Durerea unei pierderi de sarcina (23)
Raspunsuri - Pagina 20
Teo2rina spune:
michelle,iubita,nu te intrista,ci priveste inainte,gandeste-te la faptul ca numai DD le stie pe toate.gandeste-te ca nu-ti face bine deloc stresul,teama,dezamagirea cu care traiesti.inlatura tristetea (asta cat se poate).eu nu zic sa-ti uiti fetita,caci nu sunt de acord ce treaba asta-embrion,neembrion tot copiii nostri au fost-,dar incearca sa te detasezi putin.las-o pe fetita ta sa-ti trimita de acolo de Sus un alt sufletel.eu sunt convinsa ca toti puiutii nostri au grija de noi asa cum si noi am fi avut grija de ei.
pepsi,eu chiar nu cred ca nu este locul tau si aici.si nu numai prin faptul ca ai trecut prin asa ceva,dar de fiecare data cand una dintre noi era cu moralul la pamant,hop si tu cu incurajarile.chiar si exemplul personal ne da putere sa mergem mai departe.mie una imi esti tare draga,ca toate fetele de aici,si,in plus, te admir foarte mult pentru taria ta.asa ca,sa nu dispari de pe aici.
msemcu,trebuie sa fi tare mandra de burtica ta si de cei !!!ce frumos,sa ai trei!(cate unul pentru fiecare)
fetelor,dragutelor,va mai parasesc doua zile ca plecam la parintii mei si apoi cu ei la cabana noastra de la munte.fac orice,numai sa treaca timpul mai repede,sa-mi iau analizele si sper ca pana atunci sa nu mi se sparga foliculul sa pot profita de el!
Idaira spune:
Flavia tu esti sufletul acestei rubrici...si cred ca nu e doar opinia mea.Mentii viu topicul si intotdeauna gasesti cuv potrivite pt fiecare.Nici sa nu-ti treaca prin cap sa ne parasesti...
Mirelush,Dupahston,Utrogestan,tot aia e, sa fii tu sanatoasa.
brabe spune:
Buna fetelor!
Abia am terminat munca si repede tzop pe DC.
Michelle si eu astept uratii pe luni, dar poate ramanem luna ce vine. Capul sus. La mine e abia prima luna de incercare. Nici nu ma asteptam la miracole.
Nu mai fii trista, in cateva zile poti incerca din nou.
fetele!
blueeyes2003 spune:
Laura si eu sunt tare nerabdatoare sa treaca timpul si sa vina vremea testului dar mai am ceva de asteptat,aproape 2 saptamani.Ar fi o minune sa raman din prima incercare!
Cristina nu m-ati zapacit,este normal sa aveti pareri deiferite atata timp cat nu mergeti la acelasi medic.Vad eu pana in Z16 ce ma hoatarasc sa iau si va anunt!
Dar dupa Z26 cand termin de luat pastilele,in cazul in care nu s-a prins bebe,la cat timp apare CM?La voi cum a fost?Eu inainte aveam CM de 25,26 zile.
Cred ca este bine sa mai faci cate o plimbare mica,nu?Miscarea este buna!Nu te mai gandi ca te interneaza,sigur totul va fi bine.Si daca se intampla totusi sa stai in spital cateva zile,nu-ti face griji ca sub supravegherea dr vei trece cu bine peste tot.Sa speram ca nu va fi nevoie si vor inceta contractiile de la tratament.
Mari mersi mult!
Nici eu nu pot sa vad pozele!
brabe iti tinem pumnii ca luna aceasta sa fie cu noroc!
Idaira
Eu nu ma simt prea bine,m-am intins sa prind o perdea si de atunci ma cam doare operatia,simt ca ma inteapa,nu mi s-a mai intamplat pana acum si a trecut 1 an si 2 luni de la operatie! Asta imi mai trebuia acum!
Va
Mirela
Chantal spune:
quote:
Originally posted by L5845
te-ai gandit ca poate fetita ta era foarte bolnava si DD i-a usurat suferinta si ei si tie, ca ar fi fost un copil chinuit si voi niste parinti disperati ca nu puteti sa o ajutati sa se faca bine? Poate asa a fost mai bine,v-a ferit DD de suferinte inutile si pe termen lung.
Lau Meli, multumesc pentru stradania ta sa ma mai scoti din butoi... Vroiam doar sa stii ca fetita mea a fost perfect sanatoasa, a fost scoasa prin operatie cezariana mult prea devreme dintr-o greseala a medicilor (4 medici ginecologi printre care si renumitul doctor Tutunaru si un genetician la care am fost ulterior mi-au confirmat asta). Si chiar si asa ar fi supravietuit daca ar fi primit surfactant. Dar incompetenta e la loc de frunte la noi si doctorii din Arad nu fac exceptie. Am aflat recent de la cineva care lucreaza in Maternul din Arad ca medicii neonatologi de aici nu stiu sa administreze acel surfactant, de aceea nu-l dau nici unui copil. Lasa problema respiratiei prematurilor in voia sortii. E crunt dar e adevarat, persoana care mi-a zis lucreaza chiar pe sectia de nou-nascuti si stie despre ce vorbeste. Daca era bolnavioara poate ma consolam un pic mai usor dar asa... E mult mai greu. Imi fac reprosuri de ce m-am dus la Arad la medic, de ce nu m-am dus macar la Timisoara daca nu la Szeged. Fetita mea ar fi fost cu mine acum. Regretele sunt tardive...
Multumesc si celorlate fete, tuturor celor care s-au chinuit atat cu mine sa ma ajute in vreun fel. Michelle, Mirela, va pe amandoua.
Flavia, ma ierti daca te-am indepatat cumva cu ce am scris. N-am vrut asa ceva. Ar fi pacat sa lipsesti de aici din cauza mea. Te rog scrie, mi-a facut si mie placere sa vorbim si si celorlalte fete le priesc mesajele tale optimiste. Sper din suflet ca norocul tau cu aceasta sarcina sa fie molipsitor pentru cat mai multe fete de aici.
Cat despre mine si starea mea din aceste momente, nu vreau sa va mai stresez cu ea. Nu vreau sa-mi schimb opiniile pentru ca asa simt eu ca e bine pentru mine, sa fiu pregatita pentru tot ce-i mai rau in materie de copii. O sa-mi canalizez energia spre alte preocupari in care pot avea mai multe sanse de reusita decat in acest domeniu al copiilor.
As vrea sa mai scriu in continuare la acest subiect doar ca nu mai vreau sa va necajesc cu starea mea. Vreau sa incerc sa va sustin sau pur si simplu sa vorbim, daca eu nu sunt pregatita sa ies din aceasta stare, macar poate reusesc sa ajunt pe altcineva mai optimist si mai puternic decat mine.
Pepsi spune:
michelle, iubito, imi pare rau ca nu a fost sa fie, dar daca te gindesti bine nici nu ai prestat tu chiar ca la carte!numa bine iti dai timp sa te obisnuiesti cu ideea, vezi si ce e cu ce zicea medicul, desi nici eu nu cred ca ai nici un rest! ti-am povestit cum am avut eu resturi de placenta si la 1 luna de la nastere am ajuns cu hemoragie la urgente si febra. ma bucur ca esti totusi bine, si ai incercat abia de 2 luni, si nici macar nu ai facut ce si cind trebuia, asa ca nu ai exact de ce sa te plingi prea tare. iti multumesc inca o data ptr sprijin, ma bucur ca-ti plac povestile mele, si visurile,macar nu ma crede nimeni nebuna...of, ai mare dreptate, ma voi descurca cu doi copii, abia astept sa va arat poze si cu David si sa va povestesc cum este! merci ca esti ptr mine tot timpul acolo!(ce frumos ti-ai pus la semnatura)
laurici, pai te-am visat si eu si sora-ta, asa ca ce sa mai zici! n-ai de ales, tre sa faci un bebe frumos acuma ca-mi strici reputatia de omida!ai dreptate cu iubirea ptr al doilea copil, asa e primul ocupa tot locul acuma, merci de incurajari si pupici!ce frumoasa semnatura ai!!!
mirelush, asa e merit bataie, hormonii astia ai mei au luat-o razna....da, acuma sint linistita ca nu voi naste prematur! acusi ma vedeti ca ma voi ruga sa nasc odata ca nu voi mai putea de burtoi.... merci de incurajari, asa e logic, si eu sper sa-i iubesc la fel pe amindoi! tu, la treaba cu tine, ca stiu eu si sotul tau ceva!
mari, da, asa se pare ca nu se grabeste piticul! tu pe cind ai cezariana, sa punem majoretele la galerie? sa vezi ce bataita iei, ca ne-ai tot promis poze, si cind ma bucuram ca in sfirsit voi vedea ceva nu se vede NIMIC! vreau POZE!!!
lau, ei lasa bine ca erau toti frumosi! multam de pupici!cind faci testul? tin pumnii strinsi si pixul pregatit!
cristina ,asa e stam cu frica asta tot timpul! si cum zicea mariana, la o sarcina urmatoare o luam de la capat cu stresul.....dar finalul conteaza nu?merci de incurajari cu nascutul meu la termen, sa te odihnesti si tu, si sper ca nu va trebui sa mergi la spitatl! ma bucur ca nu sint singura care si-a pus intrebarea daca sa mai scriu aici sau nu! dar cum spui si tu, pur si simplu nu pot sta departe de voi!asa simt si eu ca-mi sinteti prietene, pai n-am zis eu la toata lumea ca am o prietena cu tripleti?(daca ar stii ei ca nici macar n-am vorbit niciodata m-ar crede nebuna, si ca una din prietenele mele tocmai a nascut(ileana), si tot asa,
teo, multumesc ptr cuvintele frumoase la adresa mea! n-am sa dispar, si va doresc sa va impliniti toate visul cu ochii, si voi fi aici sa ma bucur cu voi si sa pling cu voi!cum a fost la petrecere, ca nu ne-ai mai zis? distractie la munte, si sa nu se sparga foliculul cind nu tre, ca uite asa facem cu el
idaira, ma faci sa pling, m-am atasat tare de voi si nu am cum sa plec!cind tre sa vina ciclul, sau mai bine zis, sa nu vina?
chantal, nu m-ai indepartat cu nimic, e drept ca dupa ce am citit mesajele tale, a lui ale, mi-am repus intrebarea daca locul meu e aici sau nu, dar si hormonii mei sint devina, sint mai sensibila acuma, nu ai de ce sa te scuzi! si din contra scrie aici TOT ce vrei, ce te doare, de aia e subiectul asta, care uite a ajutat multe fete(printre care si eu)nu suferi singura, lasa-ne sa fim linga tine! e tare greu cum spui tu, ca fetita ta nu a avut nimic si s-a intimplat nenorocirea.....este o fata din Timisoara la odisee la noi, chris, e o fata cu suflet tare bun, mai scria ea si aici! si a nascut la Odobescu si mi s-a ridicat parul pe mine ce scria....fetita ei s-a nascut inainte de 38s, si era totul ok, apoi deodata a avut probleme cu respiratia, era disperata mamica asta saraca, zicea ca sint gindaci prin spital, uite iti pun mesajul ei
quote:
Originally posted by chris27
Pauly-nu cunosc imprejurarile exacte in care s-a infectat fetita mea...cert e ca s-a nascut sanatoasa iar dupa 12 ore nu a mai respirat bine si a trebuit sa o puna la oxigen...Dupa inca vreo cateva ore a fost trecuta pe respiratie artificiala(4 zile a fost intubata si nu imi spunea nimeni daca va trai sau nu)...La 12 ore de la cezariana m-am ridicat din pat si am mers sa o vad cu perfuzia si sonda in mana.Accesul la terapie intensiva era restrictionat la maxim ,chiar si mamelor...intrebam ce a putut declansa pneumotoraxul si nimeni nu imi raspundea...Al meu citise pe net ca se intampla la traumatisme ,injunghieri ori daca eu as fi avut vreo raceala mai grava...Eram perfect sanatoasa...Nici la plecare nu mi-a spus nimeni ce s-a intamplat...Am citit pe biletul de iesire...Pot doar sa fac presupuneri...poate pompa cu care au aspirat-o la nastere...ori cateterul...Ori manusile de unica folosinta pe care le-am vazut uscandu-se pe calorifere mereu...Aparatele de respirat ii luasera pana si dreptul de a plange,de a tipa si plansul ei mut era cel mai dureros lucru pe care l-am vazut vreodata...ma gandeam atunci la botezul de necesitate...O fata din salon mi-a oferit o carte de rugaciuni si m-a indemnat sa ma rog...dar nu mai cunosteam literele...M-am gandit atunci ca D-zeu nu are nevoie de cuvinte!...Si chiar nu a avut!Am intalnit printre cadrele medicale si persoane cu suflet mare(foarte putine,ce-i drept).Eram langa fetita mea cand au masurat si au dus un copilas de 600 gr sa-l arda(I-au spus sec-decedatul).Chiar trebuiau sa faca asta in prezenta altor mame?Am vazut cum unii copii erau numiti samanta dracului...poate am vazut eu numai lucrurile urate,ca asa imi era starea sufleteasca...nu stiu...As vrea sa cred ca toate astea nu s-au intamplat...dar cum sa uit asa ceva?Ca gongile erau la ele acasa,parca noi eram intrusii...Imi pare rau Pauly...ai vrut o parere sincera si asta m-a determinat sa scriu...Imi cer scuze daca povestea noastra deranjeaza...este adevarata si nu mi-am propus sa ingrijorez pe nimeni!Poate asa a fost scris...Si daca nu isi are locul aici,rog moderatorii sa o stearga...
am plins citind ce a scris ea, si m-am bucurat ca sint unde sint azi! poate ca nu faceau nici cei din Timisoara mare lucru ptr fetita ta! incompetentii astia sint frate peste tot locul, iti vine sa urli la cer! sotul meu in TImisoara lucra intr-un mare spital ff cunoscut, si primeau pe GRATIS aparate si nu le foloseau ca NIMENI nu se sinchisea sa invete ceva! si alte nenorociri, cu cit esti in mediu cu atit de ingrozesti mai tare.....dar, nu te lasa, te rog eu mult, m-am bucurat atit de mult cind ai spus ca inceri din nou sa ramii gravi? unde este chantal de atunci?in ce zi esti? nu renunta la viata!fetita ta ramine tot timpul fetita ta, si dragostea ptr ea, nu va fi orbita de un fratior sau o surioara!te rog eu mult nu renunta!
va pup pe toate fetele dragi mie!
Flavia 34+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
cristina26 spune:
Dragele mele,
Am vrut sa scriu multe, dar nu imi gasesc cuvinte. Povestea lui chris27 este asa de trista. va pup dulce pe toate, am sa revin dupa ce imi revin un pic.
What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul
ingerasul meu Paul
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
28+ Ingrid Ecaterina si mami
L5845 spune:
Chantal, in primul rand vreau sa-mi cer iertare, daca am fost prea dura si pentru faptul ca eu nu am stiut ca fetita ta era sanatoasa si ca de fapt INCOMPETENTA MAJORA din sistemul nostru sanitar a determinat sa se intample atatea nenorociri, printre care si a ta. E de neimaginat ceea ce se intampla... Nu-ti mai fa mustrari de constiinta, ca nu poti da timpul inapoi....poate asa a fost sa fie.Dupa cum ti-am mai zis, poate niciodata nu o sa aflam planul lui DD cu fiecare dintre noi...ramane doar sa ne amortim durerea , in timp, si sa incercam sa ne continuam viata...ceea ce trebuie sa faci tu.Nu mai plange draga mea, ca va veni soare si la tine, sa fii sigura de asta.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Pana vine BB,mi-am
inscris papagalutzu la concurs
aici !
Lau-Meli si
Niciodata sa nu spui "Niciodata"!
L5845 spune:
Pepsi, probabil duminica dimineata o sa repet testul...nu m-am hotarat inca. Cred ca e prima data, cand am asa un calm...incat nu ma recunosc,chiar si sotul era foarte mirat ca nu sunt nerabdatoare. pe burtica si pentru Dominic.
cristina_ana, asa cum am mai spus si alta data, sa te auda DD si sa fie totul ok, sa nu mai fie nevoie de nici o investigatie .
Laura, merci mult si tie si celorlalte fete pentru pumnii stransi. Sa speram ca testul va fii + .
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Pana vine BB,mi-am
inscris papagalutzu la concurs
aici !
Lau-Meli si
Niciodata sa nu spui "Niciodata"!
danangie spune:
Buna dimineata fetelor,
Pana la urma ma alatur si eu grupului. Eram in saptamana a 10-a.....Joi dupa amiaza dupa ce am dormit o ora.....m-am trezit ca ma duea burta. M-am dus la baie sa fac pipi si am simtit cum curge ceva......m-am uitat in WC si era sange. Mult sange. Am fugit la urgente si la eco s-a vazut inimioara se oprise acum 2 saptamani. Sunt sfasiata. Am cautat acest copil 3 ani de zile. Am sperat cum nu am sperat niciodata. Cand am ramas nu-mi venea sa cred.....era un vis si-n acelasi timp o binecuvantare. Dar DD l-a vrut la el. Nu stiu de ce. Pentru ca nu cred ca voi gasi raspuns la aceasta intrebare......suntem sfasiati si eu si sotul. Am plans impreuna ore in sir.......sotul seara sta cu luminile aprinse toata casa. Pana ne culcam......inca nu reusesc sa realizez ca intr-adevar nu mai sunt gravida.....ca bb-ul meu nu mai este in burtik......sunt atat de trista...
BEBICA
POZELE MELE