Cancer la san - niciodata nu e prea devreme

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu pisi spune:

Inca nu am vorbit nimic cu doctorul meu mare lucru despre tratament. Oricum banuiesc ca dupa operatie ni voi mai avea de-a face cu chirurgul ci cu un oncolog (cu care nu am vorbit inca). Ei incearca sa ma faca acum sa ma concentrez pe operatie, si dupa aceea pe tratament. Mi-au spus ca ar trebui sa iau totul incet, pas cu pas sa ma concentrez pe fiecare lucru separat. Si de fapt au dreptate. Oricum acum nu-mi pot spune prea multe, pana nu analizeaza tumora. Si dupa ce am trecut si de pasul asta, si voi incepe tratamentul banuiesc ca-mi vor recomanda un dietetician. Si chiar daca nu o fac o sa cer eu unul (sper sa fie gratuit ca si restul tratementului).

Jazz am intrat pe link-ul postat de tine si mi s-a parut foarte interesant. Avem si noi aici o tipa care face ceva asemanator.(Dr Gillian). Dietele ei nu sunt menite sa ajute la tratamentul cancerului, ci pur si simplu pt un stil de viata cat mai sanatos. Insa am observat ca multe din ingredientele pe care le recomanda ea le-am gasit si pe link-ul trimis de tine(miso soup, flax seeds, soy tofu etc plus cat mai multe legume si fructe proaspete). Ceea ce mi se pare interesant este insa faptul ca acum ceva timp (cativa ani), am incercat sa-mi echilibrez cat mai mult dieta. Atat eu cat si sotul meu am facut niste schimbari drastice cu privire la ceea ce mancam. Am incetat sa mai mancam orice fel da aliment (pe cat posibil) neintegral (paine, paste fainoase, orez). Carnea pe care o mancam se reducea la pui frip si peste. Am redus la aproape ne-existenta cantitatea de produse care contin zahar (in afara de miere). Nu mai beam decat apa sau sucuri naturale facute de noi (aveam si timp...fara bebe) - foarte rar un pahar de vin. Din cand in cand mai mancam si cate o portie de miso soup (care nu e buna de loc!!!). si tot asa!
Si cu toate astea...

Intr-adevar o dieta echilibrata nu poate fi decat benefica, dar nu stiu cat de mult previne cancerul. Dupa cum am spus, o sa incerc sa vorbesc cu nu dietetician, sunt convinsa ca va fii benefic. Dar in caelasi timp voi continua sa ma bazez si pe "miracolele medicinii moderne" . Ramane de vazut doar cat de miraculoasa este!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Ralu, mergi la operatie, nu ai cum sa o eviti, fa tratamentul si umbla la alimentatie in sensul de a nu mai consuma proteina animala, ci multe sucuri fresh de legume si fructe, in special sfecla rosie, aici te poate ajuta dieteticianul. Am citit despre multe cazuri care adoptand acest tip de regim fara intrerupere s-au vindecat definitiv de cancer. Si mai stiu despre clismele cu cafea, astea se fac tot pt cancere, in special pt cel de colon, la care fac minuni, dar sub stricta supraveghere medicala. Ma gandesc ca poti cere informatii despre ceea ce iti spun, si in functie de particularitatile situatiei tale medicale, poate iti recomanda medicul vreun tip de terapie in genul asta, sigur in UK, se practica cu rezultate bune.
Sa ne tii la curent!

[url=[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns idoina spune:

buna,draga mea
e pentru prima oara cand chiar vreau sa postez un raspuns.Ralu Pisi,fii tare!chiar inteleg prin ce treci,pentru ca ma aflu la cateva luni distanta fata de tine...Sa speram ca NU vei avea de trecut prin cele ce le-am trecut eu.Sincer iti doresc sanatate multa!Nodulul descoperit de mine era de 2cm,l-am operat,iar dupa 2 luni am primit rezultatul:cancer ductal.In concluzie am inceput citostaticele.Sunt foarte multumita de felul in care lucreaza,mai ales ca in cele 2 luni se formasera alti noduli,care dupa prima cura s-au resorbit aproape in totalitate.Alt motiv pentru care sunt multumita este ca medicina a avansat ffff mult,iar starile acelea cunoscute in timpul citostaticelor au disparut.Pot sa-ti spun sincer ca nu-mi vine sa cred ca nu mi-a fost rau deloc!!!!!Am simtit nevoia sa-ti impartasesc lucrurile astea,asa,ca sa nu crezi ca nu se poate.Atat timp cat ai incredere in medici si in tine,se poate!Deci,draga mea fii tare!

idoina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pfuai.....cancerul nu se vindeca prin diete .
Peste tot vedeti ca se spune ca adoptand o dieta sanatoasa va veti simti mai bine, creste imunitatea , samd , exact acelasi principiu e si in "tratamentul" asta , daca se poate sa-ti sporeasca imunitatea si sa nu fii sufocat dupa chimio, radio , sa fie mai viguros organismul.
in nici un caz alimentatia nu te vindeca de cancer.Nu se stie cauza cancerului , nu se stiu tratamente pt. el , daca alimentatia era atat de buna in boala asta eram i noi mai fericiti.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by idoina

buna,draga mea
e pentru prima oara cand chiar vreau sa postez un raspuns.Ralu Pisi,fii tare!chiar inteleg prin ce treci,pentru ca ma aflu la cateva luni distanta fata de tine...Sa speram ca NU vei avea de trecut prin cele ce le-am trecut eu.Sincer iti doresc sanatate multa!Nodulul descoperit de mine era de 2cm,l-am operat,iar dupa 2 luni am primit rezultatul:cancer ductal.In concluzie am inceput citostaticele.Sunt foarte multumita de felul in care lucreaza,mai ales ca in cele 2 luni se formasera alti noduli,care dupa prima cura s-au resorbit aproape in totalitate.Alt motiv pentru care sunt multumita este ca medicina a avansat ffff mult,iar starile acelea cunoscute in timpul citostaticelor au disparut.Pot sa-ti spun sincer ca nu-mi vine sa cred ca nu mi-a fost rau deloc!!!!!Am simtit nevoia sa-ti impartasesc lucrurile astea,asa,ca sa nu crezi ca nu se poate.Atat timp cat ai incredere in medici si in tine,se poate!Deci,draga mea fii tare!

idoina

Buna Doina
Imi pare sincer rau pt ce ti se intampla, dar in acelasi timp ma bucur ca te-ai hotarat sa vorbesti cu mine. Ma ajuta pe mine si sper ca si pe tine. De cat timp faci tratament? Mai urmeaza sa faci (sau ai facut) si altceva in afara de chemo? Cum te simti acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Putere multa,multa sa aveti!Oare ce as putea sa spun ori sa fac sa va fie mai usor?Va inteleg prin ce treceti.Nu am fost diagnosticata cu cancer insa nu a lipsit mult.Am suportat o sectorectomie la sinul sting pentru o tumora de 2/3cm,vis-a-vis de care mamografia nu a spus foarte clar toate lucrurile.Descrierea nu pleda pentru nimic sigur,solutia devenind chirurgicala.Postoperator am aflat ca a fost fibroadenom mamar.Cit pot sa spun din aceasta experienta este ca nu am stiut absolut nimic timpul cit a durat interventia,apoi durerea a fost suportabila.Am trecut relativ usor peste un edem local-mi se dublase sinul de-a dreptul,si-apoi biopsia mai m-a linistit. Sanatate multa din tot sufletul meu va doresc!
Incognito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ralu, Doina, Dumnezeu sa va aiba in paza!
Multa putere va doresc, din tot sufletul
Sanatate.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns idoina spune:

Fetelor,va multumesc pentru suport!Inseamna mult sa stii ca poti avea si prietene necunoscute carora sa le poti impartasi multe!Ralu pisi,eu ma simt perfect!Nu am experimentat nici o stare neplacuta,motiv pentru care nu ma plang.Am avut si un mare noroc sa pic pe mana unor medici foarte buni!Singura mea problema este faptul ca a trebuit sa-mi duc copilul la mama pentru cat va dura tratamentul...Oricum e bine ca suntem din aceeasi localitate si ne vedem zilnic,dar nu e ca acasa...Conteaza mult sa te poti baza pe ajutorul celor dragi,asa ca profitati ca-i aveti aproape si gasiti in ei acel ceva care sa va ajute atunci cand pare greu!Sa va spun o smecherie:TOTUL TINE DE PSIHIC!Forta din interior,uneori necunoscuta,va va face sa treceti mult mai usor peste clipele dificile!Ramaneti optimiste si totul va fi bine! Va pup dulce

idoina

Mergi la inceput

Astazi este ziua fetitei mele, face 1 an. Duminica am avut o petrecere pt ea, si cum ea nu stie inca sa sufle in lumanare am facut-o eu pt ea. Si mi-am pus si o dorinta pentru ea: anul viitor pe vremea asta sa o invat cum sa sufle ea in lumanare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

quote:
Originally posted by ralu pisi

Astazi este ziua fetitei mele, face 1 an. Duminica am avut o petrecere pt ea, si cum ea nu stie inca sa sufle in lumanare am facut-o eu pt ea. Si mi-am pus si o dorinta pentru ea: anul viitor pe vremea asta sa o invat cum sa sufle ea in lumanare!

LA MULTI ANI micutei tale EMMA!
Sa creasca mare si frumoasa si tot binele din lume sa o inconjoare!
Iar la anul in vremea asta mamaica ei sa o invete sa sufle in luminarica!

Fii sigura draga RALU ca la anul vei face asa ceva.
Gindeste-te ca acolo in England vei primi cel mai bun si cel de mai de ultima ora tratament.

Ile si Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput