Cum ati emigrat?

Cum ati emigrat? | Autor: tierry

Link direct la acest mesaj

Am vazut ca multe fete de aici scriu dinafara tarii si ma gandeam intr-o zi.... oare ce poveste de viata ascunde fiecare? Oare cum au emigrat fetele astea? Oare e intr-adevar mai bine inafara? Intreb momentan din pura curiozitate, din dorinta de a vedea cum e viata peste hotare, daca e sau nu asa cum o povestesc unii - numai lapte si miere sau din contra..o duci mai rau ca in Romania. Spun momentan..deoarece nu ma bate gandul sa emigrez...dar cine stie...
Sper ca nu am parut indiscreta cu aceasta intrebare..si daca da..imi cer scuze dinainte!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Eu am emigrat in 1990 pe cind aveam doar 12 ani cu familia mea.
Hotarirea deci nu mi-a apartinut mie, ci parintilor mei..
Si nu, aici nu e numai lapte si miere,ca nicaieri dealtfel :-)
Eu una admir oamenii culti si modesti,de asta imi place mie aici mai mult decit in Romania.
Acolo modestia este din pacate pe cale de disparitie,prea multe fitze,fumuri si figuri...
http://www.youtube.com/watch?v=Gdtv1HYjAIA

Noapte buna,
Alba

Cine este bogat in Dumnezeu este darnic cu cei din jurul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

noi am emigrat anul trecut si pot sa zic cu mana pe inima ca nici nu se compara, nu e o societate perfecta dar unde exista pe lumea asta asa ceva?

ca si Alba, si pe mine m-a impresionat in primul rand modestia si cinstea oamenilor, fiecare isi vede de treaba lui, nimeni nu are treaba cu nimeni, snobismul nu exista pe aici sau cel putin nu l-am cunoscut eu (decat asa pe ici pe colo in comunitatea romaneasca
daca vine vorba de servici, pot sa spun ca esti apreciat pentru ceea ce stii sa faci, eu in Romania eu n-am avut parte de asa ceva, din pacate.

sunt putine cuvintele prin care as putea sa exprim cat ma bucur ca am facut pasul asta, si mai ales sunt fericita sa-mi vad copilul crescand intr-un mediu normal de viata, unde munca are valoare si cinstea este apreciata.

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

Buna si noi am ajuns in Statele unite in 1999 , dupa ce sotul meu a cistigat loteria vizelor, lucru care nu am crezut niciodata ca o sa se intimple, dar am ajuns aici.Primul an a fost cel "greu" datorita acomodarii, lb. engleze, prieteni.....Dar totul s-a schimbat, ma bucur ca am ajuns aici, loc unde cei doi copii ai nostri au mai multe posibilitati, oamenii m-au socat deoarece fiecare isi vede de treaba lui, sint sociabili, nu atit de stesati ca noi, cel putin in zona in care stam, tot timpul garajul este deschis si pe nimeni nu intereseaza ce ai acolo, legile se respecta , condusul care in tara este extrem de tensionat , lumea nervoasa la volan , aici oamenii lasa de la ei , sint multe exemple, eu sint bucuroasa ca am ajuns aici, chiar data citeodata mi-e dor de familie, dar in acelasi timp realizez ca fiecare are soarta lui, si trebuie sa ne facem viata frumoasa oriunde ne-am afla .O zi buna
gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Eu am plecat in 1996 fiindca baiatul cu care m-am casatorit nu ar fi dorit sa locuiasca in Romania pe vremea aceea.
Nu regret decizia de emigrare,desi ca peste tot, exista si aici lucruri bune si mai putin bune.

Aici am putut sa fac ceea ce in anii 90 nu as fi reusit in Romania.
De atunci multe s-au schimbat in Romania dar cu toate acestea,nu imi pare rau ca nu am ramas in tara.

Am invatat multe lucruri folositoare aici,mi-am schimbat unele pareri pe care le aveam din Romania cu privire la viata si societate in general.

Daca e mai bine sau mai rau in "afara" depinde ce criterii folosesti ca definitie a "binelui".Privind in ansamblu,as spune ca da,din punctul meu de vedere sunt mai multumita aici,insa tu poate sa ai o alta parere daca locuiesti in aceeasi tara ca si mine.

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaelena spune:

Am emigrat in ian. 2005 prin loteria vizelor. Nu regret, dar nici nu pot spune ca totul e roz aici. E mult mai bine, imi permit ceea ce nici nu as fi visat cand eram in ro. Copilului ii va fi mai bine, are alte sanse.Nu mi-e dor de Romania sau de rude....dar totusi imi lipseste ceva. Poate daca as merge 1-2 pe an in Ro. ....ar fi totul ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Si eu am emigrat in Suedia si m-am intors inapoi in tara ca nu mi-a placutMie-mi place sa simt ca traiesc, sa vad oameni calzi.Nu sa-mi fac matzu mai gros ma face fericita ci caldura sufleteasca si viata sociala.Nu prea am lipsuri aici si poate si de-aia nu m-a dat pe spate nivelul ridicat de trai din Suedia.Pentru mine altele-s prioritatile.

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl spune:

Idora,
mi-ai luat vorba din gura!
".Nu sa-mi fac matzu mai gros ma face fericita ci caldura sufleteasca si viata sociala" exact asta am vrut sa zic si eu...si as mai adauga: nici masina nici carti de credit!
pe cuvint ca am fost mai fericita sa merg cu autobuzul si sa traiesc ca un om de rind in Ro decit in USa cu tot "tacimul"; de fapt sa spun sincer parintii din Ro ma intretin inca in america! ei imi trimit bani si imi trimit ce am nevoie pt ca sotul dintr-un salar nu poate, sa ma duc la lucru nu pot de copil, plus ca mai trebe sa dau si examene.....si mai zice lumea ca-i bine in usa....singuru lucru care ma mai tine aici e sotul, altfel as fugi mincind pamintu inapoi...

http://www.totsites.com/tot/bebepoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Eu am emigrat in SUA acum 5 ani...pe atunci eram in Japonia maritata.
In japonia am ajuns cum se ajunge de obicei,cu,contract.
Daca aveam si eu situatie in Romania si o familie in care sa imi pun baza, atunci poate nici eu nu cred ca plecam in "lume".

Asa cum a spus si alba "Eu una admir oamenii culti si modesti,de asta imi place mie aici mai mult decit in Romania.
Acolo modestia este din pacate pe cale de disparitie,prea multe fitze,fumuri si figuri..."

Idora, nu te contrazic, dar sincera sa fiu, nu cred ca in Romania oamnei sunt asa de calzi precum spui! o comparatie intre cum merge lume pe strada in romania, cu fetze suparate si capul in jos si cum merge lume ex: japonia, razand tot timpul si salutand ca sa nu mai zic de SUA ca oamene zic hello si hi asa din senin...mi-am adus aminte ca era video clipul cu imbratisarea ingerilor sau cam asa ceva...cate deosebire intre video clipul din romania si cel din sua sau de unde era.

oricum fiecare avem pareri diferite...eu nu plec de aici nici moarta.

p.s imi aduc aminte in romania ce era misto, era atunci cand plecam seara pe terasa la "agatat" si stateam pana seara tarziu iar in drum spre casa trageam o fuga prin disco...asta era pentru mine "simt ca traiesc"...dehhh pe vremurile acelea nu visam eu la USA sau alta tara...pe atunci pentru mine tot ce era frumos era lumea de care eram inconjurata...

www.flickr.com/photos/8199369@N08/sets/" target="_blank">poze/aprile,2007

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

msl, te inteleg perfect, asa ma simteam si eu.Din emigrarea asta m-am ales cu o depresie si cu atacuri de panica de care habar n-aveam inainte de a pleca,plus un gust amar si am invatat sa pretuiesc Romania si romanii mai mult.Banii nu inseamna totul!Te inteleg si cu partea cu autobuzul, ca si mie-mi place mai mult cu trenul ala accelerat sau rapid de tip vechi, cu compartimente,chiar asa jegos cum e cateodata, decat cu luxosul Intercity sau Sageata Albastra(cum ii mai zice), mi se pare mai intim si mai familiar.Acum nu-s chiar 100% impotriva emigrarii,as incerca in Italia (nu neaparat sa emigrez), ca-i tara latina, cu clima calda si m-a atras intotdeauna.Daca nici acolo n-o sa-mi placa, ma las de emigrare, ca inseamna ca nu-i de mine

Elenalove,zambetele alea eu le consider false (nu generalizez).Mai bine sa ma-njuri in fata si sa-mi zici ce ai de zis decat sa-mi zambesti si sa ma vorbesti pe la spate.Asta-i parerea mea.Eu oricum i-am simtit reci cu toata politetea si zambetele lor, nu i-am simtit aproape.

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Eu am emigrat casatorindu-ma in 1999.
Am calatorit si prin alte tari atit in Europa cit si peste ocean,am rude si prietene acolo,dar tot Finlanda imi place.
Ori de cite ori ma intorc aici din strainatate simt ca am ajuns acasa.In Romania nu am mai fost decit foarte rar in ultimii ani si cu fiecare vizita parca m-am indeparatat de ea,parca nu mai apartin acolo.

Financiar vorbind nu am avut niciodata probleme in Romania,dar coruptia,spagile,intreaga organizare a societatii romanesti in care am trait, m-au facut sa apreciez din ce in ce mai mult Finlanda.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput