Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (39)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ia uitati ce www.ewg.org/reports/skindeep2/index.php?key=nosign" target="_blank">site fain am gasit la Parintii intreaba, pentru a vedea cat de safe sunt produsele cosmetice pe care le folosim pentru noi si bebelusi.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

laura, in nici un caz sa nu storci marul ras....pai cum sa ii dai chestia aia seaca...nici nu poate inghiti...sucul va face marul mai moale si usor de inghitit si se adauga si aportul lui de vitamnie...doar nu o sa ii dai sucul separat. eu ii dau tot ce ramane din fructul ras, daca mi se pare ca e prea gros pun un pic de apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Multumesc mult fetelor atat pentru raspuns cat si pentru rapiditate...Dianocica,Donia,Laura,A_deju....
Ma duc la farmacie sa-i iau ca saracul nu mai stie ce sa bage in gura ce-l mananca...macar daca ar iesi...ca-l supara de la 3 luni jumate...

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.youngnutrition.net/member/tickers/61354/ticker1.png[/img]" target="_blank">varsta Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by Laura13

salutari mamici!
fetele am si eu nevoie de ajutor. am ajuns la 60 ml de suc dimineata (inainte de lapte). suc de mar si morcov. as vrea acum sa ii introduc mar ras sau copt. acum: cum ii dau marul ras? dupa ce il dau pe razatoare, fara sa storc sucul din el? sau dupa ce storc sucul? cat mar ras sa ii dau? adica incep cu o lingurita, apoi 2 si tot asa, dar pana cand? cand incep sa ii introduc si al fruct? sau sa ii pun cereale in marul ras? cum sa fac? ca aci m-am inpotmolt!
in alta ordine de idei:
dianocica m-am hotarat. sapt asta ii fac si eu lui Dani baie in cada mare. m-au dat gtata pozele voastre. dar am vazut ca tu te-ai bagat in cada cu el. nu ti-a fost frica. nu stiu, ma gandesc ca noi suntem mai "murdari" de cat ei, mi-e frica sa nu ia ceva de la mine. daca intelegi ce vreau sa spun.
l-am votat pe octavian si pe rares! super dansuri!
dandusa unde esti?????
kokorina ce iti fac frumusetile?
yagmur cum e bona?
aelita ce mai face domnisoara?
mormelvio ati terminat cu hartogaraia? ce face alin?

va pupic ca da semne de trezire ala micu'!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Laura, uite cum mi-a spus mie pediatra:
- suc de mar - 5 ml, 10 ml etc 50 ml si te opresti la 50 ml;
- mar ras - pe razatoare de sticla (nu storci sucul!), 2 linguritze, 4 lgte etc pana ajungi la un mar ras; pana ajungi la un mar ii dai completare san sau formula (ce-i dai tu) pana se satura; poti sa-i adaugi si faina de orez de la nestle; pana ajunge la un mar, poti sa-i dai si sucul, din ce a ramas;
- dupa 10 zile, ii dai si 1/4 banana cu un pic de suc de portocala sau 1/2 piersica;
- suc de morcov - incepi cu 5 ml, 10 ml, etc pana ajungi la 30 ml si te opresti; daca nu ii place gol, amesteci cu suc de mar sau portocala;
- supa - in 1.5 l apa fierbi morcov, ceapa mica, albitura, dovlecel, cartof potrivit; incepi ci zeama, apoi pasezi morcov, albitura, dovlecel, cartof pe rand, la cateva zile distanta; ceapa o bagi intreaga, o scoti intreaga, nu o pasezi;
- cereale cu lapte integrat (masa de seara, dupa 5luni1sapt)

Atentie! pana ajungi la portie intreaga, toate mesele se completeaza cu san / formula; nu se introduc mai multe alimente in aceeasi zi sau in zile consecutive (sa treaca 2-3 zle intre).

Daca mai ai nev de ceva, spune. Sper ca ti-am fost de ajutor.

Pupi.

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)
slideshow Maya
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Laura, eu rad marul si eventual mai prepar putintel suc separat si-l amestec cu marul ras sa fie asa un piure mai lungutz... pricepusi???Vei incepe cu o linguritza, doua si apoi vezi si tu cat vrea Dani sa pape, oricum nu cred ca va avea nevoie de cantitati industriale... Nu stiu ce fruct ar urma, noi suntem la mar deocamdata. am mai citit ca bebeii ar tolera mai bine marul copt, n-am incercat.
Donia, si steamer-ul se programeaza pentru fiecare aliment un anumit timp, deci nu tre' sa stai si sa tot verifici daca e gata mancarea. dar oala aia de care vorbesti tu chiar e o minune, auzi, soro!?
Danita, om sanatos de munte, s-a apucat si baietul vostru de sporturi extreme??!Bravos!
Alexandra si David roade tot, de tare multa vreme, asa ca nu stiu daca e de la dintisori sau pur si simplu un alt obicei de bebelus.
dianocica, puneti ceva dezinfectant in apa de baie ? am vazut parca tot pe forum un bebel care facea baie in apa de culoare roz bombon, am banuit atunci ca e o solutie dezinfectanta...sau??
Apopos de tema zilei cu termenul de pastrare a cerealelor, cica sa nu depaseasca o luna, dar voua nu vi se termina pachetul o luna???? Pai pe pachet scrie ca se dau 1-2 mese de lapte cu 7-8 linguri de cereale, deci o cantitate maricica de cereale. eu ii dau o masa de cereale seara cu 4-5 cupe de lapte de cereale,in consecintza terminam repejor cutia. ii dau eu prea mult???

Am 5 luni !!!

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

danita, stiu cum arata, vroiam sa il vad "in actiune" ...ce giumbusliucuri face ? ii place ? de ce il agati?

Mergi la inceput

mai voiam sa va zic ca eu amestec piureul de legume cu lapte si cereale, sa fie mai consistent sa creasca baiatul lu' mama, ca tot am eu un fix cu greutatea. dar acum citind ce scrieti voi , ma intreb: oare gresesc? asa ii schimb gustul piureului si David nu va prefera legumele simple? oare, oare?
Si inca ceva: david dupa masa de legume nu mai bea lapte decat aprox dupa o ora.

Am 5 luni !!!

poze David Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by roxanica2006

mai voiam sa va zic ca eu amestec piureul de legume cu lapte si cereale, sa fie mai consistent sa creasca baiatul lu' mama, ca tot am eu un fix cu greutatea. dar acum citind ce scrieti voi , ma intreb: oare gresesc? asa ii schimb gustul piureului si David nu va prefera legumele simple? oare, oare?
Si inca ceva: david dupa masa de legume nu mai bea lapte decat aprox dupa o ora.

Am 5 luni !!!

poze David Mihai

roxanica, asa se dau legumele, cu cereale ca sa fie masa mai consistenta si sa-ti poata inlocui o masa de lapte ... dar cu cereale simple, fara arome, de orez sau orez cu porumb, si alea nu schimba gustul cu nimik ... eu pun 2 masuri (de la cutia de lapte praf) de cereale de orez la 160-170 g legume si se pare ca de cand fac asa Oana nu mai vrea si lapte dupa masa de legume, e satula ... de fapt era aiurea ca ea mai vroia lapte dupa 170 g legume, era clar ca nu se satura, ca nu bea 20-30 ml de lapte de sete, ci cate 80-100 ml... si de cand am introdus cerealele in legume nu mai vrea lapte deloc
editez ca sa-ti zic ca eu fac pireul de cereale separat cum scrie pe cutie si apoi il incorporez in legume, deci nu bag 2 masuri de cereale in legume, asa, fara sa le diluez intai cu apa ... sper ca m-am facut inteleasa ca mi-e cam somn si nu-s prea vioaie... daca nu, imi zici si ma adun mai bine
si seara eu ii dau doar 50 ml de pireutz de cereale dar si ala f l;ichid si i-l incorporez in lapte ... mai mult nu vreau, ca bnu-i bine sa dau atatea cereale copilului ca se face prea pufos

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-5-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

mda, asta cu dezinfectatul cazii e naspa. eu am zis asa: domestos sau ceva de genul...nope. e prea dur si nu se limepezeste prea usor. detergent de vase...nici. aici e o pasarica de a mea...cum sa spal cada cu detergent de vase? solutie din aia de dezinfectat 'la rece'.n am incredere...mai erau: detergent de rufe. automat nu ca se limezeste joi...manual nu am si mi e lene sa cumpar sa verific...dandusa facea asa si s a declarat multumita. si....ultima solutie....gel de dus. cu asta i am spalat si lui cada din prima zi. de la adidas

sa nu uit: yagmur ce tare e domn luca...da' a crescut muuult de cand ne am vazut noi....

mai era ceva dar am mancat intre timp si s a dus tot...

a, un alt site cu chestii despre diversificare. muuulte. e si o lista cu high si low alergenic food. vedeti voi..dar nu l mai gasesc... revin...

diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Mergi la inceput

'Nteles, Dia! Exact asa procedez si eu, prepar o cupa de cereale +o cupa lapte +30 ml apa si pun peste piureul de legume. dar mai bag si seara 4-5 cupe de cereale. Dar cum e cu "pufosenia" asta? Ar trebui sa se vada pe loc rezultatele sau e cu bataie lunga?Ca al meu papa cereale de o luna si ceva, dar tot firav imi pare... Si cum masori pireul, de stii exact ca e 150, 170 etc.?Imi explica mai demult A_deju ca e gradat recipientul ala de la blender, dar eu nu mai torn legumele in bolul ala pt. ca e o cantitate prea mica, pun direct blenderul in farfuriutza in care prepar piureul si amestec bine totul.
Donia, ziceam ca partea proasta de la faza cu steamer-ul e ca nu obtin si supica pentru ca ii mai dadeam lui david cateva lingurite de supica la final, mai mult de sete, si tare le mai savura. Am descoperit ca pot sa-i mai dau cateva lingurite de supica si in timpul mesei, parca aluneca mai usor pireutul si mai accepta cateva linguritze in plus. Ca la mancarica nu-l fortez (desi e specialitatea mea ) pt. ca mi-e frica sa nu dezvolte o repulsie fata de mancare , ca apoi vad eu...

Am 5 luni !!!

poze David Mihai

Mergi la inceput