vreau sa mor dar ce va face copilul?
Raspunsuri - Pagina 12
coraly spune:
Alia, Doamne fereste, ca am ramas fara cuvinte. Un om care face asa ceva e o bruta isterica si un animal nebun. Poate sa fie spasit a doua zi, nu e decat un teatru pe care il joaca, asta daca nu cumva e bolnav psihic si are accesele astea necontrolate. Nu te obliga nimeni sa-l suporti, nai ales in casa parintilor tai. Doamne... ei ce zic?
Nu pot decat sa-ti zic decat atat: DA-L AFARA!!!!!!!!!!!!
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
XIO spune:
Alia , tu d ce mai stai cu omul ala?
Vrei sa vezi cand ajunge sa-ti bata copilul , cat mai are pana sa te omoare, sau ce ?
Eu nu inteleg cum poti sa te complaci sa stai cu un idiot care te bate. Mai ales ca ai un copil
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
nume spune:
Alia, situatia ta imi pare halucinanta. Nu ca se intampla ci ca intr-un fel iti convine. Care e beneficiul tau? Ca sigur exista unul chiar daca nu e aparent. Adica de ce induri chestiile astea? Pt. rata la banca, cel putin o plateste? Il iubesti? Pt. copii(consideri ca e un tata bun)? De ce?
In orice relatie partenerii au niste ``monezi de schimb``: iubire, intelegere, idei, imagini, timp, bani etc. Ce va oferiti voi unul altuia?
nume
ralu pisi spune:
Andreica, eu am citit subiectul tau abia astazi. Nu stiu daca mai citesti sau nu dar eu as vrea sa te rog ceva. Pentru cateva secunde , opreste-te; incearca sa tii timpul in loc sa te departezi de totul si sa te uiti putin la tine si la tot ce este in jurul tau. Probabil ca o sa vezi o femeie pierduta, speriata, dezorientata. Iar langa ea un bebelus caruia toata lumea i s-a intors pe dos si nu intelege de ce. Tu stii ce iti cauzeaza suferinta, stii de ce te doare. Dar Maria nu intelege de ce mamica ei nu ii mai zimbeste, de ce se uita la ea altfel!
Acum sa-ti spun o poveste. Unele din fete au citit povestea mea, dar chiar cu riscul de a ma repeta, o sa-ti spun. Exact acum o luna am fost diagnosticata cu cancer. Pentru o perioada totul a fost cam in ceata, dar dupa ce am reusit sa-mi mai adun gandurile am inteles ca viata mea niciodata nu va mai fii la fel. Tratamentul pe care-l voi face va fi lung si greu, si exista posibilitatea sa-l fac degeaba...
Asa ca eu in imensa mea intelepciune ce mi-am zis: de ce sa ma mai chinui si eu si cei de langa mine? Hai sa ma pun jos si sa mor. Nu chiar la propriu pt ca nu cred ca as avea vreodata curajul sa fac ceva, dar sa las boala sa evolueze de la sine si sa nu mai fac operatii, tratamente si mai stiu eu ce. Oricum rezultatul este cam acelasi. Chiar i-am si comunicat aceasta inteleapta decizie sotului meu intr-o luni dimineata cand ne pregateam sa mergem la munca. Dar seara m-am intors acasa si mi-am vazut copilul. Mi-a zimbit, sa intins sa o iau in brate si chiar mi-a dat un pupic (are 11 luni). Si atunci am inteles cat de mare a fost prostia care mi-a trecut prin cap. ea nu stie ce se intampla, este mult prea mica sa inteleaga ceva. DAr parca prevazand ca mamica ei o sa aiba o mica criza de nervi a devenit din ce in ce mai iubareata si parca nu mai vrea sa se dezlipeasca de mine. Copilul tau este inca destul de mic ca sa aiba manifestari din astea, dar crede-ma ca trece prin tot ce treci si tu. Iti simte toate supararile, toate bucuriile. Nu iti poate spune inca dar tu esti tot universul ei. Si sa-ti mai spun ceva: mai mult ca tine nu o intelege si nu o iubeste nimeni. Eu de cate ori mai am idei ca ale tale incerc sa-mi inchipui ce ar gandi fiica mea despre mine este cativa ani, cand va crede ca nu am iubit-o suficient de mult incat sa lupt pentru ea. Intr-adevar poate ca acum iti vine sa faci orice altceva decat sa ai grija de un infant care urla, face caca, pipi si cere de mancare. Dar ce stie ea? Si ce vina are ea? Pana la urma nu ea este cea care a ales sa vina pe lume. Tu ai luat hotararea asta. Asa ca fii la fel de matura si responsabila ca atunci cand ai decis sa ai un copil, strange din dinti si vezi ce are copilul ala de urla...
In privinta alaptatului eu zic sa nu-ti faci prea multe probleme. Fica-mea e pe lapte praf de la 4 luni, si asta nu a distrus in nici un fel legatura dintre noi. Fie ca suge de la tine, fie ca bea dintr-o sticla, tot tu o tii in brate, tot tu o linistesti noaptea cand plange, tot tu esti mama ei!
In privinta parintilor tai, aceleasi sentimente pe care le ai tu pentru fiica ta le au si ei pt tine. S-ar putea sa fie putin cam messy cand le spui (daca nu cumva deja ai facut-o) dar pana la urma vor intelege si vor fii langa tine. Doar sunt parintii tai, nu?
Capul sus, si multa bafta. Atata timp cat esti sanatoasa, totul se rezolva cumva.
alia_ro spune:
dragele mele, nu am vrut sa fiu rea, nici sa ma bag peste subiectul ei, insa voi nu ati sesizat ca din mesajele ei reiese ca ii pasa mai mult de credit decat de copil? pai cum sa refuzi sa il alaptezi? asta e mama? adik ai lapte si refuzi sa ii dai acest drept copilului tau?
nici nu am vrut sa imi expoun povestea aici, dar am facut-o ca sa demonstrez ca eu cat am patimit de la animalul pe care l-am ales, niciodata nu am indepartat de la mine copilul, asta era ideea mea...
oricum ati fost foarte dragute si multumesc pt. sfaturi, am fost azi la iml si ma gandesc serios ce voi face...
Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut
violeta69 spune:
Ralu, sa-ti dea DD multa putere sa lupti cu boala si sa fii invingatoare la finalul luptei...
e o boala cumplita si o incercare la fel de cumplita...dar asa cum si tu simti,ochii copilului tai iti va lumina drmul!
speranta e ultima care o pierdem,iar cand esti optimista boala nu are putere!
pt alia,viata e mult prea frumoasa si nimeni nu merita sacrificul tau afara de copii...si asta presupune ca tie sa-ti fie bine si prin tine copiilor tai sa le fie bine!
totul se plateste in lumea asta,iar faptul ca stai si induri se va repercuta la un moment dat asupra ta,asupra sanatatii tale...
eu iti doresc putere sa te desprinzi de un alt fel de boala.....
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
J G spune:
Andreica da-ne te rog un semn ca esti bine!
Alia ma bucur ca ai fost la IML. Gandeste-te ce vei face, ai un mare avantaj ca esti la tine acasa. Cred ca si parintii te vor ajuta!
Ralu multa sanatate!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
alia_ro spune:
ralu, mult curaj si te admir, sa stii ca vindecarea sta in tine, daca nu te lasi prada deznadejdii si disperarii, daca tu esti convinsa ca te faci bine, mintea ta va lucra iar acest gand va deveni realitate. Totul e sa crezi in tine si in puterea gandului, stiu ca poate suna AIUREA, dar macar incearca sa te vizualizezi sanatoasa, sa nu te mai gandesti la boala, sa-ti imaginezi numai lucruri frumoase.
nu pot sa scriu mai mult, ca sunt cu cel mic in brate...
te pup
Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut
Antoanela23 spune:
Alia, ce povestesti tu este cutremurator si-mi pare f rau ca treci prin asa ceva.
Dar nu cred ca asta iti da dreptul s-o ataci pe Andreica pe tema creditului, parerea mea e ca ai fost cam dura. Ea a explicat ca nu e numai ea implicata ci si parintii ei si pt ei isi face griji si se simte responsabila in plus fata de copil.
Cum tu iti doresti si e normal sa primesti intelegere si suport de la forum, asa isi doreste si are dreptul sa primeasca si ea.
Situatia ta e f dificila, ai facut bine ca ai fost la IML. Sper ca vei gasi o solutie, trebuie sa faci ceva sa nu mai fi expusa la batai si violenta si mai ales copiii tai sa nu traiasca asa ceva. Copiii nu au nevoie numai de mancare ca sa creasca frumos ci si de o atmosfera calda, iubitoare si echilibrata.
Numai bine,
Anto 30 siVictor (8 octombrie 2005)