Mamici de septembrie - octombrie 2007 (24)
Raspunsuri - Pagina 13
Roxana_G spune:
Hei hei hei. Acum am venit de la film, am avut o zi si o seara super pline. Musafiri, gratare, masa, strans, film. Sunt franta. Si din pacate tot racita, deci pe mine nu contati sa vin la intalnire asa.
Nu am reusit sa dau de prietena care a nascut, insa sunand tot felul de prieteni comuni am aflat ca a fost un moment dificil dar BB e ok acum la incubator si ca totul va fi bine pana la urma.
Annisia, esti haioasa cu cele 7 luni. Vad ca ai trecut de la gramatica la matematica. Sincer nici eu nu inteleg cum sunt afurisitele astea de luni, insa medicul meu imi spusese la sarcina precedenta ca ar fi totusi bine sa nasc dupa 36 de saptamani cand plamanii lui BB sunt maturi si gata sa functioneze fara sa fie nevoie de incubator. Te rog nu te mai gandi la cele 7 luni, important e sa fie BB sanatos.
Rox 23+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
Roxana_G spune:
Afibebe, pe mine ma doare in dreapta jos in general, dar doctorul nu a considerat sa fie vreo problema. Poate fi si presiunea pe colon, mai ales la mine cu problemele mele de tranzit.
Berapiri, "ultimate hidration" am luat si eu, sper sa fie buna.
Hai noapte buna. Pe maine.
PS Uitasem sa va zic ce aiurita sunt. Azi am fost asa ocupata cu treaba ca nu l-am simtit pe bb. Si cum nici pe drum catre film, adica in masina, nu am simtit, am intrat in panica si am zis ca la intoarcere oprim la urgenta. Insa la film si-a revenit baiatul si m-am mai linistit. Deci nu am mai ajuns la eco. Dar acum iar mi se pare ca e cam linistit.
Rox 23+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
tomasa spune:
A ramas stabilit ceva cu intalnirea de sapt. asta? Ca iar n-am apucat sa citesc din urma...
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
18+
alehiam spune:
Eu sunt obosita si mi-e somn m-au trezit nenorocitele alea de tunete la 5 jumate , dupam ce ma foisem toata noapte de cald si de burtica prea plina . Si l-au mai trezit si pe neghinita din somn la ce tunete au fost.
Nici nu simt ca a fost weekend. Sambata am lucrat ca a trebuit sa recuperez ziua de 30 aprilie, iar ieri al meu era cu capul prin calculator ca avea nu stiu ce de lucrat pentru la servici . Asa ca a trebuit sa-mi gasesc de lucru prin casa...
Pe 20 mai nasii nostri isi boteaza fetita... ati avea vreo idee ce am putea sa le luam cadou de botez (normal ca pe langa bani)?
Madalina, cu Robert
tomasa spune:
Annisia, asa este, cum spui, uite aici:
sapt. 28-31=luna a-7-a
sapt. 32-36=luna a-8-a
sapt. 37-40=luna a-9-a
Faza este ca la 28 sapt de-abia intri in luna a-7-a, nu ai 7 luni implinite. O sarcina se considera ajunsa la termen in sapt. 37, deci oricand pana atunci bb este considerat prematur, cu toate riscurile unui prematur.
In principiu, in zilele noastre, la 28 sapt. de sarcina nu ar trebui sa fie probleme de supravietuire, dar nici bine nu este sa-l livrezi atunci, prematurii pot avea multe probleme si te chinui destul cu ei, desi majoritatea sunt foarte luptatori si recupereaza bine, mai repede chiar decat cei nascuti la termen. Iar cat de viabil este bb depinde de multe lucruri, de cat este el de mare si bine dezvoltat, de mostenirea genetica, de dotarile spitalului, daca apuca sa ti se faca acele injectii pt. maturarea plamanilor, etc. De asemenea stiu ca fetitele premature se recupereaza mai bine decat baieteii si au mai multe sanse.
Oricum, din pacate, nu poti fi sigura ca va fi ok... Eu stiu cazuri de copii nascuti la 6 luni acum 30 de ani si care au supravietuit si sunt bine merci, fara probleme de sanatate, mari si frumosi, perfect normali desi au fost tinuti in vata pe vremea aia, hraniti cu pipeta, bla, bla, povesti de groaza si cazuri de copii nascuti la 8 luni, in zilele noastre si care nu au supravietuit.
Cat despre CF2, eu stiu in general de bine, e un spital care arata ok si pare modern.
Tu in nici un caz nu te mai gandi la nastere prematura, nici nu trebuie sa concepi ideea asta. Sa nu mai aud asta, da??? Eu ti-am povestit ce stiu fiindca ai deschis subiectul, dar sa-ti fie clar ca nu ai voie sa nasti pana la 37 de sapt.
18+
tomasa spune:
Alehiam, eu am idei, depinde si de ce valoare ai vrea sa fie cadoul. Uite, ceva ce noua ne-a placut mult si ne-a prins tare bine la Tudor (si acum se mai joaca ccc cu ea) este o paturica din aia multi-activitati de la Chicco:
www.chicco.ro/index.php?obj=front&action=produs_detalii&categorie_id=2&subcategorie_id=3&produs_id=123" target="_blank">salteluta muzicala
18+
tomasa spune:
Sabina, am auzit eu bine? A nascut Gandacelu? Cand? Da si tu detalii, pls.
18+
alehiam spune:
tomasa . Ceva de genul asta ne gandisem si noi, si se incadreaza in valoarea cadoului (aproximatic 150 RON).
Madalina, cu Robert
Annisia spune:
Mai femei nebune, va zisei io ca vreau sa nasc la 7 luni? Zisesi doar ca unele dintre noi ar putea naste mai devreme. Si ca daca as sti ca bebe e super truper (adicatelea ok) nu m-ar deranja sa fiu eu una dintre... Asta pentru ca sunt curioasa sa ii vad moaca bebelusului.
Alehiam, eu am vazut in Cora niste chestii foarte dragute. Daca te uiti la Irina by Monica Columbeanu, e o paturica pufoasa, cu un cadru in X, de care sunt atarnati niste papitoi. Se pliaza usor si bebe sta acolo cumintel si se joaca sau face nani. Pentru fetite sunt unele cu roz si siclam, o nebunie, la 800 si ceva de mii. Eu cred ca e un cadou frumos. Daca nu vrei sa ii cumperi haine...
Daca stai in Bucuresti, te rog sa arunci un picior pe la magazinul din Piata Moghioros. Au acolo niste rochite si fustite de bebeline, de imi pare rau si acum ca nu mai fac pipi pe mine... Si la preturi super-super-rezon! Garantat! Daca nu, iti dau adresa ca sa ai unde sa imi pui caca sub pres...
Tomasa, adica mai am de asteptat 15 saptamani? Pai cred ca o sa ajung la 100 de kilograme si o sa trebuiasca sa imi care al meu burta cu roaba... Asta dupa ce o sa imi scoata toate usile din casa, ca sa am loc...
Adevarul e ca de 2 zile mananc non stop. Nu stiu ce m-a apucat. Infulec orice: dulciuri, fructe, cartofi prajiti, salate, friptane... Dar la modul ca acum ma ridic de la masa si apoi ma intorc la frigider sa mai imi fac ceva de mancare... I-am spus lui Bogdy sa meregm la sex shop, iar el dadea din coada... S-a linistit cand i-am zis ca trebuie sa cumpere niste catuse, ca sa ma lege de pat sa nu mai ajung la frigider...
Si daca tot am ajuns la sex shop... Vreau sa imi spuneti si mie cateva pozitii sexuale pentru gravide. Eu am dureri dupa ce fac sex si m-am gandit ca poate penetrarea a fost prea adanca. Nu am incercat decat intinsi pe laterala si el in spatele meu... Mai vreau si alte pareri. Si nu ma trimiteti la nu stiu ce linkuri. Vreau ceva testat, ca sa stiu sigur ca nu voi avea probleme. Bine?