar daca sint sponsorizari nu sint regulate si preotul tb sa se milogeasca pt ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Miriluta, sunt diferente de la stat la stat in finantarea cultelor. Biserica luterana si catolica sunt in Germania recunoscute ca fiind "de stat" si primesc bani opriti direct din salariul credinciosilor (daca te declari ca nu apartii la religiilea astea nu iti opreste, dar cind ai sot de una dintre religii iese o tatala incurcatura la finanzamt, cel putin asa a iesit la mine ). Daca tu vrei poti sa contribui cu aceeasi suma lunar pt biserica ortodoxa, nu e obligatoriu.

Dar eu nu am auzit pina acuma ca biserica din Salzgitter sa primeasca bani de undeva si nu te gindi numai la salariul preotului ci la intretinerea bisericii in sine, caldura, curent, apa, taxe de impozit. Stiu ca biserica din Salzgitter a primit ajutor ocazional de la biserica catolica sau de la primarie (in faza constructiei) dar nu am cunostiinta sa primeasca bani in mod regulat. Poate stie cineva mai detaliat cum sta treaba .

---------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Multumesc fetele pentru raspunsuri,da vad ca sunt impartite.
Eu o sa dau telefon la episcopie la München,macar sa nu mor proasta,daca tot a fost asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by Daconst

Multumesc fetele pentru raspunsuri,da vad ca sunt impartite.
Eu o sa dau telefon la episcopie la München,macar sa nu mor proasta,daca tot a fost asa.

Cred ca episcopia e la Nuernberg.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Deci, incerc sa va raspund la intrebari desi nu inteleg de ce unele dintre voi va crizati asa.
Fondurile internationale de care vorbesc provin de la organizatii internationale (cum ar fi comisia ONU pentru cultura si religie -e doar un exemplu). Nu am spus ca fondurile astea sunt neaparat suficiente, dar ele exista asa ca afirmatia ca bisericile romanesti din afara sunt sustinute numai prin donatiile enoriasilor, nu este adevarata. Un preot din Spania (asta stiu, pentru ca, asa cum am mai scris, cumnatul meu este preot acolo) primeste un salariu lunar de 1200 euro, plus casa platita. De asta se ocupa cei de la Paris (unde e sediul BOR pentru bisericile romanesti din afara granitelor), care de asemenea distribuie si fondurile.
Stiu ca biserica evanghelica (de ex.) are mai multe fonduri, stiu ca in Germania se plateste lunar o contributie deloc mica din salariu pentru biserica (la fel ca si in Italia sau Spania) dar asta nu il indreptateste pe preotul roman sa ceara 200 de euro pentru un botez. Fiecare se descurca cu ce poate. Un parlamentar german are salariu 7000 de euro iar unul roman are undeva la 3000 (desi nu sunt sigura). Astea sunt diferente care tin de ograda fiecaruia.

Mergi la inceput