Vizite cu gradinita
Unde mai sunt dusi copiii cu gradinita? Al meu a fost anul asta la un cabinet veterinar, unde o d-na dr. i-a introdus in tema, au mai fost la o statie de pompieri si maine vor merge in padure, sa cunoasca padurarii. Copiii mai mari (de 6 ani) au fost dusi la teatru si la un camin de batrani
. Ai vostri pe unde se mai plimba?
Raspunsuri
vilma spune:
Nicaieri. Dar ma gandesc sa propun sa faca aceste lucruri. Ma gandeam ce fain ar fi sa vada cum se fac anumite lucruri simple si esentiale, cum ar fi painea.
Cristina_C spune:
Da, prin anii 80 si eu am fost la o fabrica de paine cu scoala. Sunt foarte instructive aceste vizite/intalniri, chiar sa propui, vilma!
Periodic vine in gradinita un politist care le vorbeste copiilor despre regulile de circulatie, masuri de siguranta, etc. Si cei mici de-abia asteapta sa faca vizite au sa fie vizitati. Fiecare grupa are un astfel de program de vizite si apoi au ce discuta cand vin inapoi la gradinita.
lenav7 spune:
Noi am fost la Muzeul Taranului Roman la incondeiat oua,am fost la tipografie, la biblioteca pt. copii, mergem la circ,si neaparat, in aceasta primavara, la Muzeul Satului.Destul de des mergem la Balonul Copiilor, dar, sa stiti ca sunt mari probleme cu transportul care este f. scump; si, eu fiind educatoare, mai am o problema- o parte dintre parinti nu vor sa-i lase pe copii sa participe la asemenea iesiri si nu ii aduc la gradinita in zilele respective, invocand motivul banilor sau al sanatatii copiilor(ii trage curentul, transpira, etc). La biblioteca au fost doar 10 copii, pentru care am platit un autocar.
emasto06 spune:
La ce gradinita sunteti Lenav7 si Ankalaura?
Imi place gradinita despre care vorbiti pentru ca organizeaza asemenea iesiri..eu stau in zona Bucur Obor-Mosilor.
La noi la gradi nu s-au facut decat iesiri la teatru...:( si cred ca este foarte bine sa-i scoata in lume pe cei mici.
Intre 4 pereti zilnic e plicticos rau pentru niste pitici de 3 ani .
Numai bine
ankalaura spune:
Pai o sa iti spun pe privat la ce gradi suntem noi - noi stam in Tei - da' iti spun si ce nu imi place pana acuma, desi este o tampenie!
Unde mergea fie-mea inainte, nu ii scotea asa des si nici nu se urma programa de fapt. Insa stia copilul o gramada de poezioare si cantecele haioase.
Daca ai cauta in postari mai vechi ale mele, ai sa vezi ca spuneam ca nu ma intereseze sa recite copilul ca un papagal, ci sa invete ceva, sa se comporte intr-un anumit fel, etc etc
Dar acolo unde era ea, nu recita nimeni ca un papagal, ci atat de frumos intonau, si aveau anumite gesturi in timp ce recitau, o minunatie! Erau atat de dragalasi!
Acum, se tine toata lumea de programa, are o multime de optionale, viziteaza locuri interesante, fac excursii - ceea ce e absolut super, sa nu ma intelegi gresit - dar nu mai stie nici o poezioara draguta si nici un cantecel dragalas
Este singurul lucru de care imi pare rau
Edit - Emasto > nu ai active nici mesajele private, nici e-mailul, deci nu pot sa iti trimit nimic deocamdata.
emasto06 spune:
Multumesc Ankalaura,
Cred ca mi-am activat mesajele private.
Oricum adresa mea de email este emasto06@yahoo.com
Cel mic are 3 ani si 7 luni, este acum la gradinita la grupa mica(de stat, sta pana la ora 13-14). E binishor, dar mi-as dori si mai bine.
Apreciez ca la gradinita de care spui ii "scoate in lume". Imi place la nebunie
Cat despre poezioarele spuse "a la papagal"
, nu cred ca mi-ar lipsi.
Mai bine sa povesteasca despre o vizita facuta intr-un parc, muzeu, firma, spectacol...etc, etc.
Sunt mult mai amuzanti cand povestesc ceva nou vazut , in comparatie cu recitarea unei poezii.
cu bine
ingridnen spune:
Cristi e la grupa mica la o gradi de stat. Pana acum au fost de 2 ori la teatru si odata la circ (din pacate atunci cu circul era bolnav si nu a participat). Acum pe 25 mai se organizeaza o excursie la Slanic prahova, merg toate grupele. M-am tot gandit incolo si incoace si am hotarat pana la urma sa nu il las din mai multe motive (i se face rau in masina, personal prea putin pt. atatia copii, eu sant plecatq din tara in perioada aceea, noi am facut anul trecut concediul la Slanic si mergem si anul asta tot acolo.. si... e prea mic..).
Ingrid si Cristi 4 ani si 2 luni
katty spune:
Gradinita unde e Andrei e foarte activa din punctul asta de vedere. Anul trecut (grupa mica) i-a dus destul de des la teatru si o data la circ.
Anul asta (grupa mijlocie) i-a dus iar la teatru de mai multe ori, la circ de doua ori, si o data la Observator (!!! fiindca a fost ceva neasteptat!), de unde Andrei a venit cu foarte multe cunostinte si foarte incantat.
De atunci ne tot povesteste, ne explica, ne deseneaza ce-a invatat despre planete, Soare, Luna etc.!
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
anemona spune:
Fetita mea a fost cu gradinita la zoo, la Muzeul Antipa, la teatru de doua ori, in Herastrau si la Azuga la sanius in iarna.
Mi-as dori sa mai iasa si la circ si cat mai des la teatru. I-a placut mult de tot.