Mamici de iulie-august 2007 (46)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

aylin, ma bucur ca ti-a placut dr; e o dr de treaba, n-o fi cea mai tare prof dr docent universitar, dar e interesata de pacient si se straduieste. Si eu am ajuns la ea tot la recomandarea unei mamici de pe forum, cu care insa nu m-am intilnit niciodata.

Totul e OK si la mine, mi-a recomandat urmatoarea eco morfo la 30s, asa ca m-am programat la iosup peste 4 saptamini.

Fetelor, voi stiti ce bine arata e aylin? Am ramas cu gura cascata cind am vazut-o.

roxy, eu stiu (99.(9)%) ca in pre/post natal iei in mina 85% din brut, deci mai mult decit daca ai merge la serviciu. Incerc sa caut legea poimiine, sint sigura ca e pe pagina legislativa de la romleas.ro . Mai stiu cazul unei mamici careia i-au dat retroactiv diferenta intre salariu normal si 85% din brut, retinuta ilegal de o contabila care nu stia legea.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Ioana, in cazul asta n-ar nici un sesn sa trag de medicale ca sa ma po apropia rezonabil de DPN! Imi iau frumusel prenatal si gata! Oricum nu pricep de ce, in conditiile in care gine mi-a dat ca diagnostic iminenta de avort, medicul de familie imi da concediu pentru luxatie umar drept! In prenatal cel putin stiu ca nu trebuie sa mai alerg de la un medic la altul, dupa hartii si hartioare!

Inca o intrebare de incepatoare: presupun ca cele 42 de zile obligatorii dupa nasterea copilului trebuie sa fie insotite de o marja de eroare. DPN-ul meu e 31 iulie, dara daca bebelina vrea sa iasa pe 3 august?! Cam cat ar fi sigur sa mai las pentru postnatal - inca 10 zile pe langa cele 42 vi se par rezonabile?

Lia S26 Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns groxy spune:

Ioana 75ar fi super daca ai gasi legea ,ca sa le dau si eu peste nas la nesimtitii de la mine de la servici.Sunt cate unii ,mai frate ,pana nu ii ameninti cu legea nu iti dau dreptul tau nici batuti.Sau daca nu ai timp sa cauti tu ,macar sa imi spui unde trebuie sa intru eu.Merci mult!

Roxy 23 saptamani+IRIS ANAMARIA

Mergi la inceput

Liadorian,tinand cont ca pana la DPN mai sunt sa zicem 60 de zile,astea adunate cu cele 42 de zile obligatorii dau 102 zile.Pana la 126 cate sunt in total oricum raman 24 zile din care tu poti sa iti iei chiar daca nasti putin mai tarziu asa ca nu iti face probleme.

Roxy 23saptamani +IRIS ANAMARIA

Mergi la inceput

Lidorian,acum am vazut ca DPN este 31 iulie ,nu iunie si am calculat gresit.Oricum ideea este ca poti sa intri in prenatal macar cu 75 de zile inainte de DPN asa incat sa iti ramana zile suficiente dupa .Scuze dar sunt ametita dupa 10 ore de munca.

Roxy 23saptamani+IRIS ANAMARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Lia, trebuie luata in calcul si diferenta intre indemnizatia de 600 ron de dupa postnatal si cei 75% din salariu pe care ii iei in medical acum. Cu cit iti iei mai putin prenatal, cu atit ramine mai mult postnatal.
Roxy, eu gasesc toate legile care ne trebuie noua pe www.romleas.ro . Click in stinga pe "Pagina legislativa", apoi citesti titlurile legilor si incerci sa-ti dai seama care contine informatia dorita.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Buna seara!! Am intrat sa va spun, in caz ca nu stiti deja, ca pe discovery, acum de la 21.00 este un documentar despre dezvoltarea bebelusului, pe parcursul sarcinii....pupici..

greierash 28+ Andrei....

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by groxy

Lidorian,acum am vazut ca DPN este 31 iulie ,nu iunie si am calculat gresit.Oricum ideea este ca poti sa intri in prenatal macar cu 75 de zile inainte de DPN asa incat sa iti ramana zile suficiente dupa .Scuze dar sunt ametita dupa 10 ore de munca.

Roxy 23saptamani+IRIS ANAMARIA

! M-am prins! Sa te odihnesti in seara asta!

Ioana, am notat! Trebuie sa discut cu gine si sigur gasim varianta cea mai rentabila!

Lia S26 Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Vreti sa va ofer eu cafeaua?

nu stiu cat de satisfacute veti fi, dar chiar daca eu nu beau, va spun sincer ca fac o cafea buuuuuunnnaaa!!

buna dimineata si spor la scris!

Sa incepeti si sa aveti o zi

EXCELENTA !!!!!

karligutza, sapt.31 si printesa din burtica

Mergi la inceput

Vad ca eu am inchis pravalia aseara, eu o deschid astazi! Cu ce sa va ademenesc?... facuta azi de sotul meu? Simo, pe unde te-ai ascuns? Noi planuim astazi o mica evadare: dupa trei zile linistite, barbatul meu isi asuma riscul sa ma scoata un pic la plimbare. Si exact azi s-a innorat de ploaie! Chiar si asa, tot fac cativa pasi pe aici, pe aproape. Stam chiar la un capat de cartier, in 10 minute am ajuns la un parc dendrologic foarte bine amenajat, in sensul ca nu va trebuie sa escaladez cine stie ce rape ca sa simt un pic de miros de primavara. Sper sa nu fie foarte aglomerat, ca e locul clasic de plimbare al tuturor.

O zi buna, buna, buna!

Lia S26 Miruna Demetra

Mergi la inceput