Cum ati emigrat?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Eu am ajuns in Olanda datorita jobului meu, pe vremea respectiva 2000, s-a facut un training de specialitate aici, si asa m-au placut cei de la firma care se ocupa de training si mi-au oferit un contract nu atat de ispititor ca recompensa materiala, cat mai ales ca ceea ce urma sa fac proiecte inovatoare ca solutii, ceva ce nu se putea face la maxima capacitate in Romania, si am ramas...nu stiu daca este mai bine sau rau, nici in Romania nu pot spune ca mi-ar fi parut rau daca as fi ramas, cert este ca asa a fost sa fie, acum aici e casa mea, familia mea, dar Romania va fi intotdeauna o parte din mine, inevitabil, sunt romanca doar.

Nici in Olanda nu este numai lapte si miere, insa multe dintre lucrurile de aici mi-au devenit in timp, nu imediat evident, familiare. Si multe altele m-au invatat sa-mi schimb un pic mentalitatea, recunosc.

mary,
mamica de ilse (3 ani) si sven(1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Initial creeata de tierry
Oare e intr-adevar mai bine inafara?

Categoric e mai bine . Uite Australia, o tara cu o populatie similara cu a Romaniei, cu o crestere economica foarte buna, al 11-lea an cu surplus la buget , al 6-lea an in care se taie din taxe, cu o rata de somaj aproape inexistenta , daca mai pui la socoteala vremea si oceanul , esti in Paradis . Oamenii sunt in general relaxati, traiesc bine si cei puturosi care nu muncesc dar si cei care din motive obiective nu pot munci. Sistemul sanitar (cel de stat) este foarte bun, toata lumea are asigurare de sanatate indiferent daca lucreaza sau nu. Preturile la case sunt accesibile familiei medii, mancarea este foarte ieftina. Mie imi place foarte mult caldura si optimismul oamenilor si sufletul pe care il pun cand e vorba sa ajute .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Initial creeata de tierry
Oare e intr-adevar mai bine inafara?

Categoric e mai bine . Uite Australia, o tara cu o populatie similara cu a Romaniei, cu o crestere economica foarte buna, al 11-lea an cu surplus la buget , al 6-lea an in care se taie din taxe, cu o rata de somaj aproape inexistenta , daca mai pui la socoteala vremea si oceanul , esti in Paradis . Oamenii sunt in general relaxati, traiesc bine si cei puturosi care nu muncesc dar si cei care din motive obiective nu pot munci. Sistemul sanitar (cel de stat) este foarte bun, toata lumea are asigurare de sanatate indiferent daca lucreaza sau nu. Preturile la case sunt accesibile familiei medii, mancarea este foarte ieftina. Mie imi place foarte mult caldura si optimismul oamenilor si sufletul pe care il pun cand e vorba sa ajute .

Ce ne poti spune despre crocodili si serpii veninosi?

Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by alina023
Ce ne poti spune despre crocodili si serpii veninosi?

Anual mai putini oameni sunt omorati sau raniti in Australia de catre crocodili si serpi decat sunt in Romania de caini vagabonzi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Buna fetelor..n am mai scris de ceva vreme, ca nu mi mai ajunge timpul asta
Deci e frumos prin strainataturi ..off asa as pleca si eu, numai ca nu stiu incotro sa o apuc, mai ales ca sotului meu nu ii surade deloc ideea de a pleca din tara. Nu stiu de ce el e de parere ca daca aici muncesti, ai bani si o duci la fel de bine ca afara. Eu una nu sunt de aceeasi parere..ca la noi oricat de mult ai munci, tot nu esti apreciat. Si inca un aspect pe care il amintea cineva aici, si eu m am saturat de fitele pe care le vezi pe strada, toata lumea cauta sa impresioneze prin haine, masini etc, cand sunt convinsa ca marea majoritate n-au nici dupa ce sa bea apa. Nu mai sunt apreciate in Romania valorile, cultura..nimic.
As emigra in Australia, mi ar place mult..si cred ca si in Brazilia

PS Multumesc pentru raspunsurile voastre si..mai astept sa scrieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Eu am emigrat in 2000. Ma simt bine aici. Gandesc ca aici e casa mea. Ma intorc cu placere acasa in Ro.....dar aici voi ramane pentru totdeauna. Cum ziceau fetele si mai sus.....aici lumea e altfel. Cu bun simt....Cum am emigrat.....la mine e mai complicat......ca am plecat fara acte.....pe urma am reusit sa-mi fac acte.....am ajuns in Italia ca turista cu viza de Grecia....

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

Fetelor eu ce sa va zic! locuiesc de aproape 6 ani in afara patriei mele si culme e: ca mai simt ca la mine acasa! cand trebuie sa merg in Romania parca mai bine m-as duce la moarte... imi pare rau am ajuns sa gandesc asta;e tara mea si cand eram in Romania(ori ca eram prea mica ori pt. nu-mi dadeam seama de rautatea din jur ori pt. ca intre timp s-a schimbat multe...) eram foarte patrioata, cand am ajuns aici si cineva imi spunea ceva de rau de tara mea, de tara mea sa nu se lege... eram in stare sa ma cert si sa ma i-au de gat cu toti sa nu spuna ceva de rau de Romania mea; dupa cativa ani m-am intors in tara... prima data nu am rezistat decat 24 de ore si m-am reintors "acasa"...urat sa numesti strainatatea "casa" dar e adevarat!!! ce pot face??? a doua oara a trebuit fortat sa raman o saptamana si incetul cu incetul m-am reobisnuit; nu cu patria ci cu mentalitatea oamenilor; nu am avut incotro; tb sa merg inainte, dar daca ar fi sa aleg nu m-as mai intoarce niciodata; imi plac locurile noastre avem o tara fffff.frumoasa dar ce te faci cu romaniii de acolo????sincer nu as suporta sa-mi fac vacanta decat daca as sti ca intalnesc persoane care nu se gandesc mereu ca bani sunt cei m. imp.sau invidiosi gelosi si fatarnici care mai decare sa arate ca are mai mult si cu ce se lauda... mi-e rusinnnnneee!!!!!chiar daca aici o sa fiu mereu vazuta ca pe o straina macar cei care imi sunt apropiati nu sunt fatarnici...nustiu ce sa spun o fi si din p. de vedere cum stii tu sa te itegrezi ??? cert este ca in Romania nu am putere sa fiu EU nu sunt aceeasi nu ma simt libera sa fac ceea ce vreau.... ciudat dar am si un sentiment de frica cand ma intorc...de ce oare?

STEFANIA+14Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
E usor sa cazi, dar e asa de greu sa te ridici!

foto cu burtici

nu am fost niciodata un manechin

Mergi la inceput