Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva?
Raspunsuri - Pagina 18
Sabina spune:
da, "esti copil, d-aia nu pricepi!"
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
denizel spune:
Sau "ete na, te pomenesti ca si mucioshii astia simt"
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
flaviutza spune:
Sa fereasca Dumnezeu de oameni prosti!! Eu nu stiu cat o mai fi stat ea acolo pe banca, nu am mai putut sa ma uit.
Cred sincer ca bebelusul ala e in pericol de moarte cu o mama ca aia.
Voi ce credeti? Trebuia sa ii spun ceva? Sa ii sugerez ca e periculos sa lase copilasul sub folia aia de plastic, in plin soare? Ma indoiesc sincer ca as fi obtinut altceva decat o trimitere la plimbare.( Merita incercat. Poate arunca cc cu folia dupa mine )
[/quote]
Si daca tot era in pericol de moarte ,de ce pisici n-ai actionat? cum ai putut sa pleci, ca nu mai poti privi si sa lasi un copil in pericol de moarte?
Eu sincer cred ca era in pericol de supraincalize.mi s-a intamplat ceva asemanator ,intr-o farmacie,am povestit aici. cum poti sa te ridici si sa pleci?
adica daca e sa moara,macar sa nu il vad eu?
De ce nu ai actionat? pentru imagine? pentru privirile dezaprobatoare ale publicului si ale mamicii?
Eu recunosc, mi se intampla sa deschid gura. chiar daca nu e atat de grav. ma doar fix la 3 metri in spate ca ma ia la rost 10 babe,am constiinta impacata ca am facut ce am putut si ca nu am plecat ca un las de acolo.
Ca vorbele frumoase,discursurile si semnaturile marete nu ajuta asemenea copii.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Cristina_C spune:
Azi am fost acuzata de abuz. De o mama al unui coleg de gradinita. Noi mergeam pe trotoar- eu in pas alergator, Robert cu trotineta la mai putin de 100 de metri in fata mea - pe langa gard, nu aproape de bordura. Stie drumul foarte bine, s-a oprit si s-a dat jos de pe trotineta cand a ajuns in fata trecerii de pietoni si in cateva secunde am fost langa el. Intotdeauna ma asteapta ca sa trecem strada impreuna, ii este cat se poate de clar lucrul asta. Pe zebra am traversat amandoi, frumos, i-am luat cu o mana trotineta si cu cealalta l-am tinut de mana. Asa facem mereu. Mama colegului mergea tot spre gradinita, dar cu masina si a oprit cam din scurt la trecere, ar fi fost foarte bucuoasa sa asteptam pe trotoar si s-o lasam sa treaca si sa nu mai piarda timpul. La trecerea aceea nu toti opresc - noi, cu masina noastra, oprim intotdeauna, si din timp. Odata ajunsi la poarta gradinitei mi-a spus ca Robert mergea inaintea mea si ca, daca i-ar fi sarit in fata, n-as fi putut sa-l prind, ca nu avem cum sa-l ajung. I-am zis ca mergea regulamentar, pe trotoar si ca in nici un caz nu ar fi trecut singur strada sau fara sa il tin de mana. Si ca eu nu-mi pun copilul in pericol. A zis OK, OK, crezand probabil ca o contrazic doar de dragul contrazicerii.
denizel spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
Sa fereasca Dumnezeu de oameni prosti!! Eu nu stiu cat o mai fi stat ea acolo pe banca, nu am mai putut sa ma uit.
Cred sincer ca bebelusul ala e in pericol de moarte cu o mama ca aia.
Voi ce credeti? Trebuia sa ii spun ceva? Sa ii sugerez ca e periculos sa lase copilasul sub folia aia de plastic, in plin soare? Ma indoiesc sincer ca as fi obtinut altceva decat o trimitere la plimbare.( Merita incercat. Poate arunca cc cu folia dupa mine )
Si daca tot era in pericol de moarte ,de ce pisici n-ai actionat? cum ai putut sa pleci, ca nu mai poti privi si sa lasi un copil in pericol de moarte?
Eu sincer cred ca era in pericol de supraincalize.mi s-a intamplat ceva asemanator ,intr-o farmacie,am povestit aici. cum poti sa te ridici si sa pleci?
adica daca e sa moara,macar sa nu il vad eu?
De ce nu ai actionat? pentru imagine? pentru privirile dezaprobatoare ale publicului si ale mamicii?
Eu recunosc, mi se intampla sa deschid gura. chiar daca nu e atat de grav. ma doar fix la 3 metri in spate ca ma ia la rost 10 babe,am constiinta impacata ca am facut ce am putut si ca nu am plecat ca un las de acolo.
Ca vorbele frumoase,discursurile si semnaturile marete nu ajuta asemenea copii.
mami si Ale
[/quote]
flaviuta, depasesti masura!
Asta este hartuire, atac la persoana si te voi raporta la moderator.
Daca ai de gand sa faci circ ieftin, du-te te rog si desfasoara-te pe topicul de linistire a constiintei pe care ti l-ai deschis.
La mine pe topic, nu mai esti binevenita!
E dreptul tau sa-ti versi rautatile si frustrarile pe unde crezi de cuviinta, dar eu iti spun clar: nu doresc interventiile tale pe acest topic!
De ce? Deoarece nu le apreciez calitatea!!!
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
flaviutza spune:
Draga mea, nu te supara..eu ti-am dat QOUTE la propriile cuvinte. copil in real pericol(si eu as fi considerat la fel) ,sub ochii tai,situatie in care ai decis sa pleci frumos ca nu mai poti privi.
AH,tu ai fi actionat,dar...nu te-a lasat sotul.cuvintele tale.nu vad atacul la persoana.
TE DERANJAZA ADEVARUL ? SUNT CUVINTELE TALE.
Da,poti sa ma reclami. pot sa-mi dea avertisment, pot sa imi stearga si contul daca vor considera de cuviinta. daca o faci,ii rog si eu sa citeasca jignirile tale "iti versi frustrarile" "ti-e ciuda"
Partea cu nu am ce cauta la TINE PE TOPIC e atat de infantila ca imi vine sa rad.si chiar o fac.
pana una alta e un forum public . si scriu unde vreau.
mami si Ale
denizel spune:
quote:
Draga mea, nu te supara..eu ti-am dat QOUTE la propriile cuvinte. copil in real pericol(si eu as fi considerat la fel) ,sub ochii tai,situatie in care ai decis sa pleci frumos ca nu mai poti privi.
AH,tu ai fi actionat,dar...nu te-a lasat sotul.cuvintele tale.nu vad atacul la persoana.
TE DERANJAZA ADEVARUL ? SUNT CUVINTELE TALE.
Da,poti sa ma reclami. pot sa-mi dea avertisment, pot sa imi stearga si contul daca vor considera de cuviinta. daca o faci,ii rog si eu sa citeasca jignirile tale "iti versi frustrarile" "ti-e ciuda"
Partea cu nu am ce cauta la TINE PE TOPIC e atat de infantila ca imi vine sa rad.si chiar o fac.
pana una alta e un forum public . si scriu unde vreau.
Revin asupra cugetarii de mai inainte, de pe topicul concurent .
Pacat ca penibilul...you know...:-))
Eu ma bucur daca ai inceput sa razi. Ai nevoie!! Io rad demult (cam de cand am inceput sa citesc postarile tale si ideile pe care le ai in legatura cu diverse chestii: respect de sine, abuz verbal, abuz fizic etc).
Sheannamp spune:
Subiectul acesta este despre abuzul asupra copiilor. Va rog sa nu il transformati in abuz intre noi utilizatorii DC! Chiar daca acesta este doar verbal, tot abuz ramane!
Multumesc!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
flaviutza spune:
Da,titlul e Abuz-facem ceva sau nu?
Acum depinde ce intelege fiecare prin abuz. eu inteleg un copil batut zdravan,cand se vede clar ca parintele isi descarca nervii. atunci,cu riscul de a mi-o lua pe coaja si de a suporta oprobiul public ma iau de el.mi s-a intamplat de cateva ori.
Daca scutesc copilul macar de o noua rafala de palme,consider ca pot dormi linistita.kit ca acasa si-o va lua zdravan.
Am vazut,puteam sa intervin si am intervenit. sa vezi si sa nu intervii inseamna,dupa mine complicitate la abuz.
Tot abuz mi se par si situatii in care copilul e pus in pericol din nestiinta sau din nepasare.si atunci e tot complicitate la abuz daca stai pe margine sau inchizi ochii si pleci.
Insa unii vad abuzuri peste tot. vecina-mea credea ca maltratez copilul ca-i dau apa minerala de la frigider.ca o sa-l nenorocesc.
genul asta de situatii: botosei pe timpul verii,caciula la 24 grade,o palma peste fund nu cred ca sunt situatii in care sa intervii.
fiecare isi creste si educa bebeul cum crede.
Dar sa vezi un abuz REAL si sa inchizi ochii mi se pare o atitudine MULT MAI GRAVA decat cea a abuzatorului in sine. De ce? pentru ca abuzatorul e manat de furie,poate e needucat,etc..in schmb TU STII ca nu e bine si totusi nu iei pozitie.
mami si Ale