FIV 117
Raspunsuri - Pagina 9
lorelai_lorelai spune:
Fetele, la cate zile de la Et se face bhcg sau testul de sarcina?ca am o prietena care si-a facut fiv la Cluj si nu stie cand tr sa faca?
delfi spune:
fetelor nu am cuvinte sa va multumesc pt toate gindurile si urarile voastre de bine, nu ma asteptam
Si acum povestea noastra: am 34 de ani, sotul 35, eu sunt OK la el avem o oligospermie combinata citeodata si cu asteno, asa ca am fost in prima faza la "pomul laudat"-Giuly, echipa BM-Cocei in noiembrie anul trecut. Nu pot sa spun ca nu s-au purtat bine, Cocei e o super doamna, dar toate eram pe banda, fara nici o particularitate a tratamentului, fara analize hormonale, ce sa mai dupa stimulare cu 1 fiola diph+3 fiole menogon au rezultat 4 ovocite si mai apoi 4 embrioni fertilizati cu ICSI-Cocei a spus atunci ca este o problema masculina grava -mai multe amanunte nu ne-a dat. Dupa 2 saptamini am avut rezultatul 0 la analize, deci nici urma de implantare. Nici nu am putut sa-i sun sa le spun vestea. In ianuarie am citit pe net si pe la voi -Betty 78-de MNL si am zis sa facem o incercare si la particular. Pot sa spun ca nu regret nici un moment decizia luata Prof El Ron este un om extraordinar, el chiar a insistat sa mai incercam inseminari deoarece costul fiv este destul e mare aici 3000 Eur, iar din punctul sau de vadere faptul ca sotul meu avea numai 10-20 milioane nu era o pb asa mare. Am urmat acelasi tratament 1 fiola diph dupa care 1 diph + 3 menogon, cu analize hormonale din 2 in 2 zile -am facut poteca intre bucuresti si craiova.In ziua punctiei am avut 9 ovocite dintre care s-au fertilizat, tot cu icsi, 5. Din astea 2 embrioni au fost de proasta cal asa ca am transferat la 48 de ore 1embrion de 4 cel, unul de 3 cel si 1 de 2 celule. La zece zile am facut un test de sarcina, ca nu mai puteam si a iesit o liniuta dar foarte slaba, iar la 14 zile am facut bhcg. In timpul tratamentului nu pot spune ca am tinut un anumit regim, am incercat sa maninc mai sanatos si mi-am luat cocediu de la servici dupa ET ceea ce cred ca a contat f mult.Oricum acum incercam sa ne revenim, incet incet -de ce oare omul se asteapta numai la vesti rele iar cind le primim pe cele bune parca nici nu mai avem putere sa ne bucuram.
Va pup pe toate, va multumesc ca existati si nu uitati sa aveti incredere ca acolo sus cineva ne iubeste, cred doar ca nu are timp de toate odata . Bafta multa in continuare si chiar daca sunt eu mai lenesa la scris asta nu inseamna ca nu o sa va urmaresc in continuare
Relya spune:
Delfi, felicitari !!! sarcina usoara si la termen.
Un bebe sanatos, frumos si norocos sa ai.
toate fetele fara deosebire
lilianaFi spune:
Delfifelicitari...sa ai o sarcina usoara si la termen bebic sanatos...numai bine...
Melutzica nu ai facut testul...sau...???...iti doresc numai bine...
M Oana Kora Antosit ...KORA...mi-au recomandat un noua histeroscopie la ei,la centru fiv,inainte de a face un alt fiv...
...fetelor...mie imi vine sa pling...ieri la plecare de la dr.eram cu gindul la problemele mele de infertilitate(cicluri anovulatorii,endometrioza pelvina si tubara stg)...dar aseara citind mai bine explicatiile intregului proces fiv(mi-au dat un fel de bilet de iesire din sp.)...si SOC...sotul meu are o "spermograma de muzeu"-expresia dr.,deci fara nici o minima problema...dar...spermatozoizii pusi impreuna cu ovocitele nu faceau nimic,stateau ca prostii...astfel s-a recurs la tehnica ICSI....inca vorbesc singura...acum inteleg de ce a zis dr.la un moment dat ca a fost un miracol cin am ramas gravi natural....voi ati mai auzit de asa spermatozoizi buni dar ...prosti...!!!
madalina28 spune:
Delfi felicitari sarcina usora si la termen cu bebe sanatos si frumos.
LilianaFi nu fii suparata spermatozoizii sunt un pic mai lenesi cu ceva tratamente naturiste poate isi vor reveni.
Aldolina sa nu te aud ca ti-e frica,capul sus trebuie sa iasa bine,ca doar in vara asta trebuie sa ne plimbam burtile prin Herastrau nu?Maine o sa fac ce ti-am promis in PM.
Kora,Antosit,Celu,Zouzounaki,Andrada,Teli,Cris si Madlen bafta multa multa in continuare
Pussi cate un pt mami si
Moni,Liana,Oana
Madalina
calea sigura a esecului este sa renunti...
Liana30 spune:
lorelai_lorelai cel mai bine este sa fie facut bhcg_ul la 14 zile de la ET..multa bafat prietenei tale..
va pup pe toate si va tin pumnii!!
Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!
Putin cu putin se aduna marea...
"Nimic nu-i imposibil!"
Nasica
lilianaFi spune:
Madalina...dr.a zis ca nu e necesar nici un tratament,deoarece spermograma e foarte buna...nu sint lenesi(nu are asteno) pur si simplu nu le place sa faca amor cu ovocitele mele......tu in ce faza al proiectului bebe esti...faci ET,cind???tin pumnii...iti urez numai bine...!!!
Aldolina spune:
Madalina, Cris, Moniland, Aly, Marrina, multumesc pentru incurajari si mesaje.
LilianaFi, voi ati facut test postcoital? daca nu le place in mediul tau? Din nefericire exista si aceasta posibilitate si atunci degeaba sunt ei buni, degeaba tu 'functionezi' OK. Trebuie sa existe o explicatie la toata povestea asta.
Va pup pe toate.