Fetele din America (84)
Raspunsuri - Pagina 23
Siminaf spune:
Noi am avut Volvo, apoi Ford minivan, iar acum Toyo Matrix din 2005 si Toyo Sequoia. Daca iti iei o Toyotzica mai mare poti avea confortul unei masini mari si fara sa fie americana. Eu deocamdata fac practice pe Matrix, ca e numai buna de asa ceva. Si-mi si place.
silvia_popa spune:
Vin si eu cu o intrebare poate stie cineva: varul sotului e medic rezident in Romania, dar de un an este aici in USA cu viza F1 si isi da stepurile. Daca nu le ia (zic si eu prin absurd) si pentru un an ar avea drept de munca--OPT, ar putea gasi ceva in domeniu? El spune ca s-ar intoarce in tara, dar noi vrem sa-l incurajam sa caute ceva aici, insa nu stim cum sa-l ajutam.
Siminaf spune:
S-ar putea angaja ca medical assistant sau ca unit secretary (parca asa se numeste). Dar neavind acte aici, cred ca e cam greu sa gaseasca un spital/practice care sa-l angajeze si deci sa aplice pentru viza lui. Oricum, merita incercat. Succes!
CataD spune:
Fetelor multumesc mult de raspunsuri.
Asa e, unde sunt salarii mari sunt si cheltuieli mari, deci pana la urma tot cam acolo ajungi.
Noi tot ce speram e ca vremea sa fie buna, suntem satuli de asta din Toronto, 8 luni de frig si cand vine vara e umiditate de tot nu poti sa iesi din casa de cald.
Sunt si multe lucruri bune aici, nu zic nu, e curat, e liniste, lumea e foarte deschisa cu emigrantii (care de altfel sunt majoritari), serviciile sociale sunt bune, dar parca tot lipseste ceva.
Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by cenia
Salutare,
Fetelor am citit ce ati mai scris dar nu am apucat sa mai scriu.
Daca tot laudati clima si zona unde stati pot sa laud si eu Phoenix Arizona ca e cald e foarte uscat si daca ai reumatism, aici e tara ta! batrinii se simt f. bine aici. Casele sunt mai ieftine noi stam intr-un cartier nou, 4 dormitoare, 2 living 340 000 ar cam fi pretul.Citeam de salariile din CA , sunt mari dar totul se justifica: unde-s salarii mari sunt si cheltuieli mari.
miereamara: just supravegheaza pisicile sa nu aiba manifestari de turbare. si pe mine m-a muscat pisica si eram insarcinata! nu am mai fost asa de afectuoasa cu pisica de atunci!
vorbea cineva de MBA
A facut cineva aici? Si pe mine m-ar bate gindul sa fac, nu stiu cit de relevant ar fi asta pt angajator daca nu ai experienta?
Daycare in Phoenix cele mai scumpe sunt la 800 /luna Tutor Time dar sunt si mai ieftine, la romani e 125 pe saptamina(aici comunitatea de romani e mare).
Sa mai zic de cheltuieli pt cei care se vor muta in US, eu platesc 40 USD pe saptamina benzina si sotul tot atit dar pe luna! eu merg 45 minute pina la servici, asadar depinde la ce distanta lucrezi.
DAr vad ca nu va tenteaza Arizona, orice as spune eu!
Fetelor ce spuneti daca v-ati lua masina? Noua ("sunt prea sarac sa imi iau lucruri ieftine" sau second hand? Am vrea Honda (aici i se spune Mecedesul japonez) ca nu scade pretul dupa mai multi ani ca la celelalte marci...hm... ceva sfaturi?
la lac
niste poze
Cenia, noi avem Honda si Mazda. Sintem multumiti de ambele. Pe Mazda o stim mai bine, inainte tot din asta am avut si asa am luat-o si pe a doua. Sint mai ieftine decit alte masini japoneze si sint foarte bune. Cele doua Mazde le-am tinut (adunat) vreo zece ani si nu au avut nevoie de nici o reparatie. Sotul meu le duce la mecanic dupa cum e recomandat in carte si schimba atunci curele sau ce o mai fi necesar.
Daca tu conduci mult mai bine iti iei masina noua. Pentru sotul tau e OK si una second-hand.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Carmenbr spune:
Simina, unde au gasit casa cu 4 bdr la $330000? In ce zona?!
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!
Siminaf spune:
Carmen, se gasesc, incepind de la zona unde locuim noi pina la orice alta zona vrei tu. Cauti si ai sa vezi ca sint. Dar daca tii mortis sa stai intr-un singur loc - si inca dintre cele scumpe - e posibil sa nu gasesti.
Carmenbr spune:
Vorbim de aceeasi persoana?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!
Siminaf spune:
Cu siguranta nu. Doar daca ai cunostinte la vreo 30 de mile de unde stam noi acum. Si nu spre orasul tau.
Carmenbr spune:
OK. Pupici la toti,
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!