Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva?
Raspunsuri - Pagina 4
Elise spune:
Parca tu constatai pe pagina anterioara ca ti se ridica tensiunea... asta da si tulburari de memorie?
Well, Sheannamp ai dreptate, nu stiu de unde atita incrincenare la saracul subiectul asta unde ar trebui ca mamicile sa se ajute, nu sa vina cu toporu' sa taie drepturi....
So, sa revenim la "ii spunem ca nu face bine sau nu", de la "o omorim, o inchidem, o decadem inainte sa-i taiem capul, sau invers".
Elise & BBLisa
Bedrosmart spune:
Ca sa revenim putin la subiect:
Denizel, cred ca mamica aia era vecina cu mine (cumva o tanara brunetica, subtirica, imbracata modern?).
Sau poate exista cumva si altele ca vecina mea, pe care am vazut-o si eu, stupefiata, si inca de vreo doua ori, plimband la 25 de grade un carut (cu bebeul aferent, bineinteles), complet acoperit de o folie de plastic.
Nu, eu nu cred ca poate exista o explicatie logica pentru atitudinea ei. Singurul motiv plauzibil este, dupa parerea mea, ca, avand un carut scump (ca nu toate carucioarele au asemenea acoperisuri sofisticate) s-a gandit ca trebuie cumva sa foloseasca toate accesoriile pentru care a dat banii. In acelasi timp, nu cred ca isi dadea seama de efectul de sera pe care il crease si de consecintele grave, chiar foarte grave, pe care le pot avea o temperatura foarte ridicata si lipsa de aer asupra unui bebelus. Adica o banui de nestiinta, nu de neglijenta intentionata. Daca stau bine si ma gandesc, cred ca cea pe care am vazut-o eu a INCHIS folis aia cu un fermoar cand a iesit din scara blocului, iar afara batea vantul destul de tare. Poate ca ea si-a imaginat, cand a cumparat carutul, ca folia aia se pune intotdeauna cand bate vantul, mai stii?
Eu nu m-am bagat sa-i zic ceva, mi s-a parut deplasat, dar poate am gresit.
Poate de multe ori am gresit in viata cand am vazut o situatie nepotrivita in public (fie ca a fost vorba de un copil, fie de un animal neajutorat) si de jena nu am luat atitudinea potrivita.
Cred ca subiectul asta m-a pus pe ganduri. De acum inainte, daca o sa mai vad o situatie din asta care sa fie clar in detrimentul copilului, o sa incerc sa-i atrag mamei atentia. Mi se pare cel mai bine asa. Mai ales ca poate persoana respectiva pur si simplu nu stie ca face rau, ca nu ne-am nascut invatati.
Asa ca multumesc ca am mai invatat ceva nou despre cum trebuie sa procedez in viata!
Bedrosmart lui Dorian (09.09.2006)
conchita spune:
off topic(Denizel, mii de scuze): Elise, mi se ridica tensiunea cand aud despre abuzuri asupra copiilor, or tu nu esti copil, iar la subiectul asta te-ai abuzat singura enervandu-te dejeaba interpretand dupa voia ta opiniile exprimate. m-as fi asteptat sa iti ceri scuze pentru eroarea cu "cele doua palme" care au fost mai multe, pentru etichetarea la persoana, iar acum pentru citarea eronata cu decapitatul, eu nu am spus asa ceva. se pare ca mai ai nevoie de inca o floricica, dar nu-i bai, io iti dau cate ai tu nevoie, ca imi esti simpatica, asa patimasa cum esti tu. iote colea: si hai sa incheiem aici off topicul, te rog. no hard feelings.
mami de Sonia Marie
greieras spune:
Eu cred ca pur si simplu este vorba de ignoranta si o informare pe scurt asupra consecintelor, chiar daca ar atrage ceva resentimente, macar imi usureaza mie constiinta. Daca e vorba de lucruri mai putin periculoase gen mezeluri, coca cola, nu m-as baga, dar daca stau sa ma gandesc ca este vorba de viata unui copil nevinovat spun ce am de spus. Macar nu o sa poata zice ca nu a stiut.
De pilda multi oameni nu stiu ca ceva asemanator se intampla si daca ramane cineva in masina cu geamurile un pic deschise la o temperatura de 20-21 grade. Mor o gramada de copii asa, pentru ca parintii ii lasa inchisi in masina ca sa fuga repede sa cumpere ceva.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Pasti 2006
Craciun 2006
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
Da, Conchita, asa este! Trebuia sa-i fi spus cumva. Acuma nu stiu, poate nu era in pericol bebelusul si poate subapreciem forta si puterea de adaptare a bebelacilor...
dulceata, la ce sa se adapteze bietul bebelus, la lipsa de oxigen si la temperaturi de fierbere? nu, nu, asta chiar e o situatie speciala, in care chiar trebuie intervenit. cu vorba buna, lugu lugu, dar trebuie intervenit. din ce spune si Bedrosmart, ma gandesc ca plasticul ala o fi, de fapt, husa de carucior care il pastreaza ferit de praf si de mizerie. dar nu cu bebe in el, pentru dumnezeu!
mami de Sonia Marie
Elise spune:
ps ps ps si absolut off topic: io nu m-am enervat deloc, chiar n-aveam d c.: da' tu de ce continui discutia, de fapt?
Sa ma lamuresti pe mine ce mareatza e solutia decaderii din drepturi si perspectiva adoptiei planetare?!
...vezi ca fonturi mai mici d'asha n-avem
Elise & BBLisa
denizel spune:
Hai maaaa, nu v-ati suparat, chiar nu v-ati suparat, da? :-)
Elise, hai sa-ti spun de ce o sustin si o inteleg eu pe Conchita: pentru ca imaginea unui adult lovind sau numai zgaltaind un copilas este, dupa mine, cea mai injositoare imagine posibila pentru specia umana .
Probabil ca ai simti ca iti sar creierii prin caciula daca ai vedea cum un adult loveste alt adult, dar imaginea unei matahale de adult care se repede asupra unui copilas speriat si intimidat, care nu are nici o sansa sa se apere, este profund dezgustatoare. Si nu numai ca-ti sar creierii prin caciula, da' imposibil sa nu-ti spui in gand ceva de genul: copilasul asta nu merita asemenea parinti.
Aseara am asistat la o scena de felul asta: eram in masina si treceam incet pe langa iesirea dintr-un carrefour. O mama de vreun metru saptezeci asa, isi luase fetita de vreo 3 anisori de maini si o zgaltaia ca o apucata si ca o isterica. Aia mica s-a speriat si a inceput sa planga, moment in care a intervenit bolovanul de tac-su, care vorbea la tel. mobil, era la ceva distanta (deci presupun ca habar n-avea ce se intamplase) si asa, scurt, i-a tras doua palme peste urechi fetitei. Fetita care, iti amintesc, avea vreo 3 anisori, era tinuta de ambele maini de maica-sa si zgaltaita serios :-(((((
Pai, ce-ai putea sa faci? Sa cobori din masina, sa iei bietul copilul ala in brate, sa poti sa-l duci intr-un mediu potrivit, iar parintii sa-l capete inapoi dupa ce se trateaza la psihiatru si dupa ce afla cam care sunt consecintele gesturilor lor violente asupra dezvoltarii psihice a bietului copilului ala. Nu?
Stiu ca asa ceva e greu, aproape imposibil de realizat, iar consecintele se vad: adultii (fostii copii) din jurul nostru...Mai mult nu comentez, stii foarte bine la ce ma refer.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Originally posted by Bedrosmart
Ca sa revenim putin la subiect:
Denizel, cred ca mamica aia era vecina cu mine (cumva o tanara brunetica, subtirica, imbracata modern?).
Sau poate exista cumva si altele ca vecina mea, pe care am vazut-o si eu, stupefiata, si inca de vreo doua ori, plimband la 25 de grade un carut (cu bebeul aferent, bineinteles), complet acoperit de o folie de plastic.
A, nu, Bedrosmart! :-) Nu era vecina ta. Ce am povestit eu, vazusem intr-un parc din Sinaia.
Si da, si mie mi s-a parut ca aia era o folie pentru protectia carutului. Cam asa arata. Adica, era foarte bine mulata pe dimensiunile caruciorului. Refuz sa cred ca era comanda speciala .
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Alexa Ioana spune:
mai mult sau mai putin offtopic...
conchita, sunt de acord cu tine. si eu sunt pro decadere din drepturi parintesti cand e cazul. si mai ales pentru violenta, abuz, neglect...
poate am stat prea mult prin state, si am vazut ca se poate sa se puna intr'adevar "interesul superior al copilului" pe primul plan, si nu doar in teorie, ca la noi.
elise, esti si tu parinte adoptiv, ca si mine, deci stii legea. si pentru atestare ai fost si tu testata si puricata pe toate partile. asistenta mea sociala zicea ca ar trebui sa fie testati si multi parinti biologici, pentru ca asa s'ar vedea ca multi nu ar avea ce sa caute prin preajma unui copil...
cineva foarte drag si apropiat mie a fost un copil abuzat: batut, neglijat... mi se face rau pur si simplu de fiecare data cand imi amintesc ce mi'a povestit... cumplit, incredibil... stii ce isi doreste acum acel "fost copil" abuzat de parinti (biologici, teoretic "normali") (persoana in cauza are acum catre 30 de ani si este parinte la randul lui)? isi doreste sa fi fost decazuti parintii lui, si el sa fi fost luat de acolo si adoptat de o familie normala, care sa'l iubeasca si sa'l aprecieze, si nu sa'l bata de sa'l zapaceasca (palme peste cap, cablul de alimentare de la casetofon, etc, etc, etc)... normal ca la prima ocazie a plecat de acasa... si dus a fost... dar din pacate ranile vechi s'au transformat in cicatrici care continua sa doara...
si on topic: as fi incercat sa gasesc o modalitate de a zice ceva... eu de obicei ma bag. sotul imi zice ca is total inconstienta, si ca o sa o incasez intr'o buna zi... m'am bagat cand un bunic isi batea nepoata de vreo 3-4 ani (palme peste cap la greu), in timp ce surioara mai mare urla si il ruga sa inceteze... m'am bagat chiar si zilele trecute cand un "domn" s'a luat urat de tot si total nejustificat de o tigancusa intr'o parcare, cu toate ca fata nu i'a facut nimic care sa o faca sa merite limbajul care i'a fost adresat... a iesit scandal mare, era sa se lase cu chematul politiei si al DPC'ului (acu' imi pare rau ca n'am chemat DPC'ul...). saraca fatuta, se uita socata la mine, nu'i venea sa creada ca cineva ii poate lua apararea...
am auzit nu de mult ceva care m'a marcat: e grav sa faci o nedreptate(uneori din inconstienta, poate), dar si mai grav sa vezi ca se face o nedreptate, sa iti dai seama ca nu e bine, si sa nu intervii...
Elise spune:
Denizel, chiar sincer n-am chef sa iau discutia asta de la capat, mi s-a parut ca m-am exprimat destul de clar de la inceput.
Asha ca ma duc sa imi plimb bblisa, a vedem saracii kupii abuzati din parc: unei pustoaice ieri i-a tras bunica-sa o palma la fund ca a facut o criza de personalitate (kupilul, nu bunica) - acu' ma duc as chem politia si protectia sociala ca a nenorocit kupilul.
Elise & BBLisa