Durerea unei pierderi de sarcina (23)
Raspunsuri - Pagina 22
irinabobe spune:
danaangie daca nu mai sangerezi e foarte bine. inseamna ca te-a curatat cum trebuie la chiuretaj. crede-ma ca eu ma rugam sa se opreasca sangerarea care nu e oprea pt ca nu fusesem chiuretata cum trebuie asa ca a urmat chiuretajul nr.2 .
Ale , felicitari am citit la "gravidute lui tutu" , ma bucur ca ai reuit a te mobilizezi si sa treci cu bine peste o asemenea incercare. cat priveste cutu el m-a ajutat foarte mult sa trec peste ce s-a intamplat asa ca eu unu nu as renunta la el pururi. e drept ca eu am trecut de faza cu pipi+ cachi (dar e si asta o buna pregatire pentru cand vom avea bebe). asa ca mai gandeste-te poate il mai tii pe langa tine o vreme.
Michelle hai nu fi dezamagita ca eu cu cine plec luna viitoare la odisee daca plecati toate acum? Te rog eu revino-ti si pregateste-te pentru luna urmatoare.
Brabe imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat si cred ca toate celelalte de aici ne confruntam cu aceeasi problema: FRICA sa nu se repte povestea, dar pana la urma trebuie sa trecem si peste asta ca nu avem de ales. ce putem face nu mai incerca sa facem bebe de frica sa nu ni se intample iar? hai fetelor ca e primavara afara moralul sus si hai sa plecam odata la nasterea unei stele!
Alé spune:
Irina, nu pot sa-l tin din cel putin doua motive - la tara e asteptat cu mare drag de bunicul meu pe care il tot aminam de prin iarna ca-i luam un catel nou, apoi in casa este greu de tinut, eu stau la bloc si e un caine mare, nu poti sa-l tin inghesuit aici. La tara are doua curti imense unde sa alerge si sa miroasa flori.
Iar aici avem mitza care e asa cum spuneam, stapina casei iar noi sintem obisnuiti cu independenta ei si nu cu nevoile atit de diferite ale unui caine. Si cel mai important, noi sintem genu' cu pisica decit cu catel. E destept, atasat, etc, etc, dar noi preferam caracterul mitzelor. Fara suparare proprietarilor de catei.
Cit despre frica, asa e, ne e frica, dar trebuie s-o invingem ca altfel nu vom reusi.
Edit: de plecat, cu mine pleci la odisee, da?
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |
Laura Ioana spune:
Danangie imi pare foarte rau si iti inteleg durerea! Vad ca esti totusi optimista si asta face bine sufletului! Iti doresc sa reusesti in toamna sa ai o sarcina sanatosa si un bebe perfect
Ale iubita, ce ma bucur cand vad ca vorbesti de odisee! Vei incerca acum sa ramai insarcinata? Imi doresc din suflet sa ti se implineasca visul
5+
Poze Laura
Iepurasul nostru
Pepsi spune:
michelle, iubita mea, hai capul sus, nu te las eu sa te deprimi!cum au iesit croasanii?te string tare in brate, si daca mai esti suparata e rindul meu sa-ti dau bataita!
ale, ma bucur ca esti pe drumul cel bun!
dana, imi pare tare rau, eram asa de bucuroasa cind ne-ai spus ca era bine pina la urma, si acuma......eu, am pierdut sarcina la 12s, tot chiuretaj am facut si eu, ca sarcina era oprita din evolutie de 2 saptamini si nu aveam NICI un simptom!ma regasesc in ce scri tu, am trecut prin atacuri de panica,la 1 saptamina dupa chiuretaj am ajuns la urgente cu o hemoragie de era sa ajung la transfuzie de singe si ca nu voi mai avea niciodata copii......am dat vina si pe sot, pe mine, pe tot! ma gindeam la divort,ca nu sint o mama buna ptr Dominic, ca-i e mai bine fara mine, ca mai bine mor si eu.... etc, dar a trecut furtuna.....am un sot minunat!pe mine m-au ajutat f mult fetele de aici, copilul de 3 ani ce-l am, ne-am luat o mini vacanta si am plecat departe!dupa 2 cicluri am incercat din nou, si am ramas gravida. si eu am avut un chist ovarian suspect de cancer, de care m-am operat acuma 7 ani, si am avut si o tumoare la sini, care ziceau tot ca e canceroasa, am scos-o si pe aia!daca medicii zic ca e mai bine sa scoti chistul, si apoi sa incerci din nou!sanatate multa, durerea e mare acuma si nu iti vine sa crezi ca intr-o zi va mai fi bine ptr tine, eu, eram considerata deplasata de cei din jur, ptr ca sufeream asa de mult ptr un embrion, si ca imi neglijam copilul, familia.....si chiar daca nu voi uita niciodata ce mi s-a intimplat, si sint inca cu mare frica in suflet, cu mare panica, fiecare durere sau lipsa de durere ma face sa ma gindesc la ce-i mai rau, speranta nu moare niciodata!curaj mult!
Flavia 34+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Chantal spune:
Flavia, multumesc ca mi-ai deschis ochii despre Maternitatea Odobescu din Timisoara. Macar la Arad nu erau gandaci dar manusi intinse la uscat am vazut si eu, nu pe calorifer ci pe un pat pe un coridor... Mi-e si groaza sa-mi fac testul HIV sau pentru hepatitele B si C. Mai bine sa nu stiu...
Te .
Lau Meli stai linistita, n-ai de ce sa-ti ceri scuze. N-aveai de unde sa stii ca fetita mea a fost bine, am povestit cu mult timp in urma ce s-a intamplat. Iti tin pumnii sa fie pozitiv testul de maine.
Danangie , imi pare rau, mai mult nu stiu ce sa zic. Stiu ce e in sufletul tau si vorbele nu te ajuta in acest moment.
Ale . Si pe mine m-a ajutat mult un catel anul trecut dupa tragedie. Si eu stau la bloc dar catelul e de la inceput la casa parintilor mei. La bloc e greu sa tii un caine.
Brabe, nu ti-au facut eco din timp sa vada ca sarcina nu era in uter? Asa puteau sa-ti salveze trompa uterina, nelasand sarcina sa creasca atat de mult... Offff...
brabe spune:
Chantal aici sistemul medical e f ciudat. Primul ecograf il ai la 16-17 saptamani. Si nici nu poti sa te duci mai devreme daca vrei. Sunt clinici particulare dar f putine si totul e cu programare. Poti astepta si 2 luni pt o vizita.
Dar macar fata de Ro esti tratat cu respect si ti se acorda toata atentia fara sa dai bani nimanui. Poate sunt si aici doctori incompetenti, de fapt mai putin pregatiti sau fara experienta, dar intotdeauna e cineva care stie ce face. Pentru gravide totul este gratuit si cat priveste copii sunt prioritatea nr.1
Iti vine sa-i omori pe nenorocitii astia din Ro care nu vor sa faca nimic pentru sistemul medical.
Chantal spune:
Brabe, referitor la sistemul medical din Romania ai perfecta dreptate. Totusi, avem si noi un avantaj: pentru 3-400.000 poti merge oricand vrei la un cabinet privat si-ti faci ecografie de cate ori vor muschii tai, ceea ce in unele cazuri e de un real folos. Mi se pare total lipsit de responsabilitate din partea medicilor de afara sa nu-ti faca ecografie inainte de 16-17 sapt. De aceea se intampla tragedii ca si in cazul tau. Sa nu te superi pe mine dar a mai fost o fata aici, irlandeza, care la fel a avut de suferit din cauza sistemului medical de afara cu politica lor de a nu cheltui banii statului. Daca citesti in urma ai sa vezi cat a avut de tras datorita indiferentei lor. Pentru ei sunt mai importanti niste amarati de bani decat viata si sanatatea pacientului. Aici macar daca ai bani (si nu-i asa o suma mare 3-400.000, vreo 10 euro), mai rezolvi ceva. Acuma poate fetele din Bucuresti or sa ma contrazica cu suma, in Bucuresti tarifele sunt ametitoare, eu vorbesc de preturi normale care sunt la noi in oras.
Chantal spune:
quote:
Originally posted by Pepsi
...nu te lasa, te rog eu mult, m-am bucurat atit de mult cind ai spus ca inceri din nou sa ramii gravi? unde este chantal de atunci?in ce zi esti? nu renunta la viata!fetita ta ramine tot timpul fetita ta, si dragostea ptr ea, nu va fi orbita de un fratior sau o surioara!te rog eu mult nu renunta!
Flavia, sunt in ziua 19 dar nu vreau sa raman gravi. Nu ma avut grija luna asta dar a mai fost o luna in care nu am avut grija si nu s-a intamplat nimc, si ne-am dat mult mai mult silinta atunci ca acum asa ca sunt sigura ca nu o sa fiu gravi, nu are rost sa va faceti idei gresite. Nu de aia nu vreau sa mai raman gravi petru ca as crede ca dragostea pentru un alt copil ar umbri-o pe cea pentru fetita mea ci pentru ca pur si simplu stiu ca va fi la fel de rau ca prima data, daca nu si mai rau plus ca nu mai am dragoste de oferit. Cel putin nu unui copil! Suna crud dar asta simt si e singurul lucru care ma mai protejeaza acum sa nu clachez cu totul.
Tu cum esti? Mai mergi la servici? AMR vreo 5-6 saptamani si vine bebe. Iti doresc sa fie totul super bine pana la capat si abia astept sa ne anunti ca ai un bebe sanatos si cuminte. Te
IreneCAM spune:
Dragele mele, azi e o zi urata si grea, se implinesc 3 luni de la cezariana, iar maine vor fi 3 luni de cand bebe a plecat la ingerasi. Ca sa fie si mai greu, tocmai cand credeam ca ma refac si eram putin optimista m-au luat niste dureri de burtika cumplite, pt ca am fost la tara si m-am agitat un pic pe acolo. In sfarsit, ca sa fie tacamul complet, socrela m-a bagat putin in sedinta, ca noi nu ne mai ducem sa facem investigatii, ca trebuia sa ma fi dus in timpul sarcinii la Bucuresti, ca uite fata ei cate analize face (e gravi in 7 luni), ca de ce sa adoptam etc. Cel mai tare m-a enervat ca imi dadea exemple si ca imi tot spunea ca trebuia sa fi mers la Bucuresti. Nu i-am mai spus ca oricum bebe era bolnav din primele 2-4 sapt., asa ca nu ma ajuta cu nimic sa merg la super ecografii,chiar daca as fi stiut tot nu se putea face nimic. Cum puteam sa merg la Bucuresti cand aveam membranele fisurate de la 29 de sapt si chiar si mersul la buda era o aventura???
Nu cred ca a fost rau intentionata, dar eu m-am simtit ca si cum imi reprosa ceva...Mi-am adus aminte de o "dulceata" de asistenta de la ginecologie care, atunci cand dr incerca sa ma linisteasca spunandu-mi ca data viitoare va fi bine, a simtit nevoia sa adauge: ca doar n-o avea ea atatea pacate incat sa i se intample si a doua oara! Adica prima data am meritat-o!
Offfff, asa ca am venit acasa, m-am bocit un pic, am luat laptopu' in brate si am intrat sa vad ce mai ziceti voi.
Sufletele indurerate, nu mai fiti triste
M-a impresionat povestea despre maternitatea din Timisoara, cu gandaci si manusi "sterile".La Targoviste e si mai rau, nu va spun decat ca infirmierele schimbau tampoanele fetelor cu cezariana fara manusi...
DANANGIE,Ai grija de tine
ALE, ma bucur ca esti mai optimista si mai increzatoare. Mi-a placut povestea despre cutu...mmmmm, eu am 2 boxeri, frumosi foc, tot la tara ii tin.
PEPSI, ce bine ca scrii din nou!Mi-era dor de tine si de incurajarile tale.
MICHELLE, nu fi trista, bebe o sa vina curand
Mi-a mai trecut putin supararea.Va pe toate, va spun noapte buna si sa aveti o duminica frumoasa maine. Eu ma voi ghemui in pat, poate va trece durerea de burtika.
Andra
Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala...Isabela de Castilla catre Cristofor Columb
blueeyes2003 spune:
Danangie imi pare foarte rau! Pot sa imi inchipui ce este in sufletul tau! Stiu ca acum nimic din ce iti spunem nu te face sa te simti mai bine dar timpul va mai estompa durerea si incet,incet ai sa gasesti puterea de a incerca din nou.
Iti doresc multa putere sa treci peste aceasta grea incercare!
In legatura cu sangerarea dupa chiuretaj,nu trebuie sa-ti faci probleme,eu am sangerat doar 2 zile si totul a fost bine.Asa cum a spus si Irina,asta inseamna ca te-a curatat bine.
Aleiti doresc sa ti se implineasca visul cat mai curand.Ma bucur ca esti mai optimista!
Andra nu mai pune la suflet toate rautatile celor din jur.Ei nu-si dau seama cat rau ne fac spunand anumite lucruri.
Intr-o zi o sa fie bine,o sa vezi!
Va pe toate si va doresc o duminica placuta!
Mirela
www.justmommies.com/tickers/pic/ttc/13994/.png" target="_blank">Come on baby!